42ра Американска- снежно Януарска или топло Януарска ;) тема

• 16 258
  • 305
  •   1
Отговори
# 135

..и сега се опитвам да я приравня (тъкмо ще ходя до пощата да си взема акад. справка)

Относно приравняването: - аз не знаех, докато не ми се наложи, но всеки университет/институция признава различни приравняващи агенции. Попитай мястото, за което ти е необходима приравнената диплома коя агенция ползват, защото иначе си е губене на време, нерви и пари.

Аз ползвах wes, но за тях се изисква академичната справка да е изпратена директно до тях, в запечатан плик от българсият университет.  /забелязах, че си написала, че отиваш да си я вземеш от пощата/

Anette 1104 -  с малко закъснение, но искрено благодаря за имунизационният календар   bouquet

# 136
  • Чикаго / София
Dushica Честит Рожден Ден! Здраве, успехи и много любов!  bouquet 

cookie_monster, добре дошла! И аз съм от скоро в САЩ и все още свиквам, така че съвети не мога да дам за момента!  Момичетата са ти дали добри съвети, и аз ще се възползвам от тях! Grinning

На мен фъстъченото масло не ми харесва, на децата май също, защото ако купя нещо в което има фъстъчено масло, не го искат! Което ме радва, едва ли изпускат нещо ценно!

# 137
..фъст.масло е навик,у нас се тачи много и ако се купи правилното е чудесна храна; давам доста,на стеф особено защото с протенките е сложен той..това е една от малкото тукашни попул.храни които приветствам с 4 ръце..
*
от футбол не разбирам
*
ние гледаме къщи,плаче ми се вече,не съм мислила че ще сме готови да дадем толкова пари и пак няма да можем да харесаме нищо..
*
за мен адаптацията няма общо ни с държава,ни с любов,ни с пари,ни с планини(бащата на децата съде за това бленува,тук няма)..а с вътрешна нагласа и мотивация за или против,това е вътрешен процес,които според мен няма общо с външни фактори (те не са без значение,но не от решаващо такова)

# 138
Имах възможно най-отвратителният ден от много време насам...
Вкараха мъжа ми в операция, доктора обаче вика, трябва да има човек с болницата да седи, щото ако се наложи да можем бързо да се свържем с вас. Викам ОК, занесох децата на една приятелка, с идеята, че операцията е 1-1.5 часа, както казах. Отивам, чакам, минава 1ч, минават 2ч, минават 3ч, минават 4 ч аз направих пътека до информацията, все ми казват в операция е , аз направо се побърках! Викам от такава лека операция и изведнъж 4 часа...направо луднах, че и децата го оставих с уговорката за малко време, не че нещо каза жената, ама и за там да се притеснявам. Ужас някакъв. Оказа се, че мъжа ми излязъл, доктора му казал че ми се обадили, а на мен никой не ми звънна! Накрая аз вдигнах пушилка на информацията и се оказа, че той е вече в съзнание даже.
Да не ви казвам, как ми побеля косата...и какво не ми мина през ума през това време. Тъкмо се прибрах до вкъщи и прибрах децата, обадиха се , да ходя да го вземам, а Ели в това време направи пристъп не можеше да диша от кашлица ( нищо и нямаше през деня). Закарах него и Калин в къщи се хукнах към емърджънсито с Елена, където чакахме 3 часа. Не съм пила вода днеска...
А сега отивам да им купувам лекарства и на двамата  Rolling Eyes Пожелайте ми хубави работи, че много ми се събра днеска.. Sad

# 139
Пожелайте ми хубави работи, че много ми се събра днеска.. Sad

Пожелавам ти всичко лошо да е останало зад гърба ти и само хубави поводи да споделяш с нас Simple Smile

# 140
  • usa
вие не само, че сте приключили със старата тема, ами сте и преполовили новата... човек не може да ви смогне. за 15-тината минути, които подозирам, че ще ме оставят на пц-то е абсурд да ви хвана нишката, но поне се разписвам да ви следя и да успокоя някой ако се е притеснил за мен, че още дишам и мърдам, макар и вече май само по инерция. и да се похваля - вчера баща ми ме зарадва, че най-сетне се е наканил да ни погостува  newsm44! остава само от всичките му работи да му дадат 2-3 месеца отпуска и естествено американското посолство да не реши, че е дядо-терорист и да му откаже виза. отивам да се опитам да вляза в час и с вашите новини.

# 141

Аз ползвах wes, но за тях се изисква академичната справка да е изпратена директно до тях, в запечатан плик от българсият университет.  /забелязах, че си написала, че отиваш да си я вземеш от пощата/

Арая, наистина ли трябва да е изпратена от университета? Не може ли само да си е в запечатан плик с печат? моята е така и мисля аз да я пратя. Защото моят университет не ми се вярва да се занимава да я праща...Аз се радвам, че я получих преведена и запечатана...

# 142
Арая, наистина ли трябва да е изпратена от университета? Не може ли само да си е в запечатан плик с печат? моята е така и мисля аз да я пратя. Защото моят университет не ми се вярва да се занимава да я праща...Аз се радвам, че я получих преведена и запечатана...

Аз си бях избрала друга агенция, но честно не помня по какви причини я предпочетох тогава. Но, уни-то ми каза, че няма да я признае, така или иначе и че работят само с wes. Като отидеш на страницата им и като зададеш страната, ще излезе това, някъде из таблиците: "To be sent directly to WES by the institutions attended in an envelope bearing the institution's seal or stamp and/or an appropriate signature across the sealed flap. "

Аз също имах преведена, легализирана и какво ли не диплома от Бг, но не ми я признаха, освен нейни копия, които трябваше да изпратя.

Не мисля, че ще имаш проблем със СУ. Много български студенти има вече тук, които трябва да ползват тази услуга. Вярно е, че на майка ми и отне доста ходене и връщане и малко нерви  Simple Smile, но в крайна сметка се сдобихме с нещото.

Ако се стигне до това, пак един съвет, ние сами си заплатихме пощенските разходи. Университетът само си е сложил печатите на пликът и от там натам беше наша грижа.

# 143
  • WA, USA
Cookie monster, моята диплома беше по социални дейности, правилно са ти казали че трябва директно от Су да е пратена, но това означава подпечатан плик. Аз лично със СУ имах хиляди проблеми по това подпечатване, но както и да е, мина вече. Днес набрах студ за 1 година в НЙ, ако знаех че си в Лонг Айлънд щях да ти се обадя да се видим навръщане. Купих си обаче 3 кутии суши, уж за мъжа ми, ама ги омлясках сладко-сладко. Embarassed

# 144
мерси момичета,
аз това имам предвид - моят плик е подпечатан от уни-то.само че и аз така реших, че ще ме накарат да си платя пощнските разходи и затова казах на майка ми да ми прати плика, пак аз от тук ще си пратя всички документи. Дали може така?  newsm78 Или трябва пощенската марка да е от България?
Ужас и толкова усилия да ги докарам дотук тия документи, ако трябва и сега да ги пращам обратно..... ooooh!

# 145
Cookie_monster Hug
Тандури нека вече, всичко лошо да е зад гърба ви  bouquet
Душица честит рожден ден, да си жива и здрава и много успех. благодаря за инфото  bouquet
Анет, успех с намирането на къща
Виждам , че Джена и Сипируми са подновили снимките на техните хубави момченца. Е Джена вече мога с чиста съвест да заявя, че Ноли прилича на баща си.
Сипируми как е малкия красавец, имате ли още проблеми с храненето
Benson  чакам клип да видя AJ.

# 146
здравейте момичета,ние сме добре,но време за вас не ми остава.Майка е тук за месец и нещо,аз упорито си търся работа,че вече в къщи не ми се стои.
Имам и още въпроси,ако може някой да ми помогне.
Искам да уча за висше,гледам в интернет за инфо.Но как стоят нещата по-добре на място ли да проверя.
Друго,имате ли като списък с въпроси които е добре да попитам?
от къде и какви заеми може да се теглят?
за дипломата нали трябва евалуейшън(аз имам висше за инженер от Бг,но тук ми се иска друго да уча),къде е най-добре да питам или да дам.
Много ще ми е полезно инфото,и друго по-добре в по-евтин щат ли да отидем,че и мъжо иска да учи,та хич незнам как ще смогнем с работа учение,дете,та ще ми е полезна информацията,а ако има някой списък с въпроси,ето ви емайла ми да ми прати
lubomira_nikolova@yahoo.com
Благодаря ви предварително.  bouquet

# 147
Честита първа свещичка на тортата, Антъни  Grinning

Джи, да ти е жив и здрав. Желаем му много усмивки, големи приключения и малки пакости през тази година  Simple Smile

Самуил упорито ме щипе по крака, защото иска да се включи в писането. Та, това е неговата честитка:
елс'оог  chef Wink Blush Simple Smile Grinning

# 148
  • WA, USA
Честит рожден ден и от мен! Да ти е жив и здрав, и само радост да ти носи.

МVK, все така сме - много избирателно яде и е голям зор. На всичкото отгоре ми се обади вчера педиатърката, че изследванията са му излязли и желязото му е ниско, както и очаквах. Сега трябва да му давам витамини с желязо, но той не ги иска, защото много му миришат. Казаха да ги слагам в сокче, ама аз сокчета не му давам и не знам какво ще мисля Thinking - май ще трябва все пак да му дам от тия пусти сокове #Cussing out

# 149
Честит рожден ден на малкия вече голиа Антъни. Да си жив и здрав, весело и щастливо детство, а мама и татко повече да слушат
Аз да попитам сега, нормално ли е все още синът ми да пое формула  по 6 бутилки на ден. Да уточня само , че за 1 месец има 6 зъба  и може ли и там да се крие причината. Друго , което ме притеснява е , че не иска нито вода, нито сок просто ги отказва. / някой път просто му разреждам формулата с доста вода, че така поне съм спокойна/. Аз ако го оставя Плами, той само на формула и хляб може да живее ooooh! ooooh!
Успешен ден на всички  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт