Бебета ЮНИ - 12

• 10 914
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Да обясня само как чувствам ритничетата. Още към 15 г.с. започнах да усещам нещо като стягане на мускул в корема, една колежка им викаше пеперудки. После към 18 г.с  вече чувствах нещо като леко пробождане, все едно нещо мъничко те бута от вътре, но таткото все още не го усещаше като си сложи ръката на корема ми. Сега, вече съм 22 г.с. са си ясни ритничета, като някои друг си сложи ръка на корема ми и ги усеща, даже корема ми видимо се мърда на ритнатото място. А ако нещо случайно притисна бебчо, така ме рита от недоволство, че чак на мен ми става неодобно. Май ще си имаме бебе с характер. Grinning

# 106
Здравейте  Grinning
Искам да ви попитам дали някои може да ми каже тези болнични който се взимат 45 дни преди термина,дали мога да си ги взема след като родя,тъй като аз се осигурявам сама в една фирма и започнах по-късно и задължителните 6 мес. ги навършвам края на юни, а термина ми е на 12.06.,ако някой знае нещо пишете ,че  не знам какво да правя  newsm78

# 107
Не знам дали сега нещо е променено, но навремето този болничен, който е преди раждане, не можеше да се вземе след. Правех си едни сметки, мислех да работя до последно и после да имам по-голям болничен след раждането. Но се оказа, че не може така. Ако не го ползваш го губиш. Аз успях само 30 дена да ползвам.

# 108
...и аз да попитам:
На ФМ съм в понеделник, но нямам нито направление, нито някакъв документ за това! Дали доктор Марков няма да ме върне в такъв случай? newsm78 Нали така или иначе си плащам? newsm78 newsm78

# 109
ЗДравейте отново! Hug
Аз за сега не съм чуствала да имам киселини.Ама преди жреме съм имала и знам,че е доста неприатно...
vesi21   и аз така съм чувала.Нервна майка-нервно бебе.А аз колко съм нервна.... ooooh! ужас!Едвам се трая Simple Smile
Аз искаам да ви попитам нещо.Един мой приятел работи в една козметична фирма и ми донесе цял кашон с много мазни кремчета.Та, питах се,дали мога да се мажа с тях или за нас се препоръчжат само спецялни за бременни newsm78.Мисълта ми е,дали може да има някаква съставка която да навреди на бебо или нещо такова? newsm78 Сигурно ми е много тъп въпроса....ама,аз защото се притеснявам Grinning и да си попитам! Wink

# 110
geneva2008  този въпрос и мен ме вълнува.И аз така-нямам нищо и се питах дали няма да ми поиска нещо!??? newsm78

# 111
  • София
Аз открих пазаруването. Обхвана ме лудостта на шопинга и ще видим кога ще спра. В Маркс и Спенсър има голямо намаление и не можах да устоя на няколко бодита. Все пак си струва от 55 на 18 лв за 7 бр. бодита, а и памука им е супер качествен. И като почнах да въздишам по разни миниатюрни дрешчици - чудо. Иначе големите покупки - количка, легло, ще ги оставя за накрая, но засега като видя нещо сладурско сигурно ще купувам - то веднъж като се отпуша и няма спирачки.

# 112
  • варна
 Рони23, болничният не може да се вземе след раждането.за да го ползваш,трябва да имаш 6 месеца стаж, който не е задължително да е преди раждането. Ако ти се събира 6 мес заедно с предишен стаж, няма проблем.Преи изчисляването на болничния се взима средния доход за последните 6 месеца ,т.е от ноември месец. Ако си почнала осигуряване от декември например, за ноември ще ти се смята минимална заплата.
 В случай, че нямаш стаж досега, болничният пак ще го издадат от съответната дата, но ще ти изплатят само тази част от него, която е след навършване на задължителните 6 мес.стаж-както е станало при Вери.

# 113
На ФМ съм в понеделник, но нямам нито направление, нито някакъв документ за това! Дали доктор Марков няма да ме върне в такъв случай?

Не се притеснявай, няма да те върне  Laughing. Цената на прегледа е 60лв, ако искаш диск - 80лв. Ако имаш възможност вземи си някой много близък с теб, ако искаш да споделиш емоцията, разбира се!

А пък аз да се "похваля". Днес взех да правя свинско със кисело зеле и като съм сложила сол в киселото зеле  Laughing.
И тази вечер си сядам, пробвам и о  Shocked. Абсолютен шок! Не го правете у дома (освен, ако не е за свекървата)!

А,  MISHAa, знам, че в крема не трябва да има ретинол и витамин А, въпреки, че моя лекар (за да се презастрахова ли, незнам), ми каза да не се цапотя с нищо, освен със зехтин. И така вечер си обикалям къщата, цялата в масло докато не поизсъхна малко.

# 114
MISHAa относно кремовете-аз лично ползвах за мазане на корема и гърдите кремовете на Mistela  и Mamma Donna, а за дупето и бедрата на Lierac.И въпреки че са за бременни ми се появиха пъпчици, които ме сърбяха и ходих на кожен лекар, който ми предписа да се межа със специално кремче докато ми се махнат пъпчиците и спрем сърбежа и после ще започна да се мажа с олиото  против стрии на Икаров. Явно тези части специално са много чуствителни сега, щом аз пробвах да се намажа по дупето и бедрата с Mistela  и Mamma Donna и нямам нито една пъпчица и ничо не ме сърби newsm78 newsm78 newsm78. Но може при теб да е различно newsm12 Иначе кожната каза че няма проблем ако е преварин захтин. Той дори няма как да доведе до алергична реакция

In4oka Благодаря  bouquet!

# 115
http://www.biberonbg.com/info/yoga_i_bremennost.htm
намерих сайт с упражнения за бременни,ако се интересувате. Grinning

# 116
  • Разград
Здравейте, мили мами!  Hug Искам и аз да се запиша при вас. Казвам се Мая. От Разград съм. Терминът ми е на 14.06.2008 година. Очакваме първата си рожба, която живот и здраве трябва да дойде на бял свят няколко дни по-рано, защото ще раждам със секцио в АГ Варна. newsm51

# 117
Здравей Мая,добре дошла в нашия форум   bouquet ,извинявай за въпроса ако е твърде личен не ми отговаряй, искам да те попитам пожелание ли ще раждаш секцио или по лекарска препоръка,защото и аз много се чудя  newsm78 ,бих искала нормално, но все пак трябва да бъдем подготвени и също знаеш ли колко време след операцията излизаш извън упойка? 

# 118
И аз много се лутам между нормалното и секциото.Незнам как ще раждам newsm78  Иска ми се да е нормалко,но мето семеиство-майка ми и сестрами са раждали нормално,но мнооого трудно и с много разкъсвание и т.н.Та маи сме с доста тесен вътрешен таз Thinking
.И сестрами 40 дми не можеше да стане от леглото,а тези със секциото си щъкаха по коридорите все едно нищо не са им правили на вториа ден.Ама то си е много индивидуално и те ме съветват секцио.Ама аз не съм никак сигърна още!!! newsm78(ако имам възможност да избирам!

# 119
Добре дошла на адашката Simple SmileSimple Smile леко бременеене

Общи условия

Активация на акаунт