Януарче иска все да ходи,мама като призрак броди.

• 7 688
  • 288
  •   1
Отговори
# 225

Което ме подсеща да попитам мамите на проходилите деца ще ги водят ли пак на ортопед?
Педито ми каза, че нямало нужда, тоест няма да ми даде направление, но се чудя да ходим ли "на частно"? Драганов ми беше казал да идем, след като проходи. Вие как ще постъпите?
[/quote]Аз не съм го водила след прохождането,но той не криви или замята крачета.Ако обаче нещо те притеснява отиди, за да се посъветваш.

# 226
  • София, Лагера
Някой ще ме светне ли защо се водят на ортопед дечицата?  Rolling Eyes

# 227
  • София
Някой ще ме светне ли защо се водят на ортопед дечицата?  Rolling Eyes

На 1 навършен месец се проверяват за луксации и за правилното функциониране на ставите. Особено важно е за момичетата и за бебетата, родени и прекарали повечето време в седалищно предлежание.

Като водих Симона, ортопедът огледа тазобедрените стави с ехогарф и провери дали всички други могат да извършват движенията, които се очаква от тях - китки, лакти, колена, всичко.

И каза, че като проходи, пак трябва да отидем. Но педито не ми даде направление. Та питам другите мами мислили ли са по темата.  Thinking

# 228
  • София/Варна
Между другото Кайрен, като родихме беше планирала да се връщаш около годинката  Thinking май? Какво мислиш сега по въпроса? Ще се връщаш ли?
Мисля да се връщам на работа април. Засега съм се уговорила с леля ми да ми стане бавачка по програмата на социалното министерство. Освен 220лв., които те ще й дадат, мисля да й дам още толкова. Ако нещата се разминат мисля да потърся детегледачка тук.

# 229
След 6-те ми години следване и отдадеността, която вложих, не ми се и помисля за учене. Само като се сетя за сесиите с по 7-8 изпита, всеки с по 100-200 въпроса и дебелите учебници, и нещо в мен се обръща.

За работата- мисля да започна, когато Ели тръгне на ясла и се стабилизира там. Майка ми и свеки имат по 6-7 години до пенсия, та не са ми опция. Работи ми се вече заради "забиването вкъщи", еднообразието, финансовата независимост, но заплатата ми е такава, че ще отива само за гледачка. Това са минусите на държавната работа, заплатите не са високи. Но от друга страна, чувам се редовно с колегите и като ги слушам какви нерви друсат и как бързат да си отидат вкъщи, ми става хубаво, че не съм там. Лятото, с безкрайните разходки, бирички и кръчми, съвсем няма да ми се стои в офис.

# 230
  • София; Дружбето
И аз не искам да се връщам, защото заплатата ми е по-ниска от тази на една детегледачка. Та поради тая причина мисля поне още 1 година на си гледам детето, пък после каквото сабя покаже  Rolling Eyes Но, дори и заплатата да ми беше по-висока, пак не бих се върнала  още година, защото работа ця лживот, а детето като порасне и да си в къщи не е същото

# 231
  • София
Не съжалявам, че работя, но моята работа е по-различна - често е от дома, но има пък командировки  Tired . Жана е от Детегледачки.ком, но я прихванах от Полиндър, която рано я нае - тогава нямаше нужда от нея. Плащам 400 лв. + бонуси чат-пат (за Коледа, за РД на сина и).

Виксън, ти ще се справиш, знам те аз теб!  Hug

# 232
  • София, Лагера
48 годишен от гр. софия иска да се грижи за 2 деца на 2 години.  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
това е цитат ...

# 233
  • София, Лагера
Сега прегледах обяви в детегледачки.ком
заплащането е по 5 лева на час.
И сметката:
9 часа на ден х 5 лева = 45 лева
45 лева х 20 работни дни = 900 лева ?!?!?!?!

Ебаси!

# 234
  • София, Лагера
Потребителски номер: nanny_1816

Рожденна дата: 19 Август 1950

Търси работа в: София

Предпочитана заетост: постоянно/непълен работен ден

За дете на възраст: няма значение

Заплащане: 7 лв на час

ТУК СМЕТКАТА ЗА МЕСЕЦА Е 1260 лева  hahaha

# 235
Хора шефа се обади да ме вика на работа  Thinking. Ся не знам кво да правя  newsm78 newsm78 newsm78  Sad
Помагайте  smile3506

Ох, такива патови ситуациии как ги обичам. Ми що не му кажеш, че ще учиш и ако са готови да ти дадат плаващо работно време, може да пробваш Thinking Thinking

ВИКС И АЗ БИХ ТЕ ПОСЪВЕТВАЛА ДА ГОВОРИШ С ШЕФА СИ ПЪРВО,ДАЛИ РАБОТНОТО ВРЕМЕ ЩЕ СЪОТВЕТСТВА НА ЛЕКЦИИТЕ.А КАКТО И НОЕМИ КАЗА С МАГИСТЪРСКА СТЕПЕН В РЪКА ЩЕ ИЗГЛЕЖДАШ МНОГО ПО-ДОБРЕ В ОЧИТЕ НА ВСЕКИ ШЕФ.УСПЕХ В ИЗБОРА МИЛИЧКА.ДАНО ИМА УДОБЕН ЗА ТЕБ ВАРИАНТ.   bouquet

# 236
Викс На мен ми предстои същия разговор тази седмица! Благодаря ти за анкетата, защото така момичета ще помогнат и на мен!

При мен най-хубавото е че майка ми ще гледа Давид! Мисля да и давам майчинството + нещо отгоре! Естествено тя няма да ги иска, но аз знам, че има нужда и все ще намеря как да я компенсирам!

Само като си помисля, че трябва да оставя Давид и се побърквам! Сърцето ме боли! Работя от 18 годишна и майчинството ми се струва най-хубавият период от живота ми! Спокойствие и радост! Днес по скайп разпитвах Саша точно по този въпрос, как се чувства от както е тръгнала на работа! Много ще ми е мъчно и не знам дали ще съм пълноценна за Давид, но пък и има нещо друго, когато и да тръгна на работа все така ще се чувствам!!!

Ноеми и Клеми много ми помогнахте с коментарите ви и споделеният опит по въпроса!

Викс не знам какво е естеството на работата ти и каква е заетостта ти, може би от това зависи какво да ти е заплащането, но за малко пари не си струва!

Клеми е права, ако нещо не ми хареса оставам пак в къщи!
 Grinning

# 237
  • София/Варна
Ноеми, тези цени са в сила, когато се наема на час, а не целодневно. Аз бях правила запитване.

Последна редакция: пн, 21 яну 2008, 19:01 от KayRenn

# 238
Потребителски номер: nanny_1816

Рожденна дата: 19 Август 1950

Търси работа в: София

Предпочитана заетост: постоянно/непълен работен ден

За дете на възраст: няма значение

Заплащане: 7 лв на час

ТУК СМЕТКАТА ЗА МЕСЕЦА Е 1260 лева  hahaha
[/size]

ноеми, чудя се вече дали да не се преквалифицирам  newsm78 то си било доходен бизнес!!!

# 239
  • София, Лагера
Джиндж, взимаш да гледаш 2 хлапета срещу 2 бона и  Whistling  Wink

Общи условия

Активация на акаунт