Асистент за независим живот

• 104 646
  • 316
  •   1
Отговори
# 90
Пак съм аз с инфо:
Току що комшийката отгоре ми се похвали ,че са я приели с дата 01.03.,а тя е 33 номел във Връбница. Аз,след като съм 52-ра,явно ще почакам доста.Мажното е,че все пак дават някакви пари,а че ти се губяг два или три месеца------спастрили са за премии,чиновческа марозерщина,вямам думи просто.
Пишете,ако имате и вие инфо.

Аз по-горе вече казах кой номер съм,сега пак ще кажа,защото незнайно къде съм бляла,но съм не 8-ми,а 9-ти номер(не че една бройка е проблем в случая)-е последния отговор който получих онзи ден е-евентуално след 1.04.2010г ще Ви включим,а тия дни ще разгледаме документите Ви-на този отговор бях така Shocked-все пак 2 месеца и половина не са малко за да стигнат до моя номер(ами ,ако бяхме 100човека?!).
Че дават някакви пари дават,пита се какви,колко и на колко потребители.
Идеята с намаляването на часовете на човек и заплащането на час беше да има за повече хора.
Пита се къде ги виждат тия повече хора като от 80% от родителите(които аз познавам),които миналата година бяха асистенти в момента не са такива и са на изчакване-сами се сещате господ знае до кога.
Другото,което мисля не е по-малко важно,ако все пак станете асистент,но сумата на заплатата ви падне под минималния осигурителен праг вие оставате без здравни и социални осигуровки-ще кажете няма лошо все пак се вземат пари,не е като без хич.
А аз ви казвам-има лошо и то голямо,защото здравните осигуровки можете да си платите като физически лица,но социалните няма как да ги платите(освен ,ако не си платите на фирма да Ви назначи на работа и давайки и на нея парите тя да ви ги плаща)-тоест  времето като асистент на ниско заплащане на гр.договор без осигуровки НЕ ВИ СЕ ПРИЗНАВА ЗА ТРУДОВ СТАЖ-работите гледайки детето си,а стаж няма,в същото време,ако правите същото ,но без да се водите работещ стажа си върви-лесно и удобно за държавата и тежко ни като дойде време(ако го доживеем след толкова нерви) за пенсия.
Моята логика ме води до това:
Сключват с мен договор-толкова часа за толкова пари,по никое време решават,че пари няма и хоп без предупреждение в средата на месеца ти казват-за този месец ще ти платим наполовина нищо,че ти си работил като за цяла заплата,а за награда съвсем законно няма да получиш и осигуровки-честито!
Лично за мен това е един законен начин държавата да ни окраде ooooh!

# 91
  • в края на града
наминаващ, писмо ли е получила съседката ти? Аз съм в същата община, преди нейния номер и пак нямам писмо...

# 92
""наминаващ, писмо ли е получила съседката ти? Аз съм в същата община, преди нейния номер и пак нямам писмо...""

Mи да,показа ми го.Вътре пишеше,че я взимат с две минимални работни заплати.
 Питай в пощата дали имаш писмо,щото ставаше въпрос за някакви си три дни да бяга в БСУ-то да сключи договор.

# 93
аз съм в община Възраждане и днес ми казаха ,  че са удобрили до номер 11.       По каква логика от една община  взимат 50 човека а   от друга 10-11 , като се знае , че Връбница не е 5 пъти по- голяма от Възраждане        newsm78    ?

# 94
  • в края на града
Най-вероятно е някакъв процент от броя на хората кандидатствали по програмата във всяка община. Само това ми идва на ум като логично обяснение, защо в една община приемат 35 човека, а в друга 8-мия подал документи не се е класирал... Например Връбница може да не е много по-голяма от Възраждане (въпреки, че в нея влизат и Нови Искър и още няколко селца/квартали не помня кои бяха), но в нея да са подали документи 5 пъти повече хора, отколкото в другата община...
Не знам колко хора са одобрени в нашата община, но когато ходих преди да питам ми бяха казали, че от януари са започнали 24 човека и се разглеждат документите на следващите десетина, трябваше да почнат от февруари, отложиха го за март.

