Какви дражета пиете за коса? От кои сте имали ефект?

• 234 593
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Това нищо не е, много е слаб, аз за 17лв пия на GNC 3000mcg!biotin плюс още куп витамини вътре..

# 601
Да слаб е, но може да се пият по 2 дражета на ден.Ако не може да се набави по силен.
Забравих да кажа че биотина ми подейства след 2-3 месеца употреба -сериозен растеж за косата и твърди здрави нокти. Heart Eyes
На GNC комбинациите при мен не направиха чудеса да не говорим че съдържат по 20 елемента поне а  аз избягвам да се тъпча с витамини... Въпрос на организъм е.Моят организъм не обича да му подавам каквото ми хрумне.

http://b2b.silabg.com/bg/producting?iid=55&gclid=CIanydz9p70CFTTItAodjxwA_g
Ето намира се от различни производители и концентрации...

# 602
Почвам да пия Солгар http://www.silabg.com/bg/677-SOLGAR-Skin--Nails-and-Hair-Formula-60-Tabs-.html. Имате ли опит с тях - ефект, отражение върху телесната маса?

# 603
Ако може да вметна - внимавайте да не предозирате биотина, тъй като има странични ефекти, особено върху диабетици, страдащи от висок холестерол, бременни, кърпачки, а върху здрави хора най-разпространения ефект от предозиране е да си докарате акне. Предозирането при бременни може да доведе до спонтанен аборт. Дозите споменати от някои жени, са хипервисоки. За няколко месеца с такива дози, има изгледи да си докарате проблеми.

Също така внимавайте и не купувайте Биотин, на който не пише, че не съдържа ГМО. Тези с високите дози често са от ГМО биотин.

При мен след една седмица цинк-биотин и приорин шампоан имаше значително намаляване на косопада. След три седмици и ноктите са ми ок. Пия само по едно драже, което значи по 100 мкг биотин на ден, но аз пия и други неща и внимавам с дозите.

Нормалната дневна доза е 30-35 мкг за здрав човек до 100-300 мкг и единствено по лекарско предписание по-големи дози. Консултирайте се - ако не ви се ходи до лекар, поне в аптеката е безплатна консултацията.

# 604
В момента вземам ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ КОЕНЗИМ Q10 + ВИТАМИНИ В, Е и С, който съдържа 50 мкг биотин и 5 мг цинк. Бях се насочила към добавка само с цинк и биотин, но тази комбинация ми се стори доста добра. Косопад нямам, но искам да ускоря растежа на косата ми. След два месеца ще споделя дали има ефект.
http://www.pharmalife.bg/product/382/dopelherts-aktiv-koenzim-q1 … s-doppelherz.html
Коензимът има анти ейдж ефект върху кожата и косата.

# 605
  • София
Момичета, питах и в друга тема за Регаин.
Май тук е по-подходящ въпросът.
Дерматолог ми го препоръча за повече коса. 60 мл околко 70 лв. Отзиви?
Дават го с/у плешивост, ама ми казаха, че много заздравявал косъма.
Аз съм доволна от Ревалид, страшно ми се укрепват ноктите, за коса малко ми е трудно да кажа.
Нали е непрекъснато под разни влияния-студ, топлина, влага, замърсявания и т.н.
Пих и на Дюкре капсулите (2 месеца), не видях голяма разлика, то и в състава няма Бог знае каква, освен цената.
За апетит - не ми се е повишил като пия ревалид.
Та, питането ми беше за Регаин.  bouquet

# 606
За този биотин ли става въпрос http://b2b.silabg.com/bg/11847-NATROL-Biotin-Maximum-Strength-10 … g--100-Tabs-.html ? Не мога да разбера колко мг. е една таблетка....щом препоръчителната доза за 100мг. на ден  newsm78.

# 607
щом препоръчителната доза за 100мг. на ден  newsm78.

има огромна разлика между мг и мкг

това е 10,000 мкг и е прекомерно висока, но все пак това са си вашите тела и можете да правите каквото си искате.

# 608
щом препоръчителната доза за 100мг. на ден  newsm78.

има огромна разлика между мг и мкг

това е 10,000 мкг и е прекомерно висока, но все пак това са си вашите тела и можете да правите каквото си искате.

Ами нали аз точно това питам  newsm78. Искам някой компетентен да ми разясни какъв биотин да си взема?     becky bloomwood сподели моля те.

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 13:42 от milisa

# 609
В интернет пише, че нормалната дневна доза е 35 мкг, но при нужда да се набави на организма,повече се определя от лекар, главно защото при диабетици и бременни има странични ефекти. Все пак за повишена и опасна доза пише, че се приема 2500 мкг на ден. 100-300 мкг може и сама да си назначиш, но не е лошо да има почивки.

Всъщност биотинът играе роля за въглехидратната обмяна, синтеза на мазнини и синтеза на витамин C. Витамин C e много важен, тъй като от неговия синтез, при други нормални функции, тялото си произвежда колаген, който е важен както за кожата, така и за почти всички други структури, в това число и косата.

Ако прочетеш по-горе, след дълго експериментиране с добавки, съм отсяла няколко, които намирам доста полезни. Alive! е такъв витамин. Съдържа 108 мкг биотин, но цинкът е само 5 мг. Съдържа и витамин А и Е колкото в една таблетка от геритамина. Съдържа и спирулина, която се счита за мощен антиоксидант. Съдържа и още хиляда други неща като омега и т.н. При недостатъчност от тези вещества в организма и при антиоксидиране, в първите дни, особено ако се взема на гладно, е възможно да ти се повръща. - стига за месец.

Отделно мерц е хубава комбинация и е около 16-17 лв за опаковка - стига за месец.

Цинк биотин е само 6 лв, но съдържа 30 капсули в състав 100 мкг биотин и около 12 мг цинк. Всъщност цинкът е нещото, което играе по-бърза и директна роля за нормалното състояние на коса, кожа, нокти, зрение, имунна система. В продукта на або фарма не се съдържа ГМО. Може да се пие по една или по две таблетки на ден. Комбинация от една таблетка alive и една цинк биотин по себе си мога да кажа, че работи. От огромен стрес се получи косопад и за една седмица видимо намаля с добавянето на цинк биотин към витамините. Fo-ti корен е също много полезен и не е много скъп. Хидраплениш вече обаче е скъп, той също може да се добави, тъй като спомага коса, кожа, стави заради хиалурона и колагена. Нищо от съставките на хидраплениш не се съдържа в Alive.

Важното е когато купувате добавки, да се интересувате и от производителя - използват ли ГМО и ако е синтез от растения, снабдяват ли растенията от екологично чисти зони. Затова препоръчах аптеките пред американските добавки от магазини за фитнес или разни сайтове - те са мощни, но не се разпространяват в аптеки и обичайно има защо.

Горното е просто опит... пак препоръчвам консултация с лекар или с фармацевт относно дозировките предвид индивидуалното състояние на организма и недостига на вещества.

В момента почивам от хидраплениш, но го заместих с магне би и милгамма по три пъти на ден за един месец. Ноктите чувствително се оправиха за две седмици, косата не пада, но не знам вече от кое от всички най-много. Засега съм на Alive! сутрин и геритамин и цинк биотин вечер плюс по три пъти на ден цитросепт, милгамма и магне би. Но при мен положението е много лошо след 3 години по 12 часа работа на ден под много стрес. За три месеца обаче съм ток и от другия смятам само на Alive и цитросепт да го карам. Правих биоскенери всеки месец и постепенно забелязвам се нормализираха зоните с дефицит на разни вещества.

# 610
За този биотин ли става въпрос http://b2b.silabg.com/bg/11847-NATROL-Biotin-Maximum-Strength-10 … g--100-Tabs-.html ? Не мога да разбера колко мг. е една таблетка....щом препоръчителната доза за 100мг. на ден  newsm78.
Да аз пия този.
Не ми е пораснала брада или нещо подобно.Не ми е предписан от лекар.Купих си го от супермаркет Уолмарт без рецепта, ако беше вреден нямаше да го продават свободно, за справка там  капки за нос не предават без рецепта.
Съгласна съм че е въпрос на личен избор.Рискове има ако човек е с чувствителен oрганизъм трябва да се внимава.
Аз лично съм доволна от този продукт в момента пия по 1 през ден.

# 611
Да разбирам,че става въпрос за това  http://apteka.framar.bg/30015889/%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%B2- … 30-nature-39s-way  ,паралелно с кое друго казваш,че трябва да се пие?  newsm78

# 612
Да аз пия този.
Не ми е пораснала брада или нещо подобно.Не ми е предписан от лекар.Купих си го от супермаркет Уолмарт без рецепта, ако беше вреден нямаше да го продават свободно, за справка там  капки за нос не предават без рецепта.
Съгласна съм че е въпрос на личен избор.Рискове има ако човек е с чувствителен oрганизъм трябва да се внимава.
Аз лично съм доволна от този продукт в момента пия по 1 през ден.

organic ли е? че в уолмарт не помня да са продавали нещо органик, ама може и да са почнали. ВЪв всеки случаи не пише да е органик.

Ако диабетик почне да пие по 10,000 мкг biotin, ще го приемат в спешното. Дали ще го спасят, е въпрос на късмет. А в България има доста диабетици, не знам дали знаеш.... Бременна с тази доза ще пометне.

На опаковката ти пише: These statements have not been evaluated by the FDA.
Warnings:
Consult your healthcare professional prior to use if you have or suspect a medical condition, are taking prescription drugs, or are pregnant or lactating.

пък ти си го пий. ако искаш и по 3-4 на ден.

аз съм длъжна да предупредя, че с дозирането на биотин трябва да се внимава.

# 613
Да разбирам,че става въпрос за това  http://apteka.framar.bg/30015889/%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%B2- … 30-nature-39s-way  ,паралелно с кое друго казваш,че трябва да се пие?  newsm78

мда, тези. Аз малко по-евтино ги купувам...
комбинирането им с нещо друго е въпрос на личен избор и според нуждата на организма, колко и от какво е изтощен. Някои дози са малки и само от конкретни неща могат да се пият повече, но трябва да се взима предвид и дозата от витамина. Примерно биотин сутрин се приема от Alive, а вечер от нещо друго, което съдържа и биотин. С геритамина трябва да се внимава. Ако се пие Alive, трябва да се взима една таблетка по-малко геритамин на ден, защото в Alive има толкова колкото и в една таблетка геритамин. С биотина не е лошо да се пие много витамин C, за да си произвежда тялото обилно колаген. Витамин C няма как да се предозира, така че там може смело.

# 614
тези витамини Алайв и на мен ми харесват,а прави ли се почивка от тях ? Ходраплениш също съм пила (за стягане на кожата) ,за него да те питам пак прави ли се пауза  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт