42ра Американска- снежно Януарска или топло Януарска ;) тема

• 16 263
  • 305
  •   1
Отговори
# 120
Biz, няма проблем, ще запознаем нашите момченца в Май-Юни Hug Така или иначе планирам с баща ми да видим някои роднини във Варна.

супируми и аз работех такова в хотел- първата ми работа тук. За мен беше трудно да намеря първа работа, тъй като никога не бях работела в САЩ, та малко с недоверие ме гледаха, искаха референс дето не са семейство, а аз само близките на мъжа ми познавах по това време, но след хотела (1 година) никога не съм имала проблеми.

Май ще има супербол война, че ние с Бубка сме за Патриотите Mr. Green
Индиана?

Душица, Честит Рожден Ден!  bouquet 

куки монстер, нормално е да имаш нужда да чуеш от друг, че всичко ще е наред. И наистина ще бъде Hug

# 121
Dushica, честит празник и от мен, здраве и късмет!

benson, язък, че не можете да отидете, а наистина сте толкова близо. Кога е събитието, на 4-ти? Как е Шушулко?

cookie monster, момичетата хубаво са ти казали, адаптацията е преди всичко в твои ръце. Не се страхувай, ще свикнеш, малко са хората, които не успяват да се адаптират. Пробвай да си приравниш дипломата, да учиш, да създаваш контакти, не непременно с българи. Ползвай всяка възможност да контактуваш с хора, доброволстване, курсове, местни инициативи разни, и гледай да си заета. При мен проблеми в професионален план нямаше, само дето отне време да си намеря мястото.. Взех си сертификатите местни, запознах се с хора, подадох 700 резюмета, и това беше. Като дойде време да ме назначават за постоянно се обаждаха в България да ми проверяват опита и образованието и това беше.. Не се отчайвай, време трябва, като за всяко нещо. А междувременно, ние сме тук, и всички сме минали оттам, така че сме насреща, къде за съвет, къде за информация, или просто, ако ти се приказва с някой. Simple Smile А и като гледам, няколко момичета са в твоя район.

# 122
тина...аз бих изчакала да давам фъст. масло до след поне 3 години и ако зависи от мене колкото повече се чака толкова по добре,особенно във фъст.масло има много алергени!
Аз пък си записах Good year  и ще си го гледам довечера Laughing

Слава богу ние ам.футбол не гледаме ,нЕмам нерви за 6 часа игра.Дан слава богу не е запален по този спорт,гледа си UFC и ми е мирна главата Simple Smile

Dushica....ЧРД ,много здраве  bouquet

cookie_monster... струва ми се че понеже си мразиш работата и затова се чувстваш така,нормално е - дано скоро си намериш работа която ти е по сърце,другото ще се нареди ,дай си още малко време -познавам хора които се стопиха от носталгия но те са дошли сами без да си имат някой а при теб щом любовта е тук всичко ще е наред.

И аз като Джи се адаптирах без проблеми ,все едно тука съм си живяла ,с 1вата си работа късмет извадих ,както и с поредните след това, с изключение на една само която си харесвах но я намразих в последствие заради интригите,много клюкаха и заговорничеха  а аз мразя такива неща зад гърба на хората и напуснах.

# 123
Благодаря, благодаря за хубавите думи, момичета:)

Dushica, извинявам се,че не съм честитила - честит рожден ден и много щастливи усмивки ти желая:)

Аз си знам, че сте прави, но понякога се отчайвам и си мисля - а бе то толкова американци си нямат хубава работа, а аз ли ще имам...все си мисля като отида на интервю, че ме гледат с пренебрежение. Но щом вие сте успяли значи може и аз ще направя всичко възможно!

Тъй като виждам много от вас са работили не особено приятни работи в началото ми се иска да попитам - пишехте ли в резюмето си, че сте работили като фронт деск например, заедно с другия стаж? Аз много се чудя дали да пиша за моя супермаркет и за дургите работи, които съм работила.

sipirumi, ако не е неудобно да ми кажеш, но каква ти е специалността? И моята диплома е от СУ и сега се опитвам да я приравня (тъкмо ще ходя до пощата да си взема акад. справка), но не знам да има сертификати за бизнес специалности тук. Знам, че тези които са завършили медицини и фармация се явяват на тестове,но не съм чула за бизнес.

