Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 21

  • 48 125
  • 287
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 419
Пепи а ти си знаеш,тортите са ти великолепни.Само да питам крема пухкав ли става?

# 106
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Пепи а ти си знаеш,тортите са ти великолепни.Само да питам крема пухкав ли става?
Любе, да, крема става пухкав и много приятен. Мисля, че можеше да поеме още от карамеления крем на д-р Йоткер, но за жалост имах само едно пакетче и си го направих с 0.500мл. мляко. Ако бяха 2 пакета с 1 л. мляко, може би масленият крем щеше да поеме 2/3 от него. За следващият път обаче ще знам и ще си купя повече кремчета (този просто го имах под ръка Wink )

# 107
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610

Може ли някой да ми каже как да си постна снимка намалена, която едновременно да е линк към по-голямата?

Гледах и се чудих, но са някакви много объркании кодове и не разбрах...
Моля като на идиот, обяснете...

Значи трябват ти линкове към малка и към голяма снимка взимаш го като кликнеш с десен бутон на съответната малка или голяма снимка и избереш пропъртис - някъде в средата на прозореца който ще се отвори е линка.
После кликваш последователно на бутончета "вмъкни връзка" и "вмъкни изображение" - първите две бутончета над големия прозорец в който си пишеш отговора но в обратен ред. Добавяш едно = и вкарваш съответните линкове - трябва да се получи нещо такова но без интервалите [ url =линк на голяма снимка ][ img] линк на малка снимка [ /img][ /url]

# 108
  • Мнения: 3 861

Може ли някой да ми каже как да си постна снимка намалена, която едновременно да е линк към по-голямата?

Гледах и се чудих, но са някакви много объркании кодове и не разбрах...
Моля като на идиот, обяснете...

Значи трябват ти линкове към малка и към голяма снимка взимаш го като кликнеш с десен бутон на съответната малка или голяма снимка и избереш пропъртис - някъде в средата на прозореца който ще се отвори е линка.
После кликваш последователно на бутончета "вмъкни връзка" и "вмъкни изображение" - първите две бутончета над големия прозорец в който си пишеш отговора но в обратен ред. Добавяш едно = и вкарваш съответните линкове - трябва да се получи нещо такова но без интервалите [ url =линк на голяма снимка ][ img] линк на малка снимка [ /img][ /url]

Аз този начин го знам, но това означава, че трябва да имам вече намалена снимка за да го направя...

Но има и някакъв друг начин, но доста оплетен ми се струва

разучавах го от линквете-снимки пуснати от Пепи на тортата за родителите и преди 2 страници. Ако цъкнеш там на постинга и цитат и ще разбереш за какво говоря...

# 109
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
доня КОПРИВА, shemet_neveroiaten ти е казала съвсем вярно. Ако ползваш снимка.бг за качване в ] [ /url] ще си сложиш линка към голямата снимка . Аз просто вече си качвам снимките в multiply.com и за това ти се струва объркано. Те там нямат разширения jpg.

Ето ти и със снимка.бг- кликни на цитат и ще видиш че не е сложно

# 110
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Момичета благодаря ви за пожеланията, днес много изненади ме чакаха много нещо в тоя форум, но е ужасно приятно и съм много щастлива. Благодаря ви от сърце.  Hug  bouquet Hug Черпя ви виртуално кой с какво му е на сърце  Mr. Green
Ето това е тортичката която правих за днешния празник, та даже вече я преполовихме, та ви пускам и разрез.

Това е разреза, но кликнете върху снимката, че да не товаря темичката с много снимки:

Накрая стана  добре, но не исках да изглежда така имах много проблеми с украсата и ужасно ме е яд, че не успях да направя това, което исках. Първо аз ли съм в грешка не знам, но нали млечния марципан е става бял, е може би това е единствената торта с млечен марципан дето цвета му е жълт  Joy. правих го с НИДо на нестле а, то си беше жълто и марципана ми стана жълт, много се изненадах от резултата. Иначе на вкус е наистина супер макар и доста сладък. Като оставим гънките дето така и не се загладиха, та повлияха на рисунъка отстрани, по-големият ми проблем се оказаха цветята. направих повече от 20 цветя, рози, и орхидеи и още един куп други и исках да ги оставя бели и после да ги оцветя със суха боя без вода колкото да имат отенък на розово, кремаво или жълто не знам дали ме разбирате, но се оказа, че обичките не хващат и това е. Предполагам, че има специално бои които успяват да оцветят по този начин , защото съм виждала в някой книжки как оцветяват по този начин, даже ще пусна покъсано клип че на един орхидеи да видите какво имам предвид. Е, при мен не стана а като сложих вода и стана ужасно , цветовете гадни настини, абе не станаха, единствено тия орхидеи дето спасих и това е . Ако има някой който да е запознат как става това оцветяване или да го е правил моля да сподели, че много искам да ползвам тая техника , а не знам с кои боички става добре.  Cry.
Иначе вътре са пандишпанови блатове с два крема на основата на муса на Танита, но с повечко сирене и в единия добавка течен шоколад, а другия кокосови стърготини. Това е.
П.С. Някой беше искал разрез на тортата от РД на баща ми, но за съжаление в галамацията забравих да снимам и затова няма как  Wink

Последна редакция: нд, 27 яну 2008, 19:07 от КорНиШонка

# 111
  • Мнения: 5 878
Правих за едно гости днес следната комбинация -
блат морковен (пробвах с микс, обаче супергадно ми миришеше на есенция и го изхвърлих),
мусът на Танита (божествен, много съм доволна, цялото домочадие също)
и отгоре кокосови стърготини и три бели лалета като в тортата на Димитрина.
Обаче дръжката не можах да я докарам като нейната - пуснах на свободно съчинение карамелизирана захар в студена вода, ама стана на трохи.
Лалетата обаче бяха много добре, само ще запомня за друг път да ги правя по-малки.

Комбинацията е добра!

Корнишонка, великолепна торта! Как рисува върху цветята?

Последна редакция: нд, 27 яну 2008, 19:15 от Aнда

# 112
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Пепи, аз вече ти казах, но тортичкат е станал страхотнаааа! Браво за майсторлъка!  Heart Eyes

# 113
  • Мнения: 1 698
Пепи, Корнишонка, тортичките ви са повече от великолепни. Възхищавам се на таланта ви. Аз вече не опитвам да правя торти по лични причини, но не мога да се откъсна от темичката и се наслаждавам на красотите ви. Прекрасни сте   bouquet

# 114
  • Мнения: 3 861
доня КОПРИВА, shemet_neveroiaten ти е казала съвсем вярно. Ако ползваш снимка.бг за качване в ] [ /url] ще си сложиш линка към голямата снимка . Аз просто вече си качвам снимките в multiply.com и за това ти се струва объркано. Те там нямат разширения jpg.

Ето ти и със снимка.бг- кликни на цитат и ще видиш че не е сложно



Ясно, разбрах.
Аз този начин го знам, но ми е малко хамалогия да я намаля, да я кача за да я сложа така...
нищо де, когато имам време ще го правя...
Не знам защо си бях втълпила, че има и друг по опростен начин, но явно съм се заблудила жестоко  Embarassed

Благодаря ве пак  Hug

# 115
  • Мнения: 3 861


ето  Grinning

Пепи, Шемет, благодаря   bouquet

# 116
  • Мнения: 492
donia kopriva blagodarq ti za otgovora. a ti koe zaharno testo izpolzvash za chershf natvoite torti?
pozdravi, svetlane

# 117
  • Мнения: 3 861
donia kopriva blagodarq ti za otgovora. a ti koe zaharno testo izpolzvash za chershf natvoite torti?
pozdravi, svetlane


аз засега съм правила захарно тесто само марципан Варна на  М Е Г И. Има я рецептата на първа страница. Не съм имала проблеми с него, но поради цвета, който се получава, не съвсем бяло мисля следващия път да направя млечен да видим с него как ще бъдат нещата.

# 118
  • Мнения: 5 878
Корнишонче, абсолютно съм поразена от сладкарските ти постижения. Разгледах и други снимки.
Браво!

# 119
  • София
  • Мнения: 2 129
Корнишонка, ЧРД! Много красота в живота и здраве! Много ми харесаха орхидеите...и тортата е много нежна...Но човек като не си е постигнал първоначалният замисъл е малко по-критичен...вече знам:)
Анда, аз сложих и глюкоза, мисля, че бях написала, може би затова не ми стана кафяв карамелът, а и заради малкото вода, която ливнах на око, защото така ми диктуваха мъглявите спомени...Както и да е, докато беше още на котлона, имаше вид на много гъсто, прозрачно сладко...и аз пусках във вода в чаша и ставаше на конци...кой знае каква фаза съм нацелила, дето втори път я улуча, я не:)))

Общи условия

Активация на акаунт