Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 20

• 44 370
  • 297
  •   1
Отговори
# 60
  • Czech Republic
blueeye®, даде ми чудесна идея - да сложа линкове към най-правените тук торти в първия пост. Сложих на Трюфела, Алказар, 2-та Наполеона,  Медовик, Рафаело, Тортата с рулата,  торта Татяна и Шварцвалд. Ако се сещате за още някоя друга торта, казвайте да прибавям!

Gushanka много сладки торти! Сина ми се влюби в тази с колите! Браво!  bouquet

# 61
След половин чаша винце ми се ще да направя лека и не прекалено сладка торта с ананас и лайм, чийто вкус да носи приятна изненада на дегустатора Simple Smile
Примерно комбинация ананас, лайм, маскарпоне. Или млечният крем на Наталина. Кокос според вас дали ще се връзва?
Какво ще кажете? Как да действам нататък?

И ме възпрете, преди да съм предложила синьо сирене.

# 62
  • Czech Republic
Анде, ами импровизирай...

Може да ползваш за основа и муса на Танита.
Аз последно направих тортата с абсолютно импровизиран крем - масло, крема сирене и пудинг без варене и няколко капки портокалова есенция, като блатовете бяха напоени с компот от ананас, а плода от компота беше върху крема между всеки блат. Отзивите бяха страхотни. Просто следвай интуицията си!  bouquet

# 63
Какъв е мусът на Танита?
Искам някаква консистенция като на чийзкейк, но да изглежда по-добре структурирана цялата торта.

# 64
  • Czech Republic
Погледни в първия пост на темата. Муса е точно това, което ти трябва май!

# 65
blue,
ami njmash lichni, zatova si pozvoljvam da pisha tuk!
mersi za linkiovete! pisala sam to sasto i v multiply.com! za da darzim vrazka:) che mai se pozabravihme!
4ao

# 66
toest az te pozabravih:) poluchila sam vsichkite ti smsi!

# 67
Хмммм, звучи добре, дали да не се подсигуря с повечко желатин?
Може ли това нещо да се направи на пластове - тоест ред блат, ред смес да желирам? Мисля си за структура от рода на "ред блат, ред мус, ред ананас с лайм, ред мус, ред блат, мусът плюс кокосови топки и парчета ананас и лайм за украса. Как звучи?

# 68
Добре звучи.
Но вземи да удвоиш желатина, за да не ти се срине лаймово-кокосовата композиция.

# 69
Кактъо винаги сте постигнали блестящи резултати при украсяването на тортите си!Аз искам съвет.Кажете защо чаршафа ми от марципан Варна,като го наложих върху тортата стана  на "плохи". Падаше надолу като клош пола.А гледам вашите са мн гладки отстрани.Как да го оформя добре да не е нагънато така?http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201136&photo=8

# 70
Опитах се да направя марципан " Варна" и ниЩо не стана от него, къде греша? Рецептата е от 1_ва станица, кипнах водата с маслото, изсипах брашното и като запо4на да се отделя от съда го изсипах на плота. Из4аках го да изстине и запо4нах да го меся със пудра захар и колкото пове4е захар слагах толкова по лепкаво ставаше тестото, не знам какво да правя, сложих пове4е от 1/2 кг. захар, сега съм го сложила във хладилника и 4акам да си дадете мненията и препоръките. Ако ниЩо не стане от него, утре пак Ще опитам.

Цяла ноЩ беше в хладилника и сутринта като го извадих беше меко, запо4нах да го меся и на третото месене запо4на да се лепи по плота, по ръцете. Какво да го правя, дайте съвет моля ви.

# 71
Добре звучи.
Но вземи да удвоиш желатина, за да не ти се срине лаймово-кокосовата композиция.
И аз тъй мисля. Четири желатина на д-р Йоткер дали ще свършат работа? Със седем е тортата на Рая, която е изцяло желатинова.

Ядки дали ще вървят и какви? Бадем или орех, струва ми се, май по-скоро орех, че по-земен му е вкусът.

# 72
пак в духа на желатина:момичета,може ли на крем от пудинг на Д-рЙоткер,масло и сметана да сложа желатин,че ми стана много рядък newsm78

# 73
Добре звучи.
И аз тъй мисля. Четири желатина на д-р Йоткер дали ще свършат работа? Със седем е тортата на Рая, която е изцяло желатинова.
Сакън, недей! Много ще са. Според мен два желатина са достатъчни. С четири ще стане като паве. Вземи желатина на д-р Йоткер, че е по-силен от българския.

# 74
Опитах се да направя марципан " Варна" и ниЩо не стана от него, къде греша? Рецептата е от 1_ва станица, кипнах водата с маслото, изсипах брашното и като запо4на да се отделя от съда го изсипах на плота. Из4аках го да изстине и запо4нах да го меся със пудра захар и колкото пове4е захар слагах толкова по лепкаво ставаше тестото, не знам какво да правя, сложих пове4е от 1/2 кг. захар, сега съм го сложила във хладилника и 4акам да си дадете мненията и препоръките. Ако ниЩо не стане от него, утре пак Ще опитам.

Цяла ноЩ беше в хладилника и сутринта като го извадих беше меко, запо4нах да го меся и на третото месене запо4на да се лепи по плота, по ръцете. Какво да го правя, дайте съвет моля ви.

Не съм правила марципан "Варна", но правих фондана с желатин и имах същия проблем. Мисля, че идва от предозиране на водата. В крайна сметка просто добавих още и още пудра захар, докато спря да лепне.

Общи условия

Активация на акаунт