ТинаХрис, sipirumi, аз съм на Long Beach Island - така, че ако сте и вие някъде на юг може да се видим.

А пък за Супербол - не знам, по този показател мъжът ми е типичен американец и сигурно ще откачи след две седмици, снощи за малко да ми докара инфаркт, както крещеше и се рад ваше:))))

И пак благодаря ви момичета, много благодаря, не съм очаквала такава подкрепа Hug  bouquet

# 124
Cookie_monster, да ти дам още една идея. Можеш да се свържеш с темп агенции, те намират офис работа, можеш да им кажеш даже от какъв вид компании се интересуваш и ако могат в такава да те изпратят. Веднъж като започнеш работа така е по-лесно да пробиеш в същата компания, ако се отвoри място. Аз преди време съм ползвала Randstad.

Да ви питам, купувате ли си някакви специални дрехи за кърмене и от къде? Писна ми да ходя само по сутиен вкъщи или да трябва цялата да се събличам през няколко часа.

# 125
Куки, слагаш в резюмето това което ще ти помогне за работата за която в момента подаваш молба.  АКо пък резюмето ти е малко така или иначе слагаш всичко.  И с течение на времето започваш да изваждаш някои неща.  Старай се да е една страница, да използваш винаги един и същ формат, започваш да речем с глагол, винаги ползваш едно и също време.  Ако имаш въпроси мпиши на лични и ще ти изпратя един образец, който трябва само да се попълни и резюмето изглежда чудесно. 

Благодаря на всички за милите пожелания.    bouquet

# 126
Dushica  newsm59

cookie_monster, няма да те гледат с пренебрежение  Peace. В САЩ прииждат чужденци непрекъснато, на никой няма да му прави впечатление, че говориш с акцент или не могат да ти произнесат името. От работата в супермаркета извади нещо по-универсално, което може да ти послужи за работата, за която кандидатстваш. Например, ако си работила с пазаруващи, пишеш че разбираш от customer service, ако си работила с пари, пишеш че си била entrusted with money, aко си балансвала реджистъра, че си detail oriented и т.н. Малко наизуст говоря, защото не знам какво точно правиш, но това е идеята.

Честит ви MLK, Jr Day и National hugging day  Mr. Green

Последна редакция: пн, 21 яну 2008, 19:41 от Juturna

# 127
Куки,ама аз не съм в НД,инак с удоволствие щяхме да заформим седянката.
 Виктория,и аз мисля да отлагам до колкото мога.В смисъл,той и идея си няма за съществуването на това нещо,ако някога,някъде опита и хареса,ще му давам.Сега се сещам,преди няколко седмици имахме гости.Когато взехме да се изпращаме на вратата,както всички знаете,се заформи нов и къде по-сладък разговор,та моят синковец май беше докопал ядките.После като го гушках надушвах фъстъчки  Laughing
Май тестването е минало....
 Виктория,ще се насладиш на филма.Мен личноми хареса повече от "Мюзик и..." .....UFC,кава ти мирна глва,пощурявам с тези откаченяци,дори и сега гледа нещо на запис ooooh!
Juturna ,МЛК дей не ме вълнува толкова,но другия нешънъл дей,ще отпразнувам.Сега отивам да гушкам наляво и надясно.И да те питам:ти пояснявала ли си за никнейма си?Ако ми кажеш 2-3 думи,ще съм ти много благодарна.Аз незнам дори как да го прочета Blush Джу....или Ю....
 Друго си е да ти пояснят,сега "сип и руми" е къде по-ясно от "сипи Руми"  Embarassed

# 128
Друго си е да ти пояснят,сега "сип и руми" е къде по-ясно от "сипи Руми"  Embarassed

аууу, а аз до сега го пишех сПируми  Embarassed извинявай...

