На АПРИЛска мама й писнá от студ, киша и мъгла

• 11 171
  • 295
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте  Hug
Ние сме 88см, 13кг. Спим цяла вечер не се буди, или по веднъж най много  Heart Eyes
За тази ваксина и аз нищо незнач, чак в първи клас ми каза нашто педи
Аз с това намаление във ларедутето,  ooooh! нямам време да ви чета и пиша  Joy

# 256

Laughing Laughing Laughing И аз така  Joy hahaha

Хайде на новата анкетка   bouquet

# 257
Есен, есен,
отново е есен
и жълти листа като птици летят.
Един е весел,
а друг е лесен,
а-хаааа
във обратна посока вървя...

# 258
  • софия

Laughing Laughing Laughing И аз така  Joy hahaha

айде и аз така  Joy

# 259
Юлчето ме хвърли в едни размисли с тия стихове, докато не видях анкетата Blush
Отчета - откакто работя - лятото, че тогава са отпуските Wink. Преди ми беше пролетта.

Ох, много мразя да ходя по магазини, трябва да си изкарам и аз една кредитна карта и да го пробвам тоз редут.
Хайде още нещо забавно от мен -  тема в дир-а "Коя е най-добрата възрастова разлика между децата" - отговор "между Е и Пи"

# 260
Днес Янчето е много весело!  Heart Eyes
 Макар, че туй последното не го разбрах, ама грешката е в мен, предполагам.

В този редут, как се справяте с френския - за мен е мисия невъзможна!? newsm78
Пък и обичам, да ходя по магазини - да пипам, оглеждам, пробвам, душа и пр. нещата, които купувам. Crazy

По анкетата - ПРОЛЕТ!!!
Grinning

# 261
Хайде още нещо забавно от мен -  тема в дир-а "Коя е най-добрата възрастова разлика между децата" - отговор "между Е и Пи"

Хихихи.
Енви, е е експонента, 2 цяло и нещо си, пи - знаеш. Значи най-добрата разлика е между две и нещо и три и нещо Simple Smile

Вижте какво намерих, тази книга съм я чела някога много отдавна:

ДЕТЕТО ОВЕН

Докато таткото забавлява гостите, бебето Овен, оставено в кошчето, реве до посиняване, че не му обръщат внимание. Как смеете, родители такива? Кой командва в тая къща?

Ще разберете това още щом го докарате от родилното. Вашето дете, управлявано от Марс, ще бъде главнокомандващият. Изобщо не се и съмнявайте. То няма да мрънка или да хитрува, а направо ще крещи и ще тропа с лъжица по чинията, когато вече седи само на високото детско столче с масичка. Твърдо ще ви предяви своите предпочитания и вие ще разберете, че металът на родените през април е желязото, а камъкът - диамант, най-твърдият минерал на земята.

Малкото Овенче прохожда и проговаря по-бързо от другите деца. По-палаво е от тях. Но само опитайте да му кажете „Не пипай там\" и ще видите! С него трябва да сте непрекъснато нащрек. Внимавайте да не падне, защото ще си нарани главата или лицето (предразположено е към такива травми). Оглеждайте се за остри предмети наоколо, пазете го от огъня и врялата вода. Можете да бъдете сигурни, че има ли нещо горещо и забранено, то моментално ще навре любопитната си лапичка там. И въобще няма да се поучи от това.

Вашето дете Овен расте яко и пъргаво. Леко се преборва с всичките там шарки, заушки, скарлатини. Никненето на зъбите може да бъде по-тежко, но и с това ще се справи. Само на вас тежко ви! Защото вече ще започне да проявява особеностите на своя характер. Ако му пречите или забранявате нещо, ще избухне в неразумен гняв. После бързо ще му мине. Ще ви се усмихне подкупващо и ще ви задуши в своята гальовна мечешка прегръдка. Пазете го от ранни емоционални стресове, защото те могат да го превърнат в тъжен кротък Овен, чиито рога обаче не са по-малко опасни.

Детето Овен щедро раздава играчките си на всички наоколо. Но щом някой го обиди, щедростта му ще секне. Опитайте да му попречите да отиде там, където иска, или да направи това, което си е наумило. Тогава бъдете готови за гръм и мълнии.

Когато тръгне на училище, често ще забравя да напише домашните си. Излишно е да му давате за пример Деца Козирог, Рак, Дева или Риби, които са по-послушни от него. По-добре му хвърлете някакво предизвикателство, например че е разсеяно и по-посредствено от другите, но за вас това няма значение, защото го обичате такова, каквото е. Елате да видите тогава какво значи бясно учене. То ще ви докаже, че може да бъде най-доброто в класа. Споделете опита си с учителката. Тя ще ви бъде благодарна, особено ако има повече Овни в класа си. И тъй като не всички родители на дете Овен знаят този трик, нека ги успокоя - никога не е късно децата им да наваксат пропуснатото.

В огнената натура на вашето дете ще откриете несъвместими черти. То е добродушно и жестоко, мило и нахално, сантиментално и с развинтено въображение, но в същото време не би се оставило да го излъжат. С една дума, то е упорит и практичен мечтател идеалист.

Детето Овен обикновено е лидер сред другарчетата си. То обича да играе и да измисля игри, които често се превръщат в необуздани щуротии. Затова го дръжте под око. Животът му е подготвил много удари. Днес то е вироглаво и изглежда несъкрушимо, но утре може да дотича при вас да търси закрила със сълзи на очи, защото някой се е присмял на ентусиазма му или е попарил мечтите му.

Малкият Овен вярва в магьосници и великани, които могат да поместят цели градове. Ще му се той самият да бъде като тези великани и да твори чудеса. Но когато разбере, че на света има освен добро и зло, освен вълшебници и разбойници, които убиват, се стъписва. Все пак бързо се окопитва и пак се втурва напред. В битките ще се покрие с рани, но няма да се откаже да продължи.

Крийте добре приготвения за Коледната нощ или рождения ден подарък. Овенчето е нетърпеливо и ще го открие. Не разваляйте магията на дядо Коледа. То вярва в нея. Чувствителността му се закалява от това, че след годините на детската вяра ще дойдат следващите, в които ще свикне да не вярва. Урокът е необходим.

Овенчето е с широки пръсти и бързо харчи джобните си пари. Но то ще ви даде с удоволствие последното си петаче, а малката ви дъщеричка с него ще откупи от уличните разбойници живота на котето.

Ако малкият Овен получи повече грубост и незачитане, отколкото топлина, това ще го нарани. Може да изгради у себе си жестокост като защитна реакция. Трябва да му обясните внимателно, че не е хубаво да се гаври и издевателства над по-кротките деца. По-добре е да проявява съчувствие и великодушие. Никога не му се налагайте и не му заповядвайте. Говорете му кротко и с усмивка и ще видите как ще направи много неща, за да ви се хареса.

В един момент младият Овен може да напусне дома си, защото иска да бъде независим. После ще се върне сам, след като се поблъска и помъдрее. Жадно ще чете, ще чувства нужда от по-стабилно образование, макар че годините за следване са прекалено дълъг срок за него и чиста загуба на време. Ще иска отведнъж да постигне всичко.

Няколко съвета към родители и учители: Когато ги хвалите, на децата от зодия Овен им поникват криле. Тогава те искат да постигнат все повече и повече. Изградете у тях чувство за отговорност и не ги оставяйте да бездействат. Ако не вършат нещо полезно, ще използват енергията си, за да правят бели. Нужен им е много сън, за да възстановят тази енергия.

Детето Овен обича приказките и вярва в чудеса. Ако успеете да го възпитате с внимание и топлота, когато порасне, то само ще умее да мечтае за невъзможното и да постига тази мечта.

# 262
ДЕТЕТО ТЕЛЕЦ

Още нямате представа какво ви очаква с вашето дете Телец? Ще ви стане ясно, когато се опитате да го облечете за пръв път при изписването ви от родилното.

Вие му говорите нежно и гальовно: „Миличко, пъхни ръчица в това елече, баба ти го е изплела. Хайде, помогни ми, недей да стискаш юмруче. Сгъни ръчичката!\"
Приближава се таткото: „Нека аз да опитам. Хайде, моето момче, разтвори ръчички. Виж колко е лесно. Нека да облечем елечето. Чуваш ли, Чарли? Разтвори ръцете!\"
Идва сестрата: „Не се притеснавяйте. Бебетата трудно се обличат. Вашето е много сладко. Ококорено, и не гъква.\"
Бащата: „Да, кротко е. Но не мога да му разтворя ръчичките - толкова е силно.\"
Тогава майчината ви интуиция се обажда: „Май не го иска това елече.\"
Сестрата се намесва с професионален жест: „Ей сега ще го облека. Хайде в ръкавчето, ето така...\"

Изведнъж лицето на бебчето става синьо-мораво и се разнася такъв писък, че в стаята нахлуват още дузина сестри. Но това не е писък, а рев! Вашето дете от зодия Телец просто съобщава, че не желае да го подмятат.

Същият писък ще се разнася всеки път, когато се опитате да го накарате да направи нещо, което не иска. Ще отслабнете като Туиги и ще натрупате мускули като Херкулес, докато се мъчите да натикате изпънатото телце във ваната, да свиете крачето му или да напъхате лъжичка с каша в стиснатата му уста.

След като свикнете и се примирите с мисълта, че детето ви е твърдоглаво, ще откриете колко е гальовно. То обича да го гушкате и целувате. Малкото момиченце Телец навярно ще е татковата кукличка и той трудно ще устои на чара й, както на мама ще й е трудно да отказва на кроткото си синче с мечешка походка.

Децата Телец обикновено са по-кадърни от другите деца. Прохождат по-рано; израстват здрави, силни, със спортни наклонности. Емоционално стабилни са, чужди са им невъздържаността, депресията. Нямат склонност да се самоизтъкват. Независимо дали са упорити или срамежливи и плахи, по характер са спокойни, не се нервират лесно и родителите им няма да имат кой знае колко грижи по време на пубертета.

Пред хората малките Телци се държат много добре. Не обичат да бъдат център на вниманието, затова нека си играят тихо в ъгъла и гостите ще се чудят колко са възпитани. Единствената причина да се настроят войнствено е, ако им се карате или настоявате да направят нещо, което те не искат. Тогава няма да оправите нещата със сила, а с любов. Никога недейте забравя, че Телецът не може да устои на обичта. Една сърдечна целувка или топла прегръдка ще го накарат да забрави упорството и ината си. Говорете му мило и логично. Заповедите и крясъците ви няма да помогнат. Ако често е насилван против волята си, може да стане мълчалив, мрачен и жесток.

Малкият Телец е искрен и честен. И с него трябва да се отнасяте така. Умът му откликва на истината и здравия разум. Ще направи нещо, само ако му го обясните приемливо. Нищо няма да постигнете с думите: „Искам да си лягаш вече\". Обаче ако му кажете ласкаво: „Лягай си вече, защото ще изгасим лампата. Трябва да се наспиш добре, за да бъдеш бодър и утре да те пуснем да играеш\", ще го направи веднага. Или още по-добре му кажете: „Хайде, миличко, скачай в леглото между чистите чаршафи. Ще те завия с най-пухкавото одеало, а след това ще ти прочета приказка.\" Дори цял ден да се е инатил и ви е ядосвал, при тези думи ще се превърне в кротко ангелче. Чувствената му природа веднага откликва, когато му описвате усещането за нещата. Така че недейте да настоявате на своето - това е безполезно при Телеца и опасно за формиране на характера му.

Цветовете и звуците влияят в много голяма степен на неговото настроение и чувства. Ярките червено-оранжеви тонове го изнервят и правят неотстъпчиво. Нюансите на синьото и розовото, както и меките пастелни тонове, му оказват благотворно влияние. То реагира съвсем непосредствено на цветовете. Ако те са в съответствие с неговите трептения, ще бъде спокойно. Ако са в дисонанс, ще стане нервно и раздразнително. Силните шумове и музика имат същия ефект.

Още от малко детето Телец трябва да започне с уроци по музика. Това изкуство му се отдава определено. То има нисък, мелодичен и приятен глас. Музикалната му дарба трябва да се открие навреме, за да се развие в правилна насока. Даже ако не превърне музиката в своя професия, Телецът ще слуша малкия си грамофон в стаята. Навярно ще предпочита класика пред модерните ритми или детските песни. Никога няма да ви пречи и да ви надува ушите с дива музика. Другото му любимо занимание може да бъде рисуването. Нека на масичката си винаги има хартия и цветни моливи. Може да се окаже надарено и в тази насока.

В училище няма да бъде блестящ ученик като Близнаците, Водолея или Овена. Но при всички случаи ще бъде гордост за класа и учителите ще го обичат. Ще учи упорито и системно, макар понякога и по-бавно. Наученото обаче няма да бъде забравено. Децата от тази зодия умеят да се концентрират, поради което се представят много добре на контролни и изпити. Често ги избират за отговорници на класа, защото са честни, разумни и справедливи.

Понякога детето Телец може да създаде неприятности на своите родители заради упорството и ината си, макар че това се случва рядко. Една моя позната имаше син Телец. Момчето обидило учителката си, като й казало, че фактите, които им съобщила, не са верни. (Впоследствие се оказа, че и авторът на учебника ги е сбъркал.) На другия ден сутринта майката го завела на училище и му заповядала: „Извини се на мис Апългардън, Сами\". На обяд в кабинета на директора чули майката нервно да повтаря и да потретя заповедта си. След обяд, когато учениците си отишли, прислужникът доловил треперещ, омаломощен глас: „Извини се на мис Апългардън, Сами. За последен път, извини се.\" После чул удар. Последвало мълчание. На другия ден момчето си седяло пак на чина. То проявило по-голям инат от учителката, майката и директора. Изобщо не се извинило. Но за децата станало герой, още повече че било право.

И така, когато вашият малък Телец зарови яките си крака в земята, нищо не може да го помръдне. Приемете спокойно този факт и тогава ще гледате с радост как той расте. Може би ще цапа хубавите си дрешки, но никога няма да губи играчките си. Ще установите с учудване, че главичката му винаги ще мирише на топло птиче гнездо, колкото и често да миете косата му. Когато порасне, няма да потроши колата на баща си с бързо и неразумно каране. Може да нападне хладилника и да изяде сам семейната вечеря. Но няма да забрави рождения ви ден. С него ще ви бъде спокойно и ведро.

Вашата малка дъщеричка, родена през май, може да скъса новата си рокличка, както се катери към къщичката си на дървото. Може да побеснее, ако някой по невнимание счупи любимата й играчка. Но тя ще ви помага да печете курабийки и кейк, а след като се омъжи, винаги ще сте добре дошла в нейния чудесен дом. Най-малкото внуците ви ще са мили и внимателни с вас.

Отглеждайте своето детенце Телец с любов. Обградете го с топлина, уют и нежност вместо с бодлива тел. Не го дърпайте за рогата и го оставете да си пасе спокойно. Дайте му красота и музика и един ден то ще изпълни сърцето ви с покой. Тогава дори мис Апългардън ще му прости.

# 263
Не знам как е за телците, ама аз като чета за овните - ми моя Иво е описан едно към едно, само дето не говори на човешки още.

# 264
Аз по принцип не вярвам на зодии, но моето Овне отговаря доста на описанието.
Не съм го мерила скоро, но е около 92 см. на 13 кг.
За анкетата- обичам всички сезони стига да не е студено, мокро и мрачно. Гласувах пролет, защото след зимата, като стане едно зелено и шарено и на мен ми става супер на душата.

# 265
  • София
Ех, Юлче, страхотно четиво.  HugИ аз откривам много сходни неща, като обичта към четенето, приказките, чудесата, Коледа и т.н. Но то май им е от възрастта, ще видим.
Но определно я е страх от топло и не пипа подобни неща.
Говори вече всичко. #Crazy

Аз гласувам за есента, защото тогава се чувствам най-много в хармония със себе си- много срокойно и релаксиращо ми става на душата.
Напоследък се кефя много на пролетта, но някакси забързаността през този сезон ме изнервя.

# 266
По анкетата - ЛЯТО   grinning039 Обичам да ми е топло, нали съм си змия  Mr. Green обичам късите и леки дрешки и постоянното седене навън, плажа, морето и т.н.

Юлче, мерси много за четивото   bouquet Аз определено намирам много истина за Телците. Стенли много обича да танцува, има предпочитания към народната музика, а не към друго. Както и рисуването му харесва, ама за сега не му давам много Whistling , а какъв е инат.............

Добре че е разяснено това на Янчето, че и аз не го схванах  Crazy

# 267
Аз съм за пролетта,настроението ми се приповдига само от свежият въздух,топлото слънчице и миризмата на цъфнали дръвчета.Някак всичко ми се струва по лесно и постижимо след глътка свеж въздух,както след зашеметяващ секс. Peace

# 268
  • София
На мен до преди да се преместя в тоя квартал, любимият сезон ми беше зимата - обожавам снега, зимните планини, ските... Но мразя да има мъгла, а тук почти не се вдига тая гадост.  Close Сега с детето нещата са още по-зле, излизаме за малко и се побъркваме вкъщи, а и докато не порасне поне да е на 4-5, няма как да ходим на ски. За това в анкетата избрах пролетта - очаквам я с огромно нетърпение.

Ейй, как можах да забравя Стасик,  doh вярно, че и той беше от нашата партия.  Hug

Ох, много мразя да ходя по магазини...
Уф, и аз съм така с магазините!
В събота ходих да си търся обувки и само се изнервих, лошото е , че не си взех нищо и пак трябва да ходя.  Sad
Я, любителите на шопинга да кажат, къде има намаления на зимни туристически обувки, плс!  Praynig

Янче, развесели ме днес. Спомням си, че на времето успеха през първите 3 години в нашата специалност беше м/у Е и Пи - класика, просто!  Mr. Green

# 269
 Hug
юлче, данчето май говори за първата реимунизация за дтк.
на яна й я биха преди 2 седмици, но си купихме ваксината. инфанрикс 30 лв беше.

Общи условия

Активация на акаунт