Раничка на шийката на матката - 2 част

• 94 244
  • 561
  •   1
Отговори
# 495
Не не съм правила нищо пове4е ,смятам да го направя,независимо 4е ще го платя -личната лекарка каза,4е съм здрава Rolling Eyes

# 496
И да решила съм всичко възможно да пусна само и само да знам какво лекувам,само проблема е при кой лекар да ида,вероятно няма да е в  града,мерси за бързия отговор  bouquet

# 497
И щом са те мазали с лекарство е нормално да получиш течение--успех--сори че няколко пъти пиша един след друг ,просто мисълта ми тече бавно Embarassed

# 498
сори че няколко пъти пиша един след друг ,просто мисълта ми тече бавно Embarassed

Можеш просто да кликнеш на бутона РЕДАКТИРАЙ на предходното си мнение. Активен е за цели 24 часа.  ooooh!

# 499
Най-вероятно не е от раждането,но вече няма как да с еразбере.Затова е добре да се правят биопсии при наличие на раничка,за да се знае как да се третира.Дано се реши твоя проблем с горенето. Hug
Не съм чувала някой от местните гинеколози да прави директно биопсия на раничка.  newsm78
Защо директно,това е основно изследване при наличие на раничка,друг е въпроса,че лекарите не го знаят и практикуват.

# 500
Защо директно,това е основно изследване при наличие на раничка,друг е въпроса,че лекарите не го знаят и практикуват.
По-скоро сигурно не им се занимава.  Rolling Eyes  Предпочитат да си вземат проба за цитонамзка и толкоз.Биопсията само в болница ли си взема?  Резултатът от нея сигурно дава по-конкретна представа за причината за раничката и за някакви изменения на клетките.  newsm78

# 501
По-скоро сигурно не им се занимава.  Rolling Eyes  Предпочитат да си вземат проба за цитонамзка и толкоз.Биопсията само в болница ли си взема?  Резултатът от нея сигурно дава по-конкретна представа за причината за раничката и за някакви изменения на клетките.  newsm78
Биопсия се взима в кабинета на лекаря,не боли.Откъсва се малко парченце тъкан от съмнителното място,чувства се боцване,нищо повече .Има кръвотечение няколко дни.После пробата се изпраща на патолог,който да види какво и защо е причинило раничката,след което се назначава лечение.

# 502

Можеш просто да кликнеш на бутона РЕДАКТИРАЙ на предходното си мнение. Активен е за цели 24 часа.  ooooh!
[/quote]                   БЛАГОДАРЯ Hug

# 503
Биопсия се взима в кабинета на лекаря,не боли.Откъсва се малко парченце тъкан от съмнителното място,чувства се боцване,нищо повече .
Деси, хиляди благодарности.  Heart Eyes  bouquet
Резултатът от нея, предполагам е по-надежден. При следващата поява на раничка ще си изпрося сама биопсия.  Crossing Arms

# 504
Биопсия се взима в кабинета на лекаря,не боли.Откъсва се малко парченце тъкан от съмнителното място,чувства се боцване,нищо повече .
Деси, хиляди благодарности.  Heart Eyes  bouquet
Резултатът от нея, предполагам е по-надежден. При следващата поява на раничка ще си изпрося сама биопсия.  Crossing Arms
Значи искай на всеки контролен преглед: Колпоскоп,цитонамазка,микробиология и при нужда Биопсия.

# 505
Значи искай на всеки контролен преглед: Колпоскоп,цитонамазка,микробиология и при нужда Биопсия.
Ще си искам. Дори и докторът да се разсърди, че му се "бъркам" в занаята.
Първият ми контролен ще бъде няколко дена след след менструацията.

# 506
На мен биопсия не ми е правена, а ще ми горят раничката. Това неправилно ли е? Примерно биопсията възможно ли е да покаже, че не е нужно горене? много глупави са ми въпросите сигурно

# 507
На мен биопсия не ми е правена, а ще ми горят раничката. Това неправилно ли е? Примерно биопсията възможно ли е да покаже, че не е нужно горене? много глупави са ми въпросите сигурно
А цитономазка поне направиха ли ти? Не са ти никак глупави въпросите.  Peace

# 508
Горенето на раничките е много стар метод,но в България популярен,защото повечето лекари нямат пари за нова апаратура,а и не се интересуват от новости в медицината.Лекуват си пет-за-четири.По принцип горенето или т.нат електрокоагулация е за раждали жени,защото кара тъканта да цикатризира и при бъдещо раждане да се разкъса.Много по-нов,модерен и ефикасен метод е лазера,но той е рядкост за нашата здравна система,следват криотерапията,електрическата бримка/примка,конизация със скалпел и хистеректомия/пълна или частична/.Дори да приемем горенето,като метод за лечение,е добре да се вземем биопсията,за да се види каква точно е промяната на клетките,защо са се променили и да се предприеме обширен план за лечение; по-чести обстойни прегледи и следене на проблема,за да се реагира навреме.Цитонамазката дава моментна картина на състоянието,но понеже се гледа от патолог,сиреч човек,има сигнификантен процент грешка.Освен това цитонамазката може да не е взета коректно,тоест: с твърда четчица,НЕ тампон,от 2 места,шийка и влагалище,да не е успяла да събере достатъчно информация.Тук ,на помощ идва колпоскопа,с него се оглежда обстойно ,за наличие на клетъчни промени.Ако има такива,биопсията помага да се дешифрират и да се прецени как да се процедита.Мен ме гориха,но това не помогна.Седем месеца след горенето и хиляди нерви ме конизираха с електрическа бримка,който е един от най-новите методи за леки и умерени дисплазии/ранички/ на шийката.За леките случаи се препоръчва лазер.

# 509
Правена ми е цитонамазка - с резултат ПАП IIгр., докторът ме прегледа и с колпоскоп - като каза, че имам изменение на шийката на матката, но да изчакаме резултатите от цитонамазката. А докато траеше прегледа с колпоскопа извика друга докторка ( аз мисля, че е сигурно някаква стажантка) и и каза да дойде да погледне как сега щяло да побелее. Никакво обяснение не получих за побеляването, но после четох какво ли не из нета и разбрах, че при този преглед се маже с разтвор на оцетна киселина и ако има изменение побелявало. На края на прегледа и с тампон с йод ме намаза. Когато се обадих за регултатите от цитонамазката говорихме и ми каза след първата менструация след морето да отида да обгорим изменението - нямало нищо притеснително, но добре е да се направи. И сега съм в очакване на цикъла, ще си запиша час и явно ще гори раничката.

Общи условия

Активация на акаунт