За ПАП 3 - 2 тема

• 119 163
  • 282
  •   1
Отговори
# 45
  • София
{Тони} , след лазер цитонамазки се правят на 6 месеца и ако няма проблем после може и на 1 г. Когато ходиш на цито е добре да те гледат и на колпоскоп, особено ако и с просто око видят пак нещо.

# 46
Здравейте на всички!

Тази седмица е европейската седмица за профилактика на рака на маточната шийка. На всички желая много здраве и късмет! Редовно си правете цитонамазки и ходете на прегледи, защото годишно в Европа над 50 000 жени развиват рак на шийката на матката, а 25 000 умират. Ако искаме да не попадаме в тези статистики нека просто вземем мерки на време, защото понякога всичко идва из невиделица и без никакви оплаквания. За съжаление едва сега започва да се говори за профилактика на това заболяване, за човешкия папиломен вирус, за ваксината. Има още доста което може да направи здравната ни система по този въпрос. Понякога става така, че хиляди човешки мечти и животи са застрашени от неуредиците в здравеопазването ни и от някакви формалности. Дано това се реши по някакъв начин и ако здравето ни е застрашено по някакъв начин да може да го спасим на време!!!

# 47
{Тони} , след лазер цитонамазки се правят на 6 месеца и ако няма проблем после може и на 1 г. Когато ходиш на цито е добре да те гледат и на колпоскоп, особено ако и с просто око видят пак нещо.

Благодаря за отговора  bouquet

# 48
  • София, Младост
Вчера ми направиха обгарянето с лазер. В МД, д-р Хранов. Процедурата определено не е болезнна и стана бързо. Усеща се само леко затопляне и парване, но в никакъв случай не и болка. Още следобяд бях на работа, предупредиха ме само да не вдигам тежко. След 2 месеца съм на контрола, пак там. ДАно вече всичко е наред  Praynig

# 49
  • София
Момичета, препоръчайте ми къде да отида на профилактичен преглед. Искам да си направя стандартните неща - преглед, микробиология, цитонамазка, но държа също и на колпоскопия, а също така и на сериозен УЗИ преглед. При мен проблемите бяха доста, и сега е времето да проверя как стоят нещата на всички фронтове  Grinning.
Преди 4-5 години имах лоша цитонамазка и след лазера правя цитонамазки на 6 месеца, като задържам положението на PAPI (до последния път, де... дано и сега да е така). Отделно миналата година правих лапароскопия, за премахване на миоми и затова държа и на ултразвуковия преглед, за да се успокоя, че все още нищо не е пораснало там отново...
Имам лоши спомени от сгрешени резултати на цитонамазка, заради които си докарах проблемите и затова доста ме е страх да не се получи така. Та, моля ви, препоръчайте ми къде да отида, за да свърша всичките тези неща и да съм спокойна, че и изследванията ще са точни, и лекарят е добър на узи-то.
Благодаря ви предварително!

# 50
  • София
Тинтири-Минтири , нали лапарото ти беше при Попов в "Шейново"? Защо не отидеш там на такъв цялостен преглед пак при него? Той преглежда и на колпоскоп и т.н.
Друг вариант, който аз бих ти предложила, е д-р Елиза Тюфекчиева. Всички, изброени от теб неща, съм ги правила и при нея. Тя ми обгори и с лазер клетките с дисплазия през август 2006 г.  Преглежда в понеделник и сряда след обяд на частно на бул. "Витоша". Ако искаш, ще ти пратя нейни координати на лични.

# 51
Здравейте момичета днес се видяхме с моя доктор.Конизацията ми ще бъде в сряда другата седмица.В понеделник ще ходя да ме тестват тъй като имам алергия към някои лекарства.Във вторник влизам в болница и в сряда ще бъде операцията.Дано всичко мине нормално и да се приключва най-после че направо съм се  Sickот страх.

# 52
  • София
Kia, да, при Попов ми беше лапарото, но той просто не е моят доктор за профилактични прегледи. Винаги ще съм му благодарна, че на косъм ми спести коремната операция, но някакси.. незнам... За лапароскопия го препоръчвам, с две ръце, но като че ли за обикновени прегледи не дава всичко от себе си. Имам чувството, че търси предизвикателства и затова предпочита по-завързани случаи и ще ме прегледа отгоре-отгоре. Това го казвам, не защото твърдя, че е вярно, просто аз така го чувствам.

# 53
Здравейте момичета днес се видяхме с моя доктор.Конизацията ми ще бъде в сряда другата седмица.В понеделник ще ходя да ме тестват тъй като имам алергия към някои лекарства.Във вторник влизам в болница и в сряда ще бъде операцията.Дано всичко мине нормално и да се приключва най-после че направо съм се  Sickот страх.
Не се притеснявай, миличка.
Всичко ще бъде ок.Почти няма болка, аз дори не си спомням да съм била в операционната и още вечерта си ставаш.Единственото гадно е като излизаш от упоиката(чуваш всичко, но сякаш отдалеч).Ето сега седмица и половина по-късно съм много добре и все едно не са ме оперирали.Успех ти желая.И стискам палци всичко да е наред.

