Януарче иска все да ходи,мама като призрак броди.

• 7 680
  • 288
  •   1
Отговори
# 270
Зависи от конкретната оферта. Според мен е добре хем да не бързаш и да не се мяташ емоционално, хем да се подготвиш овреме. Напиши си мноооого хубаво CV. И да преувеличиш, пак по-добре, отколкото да скромничиш. Мотивационните писма не са чак толкова важни (според мен).
Но ако мислиш, че септември е по-успешен, не е баш така. Въпрос на шанс.
Скъпа тоз въпрос означаваше общо взето "От кога ще заместваш шефката"  Wink
Нещо си много сериозна в момента. Дали е рано да кажа наздраве  newsm78

# 271
  • София, Лагера
Зависи от конкретната оферта. Според мен е добре хем да не бързаш и да не се мяташ емоционално, хем да се подготвиш овреме. Напиши си мноооого хубаво CV. И да преувеличиш, пак по-добре, отколкото да скромничиш. Мотивационните писма не са чак толкова важни (според мен).
Но ако мислиш, че септември е по-успешен, не е баш така. Въпрос на шанс.
Скъпа тоз въпрос означаваше общо взето "От кога ще заместваш шефката"  Wink
Нещо си много сериозна в момента. Дали е рано да кажа наздраве  newsm78
Верно съм сериозна. Аз бирката я отпочнах от 7  Mr. Green. Ха наздраве!

# 272
  • София
1. В колко часа идва гледачката? - в 7.50 ч.
2. В колко си отива? - oколо 17.00 ч.
3. Остава ли понякога извън работното време, ако се наложи? - Да.
4. Ако в един момент заминем нанякъде с детето, плащаме ли и това време, въпреки че не работи? - Не.
5. Има ли платен отпуск? То е ясно, че не е по КТ, но все пак какви са уговорките. - newsm78 аз съм в отпуск, тя също. Не й плащам
6. Плащат ли се осигуровки, има ли договор, или парите са на ръка? - Не. Пенсионерка е
7. Какво точно прави - само детенце ли гледа, или върши и домакинска работа. - Уговорката е само за детето, но тя често ми помага по свое желание - глади детските дрешки, мие съдовете и др.
8. Как се осигурява храната? Т.е. ако ползваме детска кухня, тя ли ходи да я взима? - Мими яде готови пюрета, но после ще ходят за ДК заедно. Няма против жената.
9. Ако нямате против, кажете колко й плащате. *
10. Чувала съм за варианта за гледане вкъщи, но не бих се доверила. Предпочитам да са вкъщи.
11. Ако детето се разболее, вие ли си го гледате или разчитате на нея да го гледа през този период? Разчитам на нея.
12. По какъв критерий сте я избрали? Исках да е позната жена - когато тя дойде за пръв път Мими я посрещна с усмивка и й се радваше. А беше в периода, през който не се отлепяше от мен.
* - Когато я наемах тя ми обясни, че е гледала дете за 2,50 на час, но тъй като ангажимента е дългосрочен / до започване на яслата, надявам се от септември/ и целодневен, се разбрахме за заплата на седмица /пада се по около 2лв на час./ Отделно съм поела картата за градския транспорт /тя пътува близо час/, картата е 21лв/месец за ЦГМ.

Викс, при мен роля изиграха много фактори, но водещо беше и мнението на мъж ми. Той ме подкрепи, но каза, че очаква от мен да се прибирам по навреме, а не Мими да ме вижда само вечер преди лягане. Използвам "намаление" от работното време от 1 час заради кърменето /съгл. КТ/.

# 273
  • София, Лагера
Използвам "намаление" от работното време от 1 час заради кърменето /съгл. КТ/.
Еййй, това много умно! Верно, че имаше и такава опция!
Аз мога и то вкъщи да работя, т.е. да си върша работата и това ще ми бъде супер!
Мерси за идеята, Саша!

Благодаря на всички девойки, които ми отговориха!  Hug  bouquet

# 274

Селма, беше писала за преобличането на Алекс. Миша също много се бунтува, а слагането на пампата е мисия невъзможна и го правим двамата с таткото когато е в къщи. Купих си гащичките на Либеро и днес ги пробвахме. Е, рахат си е. Няма ритане, вокане, сурдене. Обуваш ги и детето спокойно и майката. Та... репение е поне за едно от нещата Grinning
    Едно майче Dessi G,ми е посъветвала същото! Grinning Явно това е решението за памперсите!
    Само че при нас даже и  обуването на чорапи е голям проблем! #Crazy #Crazy #Crazy

Цвета!Видях,какво каза за заплатата си! Shocked
    Трябва да потърсиш друга работа,приятелко!С твоето владеене на езиците! Hug Какви преводачки съм срещата в х-л Кемпински.....Ще се хванеш за главата!
    Даже и сега,слушах преводача на Путин ,който не струва нищо в сравнение с теб!Говоря съвсем сериозно! Naughty
    По-огледай се,струваш много-много повече пари! Simple Smile

# 275
  • София, Лагера
Цвето, подкрепям с 3 ръце Селма!
Поне пробвай! Нищо не губиш! То по-лошо от това няма да стане  Wink