куки монстър, с бизнес е най-лесно - приравняваш дипломата с http://www.wes.org/ , с записваш (и завършваш) МБА, караш колкото можеш стажа (internship) и си готова. Peace

Последна редакция: пн, 21 яну 2008, 21:03 от Biz

# 129
Biz,
аз наистина ще си приравня димпломата, но за МБА не е толкова лесно - те искат поне 2 години стаж хората, а пък аз имам по-малко от година(и на всичко отгоре луди пари искат тия хора); за стажове  пък искат да си все още в у-ще или по-малко от 6 месеца след завършване. Малко омагьосан кръг се получава...
А бе не знам, ще пробвам то какво друго ми остава... Simple Smile

# 130
И пак благодаря ви момичета, много благодаря, не съм очаквала такава подкрепа Hug  bouquet

Много сме добри ние по съветите, спор няма Laughing

Само да подкрепя Атти, че ако започнеш някъде временна работа, имаш шанс да останеш после за постоянно. Обикновено им трябва човек спешно, и нещата се развиват много бързо. Много се търсят административни и асистентски позиции, стажове и т.н. Аз имам впечатления от Spherion и Act1, работят с одбри клиенти и са коректни компании.

# 131
 Тина...

Цитат
май беше докопал ядките.После като го гушках надушвах фъстъчки  Laughing
  .....UFC,кава ти мирна глва,пощурявам с тези откаченяци,дори и сега гледа нещо на запис ooooh!

Е щом ти е ял ядки вече нямаш грижи.
За ЮФС казвам че ми е мирна главата защото той си ги гледа нощес като се прибере от работа,аз дори и не знам Wink а иначе това на Дан му е хоби ,ходи 2 пъти седмично на тренировки по джиу джитсу - даже ще ходи да се бори на любителско-професионално ниво  другия месец Crazy.

# 132
Душица, честитка и от мене   bouquet  bouquet  bouquet

Ати, защо ти трябват други дрехи - кърмата ти тече силно или малката плюе много? Питам, защото първия месец и аз буквално ходех по ц*ци само, защото вечно бях оляна, но като се регулира кърмата и няма проблем. Та искам да кажа, че ако стиснеш със зъби до две-три седмици всичко ще се нормализира..

Куки Монстър, добре дошла. Те момичетата са ти казали всичко, аз нямам какво да добавя.
и аз съм от Н. Дж. иначе - но в момента съм в БГ, като се върна, обезателно ще се видим  Grinning

и аз не съм фенка на ам. футбол-а

# 133
Тина...

Цитат
май беше докопал ядките.После като го гушках надушвах фъстъчки  Laughing
  .....UFC,кава ти мирна глва,пощурявам с тези откаченяци,дори и сега гледа нещо на запис ooooh!

Е щом ти е ял ядки вече нямаш грижи.
За ЮФС казвам че ми е мирна главата защото той си ги гледа нощес като се прибере от работа,аз дори и не знам Wink а иначе това на Дан му е хоби ,ходи 2 пъти седмично на тренировки по джиу джитсу - даже ще ходи да се бори на любителско-професионално ниво  другия месец Crazy.
аз все се каня да те питам - официално ли е с фъстъчена алергия Елла?

# 134

Ати, защо ти трябват други дрехи - кърмата ти тече силно или малката плюе много? Питам, защото първия месец и аз буквално ходех по ц*ци само, защото вечно бях оляна, но като се регулира кърмата и няма проблем. Та искам да кажа, че ако стиснеш със зъби до две-три седмици всичко ще се нормализира..

Значи по малко и то двете, хем кърмата тече, особено той като се разплаче, а пък тези подплънки много ми дразнят кожата и само за навън си ги слагам, хем и той плюе като се задави, но най-вече ме интересува нещо удобно за easy access, защото като запищи и това ми е first line of defense. Simple Smile Пък и като почнем да излизаме ми се иска кърменето да става по незабелязано, а не да оставам пак само по сутиен. Та си мислех за нещо с премятане или и аз не знам, разгледах в Motherhood Maternity вчера, но не са ми много удобни моделите, та търся други идеи.

Като съм се подсетила, какво ще ми препоръчате като четива за гледане на бебета/деца? За сега съм поръчала само две книжки от Ам. педиатрична асоц.

Бистре, все забравям да ти благодаря за идеята за quickables, намерих в няколко магазина за мед. стоки и сега ще си поръчам, мисля е точно тов,а което търся.

Общи условия

Активация на акаунт