Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
До кога трябва да се приема фолиева киселина?
Какви са рисковете и ползите от амниоцентезата?
Какви са изискванията за водно раждане и къде мога да го получа?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
До кога трябва да се приема фолиева киселина?
-
Какви са рисковете и ползите от амниоцентезата?
Амниоцентезата е медицинска процедура, която се извършва за оценка на здравето на плода. Въпреки че предоставя ценна информация за здравето на бебето, тя носи и определени рискове, като например спонтанен аборт или изтичане на околоплодна течност. От съществено значение е да обсъдите подробно рисковете и ползите от процедурата с вашия лекар във вашия конкретен случай.
-
Какви са изискванията за водно раждане и къде мога да го получа?
Водното раждане обикновено се предлага в София и изисква определени условия - бременността трябва да е без усложнения, а бебето трябва да е в правилна позиция. Температурата на водата във ваната за раждане трябва да бъде около 37 градуса. Тази процедура изисква специализиран медицински екип и специално оборудване, поради което се предлага само на определени места.
-
Какви са препоръките за прием на витамини по време на бременност?
-
Какви са симптомите на контракциите на Бракстън-Хикс?
Mushmorika от София - първа
geomar от Добрич - втора

И гордо отминавам с усмивка закачена на ушните ми миди 

Просто ми е кеф, а знам че не хубаво...
за нинтендо
Да ни е жива и здрава е...
е поне на тоя етап така съм решила, но не се знае след време дали няма да реша друго. Въпреки че доста ме блазни тази идея
,дано ми се разминат, защото знам, че не е хубаво.

...тука вдигам и разнасям кашони с компютри .... 
...дано успея да опазя бебчо и всичко е наред занапред 

MeryLu много ти благодаря за темата! Всъщност благодаря на всички, които до момента се занимават с това. Аз хич не знам дали ще мога да се справя с това, но затова пък има и по-оправни за тази работа
Хич не ме блазни идеята да ми режат корема (ако не се наложи, разбира се). Но по собствено желание никога не бих избрала секцио. Самата аз съм раждана с цезарово сечение, обаче съм била много въртелива и цялата съм била оплетена в пъпна връв
За водно раждане не съм и мислила дори, ама може и да погледна статиите и разказите, които сте публикували.
Лек ден на всички