Примерна схема за захранване 4

• 49 246
  • 583
  •   1
Отговори
# 465
Димянизабравих да ти напиша,че на 6 месеца бяхме 8 кг и 68 см, все средно бебе вървим, така че сте си супер с килограмите!
Дени,за 6-месечно бебе 8 килограма не е средно бебе,на година трябва да са около 9-10 килограма,и около 75 см. PeaceТака,че едри си вървите.
Момичета,мисля че темата много се разводнява,имам чувството че някой са с цели въпросници тука  #CrazyВсе пак ,това е тема за захранването и диалозите тип "да си початим "са малко неуместни.Позволявам си да направя този коментар,защото от тук майките черпят съвети как да захранват децата си,а някои въпроси направо се "губят в превода",защото други пък се постяват за н-ти път от едни и същи хора.

# 466
искам да питам защо плодовото пюре не замества хранене? сега го давам между храненията, но ми се струва, че доста го засища и си разваля следващото хранене. примерно ако изяде 60мл пюре след час и половина реве че е гладен, но изяжда около 60мл само вместо 120мл. чудя се дали плодовото да не започна да го давам както зеленчуковото - преди млякото  newsm78 че така май излишно го тъпча между храненията.  newsm78

Натали, ако имаш предвид, че въпросите се повтарят - аз например просто нямам възможност всеки път като ме притеснява нещо да седна да изчета 4 дълги теми да видя дали някой не е питал вече същото.

# 467
  • София
Здравейте, бързам да се похваля! Ние вече проядохме! newsm44 Нали оревах форума,че не иска да яде и е само на кърма. Е,вече започна да отваря уста.Нищо не съм правила-предполагам,че детето просто попорастна. Тази седмица взехмме от приятели столче за хранене и явно и обстановката му беше по-забавна. Вече 3 дни си хапва пюренце и то с удоволствие. А за притесненията,че няма да му стига кърмата-стига му и още как! Последния месец е наддал 800 гр., за сравнение досега наддаваше по 400-500. Иначе си яде през 2 часа , през последния месец и през нощта  #Crazy , но си му личи. hahaha. Сега остава и хемоглобина да е в норма и ще е отличник! И майка му също. Sunglasses

# 468
  • Burgas
здравейте момичета! ние смело се храним вече една седмица със зеленчукови пюренца. още не сме замесили хранене има време:)). исках да попитам какви плодови пюренца давате? на ганчев са със захар, а на хип със ориз поне тези които погледнах. чудя се дали е проблем да и давам по 1-2 лъжички преди обед  newsm78 и кои са подходящи?
aunt Ogg браво на детенце! явно е дошъл момента! моята госпожица хапва без проблем и примлясква като гледа друг как се храни:))дано да е така и по натам:))

# 469
От двете по-добро е на Хип, но според мен най-добре си направи домашно поне няма да е пълно с оризови грисове, нишестета и консерванти  Peace

# 470
  • Burgas
От двете по-добро е на Хип, но според мен най-добре си направи домашно поне няма да е пълно с оризови грисове, нишестета и консерванти  Peace
мерси  Hug ! май ще се опитам да направя нещо! кое е разхлабващо? мислех за круши ама те сега са едни картонени по магазините... незнам кое ще е подходящо

# 471
мерси  Hug ! май ще се опитам да направя нещо! кое е разхлабващо? мислех за круши ама те сега са едни картонени по магазините... незнам кое ще е подходящо
Круши също е идея,но и те не са цвете за мирисане в този период на годината.Може да пробваш и ябълка.

# 472
  • Бургас
dely плодови пюренца можеш да пробваш, домашно най-добре, ако имаш качествени продукти - ябълка например в момента е удачно, круши ако ще купуваш от магазина не те съветвам. А, ако си решила да даваш пюре освен Ганчев и Хип има много други марки в изобилие

herelina плодово пюре не замества хранене точно защото не засища децата....Аз лично никога не съм давала пюре между храненията. Процедирала съм така както и със зеленчуковите  Peace

Според средните норми шестмесечно дете трябва да тежи между 7,5 и 8 килограма  в зависимост от пола Peace А, това колко тежи нечие друго бебе въобще  не е критерий за сравнение. Все пак пренебрегвате един много важен фактор - рожденното тегло. Мисля няма място за сравнение в развитието на дете родено 2.800 кг. и друго родено 4.200 кг. Сами разбирате, че едно такова сравнение в теглото е безумие  Naughty

# 473
Добре е да се знае, че някои видове високомаслени сирена от пълномаслено краве мляко предизвикват усложнения само при остра алергия към кравето мляко. Възприема се по-добре, ако сиренето е варено или запечено. Топеното сирене се приема по-лесно, защото при производството се подлага на термична обработка, а твърдите сирена, особено с дълъг срок на годност, обикновено се понасят по-зле. При лека алергия към кравето мляко понякога може да се използват извара, кондензирано мляко сметана като добавка към ястията. В 98 % от случаите кравето масло в малки количества се понася добре. Прие тежки алергии може да се замени с растителен маргарин

Намерих инфото,което ми трябваше!Споделям го с вас! Hug

Последна редакция: сб, 02 фев 2008, 22:03 от GrOzNoTo^_^PaTe

# 474
Ами крушите който мъжа ми купува не са лоши, вечрно че са вносни но са хубави.
Иначе разхлабващо на нас много добре ни действа домашното пюре от сливи  Peace

# 475
  • Бургас
Прие тежки алергии може да се замени с растителен маргарин

Това не го препоръчвам  Naughty

Ето моите съображения: http://d.host.bg/phpBB3/viewtopic.php?f=2&t=123&hilit

Ето и още полезна информация: http://georgievi.atspace.com/eta.htm

# 476
Прие тежки алергии може да се замени с растителен маргарин

Това не го препоръчвам  Naughty

Ето моите съображения: http://d.host.bg/phpBB3/viewtopic.php?f=2&t=123&hilit

Ето и още полезна информация: http://georgievi.atspace.com/eta.htm

Ами сега да има вярвам ли на тези за топеното сирене newsm78 Нищо др не мога да намеря по въпроса... Thinking

# 477
татяна, нищо не пречи да си минете на кърма няколко дни  Peace аз така правих  Peace

плодове: био-ябълки си купувам от хит  Peace има и круши,които макар и небио,не са лоши  Peace

темата - и аз мисля, че се разводни, но съм сигурна, че всеки претегля + и - преди да попита нещо и гледа да не повтаря  Peace лично аз си извадих доста неща във файл, но все пак постоянно изникват въпроси, част от които си питам  Peace

тегло: мира на 6 месеца беше близо 9.5 кг изцяло на кърма  Heart Eyes  а същевременно рожденото тегло си й беше средно - 3.4  Heart Eyes сега е на 8 месеца беше 10.2  Heart Eyes мисълта ми е, че независимо от каквото и да е, бебто си е организъм и си качва и регулира природно  Heart Eyes ако обаче не е само на кърма, просто не трябва да се препрепрекалява с яденцето Peace

# 478
  • Бургас
GrOzNoTo^_^PaTe не съм имала за цел да те разубеждавам за топеното сирене. Просто пуснах статията, който иска вярва, който не иска - не. Наистина при тежки алергии маслото трябва да се замени с растителна мазнина, но това не означава непременно маргарин във вида, в който го продават по магазините, аз по-скоро бих се ориентирала към зехтин, рапично олио и др. от този род....
Това, което ти си писала като цитата звучи правдоподобно, кой е източникът?

# 479
да питам косе-босе (btw много мерси и аз за цялото складирано инфо за глутена Hug), или който знае - от какво зависи какъв ще е хемоглобинът??? мира на 6 месеца беше 141 пупу  Heart Eyes bowuu 

Най-добре лекар да ти отговори. По принцип зависи от индивидуалното развитие, наследствеността, храната (вкл. кърмата), надморската височина, (де)хидратацията на организма, наличието на кислород (пушене, замърсеност) и др. Както и от начина на изследване.

И от опит да споделя, че изследването на хемоглобин при деца под 2 год. е само ориентировъчно: може да се получат разминавания в резултатите над 10 единици.

На 13 месеца Вела има 2 кръвни картини (в рамките на 3 дни) в две различни лаборатории. Разликата в резултатите е 11 единици. Бях поискала и изследване на желязо втория път, което съвпадна с добрите стойности на хемоглобина. Със сигурност има значение лабораторията, но неточността е свързана най-вече със самия метод на вземане на кръв (от пръстчето).

Затова се отказах да добавя мнение в темите за захранването и желязото, наистина се създава масова психоза около тези изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт