Aspettando i carnevali - 76та италианска тема

• 20 752
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
  • Italia
Здравейте!
Аз се възстановявам след поредната нощ в Бърза помощ.
Оказа се, че всички са с грип около мен и свекър ми, също. И с него в 1 часа през нощта посетихме пронто соккорсо, щото комбинацията Алцхаймер - грип е  непоносима.
Чакането този път беше 8 часа. Тоест, повече, но аз към 9 успях да се сменя с другата снаха.
И то, защото към 7 сутринта вече не ми издръжаха нервите, исках просто да изляза от това място и започнах да звъня телефоните някой да дойде да ме смени. Уж до половин час щеше да дойде, тя пристигна в 9 и нещо.
Сега го взеха в болница да го посъживят малко, дано го държат седмица само се моля, въпреки, че казаха 2-3 дни.
Не знам лош късмет ли имаме, но все чакаме толкова. Това беше рекорд де, предишния път 6 часа.

Много неприятно ,Лени  Confused Особено когато става дума за малки деца или възрастни хора...
И аз се 4удех дали да поемам към пронто соккорсото с Але тази ве4ер,понеже е с повръЩане и диария и ме беШе страх да не се обезводни,но слава Богу успях да намеря педиатърката и тя ми каза какво да правя та Ще си спестя висенето. Crossing Arms
Един колега на мъжа ми по коледните празниците отиШъл с 5 месе4но бебе заради висока температура ,но понеже преди него имало 37 4овека се е отказал...

# 106
Леле, че то си е направо ад да ти се наложи да ходиш в Бърза помощ!  #Crazy
За щастие никога не ми се е налагало, и дано да не се налага!
Лени, дано скоро се оправи свекъра ти!
Миленка, и Алето да се оправя, че при малките тези състояния на повръщане и диария са си опасни, обезводняват се за нула време.
Понеже наоколо няма нищо интересно за споделяне, освен че си имам проблеми с едни два сървъра, ама ще ги разреша,  #Cussing out, така де, та да се похваля, че си купих обувки за 5 евро, и на Бобо за 6. Да живеят пазарите  Mr. Green

# 107
Макридок, дано се оправи по-скоро Аля. Много е гаден грипа.

В Бърза помощ, ако влезеш на 2 крака ти дават кодиче бианко и айде. Аз съм влизала с болка в ухото убийствена, те ми посочиха чакалнята и аз си тръгнах.  Шанс за по-висок код имат влезлите с  амбуланца  Laughing  Т.е винаги викайте))
На тях поне им мери кръвното и пулса каката на рецепцията и решава имат ли здравословни проблеми, или не. Дава им заветния код и пак чакане.
Много ми е интересно микро иктус как регистрират, свекър ми е имал поне 5, но те продължаваха да му мерят пулса и кръвното. Изобщо не им направи впечатление, ако има изкривявания или, че отписва цялата лява част. Карат по някакви схеми безумни, правят му снимка на бял дроб, електрокардиограми, вместо да му направят проста енцефалограма да видят тоя човек изобщо има ли мозък или не. Това ме втрещява просто. За 3 години никой не му е направил никакво изследване на мозъка.
То и затове вече не се казва Бърза, а Спешна помощ. Нищо бързо няма в цялата работа, въпреки плаката, че с код бианко можеш да чакаш и повече от 2 часа. В крайна сметка, обаче, можеше и да е по-зле, т.е да го изпратят поживо поздраво вкъщи след 10ина часа на легълце с 1 банка физиологичен р-р, колкото да не е без хич.
Абе, колкото по-далеч от такова място, толкова по-добре. Иначе на чистота, вид и усмивки са го докарали, факт.

# 108
Лени, много кофти  Outta Joint Аз съм ходила в Спешна помощ само като бременна и винаги са ми давали кодиче верде /мисля дори, че бянко в такива случаи не дават/.

Имам въпрос-  какви сокове и чайове, камомила мога да давам на беб?

# 109
  • Italia
Лени как е свекър ти ?
При нас няма промяна и ме е страх да не се обезводни малката,заЩото отказва да пие тия сали минерали дето ги предписа докторката.На вси4кото отгоре вдигна и температура а дори свеЩи4ка такипирин не мога да и сложа,4е нали дриска.Абе въобЩеее  ooooh! Ако не се променят неЩата май Ще ходим все пак до болницата  Confused

# 110
еее, много гадно...  Confused
Свекър ми е ок, дават му камомила, вливат му физиологичен р-р. В петък се прибира.
Лекарят ни посъветва да не се 'залежава' много, тъй като с неговата болест може да тръгне назад от това, че е цял ден на легло. Беше поразен, че още има шофьорска книжка - той преди 2-3 години караше кола Rolling Eyes Миналата пролет ходеше до бара с колелото!!! Сега според мен е на нивото на едно дете на 2-3 години. Жената стои там, ще го раздвижва днес.

Лекарят каза, че в момента вървят 2 вируса - единия се проявява в стомашни проблеми, другия белодробни.
И двата протичат бързо.  Дамиано взимаше течен аналгин за температурата, витамини, витаминС и аспирин и камомила.
Давах и сулфагванедин ( български), но ги повръщаше така или иначе, не знам дали имаше ефект...

Но за бебе не знам какво се дава , наистина най-добре е да я заведеш.

# 111
  • Italia
....
Имам въпрос-  какви сокове и чайове, камомила мога да давам на беб?

Сонита,стана ми интересно:заЩо държиШ да даваШ на детето си сокове,4ай4ета или камомила.Вси4ките са пълни със захар а и той е само на 4 месеца.Достатъ4но е да му даваШ по малко вода. Ина4е принципно може да се дава и камомила и тизане и тям подобни,но не виждам смисъл  Thinking Педиатъра ти какво казва по въпроса?

# 112
Нищо със захар не му давам и не искам да му давам, засега ассаджа малко фрутта- без захар круша и ябълка, на плазмон и хип.

Педиатърката искаше да започна захранване още преди месец с минестрина с крема ди ризо! Така или иначе аз не съм започнала, тъй като смятам, че е много рано. Чайове не давам, нито вода /не иска, а и аз не настоявам/.
Мислех евентуално за камомила, да го успокоява, че е нервен, сигурно заради зъбите. Греша ли?

# 113
Уф,тези болести.....
Ние също бяхме болни,моите и двамата с температури до 40 градуса и повръщане,после запо4наха да кашлят като за световно и антибиотиците не им се раминаха Tired
По повод повръщане и диарии при малки деца много помага 4ай о джоджен PeaceВ около 250мл. вода 1 4аена лъжи4ка,подслажда се по възможност с глЮкоза,или захар/мед не,усилва разстройството/После се дава на 4есто по 1-2 лъжи4ки.АбсолЮтно изпробвано е 1вата 4ашка оправя проблема,после моите го искат защото им харесва WinkPeace Peace PeaceСъщо на 4есто и по малко се дава глЮкоза 10%/банка от аптеката/.За диарията Ентероджермина/дава се и на бебета/,обикновено на моите им стигат то4но 2 ампулки Peace
Сонитка,на вашата възраст няма проблеми да ги даваш,стига да си определиш за себе си границата за захар,която решиш да даваш Peace

# 114
  • Italia
Сонита,един съвет:смени педиатърката. За първи път 4увам да се насър4ава толкова ранно захранване на 3 месеца и половина  ooooh! #Crazy

Италина, моето овне отказва да пие каквато и да е те4ност: бустине със сали минерали,които са сладки на вкус,въпросната камомилла,вода със захар,ниЩо. Като стисне устата и няма отваряне. Успявам да и пробутам само едно мляко,което ми да де педиатърката, без лактоза ( леле,така ли се казва на български  newsm78 ) и се препоръ4ва при диария.

# 115
mcdirock, уж най-добрата я избрахме! Тук захранват между 3 и 6 месеца, средно на 4-5. Общо взето, каквото и да питаш ти казват, ами нормално е или както прецените, водете се по детето. При това положение, аз си действам както намеря за добре, след консулт по отделни въпроси, си вземам решение и така.

Italina, нищо с добавена захар не искам да давам до годинката.

# 116
  • Italia
mcdirock, уж най-добрата я избрахме! Тук захранват между 3 и 6 месеца, средно на 4-5. Общо взето, каквото и да питаш ти казват, ами нормално е или както прецените, водете се по детето. При това положение, аз си действам както намеря за добре, след консулт по отделни въпроси, си вземам решение и така.

Italina, нищо с добавена захар не искам да давам до годинката.

Ще падна  #Crazy ooooh!

Аз двата пъти захранвах с двама разли4ни педиатри,но и двамата ми "казаха" ето това:

Lo svezzamento rappresenta il passaggio dal latte ai cibi solidi. Viene iniziato a 5-6 mesi circa : a questa età il bambino necessita di sostanze nutritive non presenti nel latte.

Prima di quest'epoca il bambino non è in grado di mantenere la posizione seduta senza essere sorretto nè di mangiare da un cucchiaino.L'apparato digerente ,inoltre, non è ancora in grado di assimilare molti alimenti.

Non e' assolutamente conveniente anticipare lo svezzamento;nei bambini allattati al seno può tranquillamente essere iniziato a 6 mesi.

Наистина за пръв път 4уеам за захранване на 3 мес. Добре ,4е не си го по4нала...

# 117
Dirock, кофти. Tired Тук вече две мои съседки с бебета ми се оплакват от същия този вирус. И малки, и големи се разболяват.
Ние още сме здрави и се надявам да ни подмине.

ассаджа малко фрутта
Опитва малко плод.

За захранването. Започнах да давам на Андреа да опитва на 5 месеца и половина, навършени. Но изобщо не му хареса нищо, а и не искаше лъжичка, а само евентуално от биберон. Т.е. нямаше смисъл от упражнението. Следователно изчаках, като от време на време пробвах да пробутам по една лъжичка от това_онова, за да видя какво ще стане. Когато прояви интерес (след повече от месец), започнах да захранвам, но не с крема ди ризо, а с плодови пЮрета и каши от варени зеленчуци. Реалното захранване при нас започна почти на 7 месеца.

# 118
  • Italia
Само дет не ми е много ясно откъде го лапна тоя вирус малката ШуШулка,като се има предвид,4е на ясли не ходи,сестра и както и вси4ки останали вкъЩи са ОК ( пу пу). От декември насам не е преставала да боледува  ooooh!
Дано и Джулия не го прихване  Praynig

# 119
Дирок, на теория е така, но практиката винаги е доста по-различна по мои наблюдения.
Аз доста се бях настроила за късно захранване- много четох и много обсъждах и се консултирах и доста неща ми се струват вече особено преувеличени! А за мнението на СЗО- ами те всеки 5 години излизат с ново становище. Всяка крайност за мен е преувеличена /както мн късното, так и мн ранното захранване/.
Е, нямаше нужда  Peace

Общи условия

Активация на акаунт