На годинки ДВЕ е вече ЯНУАРСКОТО ни буболече!

• 11 141
  • 275
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Вивка, чЕСТИТА ВТОРА ГОДИНКА НА КАЛОЯНчО!
Да е здрав, весел, силен и много да ви радва!

Момичета, много сте изписали, а аз имам много работа и не ми остава време за тук!  Crossing Arms
Събота и неделя Вики беше беЗ Т, а от тази сутрин пак почна да вдига и я оставихме от ясла и удома с баща си се гледат. Докторката ни изписа онзи ден, само ако пак вдигне Т да й даваме 5 дни от Суметролин - не е АБ, някакво химио-незнам-си-какво, ама тя нали си беше кукуряк уикенда и нищо не давахме. НО явно гърлото още си е зачервено, та от тази сутрин е на въпросния сироп и Т-понижаващи  Confused
Много ми е жал дете като е болно така.  Confused

Мимито&Светла, за успокоение на зъбоникненето ли е беладоната?

Мишленце, само да ти кажа, при тези високи Т -- не очаквай да я свалиш напълно (под 37 градуса) - така ни каза докторката. Докато не се овладее причината ще си поддържа известно време. Дано и при вас не е сериозно. Между другото, ходих при хомеопата Сотирова, ама сега нали сме болни (с Т), та сме спрели капките, пък и си изкарахме курса на лечение до следващия преглед (8.02).

Да ви кажа, Вики още не сме й слагали ре-ДТК! Купихме Инфанрикс, ама нали е болна напоследък (преди обрива, после Т) и ще навърши 2 год. когато я направим. Кажете лошо ли е?

За триенето на неписалите тук - аз нямам против. Честно казано и аз незнам има ли ни няма ли ни на първа страница, ама пак си пиша тук, и не се обиждам  Stop Нека да останат и хората, дето Илиндичка е синтезирала.

# 46
  • София
Дейзи, мерси за съвета - да напиша "дет.очен", като съм учена. Wink Grinning
За рож.ден пак ли съм изтървала,уточнихте ли дата и място?Къде е тази тема?

# 47
Галитка мисля,че за реимунизация няма проблем да се поотложи поне така казва докито нас ни отлага от лятото.Вие купувате ли си ваксините?Нас ни убеди,че и тези безплатните били добри.

За РД гласувах ама и аз не съм в час докъде сме я докарали.

# 48
DIVA_ORHIDEQ ти къде блуждайш ма мила???
Що си у старата тема?
Ко праят бесовете?

# 49
Ааааа, *Daisy*, не се оплаквай за съня, от него спомен няма Joy! (пък и знам, че си горда с дългото кърмене, защото и аз съм така)  bowuu bouquet
О, да, горда съм, че и с медал се награждавам даже WinkТи защо не си сложиш такъв?

Дейзи, мерси за съвета - да напиша "дет.очен", като съм учена. Wink Grinning
Joy

Искам да ви питам...Някой взел ли е паста за зъби с флуор за детето си?Или действате с безфлоурната все още?

Последна редакция: вт, 15 яну 2008, 17:38 от *Daisy*

# 50
За рож.ден пак ли съм изтървала,уточнихте ли дата и място?Къде е тази тема?

Пуснахме анкета в Календар на събитията - къде блеете?  Joy

*Daisy*, ние сме с безфлуорна  Peace

Последна редакция: вт, 15 яну 2008, 16:51 от Vili4ka

# 51
*Daisy* ние започнахме с Терамед/розова/,следващата беше на ПА ПА/ пак розова/,сега й взех на Астера с вкус на сладолед,но не я хареса и я оставихмеза каките.
Мисля следващата да е Колгейт.
А тази ПА ПА как мие зъбките на Ади белнаха  grinning012 newsm47
Oбичамда съм подробна та затова:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=202077

# 52
  • там където ме зове сърцето!!!
Момичета много ви благодаря за пожеланията!!!! Hug
Скромна почерпка!!!

# 53
ilindi4ka, благодаря ти!На 10.01. бяхме семейно в нас, а партито беше в зала за РД в един хотел.Много ни хареса обстановката, храната, слушахме детски песнички, получи се хубав празник Simple SmileЧестно да ти кажа, тайно се надявам скоро да приключим с кърменето, но такива изгледи няма.Детето е пристрастено.
Светла, безболезнено никнене на кътниците при Мими!Добре, че не е вирус някакъв.
Мерси , добре че не е вирусче  Mr. Green Нашия рожден ден още не е дошъл - ние сме на 27-ми  Simple Smile

# 54
Нашата паста е Vademecum с ниско съдържание на Флуорид.

Виличка,вярно е че блеем.... Embarassed

Качих малко снимки в албумчето,че от 2 мес. не съм качвала.

# 55
  • София/Овча купел 2
Честита втора годинка на Кико и Стаси на патерица!
Да растат весели и безгрижни,усмихнати и щастливи!

Pepi,VIVKA,това е за вас   love001.

# 56

Мимито&Светла, за успокоение на зъбоникненето ли е беладоната?

Ами какво да ти кажа - докторката ми е казвала , че при никнене на зъби е нормално и гърлото да е позачервено ,  и хрема може да има, болка в ушите , температура... Предния път зъбче като ни никнеше , бяхме само с хрема  1 седмица. Преди това - пак при никнене на кътник си спомням , че цяла седмеца ми вдигаше темп. 39 - до 39, 2 -всяка нощ в 1 часа (а през деня нищо й нямаше) Оттогава ми е това флаконче с беладоната...и тогава бяхме само на беладона и за температурата - при нужда. И като мина седмица - спря да вдига темп - и така...
А сега - като я прегледа докт - каза че 2 кътника един до друг никнат в ляво , и венеца е подут , и гърлото е малко червено ..друго нищо й няма... Беладоната помагала за зачервеното гърло (аз знам че  има и противотемпературно действие , ама по-скоро превантивно може би) Винаги имам вкъщи Хексалгин , Нурофен , Ефералган Rolling Eyes
Лекарката каза да взема или беладона , или Тантум верде за пръскане на гърлото . Ама  не двете заедно , защото хомеопат. не можело да се комбинира с ментол и с шоколад (тантум верде съдържало ментол) Аз предпочетох Беладоната , защото вече я бях почнала от предната вечер  Mr. Green .  Мимито не е вдигала температура след прегледа при докторката  , ама аз реших да си й давам  2 - 3 дена беладоната , няма да й навреди
Четох тук че хомеопатията помага при зачервено гърло , освен в случай на стрептококова ангина (тогава задълж. се пие АБ Naughty)
http://moetobebe.net/index.php?id=108&option=com_content&task=view
Ние веднъж пихме Аугментин заради ангина  , ама дали е била стрептококова незная  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 00:44 от Мимито & Светла

# 57
  • София
... докторката ми е казвала , че при никнене на зъби е нормално и гърлото да е позачервено ,  и хрема може да има, болка в ушите , температура...
и нашата ни го е казвала, но за Т по-висока от 38,5 вече причината не била само никнещо зъбче - а някой вирус примерно ... то пак около зъби се въртят нещата, защото нали при никнене им пада имунитета и лепят всеки вирус ...порочен кръг.
Ние бяхме като вашето положение, но незнам защо този път докторката ни изписа този Суметролин (не е АБ, но като чета листовката доста серозно ми се струва Thinking) - на друг предписвали ли са му Суметролин ?
А това за беладоната е интересно, нали и ние се лекуваме с хомеопатия ... ще го имам предвид за друг път ... ама като не разбирам какво е зачервено гърло  #Cussing out ... затова при съмнение давам Хомеожен 9 - ако не друго, поне няма да й навреди. Аз лично съм си лекувала многократно гърлобол с него и то много успешно  Peace

# 58
... докторката ми е казвала , че при никнене на зъби е нормално и гърлото да е позачервено ,  и хрема може да има, болка в ушите , температура...
и нашата ни го е казвала, но за Т по-висока от 38,5 вече причината не била само никнещо зъбче - а някой вирус примерно ... то пак около зъби се въртят нещата, защото нали при никнене им пада имунитета и лепят всеки вирус ...порочен кръг.

Да точно така ми каза и тя , още предишния път , температурата била твърде висока , за да е само от зъби...но щом ни прегледа (ние- нито хрема , нито кихане, нашата й си хили насреща  Grinning) и понеже темп - само нощем в 1 часа ...каза , че явно ние сме от малкото деца които вадят зъбки с темп 39 градуса  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 10:11 от Мимито & Светла

# 59
Честит рожден ден на Александър на Бордима, Георги на Яница и всички днешни рожденници! Много здраве и безгрижни, щастливи игри!
 Tada nbirthday  Gift

Галита, аз съм давала Суметролин миналата година покрай едно силно зачервено гърло и съмнения за ангина. Решихме, че това е по-добре от АБ и го пробвахме с него и гърлото му мина. Вярно е, че не е съвсем безобидно, но то с тая градина е така  ooooh!
Дано бързо и мине на Вики  Praynig

Мимито & Светла, и Калоян вдига Т покрай зъбите, но не толкова висока. И тоя път имам съмнения, че зъбите имат мешания в болестта му, но ще видим  newsm78

Вивка, мерси за почерпката! Кажи как беше празника.

Дейзи, зъбите ги мия с Ненедент и смятам още известно време да си остана на нея. А отнопсно флуора - въпреки противоречивите мнения от време на време давам какпки "зимафлуор".

Виличка, и аз гласувах, ама не съм писала, че нямам претенции относно дата и място. Сега пак ще погледна в темата  Peace

Калоян днес е на градина. Дано удържи поне до петък  Whistling Thinking Crossing Arms Иначе вчера и днес сутринта беше много кисел и едвам го издържах. Дажи и лек пердах отнесе  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт