"ДЕКЕМВРИйчетата пеят и танцуват, ала най ги бива да лудуват"

• 13 355
  • 288
  •   1
Отговори
# 255
Ние още носим 19, но трябва вече да минаваме на 20-ти номер обувки. За опитването на всичко - ми всичко се слага в устата, без изключения. Вкъщи на галено й викаме "прахосмукачка"!
За отбиването - идея си нямам засега кога и как ще стане. Мисля най-рано на пролет, най-късно на есен. Чакам и аз да чуя разказчето на Поли.
Мисля, че открих защо не успявам да стигам до форумчето напоследък Embarassed - голям размисъл, голямо нещо му хвърлих. Ми прочетох 2 книги - голям срам, не бях чела нищо от 1 година! Просто след призива на Понтес се замислих, че не прекарвам особено време в шетане, което си личи на пръв поглед у нас! Embarassed
Нещо пак се киселим, така че ставам. Лека вечер на всички!

# 256
Поли Жекова и аз живо се интересувам точно как мина отбиването? Направо не знам как ще стане при нас. Нора си е пристрастена както каза Никки. Днес 2-3 пъти се настанява в мен, почва да ме потупва по източника и да ми вика "дай, дай...." Rolling Eyes И аз като го гледам едно такова жално детето.... Sad и му давам. За вечер да не говорим. Понякога на час два става....толкова съм уморена вече. Преди 2 нощи бях решила, че това ще е....край!!!Отбивам я, ама пък викам дай поне да мине ваксината, а и зъбки няма милото, само половин.....
И мисля, че пролетта ще я отбия, ама как ще стане най.безболезнено за нея идея си нямам. Tired

ВСИЧКО слага в устата!!! #Crazy

Вержи, със закъснение, но с най-добри пожелания.....ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН. Желая ти здраве, много любов и да запазиш винаги тоя силен дух и това чувство за хумор!!!

Ааа, Поли Жекова, на мен често ми става гузно, че съм я оставила да се самоотглежда моята мома, а аз съм залепена за компа. Embarassed
Магеста, те имат спомени от 3 годишни, но първите 3 градят в голяма степен представата им за света и за това кое е "нормално".  Ако ме разбрахте, де.... Blush

# 257
  • Vaudreuil Canada
И се улавям как си мисля един ден моето дете, станало на 50 и повече години как разказва на своите деца: "А моята майка само пред компа седеше като бях малък. Аз искам да си играем, а тя все нещо пише ли пише ..."   Joy
Защо написа моите мисли !!!!!!!!!!! Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
За отбиването само ще напомня, че до 2 годишна възраст кърмата все още е най-добрата храна за дребосъците .... Ама аз съм пристрастена освен пристрастна ....

# 258
Такааа, да започнем от моя случай и кърменето. Да ни извинят мамите, които не кърмят вече, ще бъда кратка.
Изключително съм доволна, че го отбих вече, защото се бях изнервила понеже се гледаме сами с Дани, тати до късно работи, няма помощ, с тия ставания нощем, физически вече май не издържах дори и това беше достатъчно. Понеже от около месец преди това спрях да го кърмя сутринта, след около 10-15 дни спрях и следобед (заместих с чай приспиванията през деня ), малко след рождения ден спрях и преди сън. Така остана само едно нощно, да ми е по-лесно, което се оказа не едно, а поне две. По този начин кърмата ми се отрегулира да произвежда само в тоз час към 4-5 сутринта и нямах вече напрежение в гърдите. Когато казах днес е деня, просто от раз спрях, но останаха на Дани и заместих с АМ мляко преди сън и едно в 4-5 или 6, различно е, хранения с мляко.
Не му липсва кърменето, видимо се успокои и с вечерята между 19-20 спи доста често и до 7.30 без да иска да яде.
Но, при всеки е различно. Който има много кърма от честите кърмения, може да започне да премахва по едно хранене, а да го замества с АМ или чай. Чувала съм и за една идея друга- дава се детето при баба му за два-три дни, мама пие хапчетата и след това си прибира детето и двете забравят за кърменето. Но, дали е толкова лесно- не знам.
При мен стана лесно и спокойно и от двете страни.

Е, нямам идея как може да участва таткото освен да не пречи, като дразни крехката майчина психика в този деликатен момент, ако се усложни ситуацията  #2gunfire

Последна редакция: нд, 20 яну 2008, 21:58 от poli.jekova

# 259
Оххх, гледам две болни теми се разискват тук.
Това с боклуците...и при нас всичко е в устата, де що види трябва да се опита. Но ако се ограничаваше само с боклуците щеше да е добре, тамън по-малко чистене за мене  Embarassed Обаче това щурото яде книги  #Cussing out Sick Направо ми иде да се гръмна. А аз съм библиоман. За сега съм й ограничила достъпа само до нейните картонени книжки (които са тотално наръфани, а едната е полуизядена) и до няколко тефтера (половината страници, на които са прилично осмукани, наръфани  т. н.). Сърце ми се къса като ги гледам книжките. Даже се замислих дали пък не й липсва нещо? Нали децата с недостиг на калций обичат да похапват мазилка, та си викам на това пък какво ли не му стига  newsm78 Стигнах до извода, че явно картонените книжки са идеалната чесалка за пробиващите ни зъби. Виж дузината гризалки дето са купени СПЕЦИАЛНО за целта си прахлясват на воля.
А това с отбиването - не знам. Аз драпам да изкараме поне до есента, ама да видим.
Ето това е някакво изследване за естествената възраст на отбиване, обаче звучи малко крайно и пропагандистки на моменти:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=8146
Иначе май най-лесно е с постепено намаляване на броя на кърменията докато детето почти забрави да тази дейност. Самоче при някои деца това си е направо невъзможно.  newsm78

# 260
искам леко да се вмъкна и да споделя,че щом премахвах едно по едно кърменията,действително кърмата ми намаля.
аз съм от тези,дето обичаха да кърмят;много ми липсва,а защо имам още мляко в гърдите като стисна-незнам.запланувала съм преглед при мамолог идния месец. Thinking

# 261
Та като говорите за лапане на всичко вижте щерка ми http://www.papiros.snimka.bg/album.php?album_id=136741&photo=155

# 262
  • Бургас
ina_nk аз съм чела, че дори при такова отбиване - постепенно, е много вероятно, месеци наред още при стискване гърдите да пускат мляко...., то обаче е в съвсем минимално количество. Имам приятелка, която е кърмила само първия месец и то по 2-3 пъти на ден, съответно кърмата и след първия месец почти спряла...., година по-късно тя все още при стискване изцежда някаква кърма  Shocked, а тя дори е пила и хапчета...., та както казах вече това е естествен процес. Ето и потвърждението:
Ако прекратяването на лактацията се вписва във физиологичния срок,  жената няма нужда от пристягане, допълнително изцеждане или каквато и да е друга намеса. В първото денонощие след последното кърмене тя малко се “напълва”, но после това усещане изчезва. Седмица след спирането на лактацията при притискане на зърното могат да се отделят 1-2 капки прозрачна течност, прилична на коластрата, която се отделя по време на бременността. Сега тази течност ще присъства в млечните жлези доста дълго.

Хм, сега тука чета една статия и ето нещо, което ме притеснява: при отбиването детето трябва да е абсолютно здраво, в дадения момент не трябва да има изостряне на алергията, да не му растат зъби или друго дребно неразположение. Ако детето е боледувало, трябва да са минали поне три седмици от края на болестта. Освен това детето трябва да може да заспива без кърмене в отсъствие на майката.
Това последното не го можем  newsm78

# 263
Поли, благодря ти за споделеното ....
Тъй аз пък да кажа сега защо ръчкам толкоз
Жижи си обича много “мемето” както го наричме двамата . Излишно е да споменавам, че ритуалът и за мен е свят.
По отношение на честота, до сега всичко вървеше по мед и масло : Сутрин на събуждане, през деня веднъж на приспиване, вечер за заспиване и обичайно един път през нощта / е, в определени периоди сме стигали до многократни будения нощем, но съм си го обяснявала със зъби или стрес .... смяната на средата, докато беше болен/.
Определено не мога да го категоризирам като пристрастен, но винаги си търси полагаемото или като се разнежим, дори аз съм инициатора. Радваше им се, потупваше ги, свързваше ги със заспиването.
При нас нещат се развиха много бързо / по точно се развиват/ по следните причини.
Мен ме тръшна един грип преди около 2 седмици, пих антибиотик и други цярове и се пооправих. 5-6 дни : добре , но от 2 дни явно ме повтори и направо незнам на кой свят се намирам. Прибавям месечното си неразположение и факта, че от тъпия андибиотик добих гъбички / познати ни под наименовнието кандида/ при все, че докто разбера за какво иде реч косата ми се понакъдри – случайно прочетох в миг на просветление, че е дадено като страничен ефект към антибиотика.
В разгара на тези ми неволи / което беше в петък вечерта/ на другия ден се оказах и със запушен канал на едната ми гърда ....
В опитите си да реша проблема случайно забелязах, че от един от каналите млякото което изтича вместо с обичайният жълтеникаво-бял цвят е с розово-кафеникъв, което ме довърши ....
Появи ми се тепература и се наложи да звънна до Софийската лекарка на Жижи да и споделя случващото се...
Тя заключи, че най-вероятно става въпрос за киста на гърдата, която се е спукала и ме посъветва да не давам временно от тази гърда и да отида на лекар
Та седя си сега и чакам утрото да видя какво ще ми поднесе..
Междувременно снощи се принудих да спра да кърмя Георги / с една огромна запушена гърда и друга празна/ просто си поревахме качествено заедно и така ...
До момента удържам фронта хвърляйки се между двете крайности .... да пиша периодът кърмене в минало време или не съвсем ...
Мъчно ми е , че подлагам детето си на този стрес .... може би можеше да бъде по-иначе , но обстоятелствата бяха такива
Може би майката трябва да бъде уверена в това което прави и да предаде своята увереност на детето ..... при мен всичко стана стечение на обстоятелствата
Ето , сега чета и се убеждавам, че едва ли момента наистина ни е дошъл ..... той скоро беше болен, още шмърка с нос, чудя се дали и едни пъпчици са обрив от претопляне или не съвсем ....
За заспиването без мен .... да след като истеряса до безкрай .
Интересно, е че поне през целия ден беше " fit"

# 264
  • Vaudreuil Canada
Magesta съжалявам за това, което преживяваш. Наистина би било най-добре да е по взаимно желание но понякога става и така. Принципно казват, че ако искаш да отбиваш по твое желание то трябва да го направиш около или малко след годинка - после дребните ставали по-чувствителни и приемат отбиването като лична обида и целия процес става много по-труден.
В края на крайщата нямаш и особен избор.
Е, нямам идея как може да участва таткото освен да не пречи, като дразни крехката майчина психика в този деликатен момент, ако се усложни ситуацията  #2gunfire
Доколкото знам омекотен вариант на пращането при баба е татито да поеме приспиването на хлапето та да не го гушка мама и да не му мирише на мляко в момент, в който си обичайно е хапвало.

# 265
Имам приятелка, която е кърмила само първия месец и то по 2-3 пъти на ден...., година по-късно тя все още при стискване изцежда някаква кърма  Shocked, а тя дори е пила и хапчета...., та както казах вече това е естествен процес.

Дясната ми гърда още прокапва  Confused Даже преди няколко месеца пих Парлодел.
Много ми е болно......хем не си кърмя детето, хем не спира да тече  Sad На няколко пъти си набутах гърдата в устата на Алекс, но той милия ме гледа странно, хили се и изчезва. Дори и сега съм съгласна да кърмя.....стига да имаше начин.

Последна редакция: пн, 21 яну 2008, 09:57 от shrew

# 266
  • София
Magesta, много тъпо Confused Мисля че поне не трябва да се притесняваш за отбиването (ако наистина се наложи)...то не е много принудително...ти си го мислеше отдавна, толкова време се кърмихте....щом така са се развили сега и нещата, поне не трябва да имаш никакви угризения на тази тема. Чакаме новини.

Аз също мисля да се отбиваме. Мисля, че ще е лесно - Алексис не е пристрастен, кърмя го вечер и сутрин по малко, мисля че няма много мляко вече. Не знам защо отлагам, ще взема да изпусна момента....Просто се чудя с какво мляко да го приспивам, защото той АМ отказва, а киселото ми се вижда страннен вариант за преди заспиване newsm78 Та така ден след ден и то си мина месец и нещо Thinking
А дали може да заспи без мен...не знам, никога не се е случвало, но не ми се вярва Thinking

# 267
  • Бургас
Магеста гадно е това, което преживяваш. Мисля на този етап трябва да откриеш, кое е нещото, което успокоява Жижи и евентуално може да ви помогне. Какво имам предвид? Ето какво установих аз за себе си. Пеш е в такъв период, че много положително му влиаят песничките, ако се налага и нощем ги пускам, е почти винаги бяха придружени и с кърмене, но ... тази нощ - не. Просто се събуди, аз не предложих гърда, както обикновенно, а песен и люшкане и ... подейства..... Ако откриеш нещо такова и за Жижи?!

До момента удържам фронта хвърляйки се между двете крайности .... да пиша периодът кърмене в минало време или не съвсем ...
Бивша кърмачка няма, така че ..... ти си си просто кърмачка, пък било то и с една гърда или без.....

# 268
Магеста съжалявам и аз за преживяването, което май още не те е изоставило. Но, аз мисля, че е време да помислиш за себе си, за да се успокоиш, понеже напрежението се предава много лесно на малкото, връзката е много силна и няма начин да не е така. Много ти се събира, да не говорим, че не си и в БГ, а тук и стените помагат. Затова моето мнение е да се съсредоточиш малко в грижи за себе си. Дацата ни вече са достатъчно големи, няма да останат гладни, нито неуспокоени или гушнати, нацелувани и поглезени от мама. Но за целта мама трябва да е здрава и с пълни сили, а не изтерзана и измъчена. Нали така ?! Не се чувствай виновна за каквото и да било- достатъчно правиш за детето. 

А дали може да заспи без мен...не знам, никога не се е случвало, но не ми се вярва Thinking

Можее, и аз имах тези притеснения, но установихме едно условие. Да ме няма наоколо. Иначе като знае, че съм в съседната стая, не може да го излъжем. Така и правим с таткото когато искам да изляза. Изчезвам към 18 ч. и те се оправят прекрасно и без мен, което беше немислимо докато се кърмихме.

Малко го обърнахме в кърмачески форум, да ни извинят другите  Hug

# 269
Магеста,много гадно  Hug

Лори,ми е много кисела и гальовна.само на ръце иска,и само мен,иначе започва newsm45
но в този ред на мисли искаме да ви поздравим с     http://www.vbox7.com/play:1c026beb

Общи условия

Активация на акаунт