Раничка на шийката на матката - 2 част

• 95 065
  • 561
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Благодаря за информацията. Ще го търсим професора.
С едно нещо не съм съгласна, че е по-добре да се гори с ток, а не с лазер. В Европа никъде вече не се използва ток, в колко още операции се използва лазера, ако не се лъжа безкръвните точно с лазер се правят, поправете ме ако греша. Бъдете сигурни, че никога няма да се подложа на това чудо да се горя с ток, адски ме беше заболяло и не дадох да ме бутнат повече.
Ще се опитам да намеря някакви координати на Карагьозови, може и при младия да отида. Много се обърках вече. Дано да вземат лазер в Токуда, че иначе се започва всичко отначало.

# 136
  • София, Младост
Ако не се лъжа в този кабинет преглеждаше проф. Карагьозов.  Shocked Явно наистина не преглежда вече там.
Това е колпоскопския кабинет, там е лазера. Всички преглеждат там по график  Wink

# 137
Pepsi_80, аз също съм привърженичка на горенето с лазер (както се вижда и от поста ми малко по-горе) и не ми хареса идеята на докторката за горенето с ток. Просто и аз се зачудих като тя ми каза това. Просто споделих какво ми каза доки от онкото, така че всеки си решава за себе си.
Дори и не съм съгласна , че ми каза, да не я правя нищо тая раничка и да си я оставя така...  Shocked

Именно и аз затова искам да намеря добър специалист от МД, за да ми я обгори с лазер. Все пак ,каквато и да е, раничката си е раничка и рано или късно ще доведе до усложнения.  newsm78

Тук умолявам всяка от вас, която има информация на кои доктори от МД можем да се доверим за обгаряне на раничка с лазер, моля да пише!  Praynig

Толкова много съжалявам, че проф. Карагьозов и сина му  не работят вече там  Sad
А и докога в Токуда няма да има лазер?!

# 138
  • Варна
Sara.s, ще взема да им пиша на майла в Токуда да ги запитам дали скоро  мислят да купят лазер, за да мога да се ориентирам във времето. И ако няма да стане и аз като теб да търся друг вариант.
Макар, че ме съмнява Карагьозови да се оставят така дълго време без този апарат. Все пак не минава през здравна каса и на частно ще се изкарват пари. (в днешно време всеки за пари работи)

А докторката явно не е голям превърженик на лазера и сигурно предпочита да се гори след раждането. И на мен са ми казвали, че мога да я оставя за след като родя, само да си правя контролни цитонамазки. Затова и се чудех какво да правя, тъй като дори сега да я изгоря, след като родя може пак да се появи.

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 11:05 от Pepsi_80

# 139
Здравейте!
Така като чета доста се успокоих че раничката не е проблем, ама все пак си кажете и вие мнението.  Преди 9 месеца бях при гениколог - цитонамазката ми беше идеална, обаче имах раничка.  Лекарката ми каза, че трябва да се изгори, но по-нататък. Аз и казах че имам няколко седмици и ще излизам в чужбина за около година. Тя тогава каза че като се върна ще я изгаря раничката, защото не било сериозен проблем, а било нещо на хормонална основа, въпреки че пък и хормоните ми бяха добре тогава .  Сега с приятелят ми сме решили да си правим бебе, та се чудя трябва ли да ходя на лекар заради тая раничка. Доста ще ми струва тоя лекар защото нямам осигуровки в тая държава-все още съм в чужбина.  Понякога след секс и аз получавам кървене и се чудех от къде е ама сега като чета форума разбрах че е заради раничката.  Кажете си мнението, какво да правя?

# 140
  • София
enona, щом сте решили да си правите бебче е добре да си направиш профилактичен преглед, да споделиш с лекаря за раничката, да ти пусне микробиол., цито, да те види и на ехограф.
УСПЕХ!  Hug

# 141
  • sofia
Enona,az poluchih ranichka sled ragdaneto i ponege sega iskame vtoro popitah moiata ginekologka dali vliae kategorichno mi kaza che ne okazva vlianie .No mi napravi tsitonamazka i tia e 1,a ranichkata ne e za gorene .Taka che dishai spokoino ,no vse pak zavisi ot izsledvaniata.purvo se konsultirai s lekar .Uspeh.                                                         Momicheta samo v MD li ima lazer i dobri lekari proverete v Sheinovo tam ima strahotni spetsialisti i ako ne se luga ima i lazer.Vse pak ne chakaite Karagiozov da si kupi lazer ,deistvaite navreme ako e speshno.Vigdam che niakoi ne ste ot Sofia ,no se pointeresuvaite i za drugite bolnitsi.Samo shte vi kaga che povecheto ot lekarite v Sheinovo(za tam znam)sa bivshi kadri na MD.Moi blizuk me prati tam (lekar pensioner,rabotil v MD i bolnitsa Lozenets,toi me e izragdal ,toest maika mi e izragdal)ta tozi chovek me prati pri negova uchenichka v Sheinovo (dr.Kovacheva starshata)Strahoten lekar,ne samo za proslediavane na bremennost. Laughing

# 142
  • Варна
Моля, пишете на кирилица!  Peace

# 143
enona ,
При положение,че имаш кървене те съветвам задължително да се прегледаш.Една година е много време.Това е един от симптомите за съществуващ проблем.Не отлагай!Дано всичко да е наред!

# 144
здравейте!аз имам раничка от близо 10 години.част от лекарите ,при които ходих,ме съветваха да не я пипам и само да се следи.така се оказа,че от І-ІІгр.,сега вече е станала ІІ-ІІІа гр.на всичкото отгоре лекарката ме гледа на ехограф и каза,че вижда туморно образувание на десния яйчник/според нея фибром/.наистина се притесних и реших да сменя специалиста/за кой ли път/.днес бях на преглед при друг лекар и той ми каза,относно раничката,че трябва да се изгори с ток,защото непремахнатите ранички могат да доведат до рак.относно фиброма ми обясни,че е нелепо да се открие такъв чрез преглед с ехограф,а затова трябвало хистологично изследване.накрая предположи,че е било неспукана фоликула.сега твърдо съм решила да махам раничката,но за другото не знам.дали да отида при друг специалист?всеки има различно мнение от предишния и това ме обърква.ако на някой му е горена раничката,да каже дали след това има възстановителен период или може да се ходи на работа.

# 145
  • София
Ето затова съветвам да не се отглеждат раничките  ooooh!… Какво значи да не се лекува и да се следи ? За какво да се следи, за да стане от пап2 на пап 3 и после да се изгори и да си навлечеш хиляди притеснения и тревоги ! Naughty
Процедурата трае 1мин след което ставаш и си тръгваш, няма проблеми да се работи и изобщо не пречи на нормалния ти живот като се изключи, че не се прави секс 1 месец (до следващия цикъл) това е, нищо страшно и кой знае колко сложно.. Peace

# 146
Ето затова съветвам да не се отглеждат раничките  ooooh!… Какво значи да не се лекува и да се следи ? За какво да се следи, за да стане от пап2 на пап 3 и после да се изгори и да си навлечеш хиляди притеснения и тревоги ! Naughty
Процедурата трае 1мин след което ставаш и си тръгваш, няма проблеми да се работи и изобщо не пречи на нормалния ти живот като се изключи, че не се прави секс 1 месец (до следващия цикъл) това е, нищо страшно и кой знае колко сложно.. Peace

много ти благодаря за информацията.сега относно раничката съм спокойна,но ме притеснява другото нещо.две различни лекарки - с две различни версии.едната твърди,че имам фибром,а другата/само с обикновен преглед,без ехограф/твърди,че е пълна глупост и няма такова нещо.пак ли да търся друг специалист,нещо взе да ми писва Cry.то не само,че самите прегледи са неприятни,но е свързано и с пари,а в момента съм безработна.малко като в омагьосан кръг се движа

# 147
  • София
Не съм специалистка в тази област, но и според мен да кажеш, че има туморно образование от един преглед с ехограф е доста смело и несериозно. По вероятно е  втория лекар да е прав…Аз имам приятелка която при прегледа доктора и казва, че е бременна  - представи си какъв стрес е изживяла, тъй като не е била правила секс в близките 2 месеца,  а доктора твърдял 99%бременност и в крайна сметка се оказва киста с големина 4см. абе изобщо големи лекари има… ooooh!
Махай раничката и не си вкарвай черни мисли .. Peace

# 148
  • София
cunq,

На ехограф се вижда само сянка на нещо и евентуално големина на нещото.

За да се каже дали е тумор, трябва да се направи хистологично изследване.

Прави се пункция и се взема частица от нещото и се изследва.

Или се прави лапароскопия и пак се изследва нещото и то се изрязва или не.

# 149
Здравейте,момичета,отдавна следя форума ви,но сега се реших да ви пиша и аз като повечето тук съм малко объркана и препатила от лекари,първо имам раничка на шийката,с приятеля ми се опитваме да си направим бебе вече повече от година,но за съжаление не се получава...да започна от начало,от близо половин година,когато видях,че бебчо не идва отидох при една гинеколожка,която уж била добра,тя ми направи цитонамазка и ми каза че съм PAP III  #Crazyи че имам раничка на шийката,след няколко месечно лечение,съпроводено от много антибиотици и надежди,оня ден тя ми заявява ,че изследването ми пак се е влошило и отново съм PAP III след като се бях подобрила и трябвало да започнем "по-серизоно" лечение  #2gunfire . Аз разбира се няма да се върна повече при нея ,а сега съм в търсене на наистина добър специалист,съжалявам,че се отнесох,тук чета много мнения ,че раничката не е проблем за забременяване,въпросът ми е възмойно ли да не мога да забременея  заради  PAP III и раничката  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт