42ра Американска- снежно Януарска или топло Януарска ;) тема

• 16 204
  • 305
  •   1
Отговори
# 285
Keйси - Господи! Какъв ужас! В такъв момент гласувам с две ръце за смъртното наказание, само като си помисля какви ли психотравми този изрод може да е причинил на децата до живот Sad

Зора - при нас "Светлото бъдеще" както на кодош превеждам Bright Horizons, неспонсорирана от работодател е над 2000/месец...

MVK - това, което се опитах да кажа, без да се заблуждавам, че е общовалидно е, че докато работех в БГ, в голяма чужда фирма при това, се нагледах на такива извращения, че напуснах отвратена, погнусена и заквасена за нов старт... при това впечатленията ми се базират на 5.5 год във фирмата, не на ден-два + приятелски мения за други работодатели, които уважавам...

Абе Джена къде се загуби!? Дано да е някоя изключително екзотична дестинация, а не проблем не дай Боже...

В този ред на мисли Трънчето май нещо сериозно се е засегнала, защото налитам на нейни постове само в други теми... стилът и ми допадаше определено...

Eagle - добре дошла  Simple Smile

Пумпал - обявена си за Късметлията на седмицата  Laughing Надявам се, това да е най-сериозният проблем, който синът ти да ти сервира Simple Smile И не кори детенце, че иска най-доброто  Crazy защо ли си мисля, че на мама се е метнал малкият хитрушко   Grinning

# 286
Индиана, Bright Horizons за бебе при нас е 1800 долара на месец. Като имаш предвид, че дори не е в града.  Simple Smile
Абе, ти няма ли да раждаш вече? Laughing Аз бих откачила от толкова чакане.

# 287
cookie_monster, поръчваш си certified copy of marriage certificate и го пращаш на secretary of state в щата, в който сте се женили с някаква малка такса. Пусни в google 'apostille in [state]' и ще ти излезе каквото ти трябва. За регистриране на брак с чужденец в БГ има няколко теми във форума. Аз мога да ти кажа процедурата отпреди 2 години, но мъжа ми е българин, че и от същата община в София  Mr. Green и едва ли моето инфо ще ти е полезно.

Майка ми ще идва на гости май месец  newsm44. Не са й дали виза още де, но миналия път нямаше проблем, надявам се и този да няма.

# 288
Juturna, благодаря Simple Smile

Вече проверих и записах всичко:) Мерси много, сега ще издирвам темата за регистриране на бракове Simple Smile

# 289
Ох, Индиана, тука съм. Онзи ден сътворих един така остроумен интелигентно-шеговит пост  smile3502 в чест на твоето пренасяне и после го затрих...  newsm50  разстроих се, че ви лиших от свежия си постинг  smihesorry и не писах пак...

есенцията на моите безценни съвети се въртяха около "Наспи се докато можеш!!!"  blahblah

Тъкмо се зачудих, Пумпалке къде си? Браво за прогреса при Ванката, ние все така спим с татко и все така не желаем да се занимаваме сами. Затова пък сме ужасно контактни и се заглеждаме по другите бебета, хващаме ги за ръцете и си ги тикаме в устата  Laughing

# 290
!!! Приятелка с бебок на 9 мес ми цитира 2300, които са и поискали в Bright Horisons ... no comment  Shocked

То вече съм се побъркала - имахме гости допреди малко и мацката ми гледа корема, клати глава и вика: "С толкова висок не се ражда"... та се чудя дали да не се запиша за някой маратон неделен, че всичко друго вече пробвах  Tired

Ха, Джена - точно в крачка те хванах  Joy не ни лишавай от чувството си за хумор, особено когато е с благородната цел да ободри Една " трудна жЕна" ... а малкият май тренира целуване на ръка, нали ти е Везничка, сваляч от малък  hahaha

# 291
"С толкова висок не се ражда"... та се чудя дали да не се запиша за някой маратон неделен, че всичко друго вече пробвах  Tired

ами аз като отидох да еаждам главичката беше на "-3" станция (демек най-високото възможно). 5 часа по-късно, със спукани води и 10см разкритие - на "-2"!!!  #Crazy
и оттам като се почна едно безконечно пушване... ама и аз родих  bowuu

тъй че кажи и много здраве на твоята приятелка - ще си родиш и песни ще пееш  Mr. Green

# 292
Момичета, кажете ако сте имали опит с nubilizer как накарахте децата да стоят мирно?! Направо луда станах! Елена крещи като истерична, а аз се чудя с една ръка как да държа нея, маската ли, ръцете и ли..направо е драма! И това нещо на всеки 4 часа! #Crazy Пробвах филмчета, песнички, няма, реве, тръшка се, ужас! Вече и Калин кашля и е антибиотик, просто драма... Sad

# 293
Хайде пак и аз барабар Петко с мъжете- т.е пак чела, недочела и съответно без да искам сигурно, пропускам поне половината от темите и дискусиите (т.е.моля никой да не се обижда).

Дженна, ама ти върна ли се вече?? Как беше? Или още не сте заминали?

Мляко- каквото Анет е казала- няма значение марката, важното е да е червен етикет и червена капачка. Според мен не е толкова важно дали краве или козе, колкото ужасните хормони, с които са наблъскани и двете, затова аз като една старомодна българка и дъщеря на микробиолог (не на последно място   Wink), си имам един домъкнат навремето чак от родината млековар. Само и единствено сварено мляко вижда от мен моята дъщеря.

За апостил- Куки ( закъсняло добре дошла и от мен, м.у другото  Hug), нали в Ню Джърси каза, че си. Ето: http://www.state.nj.us/treasury/revenue/dcr/programs/apostilles.htm

Зора, не знам какво да кажа аз за Бостън, след като там не живея, но ти и Бубка за мен сте в двата най- прекрасни американски града (като от чисто романтично- туристическа- развейпрахова гледна точка твоят град за мен е на първо място  Flutter), но идеята ми е, че и двете живеете на най- прекрасно и чудесно място и благородно ви завиждам (и също така с удоволствие бих ви се изтресла на гости, стига да има кой да ме покани  Whistling).

Кейси, изправи ми косата сутринта с твоето инфо- добре, че прочетох че "вашият" луд всъщност си таргетвал жената, а не децата в градината. Но пак си е страшно.  Sick

MVK, честити ти ходещи крачета!

Indiana007, пуш!   bouquet

Тандури, какво е нубилайзър? Добре ли сте? Как е Ели??  Hug

Последна редакция: нд, 27 яну 2008, 00:32 от MrsG

# 294
Нубилайзър е нещо като инхалатор с маска, дето ти го дават като има детето бронхит да го слагаш да седи на него, че иначе в болница.  Rolling Eyes

# 295
Здравейте Мили4ки...моля ви кажете ми какво правите при висока температура? Дъщеря ми е на 12 год, една седмица аз бях болна,сега от в4ера тя е темпер, като тази нощ вдигна 104.2 Ф...Полудях,такова нешо не ми се беше слу4вало,въпреки,4е тя е от децата,които правят високи темп, не е като мене да се мъ4а на"сухо"...без грам темп..Давам и Моутрин..спада за известно време и пак вдига 38,5-39 С...Проблема идва от гърлото явно,застраховка нямаме,до сега винаги аз съм се оправяла с нея,с лекарства от Бг,а и си знам..по4не ли високата темп, и без антибиотик не става работата...Тук децата ги лекуват по съвсем друг на4ин явно,знам,4е не са привърженици на антибиотиците../то кой ли е,ама ../,дайте ми съвет,дали да я по4вамс Оспамокс от 500 мг..??? Освен Моутрина,и давах и Робитусин сироп4е,което за гърло,кашлици,сополи..оба4е тази температура...

# 296
Здравейте Мили4ки...моля ви кажете ми какво правите при висока температура? Дъщеря ми е на 12 год, една седмица аз бях болна,сега от в4ера тя е темпер, като тази нощ вдигна 104.2 Ф...Полудях,такова нешо не ми се беше слу4вало,въпреки,4е тя е от децата,които правят високи темп, не е като мене да се мъ4а на"сухо"...без грам темп..Давам и Моутрин..спада за известно време и пак вдига 38,5-39 С...Проблема идва от гърлото явно,застраховка нямаме,до сега винаги аз съм се оправяла с нея,с лекарства от Бг,а и си знам..по4не ли високата темп, и без антибиотик не става работата...Тук децата ги лекуват по съвсем друг на4ин явно,знам,4е не са привърженици на антибиотиците../то кой ли е,ама ../,дайте ми съвет,дали да я по4вамс Оспамокс от 500 мг..??? Освен Моутрина,и давах и Робитусин сироп4е,което за гърло,кашлици,сополи..оба4е тази температура...

Освен да я заведеш на лекар друго не мога да те посъветвам. Рисковано е да и даваш лекарства без лекарско одобрение, защото ако недай си Боже нещо стане, приемат я в спешно и се окаже, че е пила лекарства неизписани от лекар може да имате големи проблеми.
По принцип тук редуват Тайленол и Мотрин за висока температура, но зависи от годините на децата, за такова голямо дете не знам какво да ти кажа, аз имам опит с моите дребосъци, но такава температура без преглед от лекар аз не бих оставила. Малко по-назад писах, има бързопротичащи пневмонии с висока температура,ако не друго, поне идете в спешното! Peace

# 297
  • usa
!!! Приятелка с бебок на 9 мес ми цитира 2300, които са и поискали в Bright Horisons ... no comment  Shocked

eeeee, те при вас съвсем са се овълчили! в наше село не са чак такива цените, за бебета е $1400, колкото по-голямо детето, толкова повече намалява таксата. колкото и да ми се иска да оставя у вас заблуждението, че съм в състояние да плащам по 2300 на месец за детска градина, няма да мога да спя ако дръпна чак такава лъжа  newsm78.

Дъщеря ми е на 12 год, една седмица аз бях болна,сега от в4ера тя е темпер, като тази нощ вдигна 104.2 Ф...

при толкова висока температура аз бих завела на лекар, не бих оставила детето на домашно лечение. антибиотик без рецепта също не бих дала. има социални болници или как да ги нарека не знам, където приемат без застраховки. разпитай, потърси около вас и заведи детето.

# 298
  • usa
Момичета, кажете ако сте имали опит с nubilizer как накарахте децата да стоят мирно?! Направо луда станах! Елена крещи като истерична, а аз се чудя с една ръка как да държа нея, маската ли, ръцете и ли..направо е драма! И това нещо на всеки 4 часа! #Crazy Пробвах филмчета, песнички, няма, реве, тръшка се, ужас! Вече и Калин кашля и е антибиотик, просто драма... Sad

освен да ти препоръчам да натискаш и да държиш здраво, друго не се сещам. силвия трябваше да я мъча като бебе с такова нещо, след няколко истерии се примири, но с бебе е по-лесно, ели е вече голяма и силна, по-трудно се удържа Sad.

# 299
П, за висока Т- увиване в хладни мокри чаршафи като по- крайна мярка, но наистина, ако имате възможност- заведете детенцето на лекар- ако имате някакви уолк-ин -клиникс наблизо, те би трябвало да не ви искат застраховка и да не са скъпи, си мисля, дано не бъркам...
Пожелавам ви успех.  Hug

Тандури, и на теб (вас) и скорошно оздравяване на Ели!  Hug
...какво беше това чудо, това детенце твоето все болничко, милото... Cry

Общи условия

Активация на акаунт