Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 20

• 44 352
  • 297
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Ина, малко ти е бил лимоновия сок. трябвало е 1с.л. поне. Аз слагам смело вода или сок понякога и малко над супена лъжица. А бонбонките е трябвало да станат течни, но явно с микровълнова е начина. Дано скоро си я монтирате  Simple Smile
Асенце, няма да стане с жилибончетата мила. Виж в албума на Ина как изглеждат маршмелоузките. такива има в Била и Кауфланд  Wink

# 91
Искате, не искате  Wink :

Торта Шварцвалд
пипкав вариант

източник: www.chefkoch.de

За блата:
140 гр шоколадов кувертюр, нежногорчив
75 гр масло
6 яйца
180 гр захар
100 гр брашно
50 гр нишесте
2 ч.л. бакпулвер

За пълнежа:
800 гр вишни (или вишни от компот), тегло на отцедения плод
500 мл сок от вишни
4 с.л. равни нишесте
2 с.л. захар
100 мл вишнева ракия
800 мл сметана
3 пакетчета ванилия
17 вишни, захаросани
100 гр шоколадови стърготини

Приготовление:
Кувертюрът с маслото се разтопяват на водна баня. яйцата се разделят. Белтъците се бият на сняг. Жълтъците се бият на крем със захарта. Добавя се разтопения кувертюр. Отгоре се добавят белтъците, а върху тях се пресява брашното, смесено с нишестето и бакпулвера и всичко се обърква леко. Изсипва се в откопчаваща се форма, с хартия на дъното. Пече се около 40-45 мин. на 175 С. Изстива върху решетка.
След изстиване блата се разрязва на две.Вишните се изцеждат през сито. Нишестето се смесва със захарта и с малко сок се разбърква до гладка смес. Останалият сок се кипва, добавя се сместта с нишестето и пак се кипва, добавят се вишните и се оставя да изстине. Добавя се половината от вишневата ракия. Два от блатовете се напояват с ракия и съответно се покриват със сместта от вишни, оставят се да изстинат и да се желират.

Сметаната се разбива със захарта.Един блат се поставя на поднос и се намазва с една четвърт от сметаната. Вторият блат се постава върху първия и се намазва с другата една четвърт от сметаната. Покрива се с третият (който е останал без вишни) блат. Този също се напоява с вишнева ракия. Цялата торта се намазва със сметана, като малка част се пълни в пош за украса. Ръбът на тортата и средната част се украсяват с шоколадови стърготини, отгоре се правят 16 сметанови розички по края и една в средата на тортата, върху които се слагат захаросаните вишни.

# 92
_Пепи_ , мерси мила. Следващия път на 150 гр. бонбонки ще сложа 1 супена лъжица вода или лимонов сок. Записах си Naughty

# 93
  • Габрово ,сега Испания
Отдавна не съм се включвала в темата ,но редовно ви чета .Възхищавам се на всички  .
Вчера дъщеря ми имаше рожден ден и ето тортата с която се почерпихме

пандишпанови блатове с крем на Taneto/  крема на Неделя/,покрита с млечен марципан и отгоре украсена с american icing na Tandoori

# 94
Mers 5 чудна тортичка.  HugДа ти е жива и здрава рожденничката.

# 95
Как мога да придам пове4е блясък на марципан "Варна" ? И как да залепя цветята  върху 4аршафа ?

# 96
Бонита, за блясък някои момичета ползват разтвор на мед и вода, но аз лично не съм правила и затова не мога да ти дам пропорции. Иначе цветята ги залепяш с капчица вода. Ама наистиа капчица, защото от повече марципанът се разпада Grinning
Успех Grinning

# 97
Мерси Асенцето    bouquet

# 98
ще ви пусна снимчици на тортата която правих,но неискам да ми се смеете.Най-обикновенна е,но ми беше първата в живота,а и се получи невероятно вкусна.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=210134&photo=1

# 99
  • София
имам питане за маршмелоуза и аз. Може ли основата да не е маслен крем а шоколад?

Зависи какво разбираш под шоколад.На мен последния път крема не ми стигна за дооформяне  http://entertainment.webshots.com/photo/2693627050102684295BfEylp защото правих 2 торти и използвах течен шоколад от кофичка от тези на които пише лешников крем от типа Финети но без бял шоколад вътре. Те вътре имат някакво масло и въобще са по-близо до маслен крем отколкото до шоколад. Размекват се като са на топло и стягат в хладилника направо си беше перфектно за тортичката

благодаря, а масления крем, който направих хрускаше от пудрата захар/нямам миксер за да се разбие добре/. А иначе ето как изглежда моята първа торта с покритие-тип захарен фондан 2, отвътре- крем Рафаело, но сложих и парченца ананас от компот, а сока от него +захар използвах за сиропиране. Използвах готови блатове обаче.  

# 100
  • на брега на Дунав
Момичета, успях да разгледам най-накрая какви сте ги творили последните 7-8 странички, че аз не съм се включвала от доста време май, ама много натоварено покрай мен и нямам никаво време  за любимата ми тема  Sad. Превъзходни тортички сте направили всички, а "пияните" рецепти направо ме хвърлиха в оркестъра .... ох как обичам пияни вишни  Crazy. Много, много благодаря за споделените рецепти. За да не стане така новогодишната торта  да покажа на лято  Mr. Green, викам си да я постна, че то ще изгуби давност накрая. Това е торта Рафаело, която ми стана от любимите (Наталинка много ти благодаря за рецептата).

# 101
Момичета ,може да има отговор на моя въпрос  Embarassed , но не чета толкова редовно вашата тема ,може ли да ми обясните готовите платки за торта как се използват с желатин ли ??? Благодаря ви предварително и се възхищавам на всички вас и вашите творения   bouquet

# 102
КорНиШонка тортичката ти е страхотна а снежинките са като истински.Браво.
 mers5 много хубава торта.
ina.gg тортичката ти сигурно е много сладка не само на външен вид.
irinka28  справила си се наистина страхотно.Може би е късно но приеми и от мен поздравления за рожденника.Да ти е жив и здрав.
Е да покажа и аз моите последни торти.Първата е за рождения ден на момченцето на една приятелка,а втората е за рож.ден на свекъра.

# 103
Привет!!!
Майка ми има в четвъртък имен ден и мисля да и направя музикална торта.
Тя е пианист и си мисля за торта "Рафаело", но оформена като пиано, тоест както си е бяла ще трябва да оформя черните клавиши и евентуално да разхвърлям ноти тук там  newsm78
Нещо такова ми се върти в главата...
Имам останал жълт и оранжев марципан Варна в хладилника, как да го направя черен???
С какво?

# 104
  • Пирдоп
От къде в София мога да си купя тесто за моделиране?

Общи условия

Активация на акаунт