Отговори
# 180
  • Варна
Момичета, стига сте мислили за ранно раждане! Толкова е рано още, че не ми се мисли какво ще стане.

А за тези, които въпреки това се притесняват, помислете: дори и да родите в 7-ми или 8-ми месец, не дай си боже, бебето ще престои доста време в болницата, през което време вие ще сте си вкъщи и ще можете пак да си напазарувате.

Категорично забранявам всякакви мисли за раждане преди края на март и то, много ви моля, да си спазваме поредността на термините.   Grinning Този списък на първа страница за какво сме го направили, амаха!
 Hug  Hug  Hug

# 181
Права си Ясмина никакви такива мисли повече Naughty
Пък и аз се успокоявам с това че като имаме пари пазаруването е най-лесната работа Peace

# 182
Права си Ясмина никакви такива мисли повече Naughty
Пък и аз се успокоявам с това че като имаме пари пазаруването е най-лесната работа Peace
newsm10 newsm10 newsm10
 правилно, правилно!!!

# 183
здравейте.днес с татето чистихме и сега сядам да ви видя.аз тия дни ще ходя до моята приятелка да уточня точно какво да купувам и края на месеца почвам.лека полека да се приготвям.и аз чакам 9 месец-неискам да излиза сега ама да съм готова.поне със сака за болницата.

# 184
asja всяка бременност протича по различен начин! Може това момиче да и понася всичкото това натоварване! Аз първия път също се натоварвах без да съм имала проблеми, а втория беше кошмарно, то не беше кървене , контракции... Сега се пазя, но се чувствам добре!
ritka внимавай много с вдигането на Мая! Аз моята дъщеря я вдигам и гушкам само ако съм седнала! Снощи в банята обаче падна и се удари много лошо! Без да се замисля я грабнах с хавлията и я занесох до спалнята / на 5  м./ и след това ме боля корема над половин час!
Ясмина и аз за раждане не мисля от сега  Peace толкова е рано , но си мисля че другите по скоро събират инфо да се ориентират какво им предстои, та затова се завъртя приказка!
Относно рева на бебето ... ще си говорим по нататък! Mr. Green Като ви писна от всичко и вие ще се правите че не го чувате понякога! Mr. Green

# 185
Като ви писна от всичко и вие ще се правите че не го чувате понякога! Mr. Green
Не ми се е случвало. Сигурно щото Калоян не ревеше много  Mr. Green но ревне ли, гледах някак да го успокоя  Wink

# 186
ееее ама вие съвсем ми изопачихте думите-за нощите и бебето, аз не искам да оставя бебето да се съдере да плаче, а аз да се правя на ударена-ще го гушкам и разхождам и утешавам, но ще опитвам да не го храня, а ако и това не стане-няма къде да ида-ще му дам!!!! Нали ми е първо дете и не знам как стоят нещата и нали затова пиша тук, за да могат компетентните мами и те да се изкажат!
 Днес бях на лекар-всичко му е О.К. на бебчо-потвърдиха за 100% мъж, плацентата е наред и следвяащия ми преглед е на 27.02, когато и ще ми дадат болничния......малко страшничко ми прозвуча, аз все се успокоявах, че има време, ама май....не е останало толкова много!
 А иначе за пазенето....и аз не съм от най-стриктните-покрай този сняг и на мен ми се наложи да побутна колата, но съвсем леко-като няма кой-няма да стоим по пътищата, притеснявах се, но какво да направя? не мисля, че съм безотговорна, просто като наистина няма кой да ти помогне в дадена ситуация.......

# 187
kalli защото ти е първо душко, сега ще е по различно! Аз на сина ми съм му треперела много , но второто се гледа по друг начин!

# 188
Емче, не сме ти изопачили думите, бе.  Hug Аз само се изказах по въпроса, без да засягам ничие мнение  Peace
То и аз пробвах да го откажа от нощното кърмене Калоян, ама той реве ли реве  ooooh! Затова така се случи. Ако се успокоява с вода или биберон-екстра  Hug

veni-b, съгласна съм с теб! имах нещо друго предвид, иначе че няма да му треперя толкова, то е ясно. И Слава Богу  Hug

# 189
Здравейте, момичета !!
По повод кърменето , мога да кажа , че не съм кърмила дъщеря ми нощно време , а съм и давала вода.Но сега си мисля , че е по-добре да и давам да яде , защото така и така не минавах без изцеждане и през нощта ( събуждах се в локви от кърма ).
Да ви кажа много неща ще ги правя по различен начин .Примерно , няма да я будя на 3 часа да яде , а когато поиска.
Правех всичко , което ми кажеше педиатърката, но сега мисля да се съобразя в бебето.

# 190
  • Варна
milenag - Напълно съм съгласна с теб! С дъщеря ми изпълнявах дословно това, което ми казваше педиатърката. По-късно разбрах, че някои педиатри въобще не се интересуват от новостите в отглеждането на децата и си карат по схемата от преди  50години. Със синът ми бях много по-информирана и допуснах много по-малко грешки. Сега, живот и здраве, смятам, че ще се справя още по-добре.

Въобще за мен беше голяма промяна да осъзная, че лекарят не е 100% компетентен и може също да допусне грешки. Това ме накара да почна да търся второ, че и трето мнение и да се вслушвам повече в моята интуиция.

veni_b Наистина второто се гледа по различен начин. Поне отпада 100-кратната проверка през нощта дали бебето диша и дали случайно не се е отвило.  Laughing Ама и то мойто второто като видя, че майка му не се впряга много много реши да си я кара по-кротко

# 191
  • в илюзия
Ох и аз се моля да не правя грешки с отглеждането на беба , за това мисля да започвам да чета книгата на д-р Спок. Мами с деца какво ще кажете за нея?

# 192
  • Русе
Здравейте момичета  Hug !!!
Ася и аз не съм от тези дето се пазят и даже мога да си призная,че съм доста "дива"  Embarassed .Вярно е ,че съм и аз на 22 год,обаче съм сигурна,че това не е критерия.Всичко е до начина на живот на майката преди да забременее.Аз например съм бивша спортистка и съм свикнала на интензивен начин на живот и даже ми се струва странно ако не водя такъв.
И мен ме е хванало "гнезденето"  Crazy .Както писах вчера и аз започнах с прането на дрешките,гладенето,подреждането(само дето незнаех,че така му се вика  Mr. Green .
Преди малко да ви се похваля,че и аз усетих моята бебка да хълца.Много ми стана мило  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes
Ами май това е от мен за сега.Приятна вечер на всички   bouquet

# 193
  • София
Veni-b, пристигнаха ли нещата?

# 194
 Благодаря на mona77 импровизираното списъче за багажа за родилното. Може да е рано да мисля за тези неща, но и на това ще дойде ред и не знам кога трябва да сме готови с багажчето. До колкото разбрах май трябва и нещица за бебето да има, а? Като напр. биберон и шише или се лъжа. Някой от раждалите мами няма ли да помогне...??

Ох и аз се моля да не правя грешки с отглеждането на беба , за това мисля да започвам да чета книгата на д-р Спок. Мами с деца какво ще кажете за нея?
  Аз също се моля за това.Малко и от това ме е страх да си призная. Притесненията са ми и относно това, че съм доста сънлива.....

Общи условия

Активация на акаунт