За ПАП 3 - 2 тема

• 119 368
  • 282
  •   1
Отговори
# 105
Ами в епикризата пише-В препарати.....има дисплазия 2 степен,в препарати...........има 2-3степен и така описват.И последно-в прпарат ....има дисплазия 3 степен на 2мм.от която минава резекционната линия.Доктора,който ме оперира ми обясни,че не са сигурни дали няма нещо навътре.Някъде ми бяха обяснили,че "чистото"разстояние трябва да бъде колкото половината от изрязания конус.Може и да бъркам нещо,моля някой който е по-вещ да ме поправи.Притесненията ми в момента са,че конизацията ми беше направена юли месец и от тогава мина доста време и ако наистина е останало "нещо"незнам дали не се е развило до....не искам да казвам думата,че е страшна.Да вметна само,че от конизацията до сега претърпях 2 белодробни операции и забавянето на нещата не зависеха от мен.

# 106
Здравейте и от мен, момичета! За мое голямо съжаление, и в тая тема ще се разпиша и съм доста объркана какво да направя?  Cry  

Преди два месеца си правих цитонамазка при д-д Стаменов и там ми излязоха резултати ПАП II-III група, без да има типизация а или b, както съм чела, че съществува.
Понеже от микробиологията ми излезе наличие на кандида и стриптококи, наскоро проведох лечение на това  с мукомакс, диферелин V (мисля, че така беше името) и гиназол.

Поначало си имам раничка на мотачната шийка (зная за нея вече 13-14 години), но всички доктори ми казват да не я пипам засега ,понеже била малка. А и аз не съм раждала . В интерес на истината от 3-4 месеца забелязах, че след полов контакт или след преглед на вагинален видеозон после, като отида до тоалетна по малка нужда, по тоалетната хартия остава по малко кръв.  Shocked
Казвала съм това на доксторите, а те - от едното влязло, от другото излязло  #2gunfire Изобщо никаква реакция или предположение относно това или раничката, ако е от нея.

Сега трябва да си направя нова цитонамазка, след лечението на стриптококи и кандида, но искам съвет от вас къде да си направя, за да ми определят и подгрупата (явно при стаменов не го правят това) правят ли в Плевен при доц. Конова, на кой ден от цикъла е най-добре да се направи цитонамазка,  какво да я правя тази раничка и дали е възможно кървенето да е от нея или какво може да е???  #Crazy
Ако трябва да я махам раничката, как е най-добре при нераждали жени (чувала съм , че не е добре да се третира чрез обгаряне)

Много съм притеснена и много ви моля да ме посъветвате!  Praynig

# 107
Записвам се и аз Confused
Преди 3 години - електрокоагулация на дисплазия - лека степен, при д-р Ковачева,Шейново.
Редовни профилактични прегледи,на всеки 6 месеца с резулата от ПАП 1 група, до последния от преди седмица - ПАП 2. При колпоскопията ми направиха и биопсия с резултат умерена дисплазия, д-р Алън Начев,МА, извърши манипулациите. Ще премина през лазертерапия по негов съвет.
Успех на всички  Hug

# 108
Mari,  изследванията ги направих в БГ в Токуда (на свободен прием). Конизацията тук в Италия.  Когато дойдох с резултатите от БГ, моят доктор тук също видя изменения участък на колпоскопа.  Сега, 12 дни след конизацията се чувствам добре. Леко кафеникаво зацапване от време на време (било нормално) и все още съм болнични. Не е задължително да се ражда със секцио след конизация, но ако е рязано по-дълбоко, се прави серклаж по време на бременността. Сега чакам резултата от хистологията и ако е добър, след 3 месеца можем да започнем с опитите за бебе Laughing (така каза моят доктор), нямам време за чакане, скоро ще стана на 34  Shocked
BBB74,  скалпелна конизация ли ти правиха? Моята е ел. примка и при мен даста ми кървеше след това даже ощи въпреки, че ми е 19 ден от операцията. А зя серклажа знам, но ако има наличие на HPV вирус особено щамовете, които предизвикват кондиломи се препоръчва раждане със секцио, за да не се предаде вируса на бебето, в следствие на което може да има дихателни проблеми. Поне така съм чувала.

Да, със скалпел и почти не съм кървяла - 2-3 дни, след конизацията (съвсем слабо), след това имах 2-3 дни съвсем чисти и сега само леко кафеникаво зацапване.  А за раждането (дай боже да стане бебето), при мен искам не искам ще е със секцио. Годините все пак имат значение...

# 109
А, забравих да ти кажа - след 3-те чисти дни, когато пак започна ръждивото течение, се уплаших и отидох при доктора. Каза, че е нормално, а може и да е от падането на конците. Имам шев с 3 конеца (биологични), които се усвояват, не се налага махане и само крайчетата, които са извън шева падат и се изхвърлят. Опитах се да ти го обясня на по-човешки език;) с медицинските термини звучи ужасно. Joy Joy

# 110
Мари,защо имам спомен,че именно 6 и 11 са едни от най-онкогенните щамове?Моят е 45ти,който е производен,т.е. не по-малко опасен,поне така четох в нета,понеже информация нямам отниклъде...Значи взеха ми проба за типизация и от нея се вижда какви щамове имаш,не се прави само за ниско или високо рисково,а въобще,на една колежка например и намериха цял букет от ниско-и високорискови щамове например...Онзи ден се консултирах с лекарката ,в продължение на 6 мес ще пия имуностимулатори и антиоксиданти,предписа ми и един нов гел-лубрикант,който предпазвал в значителна степен от вируса,нова разработка,на два месеца е,ще го пробваме и него,май само това остана..Характерното е,че именно най-коварните щамове нямат външни проявления като кондиломи например,а удрят директно в епитела и предизвикват дисплазия.Друго,което ми направи впечатление от думите на докторката беше,че риска от вируса намалява с възрастта,понеже епитела ставал по груб и неподатлив на такова влияние.Е,това са нещата,които разбрах,добре че е този форум за да споделяме !  bouquet

# 111
  • София
момичета, при мен нещата засега са на етап изчакване...записах си днес час за д-р Ганчева, чааак за 17 март Shocked
благодаря на Джули за координатите, ще чакам дотогава, защото искам да ме прегледа онкогинеколог и да преценим. дано е прав доц.Хаджийолов, че спокойно мога да почакам и да си направя изследванията, защото нищо не е спешно и лошо. Praynig

п.п. в последният брой на Паралели пишеше, че вирус 6 и 11 били най-нискорисковите...въобщенавсякъде противоречиви мнения, но прочетох, че над 70% от рака на шийката на матката в световен мащаб отдават на вирусите №16 и №18

# 112
  • Пловдив
Мари,защо имам спомен,че именно 6 и 11 са едни от най-онкогенните щамове?Моят е 45ти,който е производен,т.е. не по-малко опасен,поне така четох в нета,понеже информация нямам отниклъде...Значи взеха ми проба за типизация и от нея се вижда какви щамове имаш,не се прави само за ниско или високо рисково,а въобще,на една колежка например и намериха цял букет от ниско-и високорискови щамове например...Онзи ден се консултирах с лекарката ,в продължение на 6 мес ще пия имуностимулатори и антиоксиданти,предписа ми и един нов гел-лубрикант,който предпазвал в значителна степен от вируса,нова разработка,на два месеца е,ще го пробваме и него,май само това остана..Характерното е,че именно най-коварните щамове нямат външни проявления като кондиломи например,а удрят директно в епитела и предизвикват дисплазия.Друго,което ми направи впечатление от думите на докторката беше,че риска от вируса намалява с възрастта,понеже епитела ставал по груб и неподатлив на такова влияние.Е,това са нещата,които разбрах,добре че е този форум за да споделяме !  bouquet
Julia_21 в темата "Не пропускай цитонамазка това може да ви коства живота...................."  писах за гела Карагенан който много рекламират в момента да не става въпрос за същия гел? Даже съм посочила линк към сайта там пише ,че предпазва от заразяване с ЧПВ , но незнам дали в нашия случай помага. И ако може би ли ми казала какви имуностимуланти ти изписаха?

# 113
Да,за същия гел става дума,а относно имуностимулаторите става дума за хранитена добавка и таблетки-Basics plus,Fitline i Izoprinosine,като първото се поръчва със заявка от аптеките,а второто,то е антиоксидант,се поръчва само от една складова база на Паренсов 49,но за съжаление е доста скъпо-130лв....Изопринозина ще пия по специална схема,в моя случай-ударни дози.

# 114
Един тъп въпрос от мен - какво е Изопринозин? Това е нещо за стимулиране на имунната система, нали? Не е нещо за лечение на възпаление или нещо друго... Просто ми е интересно какъв тип лекарство е, ще се радвам да споделите  Simple Smile

# 115
  • Пловдив
Един тъп въпрос от мен - какво е Изопринозин? Това е нещо за стимулиране на имунната система, нали? Не е нещо за лечение на възпаление или нещо друго... Просто ми е интересно какъв тип лекарство е, ще се радвам да споделите  Simple Smile
Ето какво пише на листовката има един сайт в който има още по подробна информация но като го намеря ще ви го пусна.
ISOPRINOSINE (Изопринозин)
КакВо трябВа да знаете за ISOPRINOSINE® таблетки
КакВо предстаВляВат таблетките ISOPRINOSINE ®?
-—•-ВсяКа бяла (до белезникава) таблетка ISOPRINOSINE -съдържа—500мг актиВна сьстаВка инозин пранобекс.
• Други сьстаВки, използВани при произВодстВото на таблетката са манитол, скорбяла, поВидон и магнезиеВ стеарат.
• Таблетките ISOPRINOSINE се предлагат В блистери В опаковка по 50 таблетки. Таблетките се продаВат по рецепта.
• ISOPRINOSINE помага на имунната система да се спраВи с Вирусните
заболяВания. Той осъщестВяВа и директен антиВирусен ефект.
За какво служат таблетките ISOPRINOSINE ®? ISOPRINOSINE е показан при лечение на някои имунологични нарушения, потиснат имунитет и на клиничната симптоматика при Вирусни инфекции, например:
• грип,
• херпес симплекс,
• херпес зостер,
• афтозен стоматит,
папилома Вирус (кондиломата акумината),
• Вирусни хепатити,
• Ерstein – Barr -Вирусни инфекции,
• цитомегалоВирусна инфекция,
• подостър склерозиращ паненцефалит,
• рубеола,
• морбили,
• заушай.
Употреба на таблетките
Как( да употребявам ISOPRINOSINE * таблети? Тcй като ISOPRINOSINE е утвърден за голям брой индикации, моля спазВайте инструкциите на Вашия лекар кога и колко дълго да приемате таблетките. Обичайната доза е :
• 50 мг/кг телесно тегло днеВно, максимум 4 д на ден (или по 2 таблетки, приемани 3-4 пьти днеВно за Възрастни и хора В напреднала вьзраст)
• Деца: препорьчителната доза е 50 мг/кг телесно тегло (1 таблетка на 10 Кд )
ТаблетКата можее да се стрива и да се разтваря В течности (чай, мляКо, плодоВи соКоВе)

# 116

Julia_21 на мен също ми правиха типизация за HPV в лаборатория Геника. При мен излезе, че за високорисковите типове резултата е отрицателен. Само, че не ме изследваха за нискорисковите типове - 6 и 11 например. А знаеш ли дали те могат да доведат до изменения на шийката, освен кондиломите отвън, които могат да предизвикат. Освен да си направя и за този щам изследване. На теб правиха ли ти за нискорисковите типове. И в крайна сметка 45 щам ли излезе положителен?

M_A_R_Y, би ли могла да ми кажеш каква е цената за типизацията на вируса?

Rainbow, типизацията на вируса е около 100-тина лева. На мен ми правиха само за високорисковите типове, които са отговорни за рака на шийката ан аматката и носят по-голям риск за това. Цената е към 77 лева, а за нискорисковите се плаща още 40 и няколко и стават общо 100, че и малко отгоре. Ако те интересува нещо друго питай. Може и на лични да ми пишеш, ако искаш.

# 117
Здравейте и от мен, момичета! За мое голямо съжаление, и в тая тема ще се разпиша и съм доста объркана какво да направя?  Cry  

Преди два месеца си правих цитонамазка при д-д Стаменов и там ми излязоха резултати ПАП II-III група, без да има типизация а или b, както съм чела, че съществува.
Понеже от микробиологията ми излезе наличие на кандида и стриптококи, наскоро проведох лечение на това  с мукомакс, диферелин V (мисля, че така беше името) и гиназол.

Поначало си имам раничка на мотачната шийка (зная за нея вече 13-14 години), но всички доктори ми казват да не я пипам засега ,понеже била малка. А и аз не съм раждала . В интерес на истината от 3-4 месеца забелязах, че след полов контакт или след преглед на вагинален видеозон после, като отида до тоалетна по малка нужда, по тоалетната хартия остава по малко кръв.  Shocked
Казвала съм това на доксторите, а те - от едното влязло, от другото излязло  #2gunfire Изобщо никаква реакция или предположение относно това или раничката, ако е от нея.

Сега трябва да си направя нова цитонамазка, след лечението на стриптококи и кандида, но искам съвет от вас къде да си направя, за да ми определят и подгрупата (явно при стаменов не го правят това) правят ли в Плевен при доц. Конова, на кой ден от цикъла е най-добре да се направи цитонамазка,  какво да я правя тази раничка и дали е възможно кървенето да е от нея или какво може да е???  #Crazy
Ако трябва да я махам раничката, как е най-добре при нераждали жени (чувала съм , че не е добре да се третира чрез обгаряне)

Много съм притеснена и много ви моля да ме посъветвате!  Praynig

Sara.s, да не те отчайвам, но аз също не съм раждала и вече съм с конизация. Аз също исках да се размина с каквито и да е манипулации по шийката на матката, но в крайна сметка дори да не си раждала е хубаво, ако има някакъв проблем да се реши на време.

# 118
Мари,защо имам спомен,че именно 6 и 11 са едни от най-онкогенните щамове?Моят е 45ти,който е производен,т.е. не по-малко опасен,поне така четох в нета,понеже информация нямам отниклъде...Значи взеха ми проба за типизация и от нея се вижда какви щамове имаш,не се прави само за ниско или високо рисково,а въобще,на една колежка например и намериха цял букет от ниско-и високорискови щамове например...Онзи ден се консултирах с лекарката ,в продължение на 6 мес ще пия имуностимулатори и антиоксиданти,предписа ми и един нов гел-лубрикант,който предпазвал в значителна степен от вируса,нова разработка,на два месеца е,ще го пробваме и него,май само това остана..Характерното е,че именно най-коварните щамове нямат външни проявления като кондиломи например,а удрят директно в епитела и предизвикват дисплазия.Друго,което ми направи впечатление от думите на докторката беше,че риска от вируса намалява с възрастта,понеже епитела ставал по груб и неподатлив на такова влияние.Е,това са нещата,които разбрах,добре че е този форум за да споделяме !  bouquet

Julia_21, 6 и 11 тип вирус са нискорисковите, които носят по-нисък риск от развитие на рак на шийката на матката. А твоят 45 щам е от групата на високорисковите. Като най-рискови за причина за рак се смятат 16 и 18 тип. Именно срещу тях двата и 6 и 11 е ваксината против рак на шийката на матката.

# 119
Ето какво пише на листовката има един сайт в който има още по подробна информация но като го намеря ще ви го пусна.
ISOPRINOSINE (Изопринозин)
КакВо трябВа да знаете за ISOPRINOSINE® таблетки
КакВо предстаВляВат таблетките ISOPRINOSINE ®?
-—•-ВсяКа бяла (до белезникава) таблетка ISOPRINOSINE -съдържа—500мг актиВна сьстаВка инозин пранобекс.
• Други сьстаВки, използВани при произВодстВото на таблетката са манитол, скорбяла, поВидон и магнезиеВ стеарат.
• Таблетките ISOPRINOSINE се предлагат В блистери В опаковка по 50 таблетки. Таблетките се продаВат по рецепта.
• ISOPRINOSINE помага на имунната система да се спраВи с Вирусните
заболяВания. Той осъщестВяВа и директен антиВирусен ефект.
За какво служат таблетките ISOPRINOSINE ®? ISOPRINOSINE е показан при лечение на някои имунологични нарушения, потиснат имунитет и на клиничната симптоматика при Вирусни инфекции, например:
• грип,
• херпес симплекс,
• херпес зостер,
• афтозен стоматит,
папилома Вирус (кондиломата акумината),
• Вирусни хепатити,
• Ерstein – Barr -Вирусни инфекции,
• цитомегалоВирусна инфекция,
• подостър склерозиращ паненцефалит,
• рубеола,
• морбили,
• заушай.
Употреба на таблетките
Как( да употребявам ISOPRINOSINE * таблети? Тcй като ISOPRINOSINE е утвърден за голям брой индикации, моля спазВайте инструкциите на Вашия лекар кога и колко дълго да приемате таблетките. Обичайната доза е :
• 50 мг/кг телесно тегло днеВно, максимум 4 д на ден (или по 2 таблетки, приемани 3-4 пьти днеВно за Възрастни и хора В напреднала вьзраст)
• Деца: препорьчителната доза е 50 мг/кг телесно тегло (1 таблетка на 10 Кд )
ТаблетКата можее да се стрива и да се разтваря В течности (чай, мляКо, плодоВи соКоВе)

Ал, zundik е дала много подробно описание на Изопринозин. Това е мощен имуностимулатор, който е предназначен за грип, херпесни вируси, но също така и за папилома вирусите. Аз го пих 3 месеца по специална схема и дано е оказал ефект върху имунната ми система. Не е много евтин, но го дават като добър имуностимулатор. Една опаковка струва към 40 и няколко лева. На мен за 3 месеца ми трябваха близо 4 опаковки. Освен него обаче пих Имунобор и Олисалвин акула - това е рибено масло от черен дроб на акула. А също и Неоксид, което е антиоксидант.
Сега ми изписаха Алким Форте да го пия 3 месеца. Струва към 70 лева едната опаковка. Някой, ако го е чувал за него нека ми пише какво му е действието. Трябва да е от рода на имуностимулантите, но ще се радвам, ако някой има повече информация да пише.

Общи условия

Активация на акаунт