Майки в Канада - 21

• 28 191
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
  • Калгари, Канада
smuty, първо зъбче ли? Да ви е честито! Докато се усетите и ще имате цяла армия зъбки. Peace

Мamamia освен Албена (която се премести на хиловете) има още една българка с детска градина (доколкото разбрах в даунтаун). Ако те интересува мога да ти намеря тел. им.

Titina, и аз не знам още какво ще ми трябва. Ще взема да ти пиша на лични.

# 181
  • Vaudreuil Canada
smuty честито зъбче - нали знаеш, че който пръв го е видял, трябва да купи нещо беличко на бебчето за подарък.
И ние се захранвахме с малки количества в началото, но не съм правила сама кашата - затова и бяха толкова удобни малките разфасовки каша на my organic baby, но след случилото се не бих рискувала с тях. Чак към 9-10 месец почнахме да ядеме по-големи количества и към годинката започнахме да правиме самостоятелно ядене без да си дояжда с кърма. Но последното стана само по мое настояване защото трябва да тръгна на работа скоро и все пак някак трябва да редуцирам дневните кърмения.
Аз лично не знам и как ще пасирате такова малко количество каша освен на ръка да се стрие в нещо като хаванче ....

# 182
Не го знаех това за беличкото. Има ли и други обичаи? Аз го видях първа, по скоро напипах като ми захапа пръста:).  Вижда се една чертичка само. Ще му купя утре нещо. Дано са изринали улиците , че ме е страх да карам в тази гадост сама.
Мрънкането, чесането и тръшкането обаче продължава у нас. Болят ме ушите. Само като го заведа на магазин се кротва и зяпа бабите и количките им.  Сега заспа та разпускам.

Последна редакция: пн, 04 фев 2008, 04:16 от smuty

# 183
  • Vaudreuil Canada
smuty зъбчетата в повечето случаи излизат на двойки, така че скоро чакай второто....

# 184
Здравейте моми4ета,имам един вьпрос кьм вас ако може да ми помогнете.Майка ми си трьгва след 2 седмици и искам да купя сувенири за спомен на близките ми от рода на клю4одьржатели ,химикали/с Кан.знаме/ и такива неща,оба4е за мое у4удване в доларамата на Скуер уан няма нищо такова. Та вьпроса ми е ако някоя от вас знае кьде мога да намеря такива неща за $1,ще ми направи голяма услуга. Hug
Лека ве4ер.

# 185
Привет и от нас Simple Smile

Един бебешко-кулинарен въпрос: как приготвяте месото за пюре за бебета?
Има ли някакви специални стъпки, които да сте чували че се следват? Малко страхлива съм да го приготвям и реших да питам как процедирате  Peace

# 186
  • Canada
Кивито, рекламни дреболии има на малката плаца на Хюронтарио и Дъндас - тази с индийския магазин за дрехи и платове от едната страна. Не помня как се казваше магазина (не е доларама, а нещо друго. В него има и доста неща за над 1$), дали не беше Доларблиц? Пада се по диагонал срещу Роялбанк. В този магазин със сигурност има химикалки, ключодържатели, тефтерчета, чаши и т.н. с канадското знаме.
denzul, аз месото винаги го варя предварително. Добавях го допълнително в пюретата, предварително нарязано на много, много дребни парчета. И до сега като правя пилешка супа за Слава, така процедирам с пилешкото месо, че ако е на по-голями парчета, месото се тегли на конци, тя се дави и си получавам изядената супа обратно.
Момичета, да ви препоръчам начин за готвене на "боб за дребосъци". С моите щерки се бях видяла в чудо - и голямата като беше малка и сега дребната, обичат готвен зрял боб, но след като си изядат порцията ми я връщаха обратно. Реших, че е от люспите, защото при този, който готвя, са големи и дебели. Та какво правя - накисвам боба от вечерта (използвам "Лима биинс") в мноооого вода. На сутринта зърната са огромни и люспите се махат много лесно. Е малко си е игра докато всяко бобче бъде обелено, но си струва. После си готвя боба както си знам. Става много бързо, а понеже няма какво да "държи" зърната, те се размиват и самото ядене става като каша. Моите щерки мого го харесват така и рекламации за сега не съм получавала. Пак заради люспите почнах да готвя и белена леща - и тя се прие добре от децата. Още не съм открила начин как да беля грах Mr. Green Голям зор виждах да го прекарвам през цедка, докато момичетата бяха бебета. Таткото ни обаче държи да "вижда" какво яде и при него тези бързи манджи не минават.

# 187
  • Vaudreuil Canada
denzul моя разбойник хич не ми одобри месото.......... Иначе го правих като нарязах на порции пилето - сварих го обезкостих - като отделих бялото месо и с малко от бульона пасирах двете купички месо поотделно. За сега обаче не е във възторг да го яде.
Ама той напоследък от повечето неща не е във възторг - май ставаме злояди.

