Декупаж (салфетна техника)-14 тема

• 29 733
  • 304
  •   1
Отговори
# 150
@ ani69, radinna, rali_smiles:

Цитат
Moisten or clean the surface to be transferred ON TO with baby wipes or hand wipes. While the surface is still moist place the photocopy face down and burnish the back. Don't moisten the copy. It works for both laser and copies but one is more successful than the other.

Намокрете или почистете повърхноста, върху която ще се трансферира с влажни кърпички /бебешки или за ръце/. Докато повърхността е още влажна, поставете фотокопието с лице към повърхността и търкайте /лъскайте/ задната страна. Не мокрете копието. Действа при лазерни и inkjet разпечатки, но при едните е по-сполучливо.

Аз опитах върху дървена повърхност с разпечатка от мастиленоструен принтер. Не несполучливо - нищо не се получи.  Crossing Arms Дали защото мастилото ми е почти свършило и копието бледо, кърпичките не особено влажни, или просто защото технологията е куца - не знам. С Ц200 също ударих на камък и нищо не стана.

Tomygic, напуква се горният слой боя, а колкото по-дебел е той, толкова по-големи са пукнатините.

# 151
  • Добрич
Добро утро!  Hug
Tomygic, моето кракле е двуфазно и мога да кажа, че същият "ефект" получих /едва забележими пукнатини/ при първият си сблъсък с него. Разочаровах се, че не стана така както исках и го зарязах.  Blush Сигурно ще пробвам технологията на Гудзи с С-200, та да видим.  Wink
Дивиана, много мерси за превода и въобще, че сподели технологията.   bouquet

Ето я и моята вчерашна картина:
http://kadrokosa.multiply.com/photos/album/7#115
http://kadrokosa.multiply.com/photos/album/7#116
http://kadrokosa.multiply.com/photos/album/7#117

Стана малко...как да кажа...шантава. Едва ли е за всеки вкус, но на мен ми харесва.  Joy

# 152
Стига, де - шантава .... де и на мен да ми се получаваха такива "шантави" работи. Картинката си е супер.   bouquet
И мойта муза си е взела отпуск май...ник'ва я няма.  Sad
Засега ще гледам и ще крада идеи, ток-виж се смилила........

# 153
vanyia китайските ти бутилки са коя от коя по- хубави   bouquet,аз изобщо не подценявам еднопластовите салфетки,защото като се залепят се изпъват и не отстъпват по качество на 3пластовите/просто е трудно да се намерят с хубави картинки/
ani69 пременените столчета са придали по-свежа атмосфера и са страшно весели newsm18  love001,а лалетата са ни донесли пролетта  Sunglasses
orkud мила,бутилката и чашите са страхотни-щастлив семеен живот на младите им желая 1dating newsm51
На goldenova и kkaatt обещавам бонуси че ми подпомогнаха бизнеса с последните си произведения  Mr. Green Kissing Heart,Кате моля те обясни цветята как и с каво си ги правила мноооого са хубави Praynig
shoshkata тия маргаритки ме върнаха в щастливото детство-поляни,мирис на прясно окосена трева и полски цветя ех... Hug newsm76
radina сори ама се засмях та даже се улях  newsm62,защото и аз съм със същия проблем-и трите пласта мокрих,и само единия ,и с лак за коса съм ги пръскала не става и не става.Вече нищо не правя само слагам лепило в големи количества и така по-се получава

kadrokosa шантавата ти картина си е много хубава,който не харесва да не гледа smile3513 smile3525

# 154
kadrokosa много ти е весела картината!

mirage72 аз много харесах твоето шише с черния фон и розите.Реших и аз да опитам нещо с черно.
Ето това се получи http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5012483
                                http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5012486   

# 155
За заготовките -
аз си ги правих,...е с помощ от съпруга естествено - Hug
материала е поресто РVС  - има най различни търговски названия - коматекс, комадур, форекс...
дебелината е 1мм за рамката - щото трябва да може да се реже с ножица,  и 3мм за кошничката.
2 и 3мм се реже с макетен нож. Лепи се с бързосъхнещо лепило като каноколит, локтайт.... и др. Важното е да е твърда връзка.
Частите за рамката  са облеченив РVС фолио.

Материала може да се намери като отпадъчни парчета във всяко едно ателие за реклама. Има ги във всеки град . Най лесно е да се представите като учителки в детската градина Mr. Green тогава ще ви дадат и отпадъчни парчета фолио даже - за апликации.

