Засега сме стройни дами, но през АВГУСТ ще сме мами

• 12 583
  • 298
  •   1
Отговори
# 60
Да се запиша и аз в темата.
Котка Марта , благодаря за линка за пренаталната йога.
Хомеопатичните лекарства, само след преглед с добър хомеопат. Могат да помогнат както за гаденето, така и за синусите.
В предишната тема бяхте писали за гъбички и подобни проблеми, според мен безвредно е вагинални глобули с лактобацили, но се консултирайте с гинеколог.
За секциото - раждала съм секцио по спешност и имах бързо възстановяване, но продължавам да смятам че естественото раждане може да бъде едно прекрасно преживяване.
Боите за коса - първата бременност съм се боядисвала, имам здраво дете. Сега предпочитам къна. Има и бои на основата на къна, дори в русо, мисля че hena+ е марката, мисля да опитам.

# 61
caprice,  и  моя първи ден на последната менструация беше на 01 ноември, но на калкулатора на бг мама си изчислих термина за 07 август, а по принцип би трябвало да сме заедно. Чудя се на какво се дължи разликата. Може би в калкулатора не са предвидили , че 2008г. е високосна и от там идва 1 ден разлика.       
аз съм си смятала термина по няколко начина с разни калкулатори и ми излязоха все различни дати.   Laughing  после прочетох тук във форума за изчислението с 280 дни от последния цикъл и тази дата съвпадна и с изчислената от лекарката ми. твоят лекар каква дата ти даде?  Simple Smile

# 62
  • софия
Момичета,не се оплитайте толкова в тези термини PeaceНали знаете,че това е една ориентировъчна дата и само 5 % от бебетата се раждат на термин!?Важното е да се родят живи и здрави Hug

# 63
caprice  , все още лекар не ми е изчислил термина, а само в коя седмица и ден съм точно , но и това ще стане скоро и ще ти кажа какво ми е казал лекаря.
dessyy, права си важното е да родим здрави дечица  LaughingПожелавам го на  всички бременни. Относно термина  питам, защото съм си го изчислявала сама, пък и нали знаеш всеки който разбере  пита "Кога ти е термина ", а пък аз започвам да обяснявам, че още не ми е изчислен и че си го изчислявам сама и общо взето е доста досадно.  Sad Атака като имаш някаква фиксирана дата е по лесно

# 64
Момичета помогнете ми с инфо.
От няколко седмици забелязвам леки болки във венците.
Само,че те се усилват и днес вече съвсем се засилиха.
Болезнено ми е като и като хапвам.
Четох из нет-а,че при бременност поради хормоналните промени се получавали такива болки.
Но искам да попитам все пак какво да предприема в тази насока.
Да отида на зъболекар ли? Аз съм в 10-тата седмица, опасно ли е ако приемам някакви лекарства във връзка с това.
Мога ли да ходя вече на зъболекар и може ли да ми се прави пломба примерно, или да изчакам да започне 2-рия триместър, защото и от нова пломба имам нужда отделно от болките във венците.

# 65
Sindarella, пробвай с морската сол, на мен много ми  е помагала за отпушване на нос, а също може и с нагрята на ютия кърпа, само да не се изгориш. Слага се ниско на челото да покрива веждите и от двете страни на носа, почти при ноздрите.Няколко пъти дневно. Правят се и едни точкови масажи-кръгови в тези зони.
 Относно ражданията 90% от естествено раждалите в моето отделение имаха поне един шев, а това е място, което се води ерогенна зона и има множество нервни окончания, следователно и болката при зашиването, а и после, зависи от това.Но каквото и да си говорим, всичко това си заслужава за да си гушкаме бебчета след това.

# 66
Стелиана, аз чак вчера разбрах, че било нормално в първите месеци на бременността да кървят и болят венците. На мен само ми кървят. Относно ходенето на зъболекар не знам дали може сега или е по-добре през втория триместър. Но относно лекарства - разберете едно: сега в първия триместър се образува и развива всеки един орган на бебчето и всяка една система., после вече само расте това, което сега се е образувало. Това означава - никакви лекарства, доколкото може да си го позволим. За болни венци пробвай да се жабуриш с отвара от лайка няколко пъти на ден.

Надявам се да не ми се разсърдите, ако понякога тонът ми е наставнически, не го искам и не е нарочно!

# 67
  • софия
Купете си за венците паста за зъби-Лакалуд.Много помага при слаби и кървящи венци Peace

# 68
Момичета,
и аз в последно време имам проблеми с един зъб, който ме боли предимно през нощта Sad. Интересното е , че около 10 години не съм имала проблеми със зъбите си  и сега точно когато забременях  се появиха болките. Говорих с едно позната зъболекарка, която каза, че няма проблеми  да се ходи дори на този етап на зъболекар, но не трябвало да се използват упойки с адреналин, каквото и да значи това. Аз обаче съм малко бъзлива и съм решила да ходя на зъболекар малко по натам, може би в 4 - 5 месец , дори и това да значи , че зъба ми ще се развали още повече.
Успех на всички с подобни проблеми  Laughing

# 69
Здравейте момичета!Да ви се похваля днес бях на преглед и си видях бебчето,само колко е пораснало!Видях му гавичката ,телцето и само как подскачаше!Много съм развалнувана и много щастлива!Питах за феталната морфология и той ми каза,че неговият апатат е 3д и нямя нужда да ходя на друго място,също така,че на мен всеки преглед ми е като фетална морфология и аз напълно му се доверявам!Също така исках да разбера дали трябва да се правят по специални иследвания като това за Даун,а той ми обясни,че на моята възраст е абсолютно ненужно,и това се препоръчва на жени над 40г.
Относно раждането аз съм на мнение,че по хубаво от нормалното няма,освен ако не се налага по м
едицински причини или нещо друго секцио!
Насрочи ми другия преглед за началото на Февруари!

# 70
  • Все на втория етаж
За зъбите: от лятото ми е покарал мъдрец , който само се е показал, разтворил е венеца, колкото да се събират храна и микроби. Бях се подула много жестоко, едва хапвах. Сега преди една седмица отново същото, поду се много, не можех да си затварям устата, а дъвченето на храна беше супер болезнено. Обадих се на стоматоложката ми и я питах какво да правя, каза ми да се мажа с Пародиум , има го в аптеките, към 7 лв. е като паста за зъби. Питах я три пъти като й казах , че съм втори месец сигурна ли е , че мога да го ползвам и тя потвърди. Мазах се, и до два три дни с оправих.

През първата бременност , в началото ми чистиха зъбен камък и ми вадиха зъб, с ледокаин, проблеми не съм имала. Така че предполагам, ако е наложително да отидете на зъболекар, който да прецени ситуацията и налага ли се намеса, защото знаете, че и един сериозно увреден зъб може да бъде опасен / говоря вече за граноломи и т.н. / Един преглед, ако имате силни болки няма да е излишен - това е моето мнение, разбира се.

# 71
Здравей Мартини-Мама Simple Smile Въобще не съм искала да насаждам психози, но ти си ме рабрала много погрешно,ако си решила че зверщината има нещо общо с майките, напротив. Това което визирах беше некадърността и безхаберието на лекарският персонал , при няколко конкретни случай , които няма да описвам в подробности, единият от които завършил трагично за майката. Разбира се че изборът е личен и на всички пожелавам да имат твоят късмет  и лятото да си гушкат малките бебоци Simple Smile

# 72
Е  то си е срамота,от толкоз дни се каня да се запиша в новата тема и все време не намирам..или по точно ми е кофти и не ми се сяда да пиша често,но ви чета редовно.Аз бях и аз на преглед ,онзи ден и много се зарадвах като видях колко бързо е пораснал бебо,и сърцето като чух направо ме разтопи...забравих за отвратителното състоянение в което ме е поставило вече 3та седмица,но карай в името на бебо се търпи.За зъбите питах лекаря ми онзи ден и ми каза най скоро да посетя зъболекаря си и да ми ги  оправи ако има развалени.
Да кажа само на тези момичета ,които им е първа бременност  и се страхуват как ще родят от сега ...НЕ СЕ ТОРМОЗЕТЕ,рано е и да знаете че от края на 8мия като ви хване и особенно влезете в месеца си,само за това се мисли..не се спи напрежение и страх ви обзема какво ви чака,така че има време да ги мислете тез неща. Hug
Бланш..изгуби ми се.... Hugи на теб ли не ти се пише,аз взех да си мисля че се оправям вече ,намяля броя на гаденето и на повръщанията..Ха дано боже да е скоро!

# 73
Здравейте и от мен!
Днес четох във "24 часа" изказване на някакъв корифей от Варна, че жените не бивало да забременяват тази зима заради новия грип "Соломонови острови", или по-точно, че имало повишен риск от малформации;чудя се как да е спокоен човек при тези писания, незнам Twisted Evil;ами естествено, че колкото мога, ще се пазя, но все пак ходя на работа, там съм в контакт с много хора, а и да не ходех-имам 8-годишна дъщеря, а често децата първи прихващат грип....Остава само да се паникъосва човек #Crazy

# 74
Бланш, и мен това изказване ме шокира и разочарова.
Как може да всява такава психоза?!
И аз ходя на работа и такива изказвания доста ме травмират.И без това ми е толкова притеснено през бременността.

Общи условия

Активация на акаунт