Попара

• 100 953
  • 87
  •   1
Отговори
# 75
Мразя попара и никога не съм правила и давала.

# 76
Алекс си хапва поне 2 пъти в седмицата.

2 сухарчета,малко чай от шипка,обезсолено сирене и понякога малко краве масло.Не слагам захар-според мен не е необходимо  Peace

# 77
Йони не ядеше попарата по стандартният начин направена и затова му я правех вместо с 2 сухара с 1 сухар и 1 бисквита закуска, от беличките.  Малко сиренце и малко масълце и преварена водичка. Никога не съм мерила колко са на грамаж а на око съм слагала. Така винаги е ял попарата.
Може и 2 бисквити и да се залеят с АМ или пък сухари с АМ, или 1 бисквита и 1 сухар. Ако даваш бисквити пробвай. Само дето попара му задавах чак към 10 месец.

# 78
И Калина обичаше попарата.Даже понякога си я иска за закуска и сега.
Рецепти са ти дали доста,макар че няма кой знае какво специално в приготвянето й.Няма да се повтарям и аз да ти пиша как се прави.
Захар никога не съм слагала в попара.Чайове също.

# 79
Проблемът е в това, че някои като започнат да дават попара не се сещат никаква друга закуска да предложат на децата си с месеци, че и с години. А варианти колкото искаш. Лично аз не бих сложила захар в попарата, не само, заради това, че минималното допустимо количество захар за дете под годинка е толкова малко, че по-добре да не се рискува, а и защото не ми се връзва вкусово хляб, масло, сирене и захар.
Най-смешно от всичко ми е, че въобще се говори за рецепти за попара.
Въпрос на вкус. Едва ли всичко, което харесва на бебето, ще се хареса и на майка му. Захарта не е задължителен компонент, въпрос на преценка, но по тази логика, давайки плодово пюре също рискуваш...Не виждам какъв е проблемът да се дава попара. Освен че е полезна, моето дете я яде с голямо удоволствие. Детето само ще си покаже, ако не му харесва (или пък му е омръзнала) - просто няма да я яде.
А рецепти за попара има най-различни не само за бебета, но и за възрастни и в това няма нищо лошо.

# 80
Моят син беше на 7-8 месеца, когато го захраних и с попара. Започнах с 1 сухар, предварително изкиснато във вода сирене - колкото кибритена кутийка - и съвсем мъничко краве масло. Заливам с преварена вода, запарвам за 2-3 минути с чинийка и му давам. Никога не съм слагала захар. Веднъж му сложих, просто за да има разнообразие, но той изобщо не я яде.

# 81
...
Нямам нищо против идеи за друга закуска- имам нужда!Благодаря предварително! Но ако може и дадени рецептите, така да се каже ....
Аз давам на дъщеря си и кус-кус Plasmon и финни овесени ядки. Приготвям ги като попарата - с масло и сирене. Овесените ядки може да се дават и с намачкан плод в тях, но аз предпочитам плодовете да ги яде отделно.

# 82
...
Нямам нищо против идеи за друга закуска- имам нужда!Благодаря предварително! Но ако може и дадени рецептите, така да се каже ....
Аз давам на дъщеря си и кус-кус Plasmon и финни овесени ядки. Приготвям ги като попарата - с масло и сирене. Овесените ядки може да се дават и с намачкан плод в тях, но аз предпочитам плодовете да ги яде отделно.

Много ти благодаря!  bouquet

# 83
# 84
Ето ти една рецепта
1малка филийка леко препечен хляб или сухар
1малко парче обезсолено сирене
1-2чаени лъж.захар
1непълна чаена лъж. краве масло
1гореща чаша вода или шипков чай

Надробява се хляба. Прибавя се захарта и маслото. Залейте с горещата вода или чая. Захлупете за няколко минути. Намачкайте добре всичко.
 Peace

Точно така и аз я правех, но никога не съм слагала захар

# 85
...

Много ти благодаря!  bouquet
Hug

# 86
Не можах да изчета всички мнения,но там където ти каза някой да слагаш захар,не е правилно.Не се дава захар на малки деца до 1 годинка поне.

Попарата я правя или с препечена филийка или със 2 сухарчета ,сиренето е по -малко от кибритена кутийка,може би на половината на кутийката.Масло колкото грахово зърно.Заливам или с гореща вода,или с Ам с вода. С Ам е по-хранително  Peace

Моето дете яде попара с  голямо удоволствие.И сме коментирали в друга тема,че ако майката не  обича нещо ,не е задължително и бебето да не го хареса!Това за мен си е ограничаване на детето .Защо да не му дадеш да опита и само да прецени дали му харесва да папа попарка?

Хайде успех и пиши дали бебо си похапва Laughing Hug

# 87
  • Пловдив
Нашия гладник много обича попарка/като мен Mr. Green/
Правя я с 3 сухара Голдис,сирене-колкото 2 кибритени кутийки и масло на око/но не много/.
Много са му малко 2 сухара и затова минахме на 3.
И никаква захар!!!

Общи условия

Активация на акаунт