"Красиви мами тук сме се събрали, с ЮЛСКИ бебчета забременяли"

• 15 789
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
ОООООООО Веси и аз обожавам синьото просто си умирам за него.

Кръстева д-р Скочев е на ул.Ген.Колев 66 в мед център Надежда но в момента му нямам телефоните но ще ги намеря защото аз мисля при него да раждам. Имам много приятелки родили при него и всички са адски доволни

На работа вече станахме 4 бременни  newsm44 от които 3 сме за юли но др 2 не са се регистрирали тук и четвъртата е за август. Голям вирус при нас голямо нещо.

Ох и ние трябва да правим ремонт защото в спалнята има мухъл но много ме е яд защото сме на квартира а хазаите за нищо не си мърдат пръста и нали се сещате ние ще правим ремонт на тяхната къща който разбиа се няма да се приспадне от наема а за наша сметка.

Веси, Кръстева, Бухтичке, Тони барабони и др варненки хайде само ние изоставаме със срещата. Ще родим а още не сме се запознали. Хайде казвайте кога и къде

# 136
Бебето е още нищожни грамове и това, че не си качила нищо досега не значи нищо! Не си го ощетила по никакъв начин. Освен ако не гладуваш съзнателно. Но то каквото му трябва така или иначе ще си го вземе оттеб...

Да, така е... Моето бебче например тежеше 108 грама преди 3 дни според изчисленията на ехографа. И при условие, че не гладувам, а си ям нормално... не се притеснявам, че не съм качила, просто няма място за притеснение с тези грамове, които тежат - по-важни са им полезните вещества от храната... излишъка се лепи на мама.

# 137
Мерси за моралната подкрепа, Майра, Hug
не е никакво гладуване, което го правя. Просто ми се хапват зеленчуци, супи (най-вече пилешка), прясно мляко и тем подобни. Обаче продължавам и с хранителните експерименти - наскоро с мъжлето бяхме в едно заведение. На масата имаше картофи соте и палачинка със сладко. Реших да сложа едно картофче в сладкото - и страшно ми се услади. Мъжлето беше ей така  Shocked Ама, на - мераци...

# 138
Обаче, вчера изпаднах в див ужас - открих стрия!!!  Cry

А сигурна ли си че сега се е появила? Не ми се струва възможно  newsm78 Мажеш ли се с нещо?

# 139
Добре дошли на всички нови мами , желая ви лека и безпроблемна бременост и здрави бебоци юли  Hug
Дуци , ти като си знаеш зъбите , взимай мерки от рано . Моя зъбар ми каза че от 6-ти месец трябва да приемам флорни таблетки . Той много ходи на разни семинари в други страни и като е специализирал в щатите е ходил на някакъв семинар свързан с остеопороза и превенция на остеопорозата и там са показали някакви данни от изследване , при които , жените които са приемали флорни таблетки през последните месеци на бремеността си , са по-малко изложени на риск от тези които не са .Това ставало защото ако флора не е достатъчно в организма , бебчо си го дърпал от костите ни и самата кост се разрехавявала , което предразполагало към разболяване през климактериума . Така че смятам да пия като стане време .

Патишонка , за срещата , аз чакам и другите мами да пишат кога им е удобно . А за пицария аз вече предложих тази до нас на Фердинандова , то е хотел с ресторант , казва се Чиплаков и пиците се правят на пещ и са много вкусни . Какво ще кажете , айде пищете по-скоро .

Майра много хубава снимка  Laughing И нашето бебче беше 16 см като ходих на преглед в петък , ама с краката , а имаче е по-малко .

# 140
Маринкси, 100%!! принципно никога не съм имала стрии или пък целулит. Така, че като я открих - просто нямаше съмнение, че е от скоро. Принципно кожата ми е много суха. Бях си взела МамаДона на Чико, обаче ми свършва за 2 седмици, а е към 27лв. Затова си накупих няколко вида масла на Икаров и си направих домашен крем (от бадемово, зехтин, жожоба, ши и кокосово), който стана като вазелин  Laughing. Но явно не е достатачен за малките гадинки - стриите. Ако можеш да помогнеш със съвет... newsm78
хехе, това  baby_neutral го мислех за молещо се човече, а пък то излезе с биберон

# 141
Здравейте и от мен.Последните две теми само успявам да ви прочитам без да се включа но сега смятам да наваксам.Добре дошли на новите юлски мами лека бременност и успех на финала.А за Бургаската среща съм "ЗА" с две ръце, за пицария също, и за Чиплаков супер!Сега ви оставям че ще ми загори манджата Simple Smile.После ще се включа отново да видя какво сте се разбрали.А да забравихраз моля само ако може да е след 17ч. вечер

# 142
дани, ако говориш за флуор, работата е много спорна. Виж тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=255038.0 не се наемам с категорично мнение, разбира се, не съм специалист, но досега нито аз, нито детето ми сме взимали допълнително флуор.

към остеопорозата има и голяма доза наследствено предразположение. А профилактиката не се ли извършва с калций? http://osteoporosa.com/display.php?page=ostero1

# 143
Маринкси,Принципно кожата ми е много суха. Бях си взела МамаДона на Чико, обаче ми свършва за 2 седмици, а е към 27лв. Затова си накупих няколко вида масла на Икаров и си направих домашен крем (от бадемово, зехтин, жожоба, ши и кокосово), който стана като вазелин  Laughing. Но явно не е достатачен за малките гадинки - стриите. Ако можеш да помогнеш със съвет... newsm78
хехе, това  baby_neutral го мислех за молещо се човече, а пък то излезе с биберон

Според мен е добре сухата кожа да се третира с подходящи овлажняващи млека, отколкото да й се слагат такива мазни неща, които не могат да й дадат нужната хидратация. Те може би са полезни за еластичността на нормалната кожа, която няма проблем с хидратацията... но не знам да действат овлажняващо на суха кожа и дори да й дават полезни вещества, те не са хидратиращи... Според мен комбинирай с още нещо за по-добър ефект...

Не знам, аз съм много доволна от Мустела. Да, скъпи са продуктите, но не свършват бързо и ми подържат кожата добре, моята се изсуши от бременността.

# 144
  • София
И аз започвам да се мажа Rolling Eyes нямам коремче, но гърдите са ми напрегнати Rolling Eyes Стрии на корема бих преживяла, ама от стрии на гърдите имам фобия  #Crazy Дано ги опазя Rolling Eyes

Момичета аз като влезнах в 16 седмица и сега влизам в 4-ти месец, нали newsm78

Снимах се коремчето и ей сега ще кача снимки Wink само да се регистрирам другаде , че тия Снимка БГ Sick

# 145
тити, това го каза зъболекатя ми , аз не съм го проверявала като информация , но със сигурност преди да приема каквото и да е ще прочета всичко писано по въпроса , а това за питейната вода няма нищо общо с тези таблетки . Доколкото знам там става въпрос за тежки флуорни съединения , които никой не ни пита дали ги искаме или не във водата . Ще се снабдя с повечко информация и ще ви кажа какво съм прочела .
А да ви кажа развитието на моята сага с кожната лекарка . Днес отидох при другата им лекарка в тази клиника и жената като ме прегледа каза че ми е противопоказно всякакво лечение до края на бремеността или докато кърмя , защото всички медикаменти които унищожавали причинителя на това заболяване имали отрицателен ефект върху плода . Тази информация се препокрива с това което аз намерих като инфо в нета за заболяването и лечението му и сега няма да го лекувам . Смятам все пак да си взема едно направление от Джи пи-то и да отида при един специалист който ми препоръчаха познати . Направо се радвам че имам навика да изчитам подробно листовките на лекарствата преди да го ползвам . А тази лекарка дето ми ги изписа , направо е за съд  #Cussing out #2gunfire

# 146
Ketito според мен вече си влезнала в 4 месец. Аз пресмятам месеците така  - на датата на термина започвам нов месец, т.е. моя термин е на 01.07.2008 и на 01.01.2008 смятам, че съм влезнала в четвърти месец. Не съм убедена, че това е правилния начин newsm78

# 147
Мерси, за Мустела. Ще взема да я пробвам - от опит глава не боли. А ако не ми влияе ще се прежаля с бабината рецепта.
Честно казано и аз се обърквам с изчисляването на месеците. В различните книги и калкулатори броя на седмиците във всеки месец е различен. Лекарят ми каза, че излизам от първия триместър на Коледа, а реално беше 2 седмици по-късно. Една наскоро придобила отроче майка ми каза същия метод за изчисление на месеците като твоя, Емзи. Малкият Ники при това се роди точно на деня си ---> на метода може да му се има вяра

# 148
  • София
Някой ще ми даде ли някакъм сайт за снимки, освен снимка бг  Praynig

Аз ползвах Мустела миналата бременност, но реших, че е безсмисленно скъпо Rolling Eyes макар, че можех да си го позволя  Peace Една тубичка ми стигаше за 20-тина дена newsm78 После минах на мас и съм доволна.
И момичета , да се мажете от гърдите/включително/ до средата на бедрата Peace Не мажете само коремчето Hug А и да знаете, че най много стрии по корема се образуват около пъпа и под корема , там където минават бикините Peace
Но тъй като се дебелее навсякъде , се маже всичко Hug

Уф, тия месеци  Crazy

# 149
Добро утро, момичета! Аз се надигнах в 5.30  Shocked отпочинала и пълна с енергия, но много гладна! Ако знаете, колко работа отхвърлих  Sunglasses дори направих на мъжо закуска м/у прането и чистенето  Laughing Обаче се чувствам малко гузна...не знам дали съм ви споменавала , но съм пушачка и тази сутрин пуших една цигара с мъжо + кафенце естествено  Embarassed нещо напоследък желанието ми за пушене е огромно и ми коства доста усилия да се възържа Rolling Eyes Ако има още пушачи , моля кажете как се справяте с вредния навик...

Общи условия

Активация на акаунт