Майки в Канада - 21

• 28 167
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
# 211

това да не го види моят съпруг, че откога ме навива за момче

За Деси:
http://www.byebe.com/bg/c/?v%5B%5D=Desi&v%5B%5D=Ivan&Sub … 0%3B%26%231077%3B

Последна редакция: чт, 07 фев 2008, 22:46 от croco1

# 212
  • Канада, Монреал
nadin13, след 10-на дни летим за Монреал, ще имам съвсем прясна информация как стоят нещата с бременните и гинеколозите на място и ще пиша Simple Smile Погледни темата от началото, там също има инфо от канадските майки като бях задала същите въпроси, за което отново много благодаря Simple Smile
Моята лекарка ми даде карт бланш да си преведа наименованията на всичките кръвни изследвания на английски и да и ги дам да ми напише стойностите и да се подпише. Нещо обаче не мога да я накарам да ми даде изследването за биохмичния скрининг  Cry Не знам защо взе да се дърпа и не иска да ми дава изследванията, уж в началото разправяше, че нямало проблем...Но като са написани на бланка, мисля че ще е ок. На тази бланка мисля да преведа кръвната ми група и тази на мъжа ми, последните резултати от кръв и урина (самите стойности ще впише лекарката), васерман и друго не се сещам?!? Как мислите, това дали ще свърши някаква работа на лекарите в Канада като нямам оригиналните изследвания?
Слънчев ден ви желая   Heart Eyes Тук в София е едно гадно мъгливо времето.

# 213
благодаря ти, Lady_Cherie, пиши като пристигнеш!! странно ми е, че лекарката те пуска да пътуваш в толкова напреднала бременност?! Shocked Пази се!
това за изследванията е добра идея, аз също ще помоля моята лекарка да направи същото. аз още не съм за биохимичен скрининг и доста се колебая дали да го правя, като се има напредвид как мога да се шашна за нищо после?! на 27 г и не съм в рисковата група, но все пак адски ме е шубе от тези изследвания... Confused
имам още 2 седмици и дотогава трябва да реша Simple Smile

# 214
  • Canada
Lady_Cherie - дано ви мине леко пътуването! А защо лекарката ти не иска да ти даде изследванията?
nadin13 , добре дошла в канадската дружинка  Hug
simplyaven  - какво стана на прегледа? Успя ли да убедиш доктора за секцио.
Mama Desislava  - и моя син е в партията на злоядите Laughing. Единственото, което го е провокирало да яде нещо ново, бяха анимационните филми. От "Зайчето Бъни" прояде сурови моркови, а от Джордж - маймунката - банани. За всичко останало е на настроение и на моменти. От салатите само краставица яде от време на време, а като малък ядеше всичко.. Друго сурово не иска и да погледне. Sad
Emi w Ottawa - много хубави снимки. Ирина много е порастнала.
smuty - честито ви зъбче  Hug

# 215
  • Canada,Montreal,L'île-Perrot,Pincourt
Hola момичета!Измина една незабравима седмица за нас -ето и малко снимки:
http://biberon.myphotoalbum.com/view_photo.php?set_albumName=alb … 1&id=HPIM3328

nadin13-добре дошла в канадският отбор.
Emi w Ottawa-ще чакаме подробности,там е невероятно красиво така че Naughty
Lady_Cherie-безаварийно кацане на Канадска земя и бърза адаптация.
Вери -когато имаш време ми се обади.

# 216
  • Монреал
Здравейте на всички!
Пристигнахме и се установихме успешно - квартирата ни е малка, но на доста стратегическа позиция за лесно придвижване из града.

Открихме в близост до нас един марокански месар и съпругът ми е много щастлив, та исках да ви питам има ли някой български магазин също тук? Или поне отнякъде да се вземе сирене или кашкавал?

Благодаря предварително!

# 217
  • Vaudreuil Canada
Торонто мамите - нещо за вас - не знам дали ще ви послужи, но последната разпродажба за сезона е след няколко дни.
TarikMom за бг-сирене можете да видите в магазин Анка, магазин Букурещ - Bucarest Delicatessen, 4670 boul Décarie, Montreal, http://mourelatos.com/, Marche Adonis - 9590 Boul De L'acadie, Montreal QC, H4N 1L8 или 4601 Boul Des Sources, Roxboro QC, H8Y 3C5.
За Mourelatos не съм сигурна дали е арабски, но Marche Adonis са арабски магазини.

biberon много ми хареса мястото където сте били - и аз искам ... ама май за сега с искане ще си остана.

Последна редакция: сб, 09 фев 2008, 03:03 от shemet_neveroiaten

# 218
TarikMom, има, да.
Аз харесвам повече сиренето от "Фантис" отколкото от Коско и съответно Провиго. В последните 2 се продава едно и също сирене.
Та Фантис се намира на 6505 Hutchison; H2V 4C9; tel: 514 277 9207.

Там има и кашкавал, но не сме купували. Взимам от суперите т.нар. мраморен, когато има промоция. Във Фантис има и кори за баница също, маслини...друго не се сещам, защото аз лично не съм ходила. Simple Smile

По арабските магазини също се намира сирене, но не знам кои са и къде са.

biberon, чудни снимки!

# 219
Mourelatos е гръцки магазин. От там съм купувала българско сирене в кутии по 900гр, а вътре в самата кутия сиренето е вакумирано. Но за сирене купуваме предимно от магазин София. А кори за баница взимам от Adonis, там са доста по-евтини, отколкото на магазин София. Кашкавал не съм купувала, т.е. реших че чедъра е негов заместител и си хапваме него, моцарелата ми идва доста гумена, затова я ползваме само за сандвичи.
Адреса на магазин София е:
2737 Rue de Salaberry
tel. (514)332-2806
(намира се на изход 4 на магистрала 15 в посока на север,
срещу плацата Les Galleries Normandies)

# 220
  • Pierrefonds, CA
TarikMom, освен адресите, които са ти дали shemet_neveroiaten и Вери, ето и адреса на бг магазин

Marche Sofia Inc
2737 De Salaberry Rue
Montreal , QC H3M 1L4
(514) 332 2806

Има бг кашкавал в бг магазин,  Mourelatos, ...мисля, че и в Адонис   Rolling Eyes.

Mourelatos е гръцки .  А арабски магазини в Монреал колкото искаш, най- големия е Adonis . Аз лично много го харесвам   Laughing

# 221
Ние купуваме бяло сирене и кори за баница от магазин AKHAVAN, защото ни е най-близко. Има доста видове ядки и меса. Предлагат лютеници на Олинеза. Има и кисели краставички, зелеви листа за сърми, печени чушки и разни туршии, които са произведени в България. Адресът е:
Notre-Dame-de-Grâce :
6170 Sherbrooke W.
Montreal, Qc
H4B 1L8
Tél. : (514) 485-4887
Fax : (514) 485-7009

# 222
  • Vaudreuil Canada
Забравих нещо специфично за магазините Mourelatos и Adonis - не приемат или поне последно като съм проверявала не приемаха кредитни карти.
А като сме отпочнали магазините - ето още един голям и интересен - и в него не приемат кредитни карти и освен това трябва да си носите торби защото не дават - дават обаче кутии ама е неудобно ако си с градския транспорт - Mayrand - 5650 Boul Metropolitain E, Saint-Leonard QC, H1S 1A7 - там няма бг-сирене и кашкавал, но има други интересни неща за папане Simple Smile и някои цени са по-нисички.

# 223
  • Canada
TarikMom, ха добре си дошла и добре установила се!  Simple Smile Как само раздвижи темата  Simple Smile

shemet_neveroiatenSimple Smile къде ни прати ти чак на H1S  Simple Smile Май само rosist ще намаже  Laughing

И аз да дам моите 5 с'тинки за специфичните магазини - Esposito - сирена, салами, маслини, свят да ти се завие  Simple Smile

Дайте някой интересен магазин в западната част, тук даже за намиране на хубави плодове и зеленчуци имам трудности...

# 224
  • Vaudreuil Canada
MrsK за луканков салам на цена $6 килото се разхождам Simple Smile даже няколко пъти щото не винаги го има  Wink А за голеееееееееееми хубави целувки ходя до Лавал. Въобще и изобщо споделяйте кой какво търси ще го намерим с общи усилия ако го има на и около острова.
Какво разбираш под "интересен магазин в западната част" - Mourelatos и Adonis са точно там, ето ти още един http://www.fruiterie440.com/english/

Последна редакция: сб, 09 фев 2008, 05:30 от shemet_neveroiaten

Общи условия

Активация на акаунт