Примерна схема за захранване 4

• 49 236
  • 583
  •   1
Отговори
# 480
Само да добавя за стойностите на хемоглобина, от опит знам че щом кръвта е от пръст, а не венозна стойностите са леко занижени  Peace

# 481
GrOzNoTo^_^PaTe не съм имала за цел да те разубеждавам за топеното сирене. Просто пуснах статията, който иска вярва, който не иска - не. Наистина при тежки алергии маслото трябва да се замени с растителна мазнина, но това не означава непременно маргарин във вида, в който го продават по магазините, аз по-скоро бих се ориентирала към зехтин, рапично олио и др. от този род....
Това, което ти си писала като цитата звучи правдоподобно, кой е източникът?
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=alergii&Number=19 … ollapsed&sb=5
Ето го източника Simple Smile

# 482
Groznoto Pate,valeria.k,Димяни,благодаря  bouquet

# 483
  • София
Здравейте! От кога може да се дава брукселско зеле? Малката е захранена от почти 2 месеца.

# 484
Позволени до една година
заешко
пуешко
патешко
свинско
броколи
брюкселско зелезеле(термично обработено)чушки-белени
лук,праз
лозови листа,лапад
картофи
царевица
елда
овесени ядки
ечемик
ориз
грозде
кайсия
сини слви
касис
боровинки
шипка
дюла
сок от арония
листа от къпина
олио-царевично
зехтин
свинска мас за печива

# 485

Брюкселско зеле: 8-10 месец
- при чувствително стомахче: 10-12 месец
- подходящо и за алергични деца
- богато на витамин С
- съдържа добро количество желязо и разнообразни витамини
- трудносмилаемо
- разтворимите фибри са почти два пъти повече от неразтворимите (действа регулиращо)
- газообразуващо
- приготвя се на пара (не трябва да губи яркия си зелен цвят; срязва се на кръст в основата, за да се свари възможно най-бързо, не повече от 10 мин.)

# 486
Момичета,пак да ви попитам-от кога може да се дава топено сирене?

Топено сирене

Преди 1 година:
- произвежда се от пастьоризирано мляко
- богато на мазнини
- някои марки и видове са по-подходящи (могат да се предлагат преди 8 месец)
- повечето видове топени сирена се предлагат след 9-12 месец (когато се въвежда йогурт/кисело мляко или след въвеждане на бяло сирене)

След 1 година:
- високо съдържание на сол
- съдържа оцветители, ароматизатори, емулгатори (за хомогенност и дълга трайност)
- имат разнороден млечен състав (мляко, масло, сметана)
- технологията предполага използването на отпадъчни млечни продукти
- силно преработен продукт
- запича
- съдържа по-малко калций от същото количество бяло краве сирене

# 487
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Косе Босе, мерси за хубавата информация.
Моля, ако някои може да ми отговори- какво е количеството на тестените изделия,което трябва да изяжда едно 1-годишно дете?Мисълта ми е следната- за сега давам само попара с 3 сухара, но често вечер също изяжда по 1 бисквита или сухар. Това много ли е?

# 488
  • София
Момичета, благодаря ви за бързите и изчерпателни отговори.   bouquet

# 489
Здравейте,момичета!
Реших да дам на Лора първо месни пюрета и тогава жълтък.Вчера купих на Хипп пюре със заешко,но съдържа още лук и копър,така стават три неща,които въвеждам или бъркам?
Имам и още един въпрос:взех каша Фризокрем царевица,без глутен,безмлечна,но сега видях,че съдържа захар,вие давате ли такива?

# 490
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Дени,мисля, че всички каши са със захар. За месото- копър съм давала на чай, а за лука не бях поглеждала. Но мисля, че е в такива малки количества, че едва ли ще е проблем. Все пак съм чувала, че Сънвал имат само месни пюрета- чисто месо, но не съм намерала още.

# 491
А аз знам, че има и на Хип 100% месо. В един квартален магазин в Света Троица ги зареждат.

# 492
Здравейте,момичета!
Реших да дам на Лора първо месни пюрета и тогава жълтък.Вчера купих на Хипп пюре със заешко,но съдържа още лук и копър,така стават три неща,които въвеждам или бъркам?
Имам и още един въпрос:взех каша Фризокрем царевица,без глутен,безмлечна,но сега видях,че съдържа захар,вие давате ли такива?
Варианта да дадеш чисто месо е ти да си го приготвиш,иначе аз чисто месо не съм срещала.На Хип не са чисти,имат лук,мазнина ,сол и т.н..Аз дадох пуйка с тиква на Хип,като първо месно(има царевично масло).Ако си се спряла на варинат-готови пюрета ,няма да намериш чисто месо.А мисля,че е безумие да въвеждаш отделно копър,лук,рапична мазнина,царевично масло и тем подобни,защото са в много малки количества.

# 493
Благодаря ви,момичета!  bouquet
Ще пробвам с пюрето на Хипп,което взех.Домашен заек ще имам малко по-късно,след около месец,та тогава мисля да й го готвя.

# 494
мили мамми,и моето бебе хапва повечко пюрета......ама са на Ганчев ooooh!.тези,по-натуралните,не ги искаше,та пробвахме Ганчевите и взе,че стана.яде ябълка с тиква,морков с тиква и банан.зеленчуковити,обаче,имат лук,домати,цвекло и как да ги давам newsm78на Гербр яде сини сливи,круша,моркови.ама разните му там зеленчукови супи ги не ще Sickдомашно не иска,от нашата храна не иска.......успокойте ме,че тези Ганчев няма да и навредят,щото иначе ще я кърмя,докато не тръгне на училище(даже разправям на майките в парка как ще я запиша в някое близко училище,за да може да идва да си цока в междучасията Laughing)
иначе преди седмица и дадох бисквитка Плазмон(на 7,5м. сме).четох,че може да се въвежда глутен след 6-7 месец,пък и на нея и хареса Grinning
за месото ще чакам да навършим 8 месеца.
каша от елда с плодове яде,обаче,ушите и плющят,а баща и се притеснява,че щяло да и стане тежко.в 19.30 яде кашата и в 22.30 се кърмим.спи непробудно до 3ч.,когато пак се кърмим.количеството на кашата в момента е около 150мл-понякога не ги изяжда,ама честичко ги омита,та се чудя дали да не и приготвям малко повечко newsm78

Общи условия

Активация на акаунт