Асистент за независим живот

• 104 648
  • 316
  •   1
Отговори
# 105
Сега се поправям-на всички мои договори пише,че са граждански,но това не означава,че няма трудови,който има да каже.
Ина, Hug,все тая какви са и към какво приравнени щом на практика ние потребителите сме прецакани от към осигуровки.

А пък знаеш ли на мен колко ми пука за осигуровките Mr. Green,като по никакъв параграф не се чувствам осигурена в тая държава,че и детето ми дори не е Twisted Evil
Те да дават пари,че са ни докарали до просешка тояга,пък другото..................

# 106
  • София
Да, и аз разбрах, че договорите са граждански, и моите часове са по-малко, а и не ми стана ясно, часовете които сумирам дали трябва да са точно колкото са ми отпуснали и всеки месец може ли еднакви отчети да давам? На мен всеки ден са ми еднакви грижите за детето ми, какво ли имам да пиша, че 24 часа го обгрижвам? а те отпускат много по-малко... Във всичко се подиграват с нас, вземат ни парите за осигуровки, а после като отида при джипито и в болницата, всичкит пари ми искат, и направления няма винаги, за какво ли се осигуряваме и аз незнам вече.

# 107
Майчета,някой взе ли си паричките вече? Интересува ме по колко точно плащат на час?
 То вярно,че все му излизат криви сметките на човек,ама да знам поне ,грубо,колко дупки ще успея да позапуша със 174ч.

# 108
Парите ги превеждат края на месеца или началото на другия...
Не знам точно колко плащат на час,но мисля,че ще получиш към 400 лева.Дано да са повече,де!
Проверявай банкомата-тия дни ще е!

# 109
Парите ги превеждат края на месеца или началото на другия...
Не знам точно колко плащат на час,но мисля,че ще получиш към 400 лева.Дано да са повече,де!
Проверявай банкомата-тия дни ще е!

Мерси за инфото.А то зна банкомата вече съм си редовно,все чакам нещо-я детски,я интеграция и 43,сега и това.Поне на една банка да ги бяха направили,а не с хиляда карти да се разхождаш и да се чудиш асото къде е.
Успех и на теб!  bouquet

# 110
Аз имам175 часа получих 366 лева парите ми бяха преведени на 3 май-София Общинска банка.По 2.45 на час но това е преди удръжките.

# 111
  • София
Много бързо реагират за заплащането или аз не съобразявам бързо, като съм от 1 април назначена, кога ще си получа заплатата?В края на този месец или сега? Много ми се вижда да е с два месеца назад, ама още не съм дала отчетите си, и не съм подписала договора си...

# 112
Много бързо реагират за заплащането или аз не съобразявам бързо, като съм от 1 април назначена, кога ще си получа заплатата?В края на този месец или сега? Много ми се вижда да е с два месеца назад, ама още не съм дала отчетите си, и не съм подписала договора си...
Иги,ще си получиш парите след 1-ви юни,вървят два месеца назад,така през февруари ще вземеш декемврийската заплата.Защо не си си дала отчетите още обаче,закъсняваш PeaceТрябва да ги даваш първите два работещи дни от месеца

# 113
  • София
Оле, ти уби всичко детско в мене,  Laughing, ужас, не че не го предполагах, ама госпожата от социалното уж ми каза още сега да проверявам за парите... А не предадох отчетите, защото бяхме болни всичките, които ни знаеш по ред на номерата: най-малкото, аз, Мишо, и накрая и татко им. И по този повод да напиша, че жените бяха страшно отзивчиви и ме извиниха и насрочиха друг ден да ида. Така че ако ви се случва нещо подобно, пробвайте, понякога и в тези служби работят човечни хора.

# 114
На мен пък ми казаха ,че заплата за април ще си я получа края на май.Дадоха ми и някаква декларация да подпиша,че ако парите ми паднат под 240лв /което няма как да стане,освен ако не орежат те часовете/ще се самоосигурявам.Това добре,ама що не ми простят и плоския данък?!

# 115
На мен пък ми казаха ,че заплата за април ще си я получа края на май.Дадоха ми и някаква декларация да подпиша,че ако парите ми паднат под 240лв /което няма как да стане,освен ако не орежат те часовете/ще се самоосигурявам.Това добре,ама що не ми простят и плоския данък?!
A като се подписа погледна ли на  каква сума се задължаваш да се самоосигуряваш?

# 116
  • София
Пожар аз погледнах, от 400 до 2000 лв, те тези 400 лв да ни ги дават по-добре.... не да ни задължават да се осигуряваме на тях...

# 117
Пожар аз погледнах, от 400 до 2000 лв, те тези 400 лв да ни ги дават по-добре.... не да ни задължават да се осигуряваме на тях...
Точно за това иде реч-с подписа си се задължаваш да се осигуряваш на сума която няма да получиш.

# 118
  • София
Все повече се замислям за това, което подписахме, поне аз го направих, ама това е голяма свинщина, поредната бих казала, какво пак ли трябва да се бунтуваме, или ще загубим привилегиите да получаваме и тези трошици ли?

# 119
Все повече се замислям за това, което подписахме, поне аз го направих, ама това е голяма свинщина, поредната бих казала, какво пак ли трябва да се бунтуваме, или ще загубим привилегиите да получаваме и тези трошици ли?

Аз не го подписах,само им казах,че ако падна под осигурителния минимум ще подам молба за напускане,защото и да съм и да не съм асистент пак аз се грижа за сина ми,но като не съм асистент поне ми плащат социалните осигуровки(като грижещ се за болен член на семейството) и колкото и смешна да е след време все ще взема някаква пенсия (ако съм жива де) ,а така аз без стаж-синът ми ще стане пълнолетен ще си вземе пенсията,а аз пак ще се грижа за него вече съвсем без никакви осигуровки.
Бих искала друго да попитам защо асистентите назначени на граждански договор по европейската програма независимо колко пари получават на тях им плащат всички осигуровки(разбира се поделени процентно-една част от асистента,другата от работодателя),а по тази програма се опитват да ни правят на луди калинки?

Общи условия

Активация на акаунт