дали съпрузите да присъстват.........

• 8 595
  • 221
  •   1
Отговори
# 60
Аз не бих искала да присъства,а и честно казано си мисля ,че ще се притесни ужасно много,така че по-добре не.

# 61
аз пък съм ЗА присъствието на бащата...мисля,че ще съм много по-спокойна,ако е с мен

# 62
честно казано, по време на самото раждане не го искам до мен. но веднага след това- да.

# 63
Моят мъж беше този, който настояваше да присъства и то на планово секцио. Аз му обяснявах, че на секцио не може и хич не ми се искаше да е там и почти го бях убедила, че на секцио неможе, когато седмица преди насрочената дата лекарката ми го пита дали ще присъства и така стана, че беше там. По време на самата операция последното нещо, за което мислех беше мъжът ми, така, че той не ме е притеснявал. Иначе той не съжалява и вече и аз, защото ми разказва неща покрай раждането на Ники, които няма как да съм видяла. За следващото дете нямам представа как ще се роди, но той вече е кандидат да присъства отново.

# 64
Не, в никакъв случай! То си е до мъж, де, но моят специално е такава паника, че хич не ми и трябва там!

# 65
Аз смятам, че на мъжа мястото му не е в родилното. Може да звучи старомодно, но така виждам нещата. По-скоро бих се притеснявала от присъствието му, отколкото да ме успокоява. Та той ще припадне, преди да съм започнала да раждам!

# 66
  • София
Не съм искала и няма да искам!

# 67
Аз като се замисля, не съм питала мъжа ми дали ще му понесе. Щом на мен ми понася раждането (а не мен ми прилошава само като си помисля за взимане на кръв) си мисля, че и на него ще му понесе да бъде до мен. Само му казах, че бих искала да е с мен в този момент и ще се чувствам по-спокойна и той не посмя да възрази май Laughing Ако се беше възпротивил, щеше да ми стане много неприятно и щях да се разочаровам малко от него. Не искам мъжа ми да седи и да гледа от долу, а само да стои до мен. Той ще види толкова, колкото и аз. Ако прецени, ще пререже той пъпната връв. Ако не иска-няма. Ако иска, той за пръв път ще изкъпе бебчето, ако го е страх-няма. Ако се наложи спешно секцио, се надявам също да е с мен. Както heureuse описа, благодарение на една преграда, бащата не гледа как те режат или шият, но ще присъства и той на първото проплакване на бебчето ни! Какво по-хубаво от това! Тук в Германия, присъствието на бащата се приема за нещо нормално от лекарите, докато според думите на една лекарка от МД в София това било лигавщина... Въпрос на гледна точка. В Германия, гинекологът ми се учуди, когато таткото не дойде на единия от прегледите даже... Според мен е съвсем нормално бащата да участва активно както по времена на бременеенето (нямаше да е лошо, ако можехме да се менкаме един месец да е в него, един месец в мен  Laughing), така и при раждането и възпитанието на детето.

# 68
Той много искаше да присъства, но аз бях категорично против. И сега като се замисля съм била права. Исках да раждам нормално но по стечение на обстоятелствата се наложи да ме срежат/. Веднага след операцията докато още съм била в упойка са му дали да ме види и той само при вида ми как спя и потрепервам от упойката замлко не е припаднал, представяте ли си ако раждах нормално и той гледаше?
А като дойде да ме види след като се събудих едва не се разрева като ми разправя колко съм била зле. После една седмица ме гледаше като стъклена, аз иска да стана за да си ми дадат детето а той не ставай с тая операция, не ходи не прави това, не прави онова, много ме жалеше

# 69
И двамата много искахме да присъства,но няколко дена преди да родя се отказа заради една глупост... Simple Smile  Сега много съжалява и живот и здраве,ако имаме други деца вече ще сме заедно.Не мисля,че ще му е проблем да издържи на гледката,защото раждането ми протече много бързо и почти безпроблемно,без крясъци и викове,които биха го стресирали(да е жив и здрав този който е измислил упойките  Simple Smile )

# 70
  • Варна
Смятам, че ще ми е приятно и необходимо таткото да е близо до мен в предродилна зала. Сигурно ще искам д асподеля много неща или пък просто да му се оплаквам. След самото раждана също ми се иска да е до мен. Но по време на същинската част - НЕ! Не защото ще му стане лошо. той по принцип много се страхува от кръв и подобни неща. Но аз не се притеснявам от това че ще му прилошее. Ако раждането протича нормално и е без усложнения може би няма да ми пречи да присъства. Но не мога да си представя да ме види да повръщам, да крещя и т.н. Накак си не ми се връзва да му остане спомена с изкривеното ми лице, например.

# 71
  • София
Раждах в болница, в която това не е позволено, но, честно казано, бих се радвала на неговата подкрепа в този момент. А и той няма нищо против. Следващият път, живот и здраве!

По принцип това е лично решение, няма универсален отговор - има притеснителни жени, има чувствителни на подобни гледки мъже - важното е двамата да се чувстват комфортно.

# 72
  • София
На раждането на Дияна мъж ми не присъства, но снощи му казах, че го искам в родилна зала, той веднага каза "Не", а аз добавих, че има 5 месеца да го реши Simple Smile

# 73
С две ръце За присъствието на мъжа ми. Убедена съм, че присъствието му в залата, изцяло по негово желание, ми даде тези сили и сугурност, които усещах през цялото време на раждането. А и той се държа като истински мъж!

# 74
  • софия
Аз също съм ЗА. Моят мъж иска да присъства,аз също го искам там.Така ще бъда много по-спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт