Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 7

• 14 814
  • 283
  •   1
Отговори
# 90
Epita, буденето при Алекс също не е от глад. За пример, той имаше периоди, в които отказваше твърда храна и през нощта се будеше около 3 пъти. Вчера изяде непонятно (за мен) голямо количество храна и то три пъти през деня. Човек ще си каже, че ето, сит е и ще спи по спокойно. Да ама не, той сука по активно и от гладния си период. Явно се буди главно от някакво неспокойство и иска да се гушкаме и да посуква за кеф.
А в млекоцентралите винаги ще се намери по нещо  Mr. Green
Не знам какво да ти кажа за разнообразяването на храната след като сте на диета. Аз давам някаква зърнена каша с пресен плод и понякога лъжица две кисело мляко. За щастие Алекс не е мнооого голям фен на бисквити и солети, а другите гадости не ги допускам до него. Само не знам като се запролети как ще го опазя в градинките от почерпки.
Мимиту, за билки не знам, ама за мен най ефективния метод е да ходи да се наскача някъде. Народните танци са добър метод и фитнеса става, ама танците са по еуфорични.

# 91
  • София
epita, Мога да ти помогна с идейки. Много възможности имаш, но трябва да се настроиш. Можеш да ядеш и да даваш на бебо пилешко месо. Аз правех мусака, само че с пилешка кайма. Ти можеш да си направиш сарми пак с пилешко месо- стават страхотни, картофена крем- супа с пилешко мляно месце. Баничка с тиква. Отказах всякакви видове бисквити, дъвки, бонбони  и подобни. Разчитам на пресните и качествените продукти и подправки. Дай ми Скайп адрес, ако имаш да не занимавам останалите майчета. Ще го израстне бебчо, спокойно. Аз така свикнах с диетата, че сега даже не ми се ядат храни с много подправки или разни мазни меса. Но ми трябваше доста време да свикна. В началото само се оплаквах, че нищо не мога да ям, но се оказа друго  Wink.

# 92
Това с диетите всъщност има повече плюсове, минусът е само, че детенцето има проблем. Покрай АБКМ на Мартин, доста по-здравословно почнах да се храня, а и тъй като не е на кухня, точно заради алергията, ми се наложи да готвя и общата храна съвсем, ама съвсем здравословно.  Така че-свиква се, а и е Ок за майката:)

Мимиту, пробвах аз разни чайчета и дрън-дрън против стрес, даже книга за йога си купих да се чекна у нас- бях се докарала дотам, че почти ми беше спряла кърмата, и ревях денонощно(леле, какъв кофти период ми беше, не ща да се сещам...) Ама всъщност ми помогна фитнеса, и глеозтийките за мене си(разните му там разкрасителни процедури и т.н.). Бях писала в предните теми-писна ми, и просто съобщих решението на мъжа ми-да си мени той графика, да се чуди той как да гледа детето-това е. Искам си моите 2 часа на ден. Ефект има:) За съжаление, не всички могат да си го позволят, имам предвид, че повечето мъже работят с работно време, баби няма, аз лично на гледачки вяра нямам. За мой късмет таткото може да разполага с времето си, та това ми помогна...Но при повече желание и разбиране, и след работно време става:)

# 93
  • Пловдив
Здравейте , майчета!Елена е на 1г. 4м . Късно захранено бебе е и до сега се кърмим.На 10м изяви АД и досега продължават обривите. Нощно време я сърби главно и спира да се чеше само ако й дам да суче. Има ли други майки на деца с АД и как предотвратявате да се чешат нощем. Това с ъс сученето много не ме устрийва защото ми се ислка да я отбивам. Благодаря за всички съвети!

# 94
Здравейте момичета, благодаря ви за разбирането. Найстина нашият юнак си иска и гушкането. Но щом се събуди нито вода, нито биба помагат. Ако баща му е по близо до леглото му, минава като танк през него и стига до мен, почва да мрънка и да се тръшка докато не захапе заветната цел. Май найстина ни става навик, а като гледам и не само за мен много кратосънни нощи.
Lovi ще ти пиша на лични в чуда съм се видяла с това захранване и с тези диети.
vev при нас АД не предизвиква сърбежи, имаме само петна, който в повечето време са ярко червени, особенно след къпане. Все още не ми се е изяснило от какво се провокират. Дано както казва Lovi го израстнем.

# 95
Понеже се отвори темата за АД, да споделя, че малкия като беше на 4-5 месеца получи ени обриви по гърдите и ръцете. Кожата му стана грапава, на едни като лишеи, отгоре все едно се бели кожата. Ставаха червени вечер, а през деня просто грапави. Постоянно се увеличаваха, докторката каза че е контактен дерматит. Но моята педиатърка е от тези, дето по принцип не слагат АД като диагноза. Опитах да го мажа със всякаква козметика (само кортикостероидни кремове не съм опитвала) и накрая реших да пробвам това, което ме посъветваха в САЩ още след раждането.
А именно, да къпя малкия веднъж на 2-3-4 дни и да не го мажа с НИЩО!!! За около 2 седмици всичко изчезна, кожата му от суха стана мека и гладка и то тогава, повече от година няма никакъв помен от проблемите!
От тогава препоръчвам на всички майки да опитват тоя метод ако имат някакви проблеми, но явно изглежда много безумна тая идея-гледат ме с недоверчив поглед Grinning

# 96
Благодаря за идеята yanast и това ще прабваме, виждами се доста лесно  Hug и безпроблемно на фона на множеството химий, с който мажа моят юнак. Ще пиша за ефекта, а иначе ще си наблягаме на безвредното кърмене.

# 97
  • София
При нас се наложи да минем през доста доктори. Виждах, че детето има проблем, но не знаех от какво е. Виждах, че се усилва когато консумирах мляко. Първо ми казаха, че трябва незабавно да спра кърменето. Аз, обаче исках да се уверя че наистина трябва и тръгнах по пътечките. Единствено Доц. Маринова ме подкрепи за кърменето( а я упрекват точно в обратното  newsm78) и ми даде подробно и точно обяснение, защо поставя тази диагноза и защо трябва да кърмя. Не бяха само обривите проблема и трябваше да минем на щадящи шампоанчета и кремчето на Д-р Тайс. Основното лечение, беше  диетата и за година го израстна. От нас зависи, трябва да сме много стриктни с диетата. Обаче, не е много лесно да се настроиш.
yanast, има резон в това да не изсушаваш допълнително кожата с честото миене с агресивни препарати. А за такава чувствителна кожа, почти  всеки препарат е агресивен . Това, което ми казаха е да не мажа в никакъв случай с бебешко Олио ( както и зехтин). Това засилвало проблема. И наистина в първите дни ставаше точно това. Лежах в Педиатрията, заради парезата на бебо и там изливах количества олио и докторите ми се караха, че не го мажа достатъчно. А той се хлъзгаше, като скумрия. А за обривите твърдяха, че са от претопляне  newsm78. А тъй- като ми е второ дете знам много добре как изглеждат обривите от претопляне и на каква Т трябва да е бебо. Детето пищеше денонощно от сърбежите , и никой не беше в състояние да го успокои. Как ли не опитвахме, нищо не помагаше. Престана да наддава от разстройството ( което се оказа още един от симптомите). Добре, че сравнително бързо намерихме подходящият лекар, който да ни ориентира за какво иде реч. За няколко дни детето стана "друг човек".

# 98
Здравейте!
И аз съм от тия дето се включват веднаж на два месеца  Embarassed но пък редовно ви чета и следя какво обсъждате.
За глада и аз смятам, че не събуждат от глад мъниците, просто явно наистина това, че нервната система е незряла ще се окаже вярно, например каката ни никога не е спала при нас, никога не съм я хранила нощем и въпреки това си се будеше до три годишна възраст най-редовно и доста често, само дето трудно се успокояваше и заспиваше и аз се мъчих много повече от сега, не я вдигах от леглото, а лягах до нея и й държах ръчичката, луда работа, легнала долу на паркета.  ooooh!
Аз също съм на мнение, че няма как да избегна всички тия вредни добавки и т.н., когато да съм решила да прочета етикета, ми то сто е-та и кво да правя купувам. Добре поне, че обичам да готвя и децата не си падат много по разни там щуротии, не че ги ограничавам напротив, но те явно са си умни по рождение, ядат моркови по цял ден и това е.

# 99
Здравейте, майчета!
Да ви споделя и моя проблем и да видим има ли и други като нас, ако не друго поне да се успокоя, че не сме само ние така. Значи от известно време бебката се буди около 3 часа през нощта и в продължение на час и половина-два часа се върти, мести се от нашето в нейното легло и обратно, суче, пръцка по малко, рита с крачета и пак от начало. Вярно, че и кътници ни растат, но защо точно по това време се буди и всяка нощ едно и също? newsm78 Има ли и други с подобно преживяване?
Сега отивам да ви изчета, че напоследък нещо не успявам с четенето из форума.

# 100
Започвам вече да си мисля, че не съм наред нещо... Докато всичко вие съвсем резонно негодувате от нарушения нощен сън и многото кърмения, аз съм се запритеснявала, че моята писанка май ще ги спира... А аз не искам Sad Обичам да ставам нощем и в полусън да я кърмя на любимия си стол, за който мама, по повод дългото ми кърмене, ми подари мека възглавничка и искам да й се радвам по-често и по-дълго... Освен това много се притеснявам дали дългите интервали без кърмене няма сериозно да се отразят на лактацията ми. Да си призная, последните две нощи се будя по някое време и се ослушам Еви да се размърда, при което я взимам както си спи и я слагам да суче.. Знам, че е налудничаво, ама...
Та, има ли сред вас щастливки, които нощем спят спокойно, а денем имат достатъчно кърма, та да се успокоя, да оставя бебата да спи спокойно и да си свиркам?

Иначе, по темата за здравословното хранене - меко е да кажа, че съм привърженик, а също така имам периоди, в които изпадам в крайности. На този етап обаче ми е малко трудно да приготвям абсолютно всичко у дома, тъй като през повечето време сме съвсем самички с дребосъчката, а започнах и да работя от вкъщи, но поне гледам плодове да има, а моята прехрана обикновено се свежда до гигантската порция овесени ядки с кисело мляко и разни сухоежбини от сорта на филийка с кашкавал. Еви (която захраних на 6, реално на 8 месеца, бавно и постепенно), от своя страна, твърдо предпочита герберските пюрета пред моите гозби и като цяло няма интерес към храната, така че като поиска солетка (съпругът ми ги ръфа най-редовно), как да не й дам... Разбира се, за мен е важно да създам у нея добри навици по отношение на храненето - да посяга към банан, когато й се хапва сладко, да си препича филийка със сирене, когато й се прихапва солено, да не свиква да хрупа нещо по всяко време на деня и т. н.

Колкото до бебетата с АД, съчувствам искрено на майчетата, на първо място, защото мога да си представя тревогата ви. Надявам се и ви пожелавам диагнозата всъщност да е по-невинна и да се израсне проблема. Аз минах през притесненията от това, когато Еви се изпъпчи на 40 дни и педиатър ни постави диагноза себореен дерматит, заплашващ при нелечение да се превърне в АД. Предписа кортикостероид (3 дни) и ежедневно намазване на цялото тяло с медицинска козметика до навършване на 2 годинки. Пазих и диета няколко месеца. Няма да влизам в подробности, писала са много и на различни места по въпроса. За щастие, по всичко личи, че проблемът се оказа суха кожа и намирането на най-подходящата козметика към момента решава проблема (имам предвид случаите, когато пъпчиците се появят отново на дадено място).  Така че това е, което мога да кажа от опит. Успех на всички ви и ми налейте, моля ви, малко здрав разум по отношение на нощното кърмене...

# 101
Здравейте, дългокърмещи! Grinning
На фона на сериозните въпроси, които обсъждате тук, ще си позволя да ви питам нещо недотам важно Blush
Откакто кърмя, се радвам на видимо по-голям бюст. Дали гърдите ми ще останат все така големи през целия период на кърменето, година-две?
Въпросът е там, че си харесах страхотен сутиен, но се страхувам да не би след месец да ми е вече голям.
Кърмачето сега е на 4 месеца.

# 102
Иглика, и аз не искам да спирам нощните кърмения, имам чувството че със съвсем малко побутване от моя страна Алекс може да се отбие.... Пък аз хич не съм готова. През дена ходя на работа, понякога ме няма цял ден и ако не цока нощем, не знам...
Лилита, май намаляват малко гърдите, за съжаление. И аз се надявах докато кърмя да са все така големи (че хич не съм надарена), ама... сега са ми пак по-големи от преди раждането, ама не както първите 4-6 месеца Cry

# 103
  • Бургас
И аз ограничавам Петър от много неща - единственото нездравословно нещо, което яде са бисквитите Закуска в събота и неделя. Но там Е-тата не са от опасните, доколкото имам инфо. Това е поне, което аз давам. Имам и съмнения за кремчетата на кухнята....., но нищо друго не е опитвал за сега. В интерес на истината той не проявява интерес към солети, снаксове, чипсове и т.н. Даваш му ги в ръката, а той ги оглежда, разглежда и ги хвърля на земята. Сами се сещате, че няма как да не съм щастлива от това. Предполагам, че все някога това ще премине, но искам да го държа максимално дълго далеч от тези гадости. Да не говорим за шоколад и шоколадови изделия - не ги е кусвал, а и не намирам за редно на тази възраст. Салами, луканки, кренвирши..... всички в къщи знаят, че коля и беся  Laughing Стремя се да се храни здравословно.
Дали съм се втелясала? - не мисля, просто смятам, че за всичко си има време.......Детето ми не е златна птичка, та да живее в клетка, а и тук където живея, едно над 50% от децата имат астма, /заради Нефтозавода/, колкото и да го пазя, не мога да го накарам да не диша....., но пък мога да му дам добър старт в живота и храненето, и искрено се надявам да го възпитам в добри хранителни навици.

# 104
Хъм, аз не мога да се похваля със завидно уголемяване на бюста, та нямам мнение по въпроса.
Иглика, аз каката не съм я кърмила изобщо нощем, но си имах кърма и това по никакъв начин не ми се е отразявало на лактацията. Като гледам твоята буболина е още мъничка, та затова сигурно ти е още мило, аз определено бих дала всичко, само и само да ме остави да спя нощем. От 6 години не съм спала като хората, направо вече не издържам  Twisted Evil Мъжът ми става към 4-ри часа сутрин, но януари и февруари са му по-спокойни и става към 6, та мислихме той да спи с малкия, белким се отбие, сега обаче с тия грипове направо ме е страх, надявам се кърменето да го предпази, а после ще изтърва мъжа ми и ще трябва сама да се справя с отбиването.  Confused В къщи се бъзикаме, че така и до училище ще го откараме, все намираме някакъв повод да изчакаме и така.
Вчера диването както си сучеше и нещо се разсърди на кака му и взе да плаче и му потече мляко от устата и аз му цвръкнах малко от гърдата, а той сякаш сега разбра, че от всъщност тече мляко и му се видя нещо неестествено и не искаше да суче и взе да се сърди. Голям майтап  Laughing
Аз пък бих искала децата ми да ядат шоколад например, а те хич и не го поглеждат, като им подари някой и после ние с таткото го изяждаме, резултата Целулит  Twisted Evil Момчил много обича да пазарува и си купува чипс, хапва две три парченца и после айде мама да яде чипса, така е със всичко вредно. Не са прости децата ей  Crazy
Хайде да не досаждам повече  Hug

Общи условия

Активация на акаунт