"Красиви мами тук сме се събрали, с ЮЛСКИ бебчета забременяли"

• 15 790
  • 291
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Майра това е бил ужасен сън.....но н го помни...забравяй го бързо  Grinning

Моми4ета хайде да си направим папка за срещите....тоест снимки от срещите на юлските мами  в разли4ните градове...

Само идея давам..аз нали знаете 4е съм мн куца с пц-тата...

Целувки...

И аз ставам да пишкам по сред нощ..... newsm78

# 166
Веси аз предложих за срещата. По принцеп е идеално както го предложи ели пате но аз май тогава ще съм на ревизия ( но все още не е сигурно ) и ако искате да направим срещата на 2 или 3

# 167
момичета вчера бях на преглед при моя лекар и казаха че всичко е наред със бременността
но лекаря не успя да ми каже пола на бебето
за предишните ми деца още в третия месец ми казва момче ще е
а сега не можело да се види ясно не бил сигурен - на мен това ми прилича на момиче и дано да е така
поздрави на всички
забелязвам че на първата страница където са имената ни и термините на някой има розово или синьо бебече дори на тези които са с термини края на юли това пола ли е ?

# 168
Веси аз предложих за срещата. По принцеп е идеално както го предложи ели пате но аз май тогава ще съм на ревизия ( но все още не е сигурно ) и ако искате да направим срещата на 2 или 3
И така става ,но имаме време до 25 да се уточним.Само 5-6 варналийки сме,все ще успеем да се организираме някак си.Нека видим и другите какво ще кажат.А за мястото-трябва да е някоя сладкарница в центъра.

# 169
Здравейте момичета! Малееее коко сте изписали....  Laughing Относно месеците и аз ги смятам като вас - термин на 08.07.- на 08.07. влязох в 4-ти месец.
Относно стриите -  да не ви обяснявам при първата бременност се мазах с какво ли не и то започнах от третия месец и въпреки всичко стрии да искате - по дупето, от вътрешната страна на бедрата и по гърдите. Според мен зависи от типа кожа. Има жени които с нищо не са се мазали и нямат нито една стрия...
А за пушенето - срам ме е, но пуша по 2-3 цигари на ден. Мноооого ми е трудно да ги откажа. Моят лекар ми е позволил до 5 цигари на ден, при условие че съм била пушачка... Естествено ми каза че ако не пуша е най-добре. Ама кажете ми как става отказването на цигарите. Когато бях бременна с Дани също си попушвах  Embarassed И ми е много съвестно и ежедневно се боря със себе си заради това пушене... Виждам че има и други като мен и това ме успокоява донякъде, колкото и глупаво да звучи. Имам една приятелка, която пушеше по 1 кут. на ден и нямаше последствия за детенцето й, да е живо и здраво. Има ли други от вас,които си попушват всеки ден?  

# 170
забелязвам че на първата страница където са имената ни и термините на някой има розово или синьо бебече дори на тези които са с термини края на юли това пола ли е ?
Да пола е , но не е определен от нашите лекари  Grinning това са нашите предположения и желания  Wink

# 171
Здравейте момичета! За цигарите - пуша от срамно малка, но последните 5-6 години така се случи, че изпушвах най-много по 1 кутия на седмица, т.е. по 2-3 цигари на ден. И сега не пуша и изобщо не ми се и пуши. Незнам как става отказването или нежеланието да пушиш - може и да е воля, може и да просто усещане, че НЕ ТИ СЕ ПУШИ и толкоз!
Искам да ви се оплача - днес бях на преглед в Токуда. Е, хубава болница, сичко ного яко, обаче така ме претупаха с прегледа....А платих 30 лева, защото конкретната докторка не работела с НЗОК. И изобщо в Токуда само един от лекарите от АГ работел с касата и графикът му бил претрупан. Както и да е, ама като платих, можеше поне да ми каже размерите на бебето, да му чуе тоновете на сърцето и квото там трябва, а тя само ми сподели, че всичко било наред и настоя да продължа с фолиевата киселина, което пък ме хвърли в размисли дали всъщност всичко е наистина толкова наред, колкото твърди...?! Абееее, развали ми настроението, ама ще се оправя! Simple Smile Прегръдки на всички!  Hug

# 172
eli-pate, докато не навърших 13-та седмица ставах в 2 и след това в 4,30 часа като по часовник. Пия, не пия течности - все тая. Будех се като по часовник.Сега от една седмица успявам да поспя до 6 часа. Първите 2 дена се будех, но като се усетя, че не ми се ходи до тоалетна не ставах.
За месеците - много лесно се изчисляват. Като си знаете датата от последния мензис - движите се по нея. И в ЖК така изчисляват месеците, а не по термина.
Преди мнооого години отказах гадните цигари и съм много щастлива. При мен беше въпрос на инат. Най-готиното е, че отказах и мъжа ми (февруари ще станат 2 години). Обаче там трябваше много такт. Забраните и мрънкането беше табу. Все-пак живеем 13 години заедно  Laughing.

# 173
ели пате с Весито в една от предните теми бяхме говорили да направим една Годзила ако разбира се всички са съгласни

iva 76 и аз пуша по 2-3 цигари на ден  Embarassed Embarassed Embarassed До сега си меслух че съм само аз. На предната консултация казах на акушерката защо пуша и това е че имам проблем с голямата нужда при което тя ми каза че е най-добре да не се пуши, но щом имам такъв проблем да си изпуша цигарата с кафето и да отида в тоалетната защото мога да си натровя организма и е по-опасно и вечер пуша по 1 или 2 цигари. Но за тях вече таткото е виновен защото само ме дразни с неговите цигари и аз покрай него... Иначе и аз не съм повръщала нито 1 път.

# 174
Добро утро, спах ужасно  #2gunfire Но ми минава бавно, но сигурно Simple Smile

След няколко дни ще станат 2 години откакто отказахме цигарите с мъжа ми. Доста попушвахме и накрая решихме, че сме подвластни на едни лайна (с извинение) и стигнахме до извода, че по-тъпо от това няма. И един ден ги отказахме от раз. За мен не беше проблем, защото аз като кажа нещо и точка, на него му помагах на 2 пъти да не си запали цигара и успяхме. Трудните моменти бяха само няколко седмици, след което започнахме да забравяме, че изобщо сме пушили. Вече не понасяме цигарения дим и двамата и откакто не пушим се чувстваме перфектно. Стискам палци на всяка от вас, която иска да ги спре, просто да го направи. Защото няма нищо по-хубаво от това.   bouquet

Утре съм на преглед, много ми е кеф, защото само преди няколко дни бяхме на 3D, а сега пак ще си видя мъничето  Hug Вече при новата лекарка, за която доста се информирах предварително и сега нямам търпение да я видя. Дано ми допадне, защото съм взискателна и не се примирявам с посредствени доХтори.

# 175
  • София
Снимах се коремчето и ей сега ще кача снимки Wink само да се регистрирам другаде , че тия Снимка БГ Sick

Качвайте снимките в общото аблбумче, нали е затова    Wink Направих папка за коремчетата.

По моята лентичка 13 седмица и два или три дни влязох в 4 месец.

Мустела ползвах и аз мин. бременност, за съжаление имам стрии по корема.

Shada, браво на теб! А за цигарите, когато ти се допуши, си кажи, че няма да тровиш детето с още една цигара. Аз съм бивш пушач, пуших много, отказах ги от раз и вече трета година не пуша. Трудно е, но не е невъзможно  Peace

Мария, как може да се каже, че едно супер вредно нещо е по- добро от друго супер вредно. Най- добре е да не се пуши и да не се пие. В крайна сметка става въпрос за 9 месеца, като не включвам кърменето. И сравнения като пушила по кутия и пила ракия, пък децата й здрави не са уместни, защото не се знае какви последствия може да има. Извинете ме, но така само си успокоявате гузната съвест.
Марселито, жалко, че така е преминал прегледа, но не се тревожи, че нещо не е наред, иди при друг, ако не можеш да спреш да се трвожиш. Аз съм в събота и нямам търпение.
Пожелавам ви лек ден  Hug

# 176
Мацките от Варна, много съм навита да се срещнем и да се запознаем. Относно датата-  съм абсолютно свободна до края на януари, така че мога когато кажете. През февруари може би ще започна работа, така че мога след 15.30 в делнични дни, а също и събота и неделя.Идеята
за  Годзила ми допада, но може и сладкарница.
А къде във Варна мога да си купя хубав сутиен за бременни?

# 177
Аз ходя в Майчин дом на ЖК при д-р Георгиева. Засега съм доволна, много са любезни, въпреки , че съм чувала много противоречиви отзиви за клиниката.За конкретната докторка  не съм чувала нищо, но към нея ме насочи доц. Маркова, на която имам доверие. Но съм забелязала, че ако се водя по отзиви ,те винаги са противоречиви и съм решила да я карам на собствени впечатления, пък и най прехвалените се дънят понякога.
И аз като теб направих, реших на лични впечатления да го карам. Посетих три различни лекарки и се спрях на едната...дано не съжалявам.
Иначе и аз като вас нямам търпение да си видя бебчето, а за последно го гледах миналата седмица. Обаче за понеделник си записах час за ФМ и ще го видя пак, много искам да идва вече.

sisoni, относно срещата не знам, може би ще дойда ако се органазирита и съм тук (защото скоро заминавам), но по принцип се притеснявам. При единствената ми среща с хора от този форум 2 думи на кръст не можах да кажа Embarassed
Сега виждам, че сте коментирали нещо за 25-26 януари, тогава със сигурност няма да съм тук. Чак към 9-10-ти февруари се връщам.

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 12:04 от Бухтичка

# 178
Брей, докато успея пак да се включа, сте изписали почти две теми! Много сте дейни  Laughing.
Моят грип вече почти си отиде, само малко кашлица остана. Ама миналата седмица и аз, и мъжо бяхме на легло, и сега работата така се е натрупала, та ще видим теле под вола.... Аз утре съм на преглед, ама дано доки не се кара, че не успях да си направя анализите, нямаше кога. С нетърпение чакам да видя бебчо, миналия път беше 3-5 мм, сега трябва да си е много оформено бебче.
Видях доста снимки, всички сте страхотни булки и мами   bouquet.
На мен също ми се струва, че вече го усещам, но макар, че е втора бременност, все не съм сигурна то ли е, или червата ми. А и честно казано, нямам много време да се замислям. Коремчето се е пооформило, но от зимните дрехи хич не личи, че съм бременна. На килограми съм все още минус, последствие от едноседмичния грип.
Аз не пуша и никога не съм пушила, и не мога да разбера как така не може човек да ги откаже тези пусти цигари..... Уж имаме акъл и четем, и на всички ви е ясно колко са вредни, не само за бременни ами по принцип, и пак пушите  newsm78.
Миналия път ходих на курсове от 7-мия месец, и бях много доволна. Много неща научих, сприятелих се с някой мами, а и така един ден в седмицата "бягях" от работа  Laughing. Тук курсовете продължават и след като родиш, до годинката на детето. Много ми бяха приятни. Смятам и сега да ходя, ама по-нататък.

# 179
Здравейте и от мен Hug

Добре дошли на новите юлски майчета Hug. Дано ви бъде приятна нашата компания Peace.

За стриите не се отчайвайте толкова Wink. Вярно, че е много стряскащо като видиш първата, но, повярвайте ми, и с това се свиква. Аз първия път до седмия месец нямах нито една. Една "прекрасна" сутрин се погледнах в огледалото и, ужас - цялата се бях нашарила. Бяха грозни, големи и лилави на цвят. Сега обаче са едва, едва забележими. Със сигурност сега ще добавя нови към старите, явно съм предразположена, но поне вече не ми действат шокиращо. На вече появилите се стрии ми помогна много един гел на Галеник Елансил, който обаче не се препоръчва по време на бременност, а след това. За предпазване от стрии има друг крем на същата марка, но не съм го ползвала.

За цигарите - срам, не срам Embarassed и аз пуша понякога по цигара, но не повече от 1-2 на седмица. Но не се оправдавам, че е по-вредно да ги спра изведнъж или нещо подобно. Знам много добре колко е вредно и се чувствам ужасно Sad. Преди с Алекс не съм пушила изобщо, нито през бременността, нито след това докато кърмих 1 година. А защо пропуших след това и аз не знам, но ме е много яд #Cussing out. И не мисля, че са удачни примери с майки пушачки, родили здрави деца. Аз си представям обратния вариант - ако, не дай си Боже, се случи да родя детето си с някакъв проблем. Как ще се обвинявам след това цял живот, че не съм успяла да се преборя с един каприз Sad. Много се надявам да събера сили и да спра съвсем цигарите. Така или иначе за мен няма по-грозна гледка от жена с корем, захапала цигара и нямам намерение да ме сочат с пръст Peace

Общи условия

Активация на акаунт