# 188
Според моите инструкции месото се вари с малко вода , ниаколко резенчета морков, целина и т.н.  (за аромат)  после се вади и се пасира с част от прецедения булион. Зеленчуците не се слагат в пюрето. Още топло месното пюре се сипва във форма за лед , покрива се с фолио и се слага в камерата. При сервиране кубчетата и се смесват със зеленчуково пюре. Аз мисля другата седмица да пробвам с пуешко филе от костко - уж е хубаво. Преди това ще дам малко готово пюре пуйка със сладък картоф.

Последна редакция: пн, 04 фев 2008, 18:06 от smuty

# 189

Симплиаевън, как върви мартенският момък в Теб? Подготви ли се вече, ще имаш ли помощ от БГ или ще бъдете само двамата с 1/2?

Калида, радвам се да те видя пак  Simple Smile момъкът шава много, но аз нещо на финалната права сдадох багажа  Sad диабетните ми изследвания са лоши и пак ходих, утре окончателно ще знам имам ли или не. може би ако имам това ще да е причината, че момъкът си вървеше отдавна по-големичък, сега сигурно е още по-голям, аз трудно го нося вече, а имаме още доста  Rolling Eyes

в добавка цъфнах с два външни и адски болезнени и кървящи хемороида. това само по себе си не е изненада за всяка бременна май, но при мен е от много години проблем. веднъж съм ги махала в България след като няколко години не се повлияха от никакво лечение и накрая нямаше вече друг изход. сега в петия месец ходих на колоноскопия и ми казаха, че са цяла купчина, но бяха вътрешни тогава. живея си на диета, с фибри и добавки + разхлабителни нон стоп, но за съжаление и това не помогна и излязоха. засега само два, но при едно раждане е ясно, че ще стане страшно  Cry

с мъжа ми сме сигурни, че искаме да направя секцио, той също знае какво беше преди и с новородено бебе ще е неимоверно трудно, особено ако трябва да ги махам пак, а то така изглежда, най-малкото тези двата вече няма да изчезнат... и сега ще се борим тук със системата, събрахме информация за Англия и Франция, където това си е показател за секцио, заради евентуално тромбоциране на излезлите хемороиди, не знаем как е тук, но ако някой знае, ще съм много благодарна за всякаква информация!

та така, поради невъзможност да седя дълго, вършея наоколо и се моля нещата да се наредят  Praynig

# 190
  • Калгари, Канада
Леле, simplyaven! За жалост мога само да ти съчувствам, но ако чуя нещо ще пиша. Твоя лекар какво каза за секциото? Защо не звъннеш на Хелт телефона, могат да ти дадат някаква информация.

# 191
  • Калгари, Канада
simplyaven. прочети това:
http://www.healthtoday.net/sect_channels1.cfm?ID=699&categor … ;section=Channels
като напишеш "cesarean delivery Canada" в търсачката излизат разни неща.
Аз все пак те съветвам да се добереш до разни Хелт телефони и инстанции и да ги разпиташ. Peace

# 192
smuty, shemet_neveroiaten, Sneji, Много ви благодаря за отговорите.
А купувате ли специално месо, или каквото е в магазините. Като се позамисля кой знае с какви антибиотици тъпчат животните. 

# 193
Леле, simplyaven! За жалост мога само да ти съчувствам, но ако чуя нещо ще пиша. Твоя лекар какво каза за секциото? Защо не звъннеш на Хелт телефона, могат да ти дадат някаква информация.

благодаря ти за линка, сега ще вляза да чета и там   bouquet за хелт телефона ще изчкам да видя утре първо личния ми лекар какво ще каже, защото при гинеколога часа ми е чак на 14-ти февруари, а хирурга ми и той бил във ваканция до 25-ти февруари и в такива моменти ме хваща гнева, заради липсата на алтернатива  Close но нямам избор а момента и това доста ни подтиска, малко като заклещени в ъгъла се чувстваме  Sad неприятно е, че ако гинекологът откаже, ние нямаме много време да търсим друг, който да прояви разбиране и така... но засега се надяваме на най-доброто  Praynig

# 194
smuty, shemet_neveroiaten, Sneji, Много ви благодаря за отговорите.
А купувате ли специално месо, или каквото е в магазините. Като се позамисля кой знае с какви антибиотици тъпчат животните. 
Купувах по-скъпо месо, например Maple Leaf, понякога органик. Като цяло избягвам замразено месо, и никога не съм замразявала на порцийки, точно защото не мога да съм сигурна дали не е било замразено веднъж или няколко пъти. Моята дъщеря не е много по месата, обича риба за моя радост- салмон на фурна с варени картофи.

Общи условия

Активация на акаунт