"ДЕКЕМВРИйчетата пеят и танцуват, ала най ги бива да лудуват"

• 13 346
  • 288
  •   1
Отговори
# 15
tini-mini вие оакахте темата от първа страница ....  Joy Joy Joy
Хахааа, спомням си сега със смях, ама Дани като изкара едно растройство по празниците, се бях изморила от нааканите му памперси, понеже баща му по силата на нищо не може да смени памперс с екстри.

... а ти нали знаеш че може следващата бременност да е с близнаци?
Ааа, я разкажи откъде е тази опасност от близнаци ?

# 16
  • София
Никки   bouquet
tini-mini с каквоя храните Вики  Shocked Grinning Wink
Да направя и аз коментар за времето  Laughing обаче е много гадно, а нямаме време за планината тази събота и неделя, там е страхотно сега! Не се диша от мъгла  Confused Между дрогото утре в На четири очи по Нова ТВ ще коментират замърсеният въздух в София, ще ми е любопитно да го гледам.
А ако не ни мине котка път другата седмица ще зачезнем за цяла седмица на почивка
Да благодаря на отговорилите преди време на въпроса ми за столчетата за кола  Hug
И сега една (тривиална) питанка - какво вечерят вашите деца. Нещо нищо не измислям и накрая яде хляб и сирене  Embarassed то и без друго това е любимата й храна. Готвите ли вечеря или как? Сори ако звучи тъпо...
А като давам хляб, си давам от средата пресен хляб, дали е проблем, защото знам че  се дават сухари или корички, но в нашия случай нито едното, нито другото става.

# 17
  • Vaudreuil Canada
... а ти нали знаеш че може следващата бременност да е с близнаци?
Ааа, я разкажи откъде е тази опасност от близнаци ?
Ами имах две еднакво озрели яйцеклетки, които докторката видя - та коментирахме, че на курса за бременни тук много яко пропагандираха, че кърменето не е средство за предпазване от забременяване  Naughty  и са много прави хората - аз кърмех в този период по 7-8 пъти на денонощие, добавка не съм давала и точно започвахме да се захранваме - и въобще дребния е бил изключително кърмен, а майка му се оцикли на втория месец след раждането.
То аз съм си и с наследствени данни за близнаци та видеозона само потвърди шансовете ми за такива ... ама по-натам де  Rolling Eyes  като се наспя малко  Tired

# 18
Магеста, тъкмо мислех,че ще те изпреваря по трасето докато си пишеш някой дълъг пост, ама не би ....

Tъй де, тъй ...  Mr. Green
Ама Георги - моя, осуети плановете ти  Wink Разбрах иначе намека ти ... yes
Точно по въпроса на verolina за вечерята - Георги, вчера / вече Grinning / цял ден се ослушва на гозбите ми / необичайно за него/ . Та викам аз .... о, сине майчин ..... така ли ??!
На вечеря единствено прояви той ищах към любимата си бананова каша за допълнително, ама аз казах НЕ !  Naughty Mr. Green
Та по темата НЕ,НЕ ама ДА  Party
Заспа уж младежа, буди се един два, пъти .... накрая като се оцъкли ... няма заспиване.... върти се, сумти, лапа цици, плюе .. абе не мирясва  Crossing Arms
Та в колона по един по заповед на мъжа ми  Wink ядохме цял банан, после се наложи и мляко да правя - близо 200 мл (всичко се консумира в кревата разбира се  Mr. Green/: с две думи човека си бил гладен.
И за да се успокои накрая, накъса едно руло тоалетна хартия на спалнята на парченца от около 2 см всяко  Tired .... просто незнам как е заспал и кога ..... 
И ей ме на мене : будя си се сега, заспала с дрехите, мия си съдовете, вадя си прането и дописвам слушайки пиленцата отвън  Wink  ..... та за това става въпрос .
Иначе хората като че ли са си все по-гладни / и серизно вече/ по питането - хич не звучи тъпо и аз съм се замисляла, гледайки как налитаме на тати на месата   Peace
От просто мляко минахме напоследък на овесени ядки с банан, мляко с ориз, грис, нишестета от готовите правя  ....по калорични неща давам , и то гледам да е след 17.30 - да го държи повече.
Но за вечеря , по-инстинска май си е време сякаш  Peace

Да видим преди да заспи дали няма да снесе още нещо.   hahaha

hahaha Joy ..... м-да Миленче ,не е лошо да се огледаш за някой зъб, май  а ?! Wink

Поли, а последно / с риск да стана досадна  Embarassed/ ... сега Дани с бибероново шише ли пие или от тези с накрайницте ?
Аз по повода май ще трябва да извадя бибероните пак .... че съм ги прибрала от няколко месеца вече  Thinking
Иначе браво, радвам се че е минало толкова неусетно при вас .... дай боже всекиму  Peace

# 19
То аз съм си и с наследствени данни за близнаци та видеозона само потвърди шансовете ми за такива ... ама по-натам де  Rolling Eyes  като се наспя малко  Tired

Само да вметна, че вчера видях една приятелка с която не се засичаме близо от година. Та нейния син е вече на 3 години и половина и все още се буди по 2-3 пъти на нощ. Та то това с наспиванетооо......... Whistling

# 20
Добро утро !
Поли, а последно / с риск да стана досадна  Embarassed/ ... сега Дани с бибероново шише ли пие или от тези с накрайницте ?
Аз по повода май ще трябва да извадя бибероните пак .... че съм ги прибрала от няколко месеца вече  Thinking
Иначе браво, радвам се че е минало толкова неусетно при вас .... дай боже всекиму  Peace

С биберон пие, да. Аз и по този случай, който сподели реших да спираме с кърменето, понеже си беше постоянно будене, кърмене и в светлината на днешния ден, разбирам съвсем, че човечето просто не се е нахранвало. Сега схемата е дори с едно включено хранене на сериозна храна между 7 и 8 вечерта, мляко за приспивка, сън- мечта до 5 (пак мляко), 6 или 7.30. Мисля, че след година си е много добър период за отбивка, но и кой както се чувства все пак. Аз явно не съм имала вече достатъчно.

За близнаците, хмм... и аз преди да имам Дани си мислех колко хубаво би било с един куршум два заека, но сега се радвам, че куршума е само един, че щях да вляза в лудница иначе.

# 21
А ние вечеряме супата от кухнята и му държи сито до сутринта.

# 22
  • Vaudreuil Canada
Заспа уж младежа, буди се един два, пъти .... накрая като се оцъкли ... няма заспиване.... върти се, сумти, лапа цици, плюе .. абе не мирясва  Crossing Arms
Та в колона по един по заповед на мъжа ми  Wink ядохме цял банан, после се наложи и мляко да правя - близо 200 мл (всичко се консумира в кревата разбира се  Mr. Green/: с две думи човека си бил гладен.
Родна картинка - добре че нещо ме човъркаше вечерта че може да е гладничък та му забърках един гъст айрян дето не го изпи баш на вечеря и влезе в употреба в 3 през нощта - нещо като бърза помощ беше при това след циците - май наистина вечер са си много гладни дребните, а ние вечерта освен всичко останало подранихме с вечерята.

Поли даже не е въпрос на достъчно - просто едно голо мляко не стига за вечеря - те са си вече големи макар и хич да не им личи.

