Майки в Канада - 21

• 28 176
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
Кивито Снежи правилно те е насочила към тази доларама на Хюронтарио и Дъндъс тя е на югозападната част на кръстовището веднага след "Блокбастер" аз там съм виждала,че имат голям избор на сувенири

# 196
Здравейте, момичета! Много хубава тема сте захванали за храненето на децата. Дайте идеи какво им готвите на вашите дечица Sad. Моят Алекс от всеядно бебе се превърна в изключително капризно дете. Какво ли не предлагам и все се муси и не иска да яде. Вече се изчерпах откъм идеи. Ще се радвам, ако споделите какви манджи приготвяте.
Имам и още едно питане-раздавате ли мартенички в детската градина. Алекс е за първа година на градина и много се чудя дали да не приготвя по една мартеничка за всяко детенце и учителката и да разпечатам от някъде историята на тази българска традиция newsm78?

# 197
smuty, shemet_neveroiaten, Sneji, Много ви благодаря за отговорите.
А купувате ли специално месо, или каквото е в магазините. Като се позамисля кой знае с какви антибиотици тъпчат животните. 
Аз също нямам много ясна идея за месата. Пиле органик съм набелязала, за другите меса засега мисля да взема просто някакво по-качествено. И понеже сме доволни засега от месото, което купуваме в костко мисля да е от там - имат пуешко филе Лилидейл - уж има някакъв контрол. Телешкото също е добро. Ако някой може да даде акъл или да препоръча нещо друго да казва.
В готовите пюрета месото е много малко  -да не кажа символично. Има едни пюрета само месо , ама са ми казвали, че не ги ядяли децата.

Последна редакция: вт, 05 фев 2008, 03:33 от smuty

# 198
  • Vaudreuil Canada
smuty проблема с чисто месните пюрета е, че трябва да се изяждат същия ден ... сложна работа, а и аз не съм виждала от тях органик пюрета.
simplyaven стискам палци всичко да се нареди при теб. Ако това ще те успокои и на мен ми предвещаваха огромно бебе, а то се роди 3400 - на термина - не е малко но не беше и огромно. Но можеш да използваш техните очаквания за размера на бебето за да ги убедиш за секциото.

# 199
simplyaven, и аз бях с висока захар и на строга диета и чаках голямо бебе, а в крайна сметка се роди 2(според ехографа 3) седмици преди термин 2850 , 50 см едно клиощаво и червено бебе без грам мазнинка. Все ме  стресираха все, че е над 75%, а на ехографа в 32 седмица се оказа, че си върви на 50%. И както ме подготвяха за евентуално секцио заради голямо бебе и седалищно разположено (на мен също ми се искаше да е секцио по други причини и даже малко се радвах), бебето се обърна и се роди нормално и без шевове.  Общо взето и докторката не очакваше да е толкова мъничък.

Последна редакция: вт, 05 фев 2008, 05:52 от smuty

# 200
smuty, по въпроса за кашите от предната страница, аз също не съм замествала изцяло млечно хранене до годинка, макар че Маги беше на АМ. Давала съм примерно 90гр твърда храна и 100гр мляко. При майките, които кърмят не знам как е и не съм чела, защото тогава не ме е интересувало.
За месото съм процедирала като теб. А за месата като цяло ветеринарен лекар ми е казвал, че филето на телешкото и свинското е най- чисто. Докато при пилетата антибиотика се бие в бутчетата, а ваксините в гърдите. При преживните всичко е в бута.
Sneji, белен грах има по индийските магазини. А от червената леща правя най- често една рецепта и всички си облизваме пръстите. Турска е и не един път съм я хвалила във форума. Та 3-4 стръка пресен лук се задушават в мазнина и вода. След това 2-3 моркова и 4-5 картофа. Като поомекнат се слага 1ч.ч.червена леща и се залива с 1.5л вода. Оставя се да ври за 10мин. Към края се слагат скилидки чесън на вкус, аз слагам 3-4, и сол. След това се пасира като се прибавя магданоз и лимонов сок, пак на вкус.
Mama Desislava, не мога да ти помогна. Маги отдавна е изцяло на наша храна и не готвя специално за нея.Но, ако й дадеш маслини, кашкавал и сурови бадеми, може цял ден да си ги яде. Будала е тя. Simple Smile

# 201
Ох, Вери и той е на наша храна отдавна, но нищо не иска. Все не му харесва. Затова търся идеи, дано поне нещо му хареса.

# 202
shemet, smuty, аз си се настройвам за нормално раждане, страх ме е и от секциото, ноооо като знам с хемороидите какви са болки след това и какво значи махане и възстановяване...  #Crazy секциото поне ще ми спести хирургия на хемороидите след това, пак ще махам, но ще имам шанс да е без рязане  Sick ще видим днес какво ще си разказваме с личния лекар, пък това за големите бебета и диабета аз сега го разбрах, нашето ако имам диабет казаха, че пак ще го мерят и да видим колко е порастнал ако стигнем до видеозон  Rolling Eyes

# 203
Mama Desislava , и ние имаме като твоят проблем. Но напоследък е само на моменти в смисъл ,че ту яде , ту не. Но и аз му давам от всичко което се готви за нас. Лошото е че сурови зеленчуци въобще не иска да прояде, надявам се че това може да стане на по късен етап. С плодовете няма проблем ,а най любимото му е филия с Филаделфия.И аз като теб имам моменти когато се чудя и незнам какво да му приготвям и незнам как да постъпвам ,но си мисля ,че може би не е достатъчно огладнял.

# 204
  • Canada
MrsK, вие да не сте тръгнали на училище за бебета и мами Wink Аз вече на две такива съм записана и когато ходя съм много доволна:peace:
heureuse, ходим на курс "Знаци и пеене"  Simple Smile, много е интересно, използват се знаци за нечуващи, като идеята е детето да се научи да комуникира чрез знаците преди да е проговорило.
Вери, органик зърнени храни има и в Метро, Провиго и Лоблоус.

# 205
Yanadark, Маги започна да яде сурови зеленчуци след 3-тата годинка. Даже и сега зелената салата я хапва с 1000 уговорки.

# 206
Поздрави от Дубай!! Ето малко снимки за начало!
http://picasaweb.google.com/ekutrovska/Dubai?authkey=8aWlLWfb-Ls

За жалост нямам интернет още и не съм успяла да наваксам с четенето на всичките писания - цяла тема сте изписали!!!  Crazy

Тук е страхотно - на мен много ми харесва. Малко е особено, че няма зеленина .. освен палми. Но като цяло е супер. Подробности като ми пуснат нета Wink

# 207
Вери , Благодря ти за успокоението, и аз се надявам на това да  ги прояде на по -късен етап. Ние вкъщи без салата или пресен зеленчук не сядаме да ядем, така, че трябва и Дани да ги прояде все някога.

# 208
здравейте на всички Laughing

аз съм една щастлива бъдеща майка Hug, която след по-малко от два месеца ще кацне в монтреал. тогава живот и здраве ще съм минала половината си бременност и нашето първо детенце ще бъде канадче (след една неуспешна първа бременност за българче Sad)...
много се радвам, че има толкова мами от монтреал и ще бъда щастлива да си общуваме Grinning
не знам къде още ще се установим, но на първо време ще сме някъде в центъра, така че ако някой може да ми препоръча добър гинеколог, болница и всякакви други съвети, които идват на ума..всичко ще ми е от помощ!!!
благодаря предварително...
спокойствие и щастливи усмивки на всички

# 209
nadin13, добре дошла в нашата дружина. Това лято ще има много бебоци Heart Eyes
Ако прочетеш назад в темата а и в другите теми има много полезна информация за раждане в Монтреал Peace

Emi w Ottawa, страхотни снимки, ще чакаме още когато си пуснете интернета Grinning

Общи условия

Активация на акаунт