Майки в Канада - 21

• 28 160
  • 288
  •   1
Отговори
# 225

Живея близко до болницата. Не съм звъняла предварително никъде по телефони. Бяха ме подготвили, че трудно ще си намеря гинеколог, но аз направо отидох в болницата и след известно звънене насам - натам от служителката, която отговаря за часовете ми определи ден след близо 20 дни.

# 226
  • Pierrefonds, CA
shemet_neveroiaten салама унгарски ли е ?  Laughing Имам спомени , че той приличаше на луканков  Rolling Eyes
Отдавна не сме ходили там, пък и сега с бебка ..

MrsK, заслужава посещение склада  Peace

Един въпрос и от мен към майките, които са в майчинство : След колко време, горе-долу, ви върнаха обратно сертификата за раждане на бебето?

# 227
  • Vaudreuil Canada
Ели салама е подобен на унгарския който се продава в БГ, защото тук също сме купували унгарски но е с някаква специфична подправка и не ми харесва на вкус. Този който купуваме от склада е нарязан на големи колелца и пакетиран в найлонова опаковка.
Не ти разбрах въпроса за сертификата  Thinking

# 228
  • Монреал
Здравейте отново и благодаря ви много за отговорите и съветите! Страхотни сте  Heart Eyes
Утре ще направим една огромна обиколка на Монреал - още от сега си набелязахме маршрута и кои автобуси трябва да хващаме  Tired по една карта да не се загубим  Laughing
Поздрави и лека нощ на всички!

# 229
  • Canada
shemet_neveroiaten, освен да правим партия и да не бием всички път до там. Ама явно първо трябва да го посетим, за да видим какво има... Давам поръчка за луканковия салам  Simple Smile
Adonis го посещаваме, Fruterie 440  нещо не ме кефи тук, а това до Галери д'Анжу го харесвах много. Къде имаме Mourelatos тук?

Eli===, не мога да разбера какво питаш  Embarassed

# 230
  • Vaudreuil Canada
MrsK Fruiterie 440 в Анжу и мен ме кефи повече. Там има и много хубав месарски щанд ....
MOURELATOS WEST ISLAND
4957 St-John's Blvd.
Pierrefonds (Quebec) H9H 2A9
Демек кръстовището на булевардите Сен Жан и Пиерфонд.
Днес го играя секция "шопинг" към бг-мама.

# 231
shemet_neveroiaten, още ли приемат само дебит карти и кеш в Мейранд

# 232
Здравейте мами!
Тарикмам, добре дошла! В кой квартал се установихте? Луканковият салам както го описва Шеметката го има и в магазин Букурещ, пак е евтин, утре ще питам колко:oops: Аз пък търся сусам и органик месо, някой знае ли къде има?
Момичета, разрах че български лекар е приравнил дипломата си и вече е започнал практика като гинеколог в Монлеал. Мой приятел го познава, а и една наша съфорумка се паднала да ражда при него и май е останала много доволна Simple Smile Ако има интерес да питам моя приятел за координатите му, ако приема пациентки разбира се.
Ели, и аз не ти разбрах въпроса, ама утре мъж ми като се събуди може той да го разбере и да каже. У нас той се занимава със сметки и документи, дори и с майчинството ми Embarassed Хайде аз да лягам при двама от тримата ми мъже Mr. Green Embarassed Те досега се приспиваха, сега аз ще заспя наготово Laughing

# 233
  • Монреал
Тарикмам, добре дошла! В кой квартал се установихте?

newsm78 Хм, и аз май не знам - мисля, че се казва Villeray, но пък доколкото разбрах има и някакви "под"-квартали, но там вече не знам, защото като питах местните и те не бяха сигурни  hahaha

# 234
  • Pierrefonds, CA
Ох, не го разбрахте, понеже аз така съм и попитала  ooooh!

Трябва до определена дата да изпратя сертификата за раждане на бебка, за да докажа, че се е родила .., иначе ще ми спрат майчинството.
На вас искали ли са го и  ако да след колко време ви го върнаха ? Единствено оригинала искат.. казаха, че ще го върнат, но кога  Rolling Eyes

шемет невероятен, значи е друг салама.. Иначе унгаркия тук и на нас не ни харесва, нещо много кисел, странен  Rolling Eyes

# 235
  • Vaudreuil Canada
Ели на мен не са ми го искали така че не знам - обаче на мъжа ми искаха ROE (документа, който издават от работата като спреш работа за да излезнеш по майчинство/бащинство) и го върнаха обратно много бързо.
smuty последния път беше само кеш и с дебитна карта в Мейранд, ама и аз от 2 месеца поне не съм ходила там.

# 236
Дайте някой интересен магазин в западната част, тук даже за намиране на хубави плодове и зеленчуци имам трудности...

Ами за мен това е Sami Fruits в Ласал. На мястото, където е бил Мурелатос. Имат на още 4 места магазини. Ако искате, ще дам адресите.

heureuse, сусам съм виждала в Fruta si- то до нас. Ако може, питай за този лекар. Повече информация никога не е излишна.

# 237
  • Canada

shemet_neveroiatenSimple Smile къде ни прати ти чак на H1S  Simple Smile Май само rosist ще намаже  Laughing

Отдавна съм намазала Laughing. Както е тръгнало май срещичка ще си спретнем на Мейранд Mr. Green
smuty - не приемат още кредитни карти
TarikMom  добре дошла в Монтреал  Hug
За живеещите в източния край (ако има такива Grinning) - Bonanza la Lumiere http://www.bonanzalalumiere.com/ - май е най-известния италиански в кварталите наоколо - плодовете и зеленчуците са доста евтини, също има и зехтини на добри промоции Wink
biberon - с какво сте снимали? Направо като картички тези снимки, особено тази с бирите Sunglasses. Страхотна природа! Ако решим да ходим, ще те "контаквам" за координатите Wink

Последна редакция: сб, 09 фев 2008, 16:22 от rosist

# 238
  • Canada,Montreal,L'île-Perrot,Pincourt
Момичета да се ключа и аз по темата за БГ гинеколога.Случайно да се казва Атанас,
беше студент по акушерство и гинекология -но това беше аз като бях бременна .Понеже
имах разногласия с моят гинеколог (по какъв начин да раждам).И ми препоръчаха въпросният
човек(разговорът ни протече около 2 часа по телефона)беше страшно подробен и изчерпателен
по моят въпрос-останах адски доволна.Дано да става въпрос за  му ставам пациентка
без колебание.Искрен но се надявам за него Praynig
rosist имаме фотоапарат на HP-и сме много доволни.А снимката с бирите
е мое дело,бяхме седнали на един от 7 ресторанта(барбекю ресторанта)и гледката беше много
добра от там. Simple Smile.Няма проблем за координатите-точно в този комплекс 50% от персонала говорят
и френски-за наша изненада.

Последна редакция: сб, 09 фев 2008, 16:43 от biberon

# 239
Гледам сте се разприказвали за луканковия салам на Мейранд. И аз го обожавам, ама доста отдавна не сме ходили да си купуваме. А и както някой спомена - не винаги има #Cussing out Последния път пратих мъжа ми и баща ми да купят такъв, ама моя мъж нали все не внимава какво му говоря, беше купил някакъв много гаден, дето нищо луканково нямаше в него, а и беше по-скъп на всичкото отгоре Crossing Arms След този случай май само веднъж е ходил моя мъж, ама тогава нямало.
heureuse, аз сусам съм купувала от Макси, опаковките на Sans nom/No name/Без име  Peace
И като сме заговорили за магазини, може ли някой да ми каже къде мога да намеря бои за сладки в по-голяма гама от цветове. По-конкретно ми трябва черна. Иначе синьо, зелено, червено и жълто си купих от Walmart, ама нямаше други цветове. Май преди съм виждала такива неща на магазин Букурещ, ама ми е далечко само да отида за проверка Thinking

Общи условия

Активация на акаунт