А наспиването се отлага за неопределен момент от живота ми ..... както е видно в 3 през нощта седя и си пиша по форумите и чакам малкия дзвер да заспи.... тъй че и близнаците се отлагат  Wink

Последна редакция: нд, 13 яну 2008, 10:15 от shemet_neveroiaten

# 23
  • София
запис и от нас Peace
стаси, ния беше болна на 3 месеца и малко и след като не се оправи с друго, педката изписа антибиотик, но ние с баща й, щото сме уж много умни, уж смятахме, разреждахме и прочие, сме й давали 8 пъти по малко doh абе с две думи - нищо не сме давали, защото тя половината го изплюваше. ама взе, че се оправи без проблем. педката като видя по колко сме давали, се хвана за главата #Shocked та това ни е горчивият опит с антибиотици.
ние вчера направихме една разходка пешком из заснежените младостки междублокови пространства по слънчицето running
а тъй като ния е на кухня вече от седмица, реших вечерта да й давам остатъчната постна манджа с надеждичкта да я засища повече и да поспивам през нощта без събуждане.  ku-ku ама дръжки - апетитът й се отваря още повече и яде повече smile3516

# 24
  • Бургас
И аз сериозно съм се замислила за отбиване, идея имам как ще стане долу-горе, но проблема/аз май и друг път съм се оплаквала/, е че Пеш биберон не ползва и незнам как ще се справям с нощното будене. А и въпрос имам, след като се отбие детето АМ ли се дава и до кога? Щото аз идея си нямам как ще го давам това АМ newsm78 Та май ще се наложи да кърмя докато Пеш се научи да пие с чаша, това ми е единственото спасение.
Антибиотик не съм давала до сега /пу-пу/, но той Пеш не ми е и боледувал /пу-пу/ така, че съвет не мога да дам. По себе си съдя, обаче, че аз бих дала и едва ли ще рискувам.
Ние правихме изследванията - всичко мина много лесно, както и при предните. Пишкането набързо свършено в една чашка, а боцкането не го отрази изобщо. Лошата новина е, че хемоглобина пак ни е нисък. За нашата възраст, ако не греша трябва да е в границите от 108-128, а нашия е 107. Но не съм се консултирала с педи още за резултатите. Предстои ни и след 5-6 дена и ваксината. #Crazy
За вечеря  Thinking нищо не давам в смисъл, че Пеш яде в 18 каша или крем-нишесте или нещо от сорта, а после като седнем към 21 и ние да вечеряме обикаля около нашата маса и обикновено получава корички препечен хляб, сирине, кашкавал - късчета. Та това е вечерята. Някой път, ако има супа изяжда едно бурканче супа, но това е много рядко /обикновено събота и неделя/. И след това се кърмим и заспиваме. Пеш е на периоди - ту, спира да се събужда изобщо и спи по 12 часа без да мръдне, ту, се буди 2-3 пъти на нощ. Струва ми, че освен храната има и други фактори, които обуславят това му състояние.

# 25
Никки, относно хемоглобина аз съм се отворила  Wink на червена леща , утре ще правя сефте, ама из форума намерих много добри отзиви и най- вече, че съдържа желязо наравно със спанака.Peace
Жижи от лакомия да пие от нашите натурални сокове свикна да пие вече свободно и от чаша / само я придържам/ без да се олива хич. Е, в началото беше едно даване, едно заливане .... ама е до време - после се свиква.
Иначе сме на твърд накрайник и затова се ослушвам и аз за биберона при отбиването.  Thinking
За млякото - нали уж се препоръчва до 3 години да се ползва АМ а, ама аз съм на всякакви варианти АМ,кисело мляко, с прясно готвя, та даже и йогърт дадох / тук нали преобладава / ..... замислям се май и пастьоризирано също  Crossing Arms
Точно щях да ровя - за вредата и ползата от пастьоризираното и йогурта, та ако някой има мнение по-въпроса да помага  Peace
Спокоен уикенд!  Hug

# 26
  • София
На нас най-накрая ни избива първия зъб! Laughing

# 27
Пижулинка сайта iproducts песента е мн. хубава браво Песента разбрах как се казва: Жар, а изпълнителя как се 4ете: Apropo или Аргоро ?

Black_Kitty -> Танцуващата Мери е голяма сладурана, написах няколко коментара.

