Декупаж (салфетна техника)-14 тема

• 29 720
  • 304
  •   1
Отговори
# 195
Ria, Кампари от три дни е болна, като вчера и днес е много зле. Постоянно с температура. Едва се довличам до компютъра да ви хвърлям по едно око, че да оздравея по-бързо.
Да, мога да кача снимките в сайта и съм за конкурса, но не знам дали ще мога да се включа. Ще се изнасиля да съчиня нещо, но както казах и преди, напоследък съм творчески блокирала от всякъде, защото акъла ми е съвсем другаде.
Само решете какъв да е предмета; да не стане като предишния път -един работил върху чиния, друг върху бутилка.

Дивиана, ако някой не ти  е обяснил вече за трансфера -цялата хватка е следната:
Намазва се изображението от лицевата страна с трансферен медиум, залепяш на желаното място и със мека, суха кърпа изкарваш въздуха. Оставяш 24 часа да съхне и след това с гъбичка мокриш внимателно и белиш с върха на пръстите, докато се покаже изображението. Ако се налага -дорисуваш и лакираш.
Надявам се да съм го обяснила ясно макар, че като се чета не е много разбираемо.  Rolling EyesВ началото на темата има линк към сайта на Мираж ,където е дадено степ бай степ.

Tomygic, цялата работа се състои в това, че правиш нещо  в техниката декупаж. Снимаш го от няколко страни (тук трябва да се помисли за фона, момичета, защото предишния път имаше възражения срещу това) и го изпращаш на мейла на човека, който ще го качи в общия сайт. След това се пуска тема- анкета с произведенията и се изчаква крайния срок за гласуване. Обявява се победителя и ако искаш можеш да изпратиш символична награда. Това е.

Последна редакция: пн, 28 яну 2008, 16:40 от Анонимен

# 196
  • Варна
Ой, горкото! Sad Бързо да се оправяш! Hug
Той и синът ми нещо се оплаква от вчера...  ooooh!

Аз нацелих темата, в която беше предния конкурс:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=196581

Направих малко промени, казвайте дали ви харесва.

Правила и условия за участие:

1. Всеки желаещ да участва трябва да заяви това във форума.
2. Конкурсните работи не трябва да са публикувани никъде другаде до сега.
3. Снимка в няколко ракурса на конкурсната работа и кратко описание към нея за материалите, от които е направена можете да изпращате на Кампари.
Кажи дали на лични или на някакъв мейл.
4 .  След приключване на конкурса всеки желаещ може да остави работата си за продаване чрез продавалника с благотворителна цел. Това ще го уточним как да стане точно.
5. Краен срок  за изпращане на конкурсните работи 08.02.2008 г.
За да има време да бъде гласувано и нещата, които се харесат да бъдат изпратени навреме за празника.
6. Резултатите ще бъдат обявени най-късно на 10.02.2008 г. на определеното за целта място.
7. Победителя ще бъде излъчен след обработка на анкетата, която ще бъде пусната във форумите към bg-mamma.

# 197
Времето за гласуване ми се струва малко. И освен това, не сме уточнили върху какво ще се работи последно.
Иначе ще можете да ми пращате снимките на мейл, който ще ви пусна по-късно.

Последна редакция: пн, 28 яну 2008, 15:55 от Анонимен

# 198
  • Варна
Ами никой не се включи в обсъждането. newsm78

Ако не желаете конкурс, казвайте, да не се хабим излишно. Laughing

# 199
Момичета, ще има, или няма да има конкурс?
Пуснах анкета. Когато изтече времето на анкетата, ще видим резултатите и ще решим.

Последна редакция: пн, 28 яну 2008, 16:06 от Анонимен

# 200
аз съм категорично ЗА Party
но и на мен ми се струва малко времето...не че нещо..ама през седмицата няма никакъв шанс - само събота и неделя мога да си пнамеря време и за хобита! Mr. Green

# 201
  • Бургас
И аз съм за -ще участвам - да става калабалък, че няма смисъл от конкурс с един два участника, само уточнете предмета върху който ще се работи. Само че и на мен времето ми се струва кратко има една седмица  newsm78, не може ли да удължим срока, какво пък като мине Св.Валентин, много важно, по добре нещата които са направени да са качествени-какво като не са актуални, от колкото да са актуални ама .....  Confused

# 202
  • Русе
Би ми било интересно да спретнем конкурсче...ама таз любоФчийска вълна хич не я откривам по салфетките...така че ако може да разшитим обхвата на използваните техники...хем по-интересно,хем по ще ни е лесно Mr. Green
       да включим неща като фруктиери,бонбониери...чаши за вино-шампанско...
Бутилките са в графа зарезан...

# 203
Кампари, много ти благодаря! Прочела съм обясненията в сайта на мираж, но въпреки това не можа да се получи. Трансферът стана ужасно блед, мътен и грозен, дори и след като го лакирах не се получи по-добре. Ще опитам с друго, не с С200. Благодаря ти още веднъж!  bouquet

За конкурса - на мен специално ми е рано да участвам в такъв - много боса в материята съм, за да имам самочувствието да се включвам, но ще ви следя с голям интерес.

Последна редакция: пн, 28 яну 2008, 16:40 от Дивиана

# 204
  • Бургас
Кампари, много ти благодаря! Прочела съм обясненията в сайта на мираж, но въпреки това не можа да се получи. Трансферът стана ужасно блед, мътен и грозен, дори и след като го лакирах не се получи по-добре. Ще опитам с друго, не с С200. Благодаря ти още веднъж!  bouquet

За конкурса - на мен специално ми е рано да участвам в такъв - много боса в материята съм, за да имам самочувствието да се включвам, но ще ви следя с голям интерес.

Малееееееее след това изказване и след последната чиния която показа направо ще взема да се откажа  Crossing Arms

# 205
Дивиана, учудвам се, че въобще е станало нещо с Ц 200, защото то по принцип е водоразредимо и не знам как си белила хартията без да се разлепи.  Rolling EyesМоже би за това не се е получило. Ако опиташ с трансферен медиум няма да имаш проблеми.
Дивиана, последната чиния, която видях от теб изобщо не ми говори, че ти е рано да се включваш в конкурси. Naughty

Момичета, не се втелясвайте, че  ви е рано да участвате в конкурси!! Naughty
И друг път съм казвала, че ако изключим Мираж, всички останали сме пълни лаици, така че всеки може да се включи, стига да има желание, муза и свободно време.
Много се надявам  и мен  да ме тресне муза, за да се включа и аз.

# 206
Мадлена да не скромничи, ако обича и да участва в конкурса, както обеща!
Колкото за втелясването - лаици, лаици, но някои сме доста назад от други, да сме частни, все пак.  Grinning Иначе аз време имам, но материал никакъв. 
Каква ще е темата?
Св. Валентин или Трифон Зарезан?

Кампарита, снабдила съм се с трансферен медиум много отдавна /да е жива и здрава Миражката Hug/, ама ми беше жал да го ползвам и си го пазех. Laughing  Blush
Тук е мястото да попитам в тази връзка, трасфер върху боядисана /фабрично/ дървена повърхност има ли изобщо вариант да се получи? Много ми е важно да знам и  ще съм особено благодарна някой да отговори на този ми въпрос! Praynig

# 207
Тук е мястото да попитам в тази връзка, трасфер върху боядисана /фабрично/ дървена повърхност има ли изобщо вариант да се получи?

Не виждам причина да не се получи.
И на мен ми се свидеше  отначало да ползвам трансферния медиум, който Радина ми купи от Мираж, но после го прежалих. Даже дойде един момент, в който щедро плесках върху картинката, защото знам, че като свърши, пак мога да си поръчам от Мираж.

За темата... и аз не разбрах каква ще е. Embarassed

# 208
  • Варна
Браво на Кампари за анкетата, май си по-добре?

Ама много скромни сме били декупажистките, като споменах конкурс и всички се изпокриха. Joy

Аз си признавам, че нямам кой знае какво самочувствие, сравнявайки се с повечето от вас, но като си харесам нещо, значи наистина е станало хубаво, а и нали съм в играта?
Така че ще участвам, ако имам време. hahaha

Ако искате темата да е "Пролет"?! Цветя, птички, животинки, буболечки, агънца и прочие. Необятна тема. А и няма да сме обвързани с 14-ти и можем да удължим срока.
Но все пак трябва да има някакви изисквания, на които да отговаря. Thinking

# 209
Кампари, беше свършил тр.медиум и в сайта скоро пишеше, че няма в наличност...
Затова не смеех да го хабя и си го пазех.
Трасферът го свалях с вода. Не се отлепи, само на места, по ъглите малко.

Цитат
темата да е "Пролет"?! Цветя, птички, животинки, буболечки, агънца и прочие. Необятна тема. А и няма да сме обвързани с 14-ти и можем да удължим срока.

МНого ти е добро предложението, риа!

Общи условия

Активация на акаунт