Попара

• 100 947
  • 87
  •   1
Отговори
# 30
  • София
 Peace
Не се обиждай...просто из форумма съм чела и теми от типа - мога ли да давам кисело мляко с бисквити на 2 месечното си бебе.... ooooh! ooooh! ooooh!
Човек става мнитлен  Whistling

# 31
няма проблеми!!!то наистина има хора,които  си правят експерименти с децата Sadсега сме на пюрета и просто ми е интересно по нататък как се процедира с даването на другите храни.

# 32
Момичета, моля ви дайте рецепта за попара на бебето. На 7 месеца е и сега почваме - колко грама трябва да е,
колко сухара, колко сирене, колко захар, колко масло, колко чай и как се приготвя чая и има ли нещо специфично???
Предварително благодаря!

Аз я правя така: два сухара начупвам на едро в купичка и ги заливам със студена вода, малко над тях да е. После слагам в микровълновата за минута и половина някъде. Сухарите стават много "пухкави". Сирене добавям колкото кибритена кутийка, а масло, колкото лешник и намачкава с вилица. Понякога слагам мъничко кафява захар, но по-често не.
Правя и същото с АМ, като не слагам масло и сирене.
С няколко опита ще усетиш пропорциите и предпочитанията на детето Simple Smile

# 33
а кой е казал подобно нещо?просто събирам инфо.така и така се коментира.благодаря за отговора.

Отвори библиотеката. Попрочети.

# 34
  • Бургас
Аз я правя така:

2 сухара;
сирене, колкото кибритена кутийка;
масло, колкото лешник;
гореща преварена вода.
Слагам всичко и пасирам.

Никога не съм правила с чай и захар, моя син е фен на сиренцето и не тачи много сладките неща.

# 35
  • Варна
Аз на попарите никога не съм слагала чай и захар. Само 2-3 сухара, малко масло, сирене и вода.
И аз не см слагала , а и не ми се връзват сирене и захар на едно място Rolling Eyes

# 36
Аз мисля, че 7 м. не е рано за попара. Справка: книжката "Хранене на бебето" на проф. Лиляна Трифонова и Книга № 3 на Бон апети за Хранене на бебето от раждането до 1 година.
Момчетата ми са яли безотказно попарата, докато при бебка имаше "пиниз", както се изразява Ути  Simple Smile , а именно: не искаше да я яде със сухар, а с препечена филийка бял хляб. Моята рецепта: 1 филийка препечен хляб, парче сирене, 1 ч.л. захар, горски чай (най-често едно малко стръкче риган).
Не съм съгласна, че лайката е алергизираща, не съм съгласна, че е рано за глутен, нито за млечен продукт като сиренето (ако детето е алергично към глутен или млечен белтък, ще се е разбрало до този момент и в такъв случай ще трябва да премине към изцяло специална диета на хранене).

# 37
Съгласна съм с Нелето! Опрделено не съм от майките, които си правят експеримент с детето си.Имам обаче и още един въпрос - Може ли да пропускам попарата някой и друг ден, защото режимът ни е плаващ и понякога, ако дам попара, става много късно за следващото хранене, което е с месно или зеленчуково пюре?

# 38
  • София
Можеш, ако мислиш, че детето няма да примре от глад до следващото ядене....въпреки, че е хубаво да се стараеш да даваш, за да  стане от плаващ малко по-постоянен режима ви...кото никой не е казал всеки денда даваш попара...то на детето ще му втръсне....
аз така давах всеки ден, около 2-3 седмици...после детето ми твърдо отказа...и чак сега прояде отново, като му редувам закуските и попара яде 1-2 пъти седмично...но пък я хапва с удоволствие...то и аз не бих могла всеки ден да ям попара...не знам как съм решила, че горкото дете ще иска....разнообразието е хубаво нещо.

# 39
  • София
Аз я правя с 2 сухара, масло, обезсолено сирене и АМ, не чай. Без захар. Много я обича. Редувам с каша за да не му омръзва.

# 40
Когато малката беше на 7 месеца, започнах да давам попара, но я правех с корнфлейкс/натурален царевичен/, тъй като още не бях въвела глутен. Слагах 2 шепи корнфлейкс, изкиснато сирене колкото кибритена кутийка, малко масло и вода. Оставях го няколко минути да се разкисне и пасирах. Много и харесваше, дори и сега и правя от време на време. eat

# 41
Захар не се слага в нищо.
Това ми се струва крайно. Не знам защо се говори за захарта като за отрова. Всичко си е строго индивидуално и не бива да се обобщава. Първо зависи каква е захарта : бяла, кафява, плодова... Второ зависи от предпочитанията на бебето. Ако приема дадената храна без захар, не е необходимо да се подслажда. Моята бебка примерно не приема вода при никакви обстоятелства (да уточня - не съм й давала подсладена), но по съвет на педиатър й давам подслден чай и си го пие с удоволствие. Що се отнася до попарата, слагам малко захар и много я обича. А иначе не мисля, че 7 месеца си е една съвсем нормална възраст за попара, като пак зависи кога е започнало бебето да се захранва и т.н.

# 42
И на каката и на малката си я правя така-2 сухара голдис ,сирене обезсолено на око, масло на око и гореща вода .Никаква захар в попарата или пък чай не слагамЧаят го пие отделно  подсладен,но водата не я подслаждам от 1-я  месец.

# 43
По въпроса със захарта (извинявайте, ако е коментиран някъде другаде, ама не ми се търси точно сега): и аз мисля, че е твърде крайно едно твърдение от рода на "Никаква захар в нищо!". Та нали по книжките пише, че киселото мляко се дава на детето с 5% захар и то, за да се спази необходимата хранителна стойност?!? Аз не съм против захарта, но, разбира се - в умерени количества. Вижте, твърдо обаче съм против захарните изделия от всякакъв тип - шоколад, шоколадови бисквити, бонбони, близалки и т.н. Щях да получа удар, когато разбрах, че първия ден в детската ясла за следобеддна закуска децата ми (тогава на 1 г 10 мес.) бяха яли МЕДЕН ЛИНЦЕР!!!  #2gunfire  Попарка давайте, редувайте с каша, с детски бисквити с мляко, за по-големите деца над 1 год. парче кекс/топъл сандвич/тутманик/сиренка/шупла с кисело мляко, но, моля ви - не давайте на бебоците вафли. Една позната маминка казваше: ама, аз си ям вафличка и тя толкова жално ме гледкаше и викаше с устичката ам-ам, че аз й сдъвках и й дадох да опита и така си хапна половината вафличка...  Sick Нейната бебка тогава беше на 5 месеца!!!

# 44
Попара започнах да й давам много по-късно, чак след годинката и никога не съм я правила с чай, нито пък съм слагала захар.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт