Мнения за 35-то СОУ "Добри Войников"-София

• 121 901
  • 333
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте,

Имам въпрос за приема в 8 клас. Виждам в план-приема на сайта на РУО, че за това 35. СЕУ има две паралелки  с еднакъв профил - чуждоезиков немски с руски ез. Единствената разлика е, че за едната няма квоти за момичета и момчета, а за другата има - 50 на 50. Някой ако знае има ли други разлики и ако няма, какъв е смисълът в едната да има квоти, а в другата да няма, ще съм му много благодарня!

# 331
  • София
Няма друга разлика.
Идеята е че балът е по-висок обикновено в паралелката с квоти. По този начин има вариант да се бориш за паралелка с равно разпределение на децата, но имаш право и да се бориш да влезеш просто ако имаш по-висок бал от другият пол в другата паралелка без ограничения на местата за които се бориш в нея.
Дъщеря ми е в паралелката с квоти с френски език в 35-то, но тъй като нямаше достатъчно желаещи момчета в даден момент след трето класиране обявиха просто свободни места и се запълниха пак с момичета. В момента няма голяма разлика в броя момчета - момичета в двете паралелки с френски език. Предполагам в немските не е така, тъй като повече момчета проявяват интерес към немски, отколкото към френски език.
Аз още съжалявам, че след Шилер дъщеря ми си беше навила на пръста, че само френски език иска, а вече отново се върна към немският и се налага да ходи и по него на частни уроци.
Техният клас е черната овца на випуска по някаква причина. Плюс някои други неща в обстановката и управлението на училището, вече и двете с нея осъзнаваме, че не е нейното училище, но това е положението. Догодина ще е 10- ти клас.

# 332
  • Sofia
Aila, следете за свободни места в училищата (паралелките) с немски език. Ще държи приравнителни изпити по езика, с които най-вероятно ще се справи. Не е нужно да се примирява с нещо нежелано още 3 години. Може да доучи френския някъде.

# 333
  • София
Здравейте, видях, че има две теми за 35-то СЕУ и си копирам въпросите от другата тема и тук, тъй като не знам коя се следи повече. Благодаря предварително.

Здравейте, включвам се в темата с бъдещ осмокласник, на когото предстои подреждане на желанията за 1 класиране. Бих искала да помоля за актуални впечатления конкретно за паралелка НЕ/РУ (с квоти). Детето е учило немски език до 7-ми клас, иска да си продължи да го изучава, затова вариантите са ни училище с първи немски (идеален вариант би бил втори английски), или първи английски и немски да си продължи допълнително.  Комбинация от 2-та е най-желана, но тъй като в 35-то няма такава, бихте ли дали мнение за обучението по немски език - продължава ли да се поддържа доброто ниво от преди години? Също би ни било полезно мнение за втория език. Руският не е желан, с голям компромис би го преглътнал заради добро ниво на немския. Как са учителите,  как се справят децата с руския език, трудно ли им е и т.н.? Отзиви за учителите по БЕЛ и мат също са ни важни.

Организират ли се екскурзии в чужбина,  има ли извънкласни дейности и активности в училище?
Интересува ме също какво се случва с прословутия ремонт Sweat Smile

За момента се колебаем как да подредим 35-то и 31-во училище и ще ми бъде полезен всеки отзив. Много благодаря Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт