Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 20

  • 44 341
  • 297
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 208
От къде в София мога да си купя тесто за моделиране?
страница 1 на форума след връзките има адреси

# 106
  • Мнения: 3 926

Тя е пианист и си мисля за торта "Рафаело", но оформена като пиано, тоест както си е бяла ще трябва да оформя черните клавиши и евентуално да разхвърлям ноти тук там  newsm78
Аз правих за РД на майка ми торта с петолиние и ноти. Тортата беше Трюфел, а покритието го правих по рецептата на Тандури за айсинг. Очертах кръг върху хартия за печене с диаметъра на тортата, после размазах айснга и го сложих във фризера. И понеже е на силно маслена основа като стегна много внимателно го отлепих върху тортата. Ноти правих с разтопен черен шоколад, пак върху хартия за печене и ги трансферирах от фризера върху тортата. Така направих и няколко ключа сол. Петолинието го исувах с четка директно върху тортата пак с разтопен шоколад. Стана семпло и много ефектно. Тъпото е, че мога да ти пусна снимки чак в четвъртък. Защото тогава се прибира Иван Crazy

# 107
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
natalyna, реших да правя Рафаело за РД на една приятелка, моля те, кажи ми става ли кремът с неподсладеното кондензирано мляко и добавяне на захар (и каква, ако може) или да търся със захар, защото без да погледна, съм взела неподсладено? Благодаря ти!

Димитрина, извинявай, чак сега видях въпроса ти!
Ами по-добре не пробвай, защото неподсладеното мляко е доста по-рядко и според мен колкото и захар да сложиш, няма да се получи. Още повече след като тортата е за друг човек, аз лично не бих рискувала. Peace

Корни, радвам се че тортата ти е харесала! Твоята изглежда както винаги зашеметяващо!:hug:

sillsav, много сладка торта - страхотна идея с отпечатъка на крачето! Heart Eyes

barcela, страхотни торти - камиона е като истински. По шаблон ли си го рязала или сама? МНого ми харесва, а и с две момчета в къщи, винаги има поводи да се направи!

доня КОПРИВА, опитай да направиш черна със смесване на червена, синя и зелена, но май ще трябва да наблегнеш на синьото

  

# 108
  • Мнения: 208
Да се запиша в новата тема с една рецепта.
Пияна вишня от www.good-cook.ru
1-2 чаши вишни без костилки, 1/2 ч. коняк или червено вино или вишнев ликьор
блат: 5 яйца, 1 ч. захар, 2 с.л. сметана, 1 ч. брашно, ванилия, 4 с.л. какао
крем: 200 г. масло, 1/2 консерва кондензирано мляко, 2 с.л.коняк (сока изцеден от вишните)
глазура: 4 с.л. пудра захар, 50 г. масло, 2 с.л. какао, 100 г. шоколад, 4 с.л. коняк (сока изцеден от вишните), 1 с.л. нишесте
Вишните без костилки се заливат с коняк (или друг алкохол) Ако вишните са кисели се добавя и захар. Трябва да престои най-малко 12 часа. Аз ги залях с вино.
Блат - желтъците се отделят от белтъците. Желтъците се разтриват със захарта до побеляване. Добавя се сметаната, ванилията, какаото и брашното. Брашното се добавя постепенно, на порции.
Белтъците се разбиват на пяна. 1/3 от белтъците се добавят към желтъчената смес. После се добавят и останалите белтъци, като се разбърква внимателно. Пече се в намазана с масло и поръсена с брашно тава, в предварително нагрята фурна при 180о. Първите 15-20 минути фурната да не се отваря - за да не спадне блата.
Блата се оставя да изстине, желателно е да отлежи 24 часа. Горната част се отрязва, като капаче. Долната част се издълбава с лъжица, като се оставят стени (и дъно) с дебелина 1-1,5 см.
Крем - прави се от размекнато масло (стайна температура) и кондензираното мляко. Може да се добави 1-3 с.л. сок от вишните.
Вътрешността на блата се смесва с изцедените вишни, като може да добавите няколко лъжици от сока. След това го размесвате с крема. С получената смес пълните издълбания блат.
Количеството на пълнежа е по-голямо и - или го изяждате отделно Simple Smile или правите тортата във форма (както при мен).
Глазура - разстапя се маслото, добавя се пудра захар (аз го правих с кристална) бъркате докато се разствори. Да не е на силен котлон за да не стане карамел. Добавя се какаото, 4 с.л. сок от вишните, нишесте и шоколад. Бъркате докато се разтвори шоколада. Сваля се от котлона, изчаквате да се охлади и леко топло заливате тортата, след което я прибирате в хладилник да стегне глазурата.

аз искам да питам някой правил ли е пияната торта и в какъв съд се пече - това предполагам определя дебелината и възможността да се напълни. Питам защото всеки път смятам смятам пък то става каквото си иска

# 109
  • Мнения: 498
barcela  камиона е страшен. С какво прави каросерията))) Бисквитки или блатове?

Момичета, аз като нямам синя боя как да си сътворя черна?  newsm78В пакетчето което купих има само зелена, лилава, червена и жълта.

# 110
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Имам останал жълт и оранжев марципан Варна в хладилника, как да го направя черен???
С какво?

Копривке, по-напред в темата бях писала за черното. Смесих кафява, синя и зелена (сухи бои разредени в малко водичка  Simple Smile )

# 111
  • Мнения: 37
Днес щях да имам от готовата моделираща маса от сладкарския склад в Пловдив, но поради лошото време се отлага пътуването.А ми трябва спешно, до четвъртък.Ако може някоя мама да ми закупи и изпрати една кофичка ще бъда много благодарна.Аз не съм от Пловдив , но ми е най близо от останалите големи градове.Пишете ми на личния ако все пак някой желае да ми помогне. Peace

# 112
  • Мнения: 972
nandelche аз я правих пияната вишна, малко преди да пусна рецептата. Всъщност това е последната ми торта.
Блата се надува почти като пандишпанения блат на Наталина. Само недей да отваряш фурната в началото и после да е добре опечен. Аз не успях да я опазя да не я отварят и ми слегна малко блата  Tired

# 113
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Здравейте, момичета!
Вече съм в София. Домъчня ми за вас Hug Но и сега минавам за съвсем бързо (обещала съм да свърша малко служебна работа и не остава време за форума). Не съм чела отдавна и не знам дали ще имам време да се върна назад да прочета.

Ето тортичката, която направих за именния ден на един познат Иван. (идеята е от Кухарка-та)
                    

Блатовете са по моята рецепта, като в половината от тях има орехи. Слепени са с муса на Танита с бял шоколад. Покритието е от мнечен марципан, но пак не стана. След омесване взе да отделя мазнина по ръцете ми, самия марципан се втвърди и стана трошлив, едва я завърших. Свещичките са тръбички от бързосъхнещата маса, напълнени с бадемов марципан - ето от такъв голям бонбон от 100 гр:



Понеже бях напекла много блатове, останаха доста - оставих децата да украсяват другата торта. Ето я:
          

Използвах парчета марципан останали от други торти, затова цветовете са малко "както дойде". Но пък децата страшно се забавляваха. Даже се опитваха и мечета да правят, но нещо не се получи и ги изядоха без да ги слагаме на тортата. Laughing

Целувки на всички. След 2-3 седмици може би ще съм по-редовна...

# 114
  • Мнения: 208
nandelche аз я правих пияната вишна, малко преди да пусна рецептата. Всъщност това е последната ми торта.
Блата се надува почти като пандишпанения блат на Наталина. Само недей да отваряш фурната в началото и после да е добре опечен. Аз не успях да я опазя да не я отварят и ми слегна малко блата  Tired

Wel Мерси, картинка към рецептата ще има ли  newsm53

М_е_г_и, тортата "Тортичка" е направо супера БРАВООО  smile3501

# 115
  • София
  • Мнения: 2 129

Димитрина, извинявай, чак сега видях въпроса ти!
Ами по-добре не пробвай, защото неподсладеното мляко е доста по-рядко и според мен колкото и захар да сложиш, няма да се получи. Още повече след като тортата е за друг човек, аз лично не бих рискувала. Peace 

Благодаря, natalyna, навреме ми отговаряш, ще потърся подсладено кондензирано мляко:)

# 116
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Леле, М_е_г_и тортите ти са страхотни, разгледах ги всичките. Имаш богато въображение. Peace

# 117
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Момичета, кажете ми как да направя мек и пухкав блат, който няма нужда от сиропиране, като на купешките рула?  newsm78

# 118
  • Мнения: 3 927
Сложи по-голямо количество нишесте вместо брашно - то прави блата (по-специално пандишпана) мокър  Simple Smile

# 119
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Сложи по-голямо количество нишесте вместо брашно - то прави блата (по-специално пандишпана) мокър  Simple Smile

Благодаря непременно ще пробвам.   bouquet А какво ще стане ако сложа нишесте което с вкус на ягода примерно, вместо натурално пшеничено нишесте?

Общи условия

Активация на акаунт