# 95
Интереснооо! Аз като съм 50 и някой си значи изобщо няма да се класирам. Като гледам как вървят нещата. Може би в критериите вече влиза и час на подаване на документите? Защото вх.ми номер все пак е от 1,12,2009г както и на всички останали преди мен.
Как мислите? Да им предложим на общинарите да пишат и час на подаване? #2gunfire

# 96
  • в края на града
Синът ми е включен от 1.03, одобрени са 160 часа, ставката за час е 2 мин.раб.заплати, граждански договор. Така и не разбрах колко хора са включени от март, защото беше лудница, а писмото го получих доста късно и въобще нямаше време да ги разпитвам... Единственото, което разбрах е от многото пъти, които ходих до общината (защото при нас не дават телефон  Confused) е че и в самите общини хич не са наясно колко хора ще одобрят и за кой месец и са сигурни час когато им изпратят списъците към 15-то число на месеца за започващите от следващия месец. Ако разбера още нещо, ще пиша пак.

# 97
Мен ме одобриха за 150 часа от 1 януари.Обаче въобще не знам за какви пари-още не съм взела заплата.казаха началото на март.Чакам началото на март...Смятам да запиша Рая пак на плуване.Логопед-задължително.Ама като не знам за какви пари ще"работя"ме е страх да действам по записването.Да не ми излязат криви сметките...

# 98
  • София
Получих писмо, да ви кажа, прочетох го 5 пъти и накрая проумях, че не виждам обичайните думи, няма пари, не сте одобрена....а обратното. Не повярвах да ви кажа, честна дума още не вярвам, като си получа първата заплата, тогава ще се ощипя и ще прогледна. Не подписах никакви договори, вие подписвахте ли нещо? Само едни таблици ми дадоха... ще ги предавам в началото на следващ месец...

# 99
  • в края на града
Радвам се  Hug, от април ли?
И аз не съм подписвала нищо, само таблиците, но гражданския договор не е задължително да е в стандартната писмена форма.  Направих си деб.карта в Общинска банка и ме разбиха, като ми обясниха, че всеки месец ще си удържат по 1лв - такса обслужване на сметката  ooooh!, който 1лв трябва да си се внася, дори и да няма пари по нея... И когато се теглят пари по картата, дори и да е техен банкомата, пак се удържа комисионна, егати банката...

# 100
Договорите са трудови -срочни,тримесечни.Ще ги подпишете ,когато си занесете отчетните таблици.

# 101
Здравейте колежки,аз писах преди като "наминаващ".Та,взеха ме и мен от 1април /дано не е първоаприлска/,щото и аз никакъв договор-после,разправят,като си донесете таблицата.
 На 174часа месечно,излиза,че ще взимам ок.400и два-трийсе лв.с удръжките,така ми го сметнаха.А защо часовете са ми резнати наполовина,всеки вдига рамене.
А дано и тия пари не ги мотаят като интеграцията.

# 102
Договорите са трудови -срочни,тримесечни.Ще ги подпишете ,когато си занесете отчетните таблици.
Поправка-договорите са граждански,а не трудови Peace

# 103
Поправка-договорите са граждански,а не трудови Peace
Нито е трудов ,нито е граждански,но ми обясниха че всъщност е граждански ,приравнен към трудовите.Ще кажа на човека,да влезе и да обясни тук каква е разликата,защото това не го казвам аз Peace

# 104
Сега се поправям-на всички мои договори пише,че са граждански,но това не означава,че няма трудови,който има да каже.
Ина, Hug,все тая какви са и към какво приравнени щом на практика ние потребителите сме прецакани от към осигуровки.

Общи условия

Активация на акаунт