# 276
Ноеми, дай още такива съвети...Как да впечатлим шефа(освен с цици и крака) Mr. Green

# 277
  • при принцесите
Днес много важни разговори сте провели. Изчетох с голям интерес.

Аз да кажа само, че хич, ама хич не ми се връща на работа. То явно зависи кой какво работи, кой какво натоварване поема и кой колко се е наработил Simple Smile. Нещо в момента нямам никакъв ентусиазъм за работа. Едно време като се сетя от към 8 до 1 през нощта и ми беше супер готино. Ма сега си се чувствам като в една голяяяяяяяяма отпуска и хич не ща да свършва. Така че ние засега сме на тезата, че няма да се връщам на работа.
Мен по-скоро ме е страх дали няма да стане прекалено късно за социализиране на детето в детско заведение, ако я дам след 2 годинки и нещо даже (нейни)  newsm78

# 278
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Mananа, тортата  те чака/ покрай нея и бая пиене,ние в къщи сме ценители Mr. Green/, така че ,мятай се насам,ей го къде е Костинброд Mr. Green Mr. Green

# 279
Mananа, тортата  те чака/ покрай нея и бая пиене,ние в къщи сме ценители Mr. Green/, така че ,мятай се насам,ей го къде е Костинброд Mr. Green Mr. Green
Ще се възползвам в най - скоро време, само съпружието да си вземе изпита, че ще трябва и шофьор да си имам, не само да се лигавя на по чаша вино  Mr. Green
Да ти обяснявам ли как да качваш снимки на Никольо  newsm78 Все си мисля, че можеш ама те мързи  Wink

# 280
  • София

Аз да кажа само, че хич, ама хич не ми се връща на работа. То явно зависи кой какво работи, кой какво натоварване поема и кой колко се е наработил Simple Smile. Нещо в момента нямам никакъв ентусиазъм за работа. Едно време като се сетя от към 8 до 1 през нощта и ми беше супер готино. Ма сега си се чувствам като в една голяяяяяяяяма отпуска и хич не ща да свършва. Така че ние засега сме на тезата, че няма да се връщам на работа.
Мен по-скоро ме е страх дали няма да стане прекалено късно за социализиране на детето в детско заведение, ако я дам след 2 годинки и нещо даже (нейни)  newsm78
Няма да е късно. Според мен най-добре направо на градина. Имат 4 години да се социализарат до училище. Но не винаги този вариант е приложим  Rolling Eyes.

# 281
  • при принцесите

Няма да е късно. Според мен най-добре направо на градина. Имат 4 години да се социализарат до училище. Но не винаги този вариант е приложим  Rolling Eyes.
Имам една приятелка, детето им тръгна септември направо на градина на 3 и малко годинки. Големи проблеми, не иска да ходи, не иска да седи там, с никой не общува, плаче, направо стресова ситуация. Това ме е страх да не постигна с оставането си вкъщи. Затова съм решила още някой и друг месец и на клубче да я давам за по 1-2 пъти на месец. Ма това засега само идея, дали ще я приложим успешно  Thinking

# 282
  • София
Гаранции за социална адаптация няма. До дете си, не до стратегия.  Wink

# 283
  • София; Дружбето
Aбе и аз искам добре платена работа, но нямам квалификации. Другото е незнанието ми добре на английски. Не ми върви този език и това е. Разбирам, оправям се що годе, но като стане въпрос за курсове и изпити и си гълтам граматиката Embarassed Та, заради него на много места не успях да се реализирам. На други пък сама не отидох, защото не смея да поемам отговорност, знаейки че не съм 100% сигурна в знанията си. Айде да не се обяснявам, но в момента съм незнаеща и не можеща почти нищо Rolling Eyes Такава е реалността, какво да с прави. А и преди да забременея башшефа мислеше да ме води по хамериканско, но като се върна надали ще важи офертата
Селма, Миша също не даваше да и обличам нищо, но лека полека се оправя нещата, та надявам се и при вас да е така. Но пампата си е най-голямото мъчение и единствено решени аз лично видях в гащите Peace

Последна редакция: пн, 21 яну 2008, 22:23 от tsveta

# 284
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Диди, и моят ,големият син, тръгна направо на градина/не съм привърженичка на яслите/, и първият ден си влезе,все едно там си е раснал, и до ден днешен/пу-пу/ си е така..Подкрепям Ивонска,че си е до дете Peace Но, правя уточнение,че той до 3 годинки си е бил с мен навсякъде - на разходки,кафета,ресторанти, фризьори,маникюри, домове за сираци,интервюта,акции...Навсякъде, спеше,ядеше в колата, в количката, където мама го закара Grinning Така че, подкрепям идеята ти за клубче,добре е децата да свикват с други хора, с други деца, да се социализира,дето се казва да го набият,то да набие - сървайвър трябва да е .  Mr. Green И затова предполагам,децата които не излизат много сред хора, по-късно имат проблеми с адаптирането в градината...Но пак ще кажа - до дете си е  Peace

Общи условия

Активация на акаунт