П.П. това последното трябва да Ви е ясно че си е чиста измама hahaha

Последна редакция: ср, 23 яну 2008, 13:08 от JuliS

# 156
  • Добрич
Джули, благодаря ти за подробното разяснение относто заготовките!  Hug Ако намеря такива материали, ще пробвам.  Peace
Ванче, много е готина кутията за дискове!   bouquet Това с разпечатка ли е правено?  Simple Smile
Рали, Миражче, Ваня, благодаря ви!  Hug

# 157
kadrokosa салфетка е,от по-малкия размер.

# 158
Днес нета е ужасен #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Последна редакция: ср, 23 яну 2008, 15:16 от looloo

# 159
Кампари , това с липсващата муза ми е до болка познато Close smile3511
Скоро да оздравявате, ей Wink
(вчера в "рецептите" попаднах на една твоя крем-пита, която изглеждаше страхотно и смятам в почивните дни да направя Hug)
Tomygic така, както го описваш трябва да стане. Кампари правилно ти е отговорила. Изчаквай го повече да изсъхне преди да нанасяш втората боя. Зависи колко е дебел слоят. Под ъгъл могат и да се забележат пукнатините. Ще стане. Не се отчайвай. И при мен не се получи първият път с едно столче, но там "повредата" беше в моят телевизор Grinning Wink
Къдричке, за картината с мака ли става дума? Ако е тя-не е шантава, а интересна. Малко странна да, но пък на мен ми допада тази цветова гама  bouquet
vanyia "черното" ти се е получило ЯКО newsm10 smile3521 newsm08

Последна редакция: ср, 23 яну 2008, 15:43 от looloo

# 160
  • Варна

Ria, къде се губиш, бе човек Wink? Hug

Тук съм и ви следя, ама нямам време за декупаж, а главата ми е пълна с идеи. Crossing Arms
Донякъде ме спира това, че аз винаги почвам няколко неща наведнъж и вкъщи става истински катун докато ги завърша... ooooh!

Къдрокоска, много ти е оригинална картината! newsm10 Давай още!
На Ваня много ми хареса изпълнението, ама и аз помислих, че не е салфетка. newsm62

Аз от няколко дена си мисля, че е време за конкурс. Не сме правили от лятото, а производителността и качеството стават все по-големи.
Предлагам темата да е за деня на влюбените, който наближава. Two Hearts

Може след конкурса да се пуснат творбите за продажба, за да има и някаква възвращаемост на вложените средства.
Давайте идеи! Hug

# 161
 Hug бравооооо....на Рия ...конкурс!!!!  bouquet А така.
Обаче Embarassed Embarassed аз си нямам нито една любовчийска салфетка...
Вие имате ли???

# 162
  • София
Hug бравооооо....на Рия ...конкурс!!!!  bouquet А така.
Обаче Embarassed Embarassed аз си нямам нито една любовчийска салфетка...
Вие имате ли???
newsm44 , ама и аз търся такива салфетки, ако имате свиркайте  smile3521

# 163
Радина, ще ти кажа накратко какво се прави със салфетката.
Първо се изрязва това което ще лепиш, взимаш първи слой и го мокриш (сложи я на нещо като  кърп, да не мокриш другите неща,с пуливезатор) остави да изсъхва, и сега вече има значение качеството на салфетка, всичко е до усет, ако  става почваш да лепиш салфетка преди да изсъхне окончателно, или когато е изсъхнала тотално, или след като си я изгладила легичко с ютия, пробвай, защото  всеки си намира  начин, не става при теб също като при мен и това е.
Има още едно нещо много важно.Мираж беше го  казала веднъж.Когато няма да навредиш на боята(основа) с повече лепило(независимо какво е то) става  много лесно да расправиш гънките,  и аз някой път  найнепослушните гънки ги расправям с пръсти, става много  хубаво,но пак трябва да  се усетиш при кои случаи става и при кои не...мале цяла лекция прочетох...сорри

ria, супер идея за конкурс, много бих искала да имаме такъв,само че имам и едно предложение,хайде да не чакаме края на конкурса за да продадем или да подарим нещата което ще правим, то нали е за този праздник, и след него не са актуални, а на нас ни трябва само снимка...?

Последна редакция: чт, 24 яну 2008, 20:29 от Lalle

# 164
Здравейте всички,
Напукването ми се получи перфектно newsm44 newsm44 newsm44 най накрая.looloo  и Кампари техниката е точно такава каквато казахте но просто в магазин "Боила" са ми дали лак за напукване а не МЕДИУМ ЗА НАПУКВАНЕ ""направо нямам думи за продавачката"".Тази вечер минах през "Слънчоглед" и си купих каквото ми трябва - и се получи.
kadrokosa - много ти е закачлива картината и ми хареса много
Като стана на въпрос за нещо за "Свети Валентин" направих за подарък сърце-ароматизатор/пълно е с ароматни листа /и отвътре го облепих със салфетка /може да не се вижда много добре.
http://i036.radikal.ru/0801/9d/2f4243c77a6b.jpg

Общи условия

Активация на акаунт