~*~ Bir varmis, bir yokmus.... Имало едно време... ~*~ - Турция`4

• 27 292
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
Цвете, в сем-вото на мъжа ми, едната му стринка е кюрдка (има ли такава дума Embarassed...само знам , че не са и давали да говори езика си на децата ...Но тя си е туркиня, те са просто малцинство, етническа група, както турците в бг, азaрбеiдjaнците в tR,,,но те си се считат за граждани на страната , в която са ... . Не всички кюрди са ПКК членове i/ili poddrajnici  ...Както и не всичко в Афганистан са Талибани...Проблемът ,най-просто както на мен ми беше обяснен е че те искат да им се даде земя, една част от Турция ,за да си направаят Кюрдска държава ....ми то и аз искам NY да е мой, ма не става така  Mr. Green.. 

Мистик = радвам се ,че ти е харесало в редиците на този подфорум Simple Smile Хубаво е да знаеш , че има и др. хора с нормално действащи сиви клетки Simple Smile и съм Напълно съгласна ПАК Simple Smile с мнението за жените Simple Smile Много сме, силни сме Simple Smile  Peace

И последно , проворкирана от коментара на Шенай и от видеото от Айла ...аз едно не разбирам , или аз съм тъпо парче , или не знам ...Как и защо се позволява или може една страна да приеме Шария като свой закон ... Нали в The Holy Quran пише ИЗРИЧНО , ЧЕ НЯМА COMPULSION IN RELIGION, т,.е, не може никой да насили др, човек да вярва  или да приеме Исляма ... е тогава защо acaba могат да налагат норми САМО за жените (едно жената сама да иска да се покрие , заради собствените си разбирания, убеждения и от чувставта cи към Господ,e 1, и ако го направо то трябва да е точно заради тази и лична вътрешна вразка с нейния създател, а не заради баща, брат, син, чичо или не знам си там кой още от родата (или пък още по-абсурдно заради някой си там държавен религиозен служител)....  newsm78 Confused

ps: 2:256 There is no compulsion in religion, for the right way is clearly from the wrong way. Whoever therefore rejects the forces of evil and believes in God, he has taken hold of a support most unfailing, which shall never give way, for God is All Hearing and Knowing.
256.     Няма принуждение в религията. Отличи се вече истината от заблудата...... (http://www.islaam.hit.bg/koran/index.htm)

Heart Eyes  bouquet Hug

Последна редакция: чт, 24 яну 2008, 23:06 от bz

# 181
Какви сериозни теми сте подхванали...mistik, не се терзай аз си мисля че с времето хората все повече ще си променят отношението към Турция към добро, историческото наследство и изгражданите с десетилетия стереотипи трудно се променят, но има светлина в тунела  Peace

Преди революцията каква е била преобладаващата религия в Иран, не знам но персите аз не ги свързам толкова с исляма, каква ирония на съдбата в момента да са една от най-ислямистките държави....

# 182
  • Истанбул
Kato WSYAKA религия и İсламът се е превърнал в инструмент в ръцете на властолюбцте в борбата за надмощие  Пак нищо ново под слънцето! Вечната борба
Всяка религия е съществувала за да направии хората по_добр по_толерантни един към друг, но ние хората сме мръсни същества, по_точно мъжете ли да кажа

# 183
Мистик, регистрирана ли си в нюз бг и сега?

# 184
  • Истанбул
Мисля,че да ако не ми е изпаднала регистрацията Grinning

# 185
Шенай   изпратихте ли щерката   bouquet

Айля   защо мислиш че са забрадени като Бен Ладин  JoyТой е от сунистите а тези от Иран са от шаистите Малко са странни и с особености   Лично на мен са ми тъмна мъгла
Виж тези от ливанските шаисти са малко по различни и по близки до сунистите Така че има разлика в забрадяването  Peace  bouquet

Бз    Мила това че няма принуждение в религията   е вярно  Но не се отнася за хижаба  Peace

Това че момичета в по голяма възраст си го махат е проблем на възпитанието в детството За съжаление не всички родители са образовани или  се стараят да разбират проблемите на младите И така много момичета  като пораснат и започват да разбират нещата сами  по свое желание се забраждат Даже ако майка им не носи кърпа
Това за хижаба е задължение на всяка мюсюлманка когато стигне до определена възраст
Но не е задължително да е както го слагат в Иран
И както се казва в сурата Нур ,ает 31  как трябва да се прикрива мюсюлманката
После в сурата Ал Ахзаб ,ает 59  е казано защо  да носят този хижаб,
Сега имам Корана на руски но с бг превод ако искаш мога да го намеря

Въобще хижаба е за улеснение на вярващите а повече знае Алах ,субхана хуа таала

Това за турците в Бг Наистина е неприятно И аз имах навремето един съученик и една приятелка От  интелигентни семейства Но за съжалени еобщественото мнение е глупаво ,не ги приемаха нито за българи нито за турци

Извинявайте ако   така нахълтах в темата ви С най добри пожелания към всички вас   bouquet

# 186
Туй за шириата и АКР е чиста пропаганда. Една страна тръгнала по пътя за членство в ЕС трудно би направила този мноооого остър завой. А Еджевит и неговото последно управление беше голямо фиаско, лека му пръст. Да не говорим, че Турция е получила покана за членство в ЕС още преди Гърция, а Еджевит я е отхвърлил с лека ръка. Иначе гледах едно интервю с Rahşan Ecevit преди време. Много скромна жена и наистина е обичала безкрайно съпруга си, невероятна любов.

А за кюрдите винаги имам едно наум, без значение колко са сладкодумни и любезни. Да ме прощават тези с кюрдска кръв. НО  Парен каша духа!!! 

За съжаление Ислямът е разпространен в слаборазвити страни, с необразовано население и закостенели традиции. Затова и истинското му лице не се вижда, а грозна и изопачена картина.

/eftelya/  и ние имаме една малка разбойничка Мелис в къщи. Голяма сладурана е адашката.

Последна редакция: пт, 25 яну 2008, 00:54 от kaigi

# 187
Кияги, управението на Еджевит беше голяма трагедия, за Рашхан казах, че я харесвам като човек. Аз обаче имам известни подозрения към АКП. Не помните ли как Ердоан беше рецитирал стихотворенийце?

# 188
А вие гласувахте ли на референдума, момичета Simple Smile?

# 189
Kato WSYAKA религия и İсламът се е превърнал в инструмент в ръцете на властолюбцте в борбата за надмощие  Пак нищо ново под слънцето! Вечната борба
Всяка религия е съществувала за да направии хората по_добр по_толерантни един към друг, но ние хората сме мръсни същества, по_точно мъжете ли да кажа

Kaжи kaжи Simple Smile

=======

Добр'утро момичета:)

'Aйде на закускатаaaaaaaaaaa..... (bi' lira-bi' lira-bi' lira-bi' lira-bi' lira-bi' lira-bi' lira-bi' lira....   Simple Smile

http://images21.snimka.bg/004079288.jpg
http://bmert.net/wordpress/wp-content/uploads/2006/02/ayran2.jpg

bouquet Party Mr. Green

ps: Ще отговарям по-късно Simple Smile до после ... Peace

# 190
Здравейте на всички, гледам серизони теми сте подхванали!

Последна редакция: пт, 25 яну 2008, 11:14 от pina

# 191
Günadın!

Една снежна снимка от тази сутрин по поръчка на drize

sladka_hapka mersi za photobucket.com наистина много полезен сайт.  newsm51

Pina:

1. Никой не е очаквал шириат от АКР като ги е избирал.
2. Те от самото начала работят за членство в ЕС. Тези които не искат членство са опозиционните партии.
3. Саркози е против Турция в ЕС и подкрепа няма от Франция и никога не е имало.

Последна редакция: пт, 25 яну 2008, 10:40 от kaigi

# 192
Здравейте и от мен!!!
Къде сте всички?Във Варна днес  е чудесно временцето и ние досега бяхме по улиците.Прибрах се и веднага заплекнах на компа ,нооо Cryняма никой от моите дружки.Къде сте бе момичета?

# 193

Бз    Мила това че няма принуждение в религията   е вярно  Но не се отнася за хижаба  Peace

Това че момичета в по голяма възраст си го махат е проблем на възпитанието в детството За съжаление не всички родители са образовани или  се стараят да разбират проблемите на младите И така много момичета  като пораснат и започват да разбират нещата сами  по свое желание се забраждат Даже ако майка им не носи кърпа
Това за хижаба е задължение на всяка мюсюлманка когато стигне до определена възраст
Но не е задължително да е както го слагат в Иран
И както се казва в сурата Нур ,ает 31  как трябва да се прикрива мюсюлманката
После в сурата Ал Ахзаб ,ает 59  е казано защо  да носят този хижаб,
Сега имам Корана на руски но с бг превод ако искаш мога да го намеря

Въобще хижаба е за улеснение на вярващите а повече знае Алах ,субхана хуа таала

Peace

...(едно жената сама да иска да се покрие , заради собствените си разбирания, убеждения и от чувставта cи към Господ,e 1, и ако го направо то трябва да е точно заради тази и лична вътрешна вразка с нейния създател, а не заради баща, брат, син, чичо или не знам си там кой още от родата (или пък още по-абсурдно заради някой си там държавен религиозен служител)....  newsm78 Confused...

Едно е да е задължително според Quran-а (но в крайна сметка всяка жена сама прави избора си, не по принуждение, а по убеждение) и съвсем др. е да са налага наcилствено от правителството , поне аз намирам разликата . Eдва ли правитеслтвото прави тази крачка, само заради възвишени духовни и морални подбуди. E й там е за мен протоворечието, АКО и КОГАТО е лично решение, въобще не ми минава и през глава да го подлагам на съмнение това решение.  Swear, cherie amie, мерси за предложението за Книгата, аз го имам и на БГ и на Tr  и на Англ, знам че винаги мога да те питам Simple Smile, ако имам въпроси, нали  Heart Eyes

Шенай, за поемата на Мехмет Акиф ЕРСОЙ(Mehmet Akif Ersoy, нямa общо с Bülent Ersoy (http://www.bingolonline.com/resimhaberi/7446.jpg ) ли става въпрос  newsm78

Снимките са страхотни, къде тозу сняг, бе Каиги ...Тук пак Т падна (сутринта беше 4 градуса, а изглеждаше като да беше минус 4 ) ....хич не обичам зимата .... Mr. Green

Хайде нещо леко за следобедна закуска след сериозните теми  Hug
http://images.jupiterimages.com/common/detail/84/00/23040084.jpg
http://www.whistlermountaineer.com/files/Images/our_train/afternoon_tea-large.jpg

bouquet

# 194
http://www.nytimes.com/slideshow/2007/09/05/travel/20070909_NEXT … DESHOW_index.html

Ето нещо красиво от Турция, на което се лубувах наскоро. Дано някой ден го видя и на живо.

Общи условия

Активация на акаунт