# 54
Не се притеснявай, миличка.
Всичко ще бъде ок.Почти няма болка, аз дори не си спомням да съм била в операционната и още вечерта си ставаш.Единственото гадно е като излизаш от упоиката(чуваш всичко, но сякаш отдалеч).Ето сега седмица и половина по-късно съм много добре и все едно не са ме оперирали.Успех ти желая.И стискам палци всичко да е наред.

Според мен е по-добре конизацията да се прави с епидурална упойка, моята беше таква, спестяваш си всички негативи на пълната упойка, пък и си говориш с анестезиолозите през цялото време! Според мен много малко лекари правят конизацията с пълна упойка!!

# 55
Здравейте на всички!
Ето, че вчера мина и моята конизация. Прави ми я д-р Славчев. Беше електическа примка и с пълна упойка. По принцип ги правят с местна упойка, но в моя случай се наложи с краткотрайна пълна анестезия Диприван. Неусетно се заспива и се събуждаш след 15 минути като приключи всичко. Нищо не се усеща. След това няма никакво гадене. След това лежах 1 час и си тръгнах. Само вчера имах болки ниско в корема. Днес почти не ме боли. Аз също си мислех, че е по-добре с местна упойка, но и този вариант е добър с краткотрайна анестезия. Така поне нито виждате, нито чувате какво става. При по-големите упойки и при конизациите, които се правят със скалпел не знам как е. Моят вариант беше като по-лека операция.
Така, че има случай, когато се прави и с пълна упойка. По принцип винаги има риск, независимо каква е упойката - местна, епидорална, пълна. Вижте с момичето от Варна какво се е случило.
Искам да пожелая на всички, на които им предстои конизация всичко да мине успешно!
Аз вече съм на етап чакане на резълтати от хистологията и типизация на вируса. Дано всичко и при мен е наред.
А искам да попитам тези, които са си правили типизация за HPV, за всички типове вируси ли се прави или само за тези, които се предават по полов път? Защото аз съм имала и кокоши тръни по ръцете. Те са от същия вирус, но от друг щам. Така, че си мислех дали и тези щамове ще обхване изследването? 

Последна редакция: сб, 26 яну 2008, 16:51 от M_A_R_Y

# 56
  • София
M_A_R_Y , поздравления и хубави резултати!
Моята конизация беше скалпелна и с обща краткотрайна анестезия също с ДИПРИВАН и премедикация с ФЕНТАНИЛ.
Не съм специалист, но аз лично понесох много добре тази упойка. Събуждаш се като след дълбок сън леко замаян.
Освен жажда нямах други странични симптоми.
Така че аз лично препоръчвам общата анестезия.

# 57
M_A_R_Y , поздравления и хубави резултати!
Моята конизация беше скалпелна и с обща краткотрайна анестезия също с ДИПРИВАН и премедикация с ФЕНТАНИЛ.
Не съм специалист, но аз лично понесох много добре тази упойка. Събуждаш се като след дълбок сън леко замаян.
Освен жажда нямах други странични симптоми.
Така че аз лично препоръчвам общата анестезия.

alpha_beta за какво се слага този ФЕНТАНИЛ? Аз много добре понесох краткотрайната анестезия с ДИПРИВАН. За първи път ми правят операции и слагат упойки, но много добре се понася ДИПРИВАН-а. Въобще не ми стана лошо. Неусетно заспах и се събудих точно като приключи всичко.
А ти знаеш ли каква е разликата между скалпелната конизация и тази, която правиха на мен електрическа примка? Аз така и не разбрах, а и ми беше доста напрегнато тогава да питам и да ми обясняват. А на теб къде ти я правиха, преди колко време и бързо ли се възстанови? А после изписаха ли ти някакъв антибиотик? На някои им изписват Ципрофлоксацин. На мен не са ми изписвали. Само противозачатъчни да се забави идването на следващата менструация.

# 58
  • София
M_A_R_Y,
фентанила го слагат преди дипривана като "премедикация" е термина, не съм специалист но четох из нета, нещо като успокоително, а бе сложно е - затова анестезиолозите учат по 6 години и повече.
Ел. примка е вид технология за изрязване на конуса, уж по-щадяща, прилагат я за нераждали и по-бързо било възстановяването. И сигурно е така - аз имах доста болки и около 3 седмици леко кървене, но това си е пак индивидуално - зависи от организма.
В онкологията. Пих ципрофлоксацин+низорал 5 дни след операцията.

# 59
аз съща бях на атибиотик 3 дена след конизацията,но незнам какъв тъй като ми го слагаха венозно, сутрин и вечер! не съм имала никакви услажнинея след конизацията, дори не съм кървяла, което пак май е странно!!

Общи условия

Активация на акаунт