Примерна схема за захранване 4

• 49 318
  • 583
  •   1
Отговори
# 285
Четох,четох и се сбърках - студа превръщал нитратите в нитрити - т.е в още по-гадно нещо.Ами тогава неразбирам защо повечето от нас замразяваме, я зеленчуци, я пюре на кубчета??? newsm78

http://www.bg-mamma.com/site/content/view/710/77/

В Бон апети имаше педиатърка, която приготвяше домашни пюрета. Според нея добавяйки няколко капки лимон, портокал или ампула витамин С към пюрето се предотвратява в голяма степен превръщането на нитратите в нитрити. По този начин се добавя естествена киселина, която улеснява действието на киселинноста на стомаха. Но това е по-скоро за големи бебета 10 - 12 месеца, мисля.

# 286
Здравейте,
по-горе четох за царевичното нишесте,но аз искам да питам за царевичното масло-давала съм пюрета на Хип с царевично масло,да се счита ли за въведена царевицата?И въобще да давам ли без притеснения пюрета с царевино масло и рапична мазнина.А за това ,че в пюретата на Хип има сол(уж за попълване на дневните количества йод,и дават солта бедна на натрий) да внимавам ли с тях?И още нещо-давах три дена по малко АМ,да видя за реакция,и се прие добре,слагам по една лъжица в кашите,та мога ли да давам каши с адаптирано мляко,взела съм на Милупа млечна(АМ) с ябълки и моркови?Благодаря  bouquet

Някой дали ще ми отговори?
Ще ти отговоря според собствените си виждания без да ги натрапвам. Според мен царевицата не може да се счита въведена само от това, че пюре е съдържало царевична мазнина-там е било твърде малко като количество, аи все пак е извлечена само мазнината от царевицата. Аз бих (т.е. ще т.к. и на мен ми предстои) въвела царевично пюре или каша както въвеждам останалите продукти -  с постепенно увеличаване на количеството и с наблюдаване за реакция.
По другия въпрос - за АМ: Аз лично вземам безмлечни каши и отделно им слагам АМ (марката, която съм избрала и съм видяла, че не дава негативни резултати. Четох някъде, че не е препоръчително да се дават различни видове АМ.
Това е от мен  Hug

# 287
Благодаря maya,вече дадох малко царевица в пюре,и ще увеличавам количеството.За АМ -до сега съм давала Нутрилон,но купих каша с адаптирано мляко на Милупа,не знам дали е грешка,но ще го пробвам Peace

# 288
  • София
natalii, аз имах същите опасения като теб. Ние основно се кърмим, но дохранвам с АМ (Фризо). Тъй като последният път не можах да намеря безмлечна оризова каша, взех млечна на Милупа. Не съм давала по 2-3 и т.н. лъжички, а направо колкото обикновено яде каша, т.е. 1/2 доза. Наблюдавах за реакции - нямаше.  Peace

Никки, благодаря.   bouquet

Последна редакция: пт, 25 яну 2008, 19:42 от Лиличка

# 289
 4o4olina, мерси

# 290
Благодаря ти, deni_k!   bouquet

# 291
Момичета, помагайте пак!!! Сега давам оризова каша и каша от елда след обяд! И двете са безмлечни, аз слагам АМ понякога и с вода ги правя, както дойде. Посъветвайте ме с каква каша да продължа и от кога мога да давам млечни, а евентуално киселче също ме интересува от кога, за да има Вайана разнообразие разбира се! Много сте мили и се надявам да ми помогнете. А за пюретата май повечето от вас ме съветват първо плодовите и тогава месни, нали така? Ако има още мнения по въпроса моля споделете!

# 292
Освен оризова и от елда съм си взела на Милупа млечна с морков и ябълка. Много е хубава и е с адаптирано мляко Peace

# 293
Момичета, помагайте пак!!! Сега давам оризова каша и каша от елда след обяд! И двете са безмлечни, аз слагам АМ понякога и с вода ги правя, както дойде. Посъветвайте ме с каква каша да продължа и от кога мога да давам млечни, а евентуално киселче също ме интересува от кога, за да има Вайана разнообразие разбира се! Много сте мили и се надявам да ми помогнете. А за пюретата май повечето от вас ме съветват първо плодовите и тогава месни, нали така? Ако има още мнения по въпроса моля споделете!

И ние папкаме този вид каши.
Ако нямате алергия към АБКМ съвсем спокоино може да даваш млечни каши

# 294
като за начало давай млечни, но с адаптирано мляко  Peace 

тази 'морков и ябълки' не запича ли? ттърся каша,дето не запича,но май ВСИЧКИ са или с ориз или пък с глутен или със захар  Close

годността на милупската безмечна оризова е само 3-4 седмици след отваряне - после какво и става, защо толкоз кратка  Rolling Eyes

изпражненията бебешките да питам - след въеждане на твърда храна, нормално ли е да станат по нередки, макар и меки и едни такива събрани, концентрирани в почти едно цяло? т.е. ако са ни такива, то не е запек, а си започват да стават нормални като на големи хора  Blush  иначе, като беше само накърма,си бяха доста течнички и сега се чудя нормална промяна ли е тази?

# 295
изпражненията бебешките да питам - след въеждане на твърда храна, нормално ли е да станат по нередки, макар и меки и едни такива събрани, концентрирани в почти едно цяло? т.е. ако са ни такива, то не е запек, а си започват да стават нормални като на големи хора  Blush  иначе, като беше само накърма,си бяха доста течнички и сега се чудя нормална промяна ли е тази?[/color]

Еми нормално е,нали друг вид храна даваш,с друга консистенция.Кърмата е течна все пак

# 296
Eто го нашето ако откак се захранваме  hahaha

# 297

Ейй, чак такова още не е било нашето-ама да не спамим темата за захранването Hug, че я почнахме вече и за акането.  Joy Joy Joy Joy Joy

# 298

Ейй, чак такова още не е било нашето-ама да не спамим темата за захранването Hug, че я почнахме вече и за акането.  Joy Joy Joy Joy Joy

hahaha Joy

абе колкото и да е странно, трудно ми дойде мисълта,че е нормално да е по-твърдо  hahaha bowuu  а нормално ли е предвид,че яде ултра малки дози?

# 299
  • под дъгата
годността на милупската безмечна оризова е само 3-4 седмици след отваряне - после какво и става, защо толкоз кратка  Rolling Eyes
Всички каши са с такъв срок след отваряне. Нямам отговор защо, но изтече ли, НЕ давам.

Никки, Косе Босе, нещо знаете ли за аронията, от кога може да се предлага?
Зададоха ми този въпрос, но не можах да намеря информация. Принципно знам, че е доста полезна.

Натурализмът ще оставя без коментар.
Wink

Общи условия

Активация на акаунт