Раничка на шийката на матката - 2 част

• 95 066
  • 561
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, попаднах на темата случайно. Раничка ми откри гинекологът преди 7-8 години. Ходих на преглед за течение. Тогава на 22 г, не раждала ми назначиха лечение със Солкожин. Два пъти ме мазаха през един месец. Това беше при д-р Ангелов във Търново. Доколкото разбрах тогава, проблемът е решен.
След това забременях, родих, редовно ходя на гинеколог; цитонамаска нормална ПАП І, и никой не ми е казвал да имам раничка отново. Преди няколко месеца на преглед при друга гинеколожка ми каза, че имам раничка, която не била голяма. Препоръча ми /не казвам предписа/ да си поставям тампони с чист мед 10 вечери  #Crazy и каза, че от 20 годишната си практика гарантира, че ще се до излекува до край. На мен ми прозвуча несериозно с този мед и  Embarassed и не предприех нищо. Мисля да отида на друг гинеколог да видим какво ще ми каже.
Как мислите, може ли да съм имала раничка, която да е минала от лекарството Солкожин, и после да се е появила отново? Защото в периода бременност, раждане до преди няколко месеца /това са няколко години/ съм ходила на прегледи, при различни лекари и никой не ми е казвал да вижда раничка.

# 166
Преди 1год. ми гориха раничката с лазер не е болезнено нищо не се усеща и се надявам повече да не се появява,да чувала сьм и за мазане но след това май пак се появявала и затова по добре било да се гори....така ми каза д-р

# 167
Много интересна тема се е заформила, относно горенето с ток, на мен лично гинеколога ми каза че за нераждали жени варианта е само един и това е ЛАЗЕР.

Моята още не е изгорена то стана време и за цитонамазка пак Sad а сега спрях и противозачатъчните и кой знае кога ще ми дойде цикъла, и въобще пак се заформя едно чакане.

Иначе и на мен ми препоръчаха като добри специалисти д-р Карагьозов и д-р Мазнейкова. Не съм отишла още при тях защото искам моят лекар да довърши лечението, но това пак ще се проточи като гледам цикъла как ще закъснее Sad Sad

# 168
Моят коментар по тази тема:когато имаш проблем ,решавай го веднага.С течение на времето нещата се влушават.Минала съм през всичко това.Два пъти,с горене не е толкова страшно.Успех на всички........

# 169
  • София
Здравейте, попаднах на темата случайно. Раничка ми откри гинекологът преди 7-8 години. Ходих на преглед за течение. Тогава на 22 г, не раждала ми назначиха лечение със Солкожин. Два пъти ме мазаха през един месец. Това беше при д-р Ангелов във Търново. Доколкото разбрах тогава, проблемът е решен.
След това забременях, родих, редовно ходя на гинеколог; цитонамаска нормална ПАП І, и никой не ми е казвал да имам раничка отново. Преди няколко месеца на преглед при друга гинеколожка ми каза, че имам раничка, която не била голяма. Препоръча ми /не казвам предписа/ да си поставям тампони с чист мед 10 вечери  #Crazy и каза, че от 20 годишната си практика гарантира, че ще се до излекува до край. На мен ми прозвуча несериозно с този мед и  Embarassed и не предприех нищо. Мисля да отида на друг гинеколог да видим какво ще ми каже.
Как мислите, може ли да съм имала раничка, която да е минала от лекарството Солкожин, и после да се е появила отново? Защото в периода бременност, раждане до преди няколко месеца /това са няколко години/ съм ходила на прегледи, при различни лекари и никой не ми е казвал да вижда раничка.
Меда помага доста хора го казват , даже мисля че имаше и цяла тема относно това  Peace

# 170
Здравейте!

Гинеколога каза, че е раничката ми е заздравяла... и след два месеца пак да мина на преглед. Но сега ме е страх да имам полови контакти, просто ме е страх, че тази раничка пак ще се появи..  Embarassed

# 171
  • Пловдив
Здравейте .Имам едно питане към по запознатите.ВЪВ вторник ми гориха раничка колкото 1 стотинка с ток.Цитонамазката ми е ПАП1-2.По мое настояване ме гледаха и на колпоскоп.Първо ме огледа без да ме маже(с йод се маже нали)и каза че всичко е нормално няма променени участъци имам разкъсване от раждането още и раничката е там(не знам кога се е появила ,но на предния преглед преди10-11 месеца я нямаше.)След като ме намаза каза че всичко попива равномерно и нормално и само на едно място има нещо беличко,не се виждало бз намазване защото било по високо.Цитирам:има едно беличко не знам как да го нарека.Сега ще видим какво е (усетих някакво ръчкане все едно всимат цитонамазка,или е взел материал,или е намазал мястото допълнително с йод незнам)следващите му думи бяха:Нищо не е, то е на мястото на разкъсването,сега ще оформим шийката и започна манипулацията по горенето.Питах нещо опасно ли е каза не.Аз разбрах че тъй като е по високо и в разкъсването йодът не е могъл да навлезе навътре в мчстото където е разкъсването и да се озвети в кафяво затова е останало беличко,мога и да греша не съм много наясно.Обгарянето стана бързо за 3-4 минути.Каза ми след 2 месеца да ида на преглед,но менещо ме човърка това белияко въпреки думите че не е нищо.Ще ме оспокоите ли или напротив,май утре ще се обадя на лекаря да ми обясни по-подробно

# 172
Аз имах тъй наречената РАНИЧКА, а то е по-скоро ерозия на клетки, преди 7-8 години. Гориха ми я в Онкологията. Скоро след това пак се появи. Гориха ми я в Майчин дом и отново рецидивира! На края д-р Дуковски (в студентски град, бл. 57) ми я намаза с нещо и обеща  Wink  повече да нямам проблеми с това! Вече 1 година и за сега всичко е наред! Дай Боже да нямам повече проблеми наистина!  Praynig

# 173
  • Пловдив
Момичета а вярно ли е че не трябва да вдигаш тежко че то дете на 2.8 все се налага да го вдиднеш до чешмата,да го сложиш в леглото много ли е опасно вдигането на тежко от време на време

# 174
Момичета а вярно ли е че не трябва да вдигаш тежко че то дете на 2.8 все се налага да го вдиднеш до чешмата,да го сложиш в леглото много ли е опасно вдигането на тежко от време на време
Здравей,Вилиана  Hug
след манипулацията, третирането на "раничката", не е  добре да вдигаш тежко  Wink

# 175
За тежко не зная,доктора не ми е казвал но не трябва да се прави секс кьм 30 дена.

# 176
На мен ми изгориха раничка на шийката на матката през ноември 2007, преди повече от 4 месеца. Миналата седмица ми направиха колпоскопия и биопсия, за да видим дали всичко е зарастнало добре. Док каза, че колпоскопията показва че всичко е наред, а сега на резултата от биопсията чета първа група (което е добре), и диагноза erosio colli uteri - хроничен цервицит с обостряне. Та това не означава ли раничка на шийката на матката? Т.е. не е добре изгорена и трябва да се гори още ли? Някой има ли идея?

# 177
  • София
Цервицитът е възпаление на шийката на матката. Много често се среща. При теб просто е станал хроничен. На мен така на биопсията от юни 2006 г. бяха написали хроничен цервицит. Оттогава досега обаче възпаление не съм имала. Лекарката, при която ходех тогава, ми каза, че всяка 2-ра жена, която води полов живот, се сблъсква с цервицита.

# 178
Ясно, благодаря за информацията Simple Smile

# 179
  • София
Бременна съм в 6 месец. В трети месец прокървих и доктора ми видя полип, който щял да ми кърви до раждането. След това вече щял да ми го махне. Имам ежедневно кафеникаво зацапване , а от време на време се появява и ясна кръв. Предната седмица обаче беше повече като количество и със съсиреци. Лекаря ме успокои , че не е от плацентата и шийката ми е добре. Но полипа не го видял.
Вчера бях при Мазнейкова и тя видя раничка, полип вече нямало. Направи ми цитонамазка и сега чакам резултат. Преди да збременея ходих на профилактичен преглед и тогава писках да ми направят цитонамазка и микробиология. Доки не чул,че искам цитонамазка, но пък ми пусна тест за хламидия и се оказа,че имам .Та лекувах хламидия. Възможно ли е да е пропуснал да види полип и раничка тогава?
Интересно ми е , какво може да се направи с тази раничка , докато съм бременна?

Общи условия

Активация на акаунт