Никки -> Антибиотик не съм давала до сега /пу-пу/, но той Пеш не ми е и боледувал /пу-пу/ така, че съвет не мога да дам. -> И ние така, пу пу пу  Peace Направихме и ние изследванията: за кръв не усети много, само накрая малко замрънка, а за пиш пиш пробвахме няколко дни сутрин, не ще и не ще, слава богу една сутрин успяхме да съберем в шишенцето и го занесохме в МЦ. Взехме изследванията и на 15 януари сме на ДК и ще видим какви са резултатите.

Klemy браво на вас  smile3501 честито и на други озъбили се беб4ета  Peace

# 28
Здрасти и от нас Hug.
Преминаваме през първия си грип и още не ме е пуснал амокът от това Laughing!Поздрави и от Роси, която спи  bouquet

# 29
Поли, тя с фините движения е...знам ли. Има няколко любими играчки и при тях създава впечатлението, че е много напред с материала. Но всъщност май сме на опашката по умения и в повечето случаи е доста нескопосана. Ама има време, ще се научат. А за професията  newsm78 Аз съм от тия мами (дето май прекаляваме) и от сега я насърчавам да чете книжки, и то на възможно най-разнообразна тематика. Да чете...и аз се изказах. Имаме вече един тон. Спокойно мога да отворя книжарница. И да не мислите че са само картонени...нееее, има и за по-големжки деца, и за тинейджъри, даже една "Първи стъпки в науката". Видях я на една сергия за книги втора ръка, пък тя издание от 2007. Цената според корицата беше 13, но жената каза, че ми я дава за 6 лв. И аз естествено хич не се и двоумих. Имаме си и няколко диска с едни кратички филмчета на ВВС - земноводните, морето, планетата. Абе тематика всякаква. Обаче имам много гадното усещане, че се престаравам. Да видим след години дивачето с какво ли ще ме сюрпризира  Sick Mr. Green

Никки, благодарности за темичката.   bouquet По въпроса за бибите...Аз от един месец смених шишето на авент дето е с накрайник с такова дето е със сламка. Бързо свикна с него, сламката е широка и позволява почти всякакви течности да минават, и май е удачен вариант за пиене.

За вечерята: ох... newsm78 Ние сме много зле. Как не ме е набило това дете не знам. Вечеряме каша от не знам колко месеца вече. Опитах да я заменя с някакви домашни бъркочи обаче...нещо не я засища. Вчера й дадох едно бурканче супо-манджа от 260 гр и плюс малко кърма свърши работа. Та дано да успея да я разнообразя защото вече ми е гузно. Пробвах с попара и домашна юфка със сирене, обаче ние май имаме проблем с маслото, та спрях за момента. Започна да похапва хлебче и се надявам скоро да разнообразим с филийки с кашкавал и сирене, а на лято се надявам да може и салатка да похапва. Ама да видим. За сега с тия 5 резеца какво да дъвче...
По този повод имам едно питане към всеки, който може да ме ориентира  newsm78 Абе мъча я аз с по-едри парченца. И тя горе-долу яде, преджаква и гълта. Обаче...и на входа и на изхода парченцата са си все с еднакви размери...Та много се чудя това не е ли лошо за храносмилателната система. Възрастните все ни учат, че трябва хубаво да си сдъвкваме хранта, и че не е добре да се гълтат несдъвкани парчета. А бебоците....Не им ли вреди и на тях. Аз манджите ги минавам на робота колкото да придобият еднородна консистенция и винаги остават с парченца от по 3-4 мм, ама така си отиват и в памперсите. При всички бебоци около нас картинката е същата...та много се чудя не противоречим ли на природата? Като нямат с какво да дъвчат...защо да им даваме нещо дето трябва да се дъвче?! Все пак зъбите не са за украса, ами се предполага, че имат конкретна функция...Знам ли  newsm78 Може и аз нещо да съм в грешка. Давам й да джвака, но все ме гложди мисълта, че я тормозя излишно  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт