TFK Buggster в България

• 54 820
  • 790
  •   1
Отговори
# 300
Този, който е за 228 лв. Абе личното ми мнение е, че това е лятна количка. Ползвам я в този вариант единствено, защото ми влиза в колата, която е с много малък багажник. Но за из квартала ще си ползвам старта от сина ми, защото е с големи гуми и е много проходима.

# 301
  • Sofia
Коша си е за кола уж, но аз ползвам друг, защото този се монтира много трудно Tired

А кой е другият? (имах предвид...)
Другия и е Maxi Cosi кошницата  Laughing
autumnsphere, дъщеря ми също е родена февруари, но в началото си ползвах друга зимна количка, купих Бъгстъра когато стана на 4м и я ползвах до 6м с кошницата на Maxi Cosi, удобна е за пролетно - ранно лятно време, иначе ако е студено детето не е достатъчно закътано, а ако е прекалено топло рискуваш да си опечеш детето /както аз направих веднъж/.
Не искам да ви казвам на моята количка колко пъти вече и блокират колелетата, вече обмислям да и махна изцяло спирачките, че ми писна да я водя на ремонт всеки месец.

# 302
  • София
Значи мислите, че количката не става за пролетно новородено?

Ако все пак става, какво ще ми препоръчате за периода март-август? Dreami, CarGo или Maxi-Cosi? (Или може би и трите?)

# 303
Ами може би Dreami Peace

# 304
И на мен окончателното ми мнение е, че бъгстъра е идеалната количка за над 6 месеца. За преди това аз лично ще си ползвам старата зимна количка (тя ползвана само 6 месеца де, като нова е). Но тия кошчета всичките все им намирам кусури и все не ми се струват достатъчно добри за принцесата ми Simple Smile
Иначе да похваля зимното чувалче на ТФК. Дори в момента малкия ми се събира без проблем в него, удобно, широко и достатъчно дълго му е, топло и защитено идеално.
За година и половина интензивно ползване на бъгстъра нямам забележки. Имам понякога едно леко тракане на едното колело, но това е когато не съм вдигнала добре спирачката.

Чудя се да купя ли това допълнителното приспособление за крачетата, което новия бъгстър има. Мамите с по-големи дечица, удобно ли им е с него, как мислите?

# 305
Значи мислите, че количката не става за пролетно новородено?

Ако все пак става, какво ще ми препоръчате за периода март-август? Dreami, CarGo или Maxi-Cosi? (Или може би и трите?)

Препоръчвам ти Dreami или Maxi-Cosi. Второто е доста практично, тъй като е хем кошница за кола, хем ще можеш да си го ползваш върху шасито. От друга страна, Dreami-то е много комфортно и широко, като тапицирано подвижно легълце. Peace Само че през лятото на бебето може да му е топло в него. Щом очаквате пролетно, дотогава ще е достатъчно голямо и май по-удачният вариант е да вземеш кошницата Maxi-Cosi.

Сбъдваща мечти, допълнителното приспособление е удобно, тъй като един вид подпира крачетата на детето, когато вече няма да се събират в "джоба" за крака от тапицерията.

# 306
Да, но кошницата на Макси кози не може да се ползва нон стоп.
Смятам, че новородено бебче трябва да се вози легнало Peace

# 307
Извиянвам се ,че е малко извън темата ама това нещо с положението на бебето немога да го разбера. Кога ще се намери един човек който да каже ЗАЩО не е желателно да изкарват дълго време в ,,кошница,,.
Просто ми е чудно как 9 месеца изкарват свити на кълбо ,а в следващите 5 е необходимо да ги изпъваме като струни  newsm78
Едно време и повиването с опънати крака е било задължително и прието като ,,най -доброто,, но постепенно стана ясна тази работа,та се питам и с тези кошници какво ще излезне?.
Аз лично и двете деца си отгледах изцяло в това полу згънато положение защото според мен това е позата в която са най близко до позицията в която са били във корема ,а и в която са  когато са гушнати в ръце . В кошницата се чустваха много по спокойни отколкото в леглото. На мен през носа ми излезна защото всички баби ,лели и т.н. не спираха да пилят ,но предпочитах да търпя тях пред ревящо бебе. Сега като видяха ,че децата излезнаха читави започнаха да гледат с друго око на количката ми /казаха да я пазя и за трето  Joy/

# 308
Мики3, ще се опитам да разкажа накратко какво знам по въпроса за кошниците за кола.
Първият ми син е роден във Виена. Там още в родилния дом има задължителна визита на ортопед, на 1 месец навършен пак задължително ортопед. И двамата ме предупредиха - в кошница за кола максимум 3 часа сумарно на денонощие, не наведнъж. Детето трябвало да лежи на равна и не много мека повърхност, в поза която на него му е удобна. По гръб най-добре.
Вторият ми син е раждан във Франция. Тук ортопед преглежда само при проблем, но педиатрите масово предупреждават - кошниците за кола са за път, не трябва детето да лежи в тях дълго време. Брой часове не са споменавали, но двама различни педиатри са ме предупреждавали за кошниците. Това разбира се не пречи масово да се ползват колички комбинирани с кошници за кола.
Когато купувах кочницата ни за кола за първото бебе, специално взех такава с падащо гръбче и напълно хоризонтално положение на гръбчето. В документите на производителя беше подчертано, че не се препоръчва полу-свито положение на бебето повече от 2,5 часа на денонощие.

# 309
Когато е в корема цялата тежест не се поема от гръбчето, така си мисля аз.
А в кошницата си седи на задника.
И съгласи се, че ако ти седиш в тази поза 8 часа ще си схваната, но ако лежиш 8 часа в легло, ще си окей като станеш.

# 310
  • София
Ох, ами то излиза, че нищо не остава за новородено през лятото... Dreami и CarGo са много топли, Maxi-Cosi не става за дълги разходки... newsm78 А с какво се използват другите колички? И CarGo-то не може ли да се направи по-хладно? Grinning Т.е. без дюшека и т.н...

# 311
Сбъдваща мечти, аз съм раждала в Италия дъщеря ми и там е така задължително се минава през ортопед още след раждането и без кошница НЕ те изписват ,аз взех количка NANIA и педиатъра в болницата каза ,че е о.к.  за ползване. Незнам пък дали има нещо такова ,че въпросната количка не е с толкова свит кош колкото са повечето тук  newsm78 и от там да идва разминаването http://www.nania.com/gamme_opp.htm
Дуци,какви 8 часа бе  Shocked нали за количка говориме не за легло за през нощта Rolling Eyes разходка повече от 3-4 часа едва ли, но пък ако тръгнеш на път някъде по- далече, пак в кошницата трябва да седи бебето .  За пътуване е измислено пък явно на повече от 300 км. не трябва да се отдалечава човек с бебе newsm78 тъпа работа.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2008, 01:07 от miki3

# 312
  • Sf
На мен CarGo ми свърши идеална работа. Не съм слагала бебето с космонавт, но и да бях, на 1-2-3 мес., спокойно би се побирало в него. Не й беше студено през зимата. Към коша върви и дъждобран - що дъжд ни е валял с тази количка, в мъгла, вятър, беше си ок. През лятото също не съм забелязала да му е горещо на бебето. За спане е изключително удобен.
В колата съм го ползвала основно като порт-бебе, почти не съм го сгъвала да е седнало бебето.

Сигурно има и по-удобни кошове за новородено - тук не споря. Но този върши добра работа. Самият кош тежи около 5 кг и утежнява количката доста, прави я по-трудно управляема. Когато махнах коша обаче и сложих седящата част, тогава разбрах, че с количката наистина не съм сгрешила - много е удобна, широка, лека, маневрена. Наистина, за деца над 6 мес., количката е перфектна.

# 313
  • под жаркото слънце
Някой има ли слънцезащитната мрежичка и доволен ли е?
А също - какво чувалче да взема - за Бъгстър или Джейн (по-красиви ми се струват)?!

# 314
  • София, център
Като искате да е легнало бебчето и да едновременно този кош и за кола, си взимате LOLLA на Бебе Комфорт  ( или по-точно коша WINDOO) и се приключва проблема... верно не е без пари, ама е две в едно!!! Бебето е напълно легнало в коша, той самия се закачва с двата колана чрез специални държачи за колата, а бебето в коша е със собствено коланче вързано за коша!!!

http://www.bebeconfort.com/collection-2008/UK/voiture_windoo.htm

Съжалявам за качеството на снимките, но те вече не съществуват на сайта, а са мои и са бая стари...

http://images.kodakgallery.com/photos8157/2/76/61/46/90/0/90466176213_0_ALB.jpg

http://images.kodakgallery.com/photos8157/2/76/61/46/71/0/71466176213_0_ALB.jpg

http://images.kodakgallery.com/photos8157/2/76/61/36/69/0/69366176213_0_ALB.jpg

а намерих нещо в сайта: http://www.bebeconfort.com/collection-2008/UK/voiture_windoo_installation.htm

Последна редакция: пн, 29 сеп 2008, 12:54 от adiland

Общи условия

Активация на акаунт