Очакваме през ЮЛИ лъвчета и раци, но може да ни изненадат и близнаци ;)

• 14 360
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
  • София

Мамите с по-големи дечица, виждали ли сте в Бг такова, за да стъпи баткото/каката? А дали става на всяка количка?
Не съм виждала по магазините, но на морето чужденките с повече деца ползват редовно, там съм виждала. Уви, не мисля, че ще е приложимо за нас, не го виждам Николчо да се свърти на тая степенка и да си кюта, не е в негов стил Joy

# 91
Момичета, така и не разбрах има ли среща тази вечер, така че се разхвърлям в къщи да чистя. По-късно ще се включа, че имам още въпроси около феталната.
С нещо друго помага ли, освен да се знаят уврежданията и да се направи избор за аборт?

# 92
По-късно ще се включа, че имам още въпроси около феталната.
С нещо друго помага ли, освен да се знаят уврежданията и да се направи избор за аборт?

Аз нещо не мога да разбера въпроса ти. Това е ултразвуков преглед - с какво друго да помогне? Нали точно това му е функцията да установи уврежданията...

# 93
Ами не знам, точно за това питам - с нещо друго помага ли освен да установи. При положение, че аборт не се прави в толкова напреднала бременност, какво ще донесе това изследване.

Питам, понеже не съм в рискова група, нито е забелязано нещо нередно и се чудя защо трябва да правя фетална, освен с информативна цел. Бебето така и така не може да се лекува в корема  newsm78 Та май нищо не променя факта дали ще знам или няма да знам, ако има нещо?

Бих го направила от любопитство, просто да си видя патето по-детайлно, но знам че 3 и 4 Дтата са вредни и се препоръчва не повече от два, в САЩ даже е позволен само един (по непотвърдени данни), та за това се чудя дали да не го спестя на детето.

# 94
http://stores.kiwi-kid.com/catalog/Step%20Up%20Board%20125.jpg

http://www.poppets.ltd.uk/imageBrowser.jsp?id=5000858&vaid=5 … p%20Buggy%20Board

Мамите с по-големи дечица, виждали ли сте в Бг такова, за да стъпи баткото/каката? А дали става на всяка количка?

И аз съм се ориентирала към такова, но мисля че за моята количка няма да стане. Но ще оглеждам още. Зависи каква ти е и колко ти е издадена дръжката на количката (дали ще има място детето да застане между теб и гърба на количката).

Иначе аз съм в България тия дни, хвърлям ви по едно око, защото нямам много време ...но мисля, че ще спра да пиша в темата. Пожелавам на всички здрави бебенца през юли Hug

# 95
Ами не знам, точно за това питам - с нещо друго помага ли освен да установи. При положение, че аборт не се прави в толкова напреднала бременност, какво ще донесе това изследване.

Питам, понеже не съм в рискова група, нито е забелязано нещо нередно и се чудя защо трябва да правя фетална, освен с информативна цел. Бебето така и така не може да се лекува в корема  newsm78 Та май нищо не променя факта дали ще знам или няма да знам, ако има нещо?

Бих го направила от любопитство, просто да си видя патето по-детайлно, но знам че 3 и 4 Дтата са вредни и се препоръчва не повече от два, в САЩ даже е позволен само един (по непотвърдени данни), та за това се чудя дали да не го спестя на детето.

Ами това си е просто преглед - няма какво да направи, няма как да "излекува" бебето самия преглед.

Феталната морфология си се прави на 2D, а 3 или 4Д пускат за кеф на родителите по време на прегледа... няма съвсем общо 3Д с феталната морфология, просто ги съчетават.

# 96

Иначе аз съм в България тия дни, хвърлям ви по едно око, защото нямам много време ...но мисля, че ще спра да пиша в темата. Пожелавам на всички здрави бебенца през юли Hug
Майра, дано не е истина това, което си помислих Confused

# 97

При всички положения е добре родителите да да са подготвени ако има нещо нередно. Шокът след раждането ако не знаеш е огромен. Аз имам близки, които си имат бебе с дефекти по ръцете (няма да споменавам какви), още след раждането е обявено за инвалид  Shocked. Какво да ти кажа голяма трагедия, сега ще съдят болницата и наблюдаващия.

Да не дава годпод никому!!!

# 98
Дуци,  Hug всичко е наред при нас. С бебо сме добре Heart Eyes

За последен път пиша това. Тук ехографите по здравната каса са 3. Не писах, че по прекалено честите ехографи не са полезни (затопляли се май околоплодните води), защото имам чувството, че каквото и да кажа различно се приема на нож..
Иначе 3Д и 4Д са baby tv, както се изрази лекарят при който ходих тук, в София преди години. Фетална морфология не се прави на 3Д !!!

Та именно 2ри и 3ти ехографски преглед в Германия (около 20-22 г.с и към 30 г.с) са така наречените фетални морфологии. Тук са задължителни прегледи. При обикновен преглед не винаги се забелязват проблемите (има случай на майка от форума с бебе със спина бифида, което не е видяно на обикновен преглед, съотвено съвета - ако имаш излишни пари - прави фетална.....и няма да продължавам как се е развила цялата история)...

Не е вярно, че аборт толкова късно не се прави. По медицински показания се прави - просто вече не е аборт, а раждане. Ще спестя и тук подробности. Това обаче е решение на майката - никой не може да те накара.

# 99
Patishonka, ако имаш нужда от още аргументи за ФМ приеми и този, макар, че Белинда го е споменала, но не си му обърнала внимание явно - има увреждания, които са леки и за които е добре да се знае навреме, още по време на бременността, за да се предприемат мерки веднага след раждането. Например леки форми на Спина бифида може да се коригират и детето да си живее здраво и щастливо цял живот. Също някои леки увреждания на сърчицето, при които е важно да се направи бързо корекция... Има и други, но не съм толкова запозната. Добър специалист прави добра фетална и на обикновен 2Д, останалото са екстри, които правят просто образа видим, но пък и при тях може да се засече аномалия при близко оглеждане на личицето - например раздалечени очи, недоразвит нос и т.н. Що се отнася до аборта и какво ще реши човек - до човек си е. Има бебта, които от сега може да се разбере дали ще оцелеят след раждането, ако майката не желае да преживява цялото чакане до деветия месец при положение, че знае какъв ще е изходът за бебето - може да се предизвика раждане, не да се прави аборт на такъв вече напреднал етап в пети месец...
При положение, че ФМ е просто още едно гледане на видеозон - най-добре да се направи без толкова въпроси и колебания. дано на никоя от нас не се налага да пави изборът, за който написах малко по-горе..

# 100
  • Sofia

Днес си взех изследванията от БХС и всичко е ОК. Изчисленият риск е 1 към 9927.В 16.h съм на консултация  и преглед на ултарзвук. Надявам се всичко да е наред, че след подтискащия преглед в Токуда (струващ 60лв.) доста се бях притеснила.

Какво е станало на прегледа в Токуда, че се притесних newsm78 Аз съм на фетална там следващия месец. Нещо лошо ли са ти казали? Така и не можах да намеря отзиви за д-р Колева.

На ивончето и пърл мерси за инфото за плацентата. Като се поразрових и аз установих, че засега е рано да се притеснявам, така че ще  мисля позитивно засега Sunglasses Както каза докторката- рано е да се притесняваме, нещата тепърва ще се променят. Освен всичко друго май таза ми се води тесен засега, така че секциото живот и здраве може верно да не ми се размине.

# 101
Ако не се лъжа става въпрос за 5 минутния преглед. Това беше оплакването, че е продължил само 5 минути. Което си е за оплакване щом става дума за ФМ, където има нужда от повече внимание.

# 102
Току що се връщам от преглед и съм много щастлива Grinning. Бебо е станал много голям цели 17см.от главата до петичките. Моята лекарка ме гледа много подробно и внимателно и каза, че не вижда причина за притеснение. Бебо си спеше сладко сладко и само на два питъ се протегна - като голям човек Hug
Относно прегледа в Токуда при д-р Колева - продължи точно 5мин, ня въобще не проговори само ми пъхна една бланка в ръцете и каза да отивам веднага в МД за БХС. Успях самоя да я попитам дали всичко е наред  и получих едносричния отговор ДА и нищо повече. Не знам дали ще отида повторно при нея. При нея ходих и в 11-12г.с. и тогава прегледа мина много по-добре. Така, че още се колебая дали Колева е добър специалист и на вторият преглед е била нещо изнервена или просто първия път съм случила  Mr. Green. Последно само да ви кажа, че днес много ми се скараха за килограмите и сега на диета - тестени храни в много малко количества.

# 103
От толкова канене са срещата на Бс мамите не можах да отида.От декември месец чакаме външната си врата и защо да не решат точно днес да дойдо и то в 5 (последен монтаж).Мъжът ми и той на физиотерапия такаче единственият който може да опази вкъщи бях аз.Въорежена с метла и лопата се пречках на майсторите 2часа и с мисълта за вкусната пица мислех какво и колко съм изпуснала.Обещавам си следващият да наваксам и от рано да си направя непроменяеми планове.А сега чакам с нетърпение да се върнете и да споделите преживяното.Чакам и снимки

# 104
На всички нови мамчета - топла прегръдка за добре дошли.  Hug

Майра, всичко ОК ли е? Звучиш някак различно. Стискам палци за положителен отговор.

Мамчетата, които пият Магнерот - за какво помага? Чисто информативно...

Аз от вчера спрях чистата фолиева киселина и сега пия Центрум Матерна. Много добре ми понася, само че имам страничен ефект - увеличих драстично хапването.  Laughing Като следствие вечер корема ми е гигантски  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт