Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 21

• 48 126
  • 287
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Нели, и тук да ти кажа- тортата ти е супер. За млечния марципан - става точно такъв на цвят.
Само съжалявам, че не видяхме цялата градина  Sad

# 121
Като гледам вашите красоти направо ме е срам да покажа моята торта. Но това все пак е първия ми трансфер.

Пандишпанов блат с маслено-млечен крем и млечен трансфер.

Последна редакция: вт, 29 яну 2008, 15:45 от stasi76

# 122
Корни млечния марципан става точно такъв цвят.Проблема е че аз два пъти го правя и се разкъсва,и цветовете не са същите ако ги омеща с млечн марципан или фондан(може би заради този жълт цвят иначе на вкус е страхотен.Може и аз да бъркам знам ли.

# 123
Корни, честит рожден ден, макар и на патерица! Бъди здрава и продалжавай да твориш красота. Тортата е страхотна   bouquet!

# 124
Момичета,направих марципан Варна-фигурките къде да ги сложа да съхнат,в хладилник ли?

# 125
  • Пловдив
Момичета,направих марципан Варна-фигурките къде да ги сложа да съхнат,в хладилник ли?
Мисля, че е най-добре в кутия в която влиза въздух и е на прохладно място, но не и в хладилник.

Последна редакция: пн, 28 яну 2008, 17:22 от _Пепи_

# 126
  • На небето
Естел - отдолу под кошерчето коя е тортата - трябва да е конусовидна си мисля newsm78нещо като тортата с Рулата на Лео за да станат така нагънати самите гънки и като конусче.Покритието на тази торта дали може е с бонбоните Маршмелоу? newsm78
Толкова торти съм си харесала - най близкия повод е свети Валентин  bowuu

Да тортата е с рула, но вътре крема е от пр. мляко, захар, брашно, яйца, желатин, ванилия и добавих сметана и пасирани фъстъци. Направих ги в 2 купи, по-малка и по-голяма и ги покрих с марципан Варна, щеше да стане по-добре с готова бавносъхнеща маса, но нямах, а с марципана малко тръдно се работи къса се лено и не станаха много добре нишките, ама нищо. Вкуса беше страхотен.

Момичета дайте ми идея за украса на торта във формата на сърце за годишнина от сватба?

# 127
Утре големият ми син е рожденник,а това е тортата му. Grinning

# 128
  • София
Olimpia(Скарлет) това е сандъче със златни монети нали  smile3501

Цитат
Момичета дайте ми идея за украса на торта във формата на сърце за годишнина от сватба?

Последна редакция: пн, 28 яну 2008, 16:49 от sillsav

# 129
Olimpia,дай повече инфо за тортата.Прекрасна е!Браво!!!  bouquet

# 130
  • Пловдив
Olimpia(Скарлет), браво  smile3501 Чудесна торта си направила. Сигурно сина си пада по пиратски приключения  Simple Smile
Честитките- утре  Wink

# 131
  • Czech Republic
Корни, Скарлет и тук хваля много тортите ви! Просто сте страхотни!  bouquet

stasi76, не виждам тортата ти!  Sad

Estell, разгледай и галерията торти - там има няколко сърца(едното мое с незабравките е точно за годишнина от сватбата на сестра ми!

И аз правих тези дни една торта за една позната, за 22 годишната и дъщеря и какво беше учудването, че не иска рози или цветя а.....КОЛА!   Освен това в неволята открих ново захарно тесто - комбинация между Варна и Млечния марципан! Стана най-доброто покритие с което съм работила до сега с изключение на готовото, но гадно покритие на Уилтън. А вкуса беше чудесен. Ще правя тези дни отново(защото правих на око ) и ще запиша рецепта ако някой иска да опита. Всъщност аз вече няколко пъти казвах тук който има проблеми с Варната да опита да замеси със сухо мляко - не бях опитвала, но резултата е страхотен! Та ето първия ми опит за кола:

# 132
  • Пловдив
natalyna, така като гледам първият ти опит е бил доста успешен. И аз някога ще се престраша за кола ама не знам кога.

Дайте ми моля ви идея как да украся тортата за 75-годишнината на баба ми. До сега винаги съм имала идеи, повечето продиктувани от увлеченията, ама сега... даже грам идея нямам. Тя е плетачка и то доста умело борави с куките, но не ми се прави торта във вид на кълбо, така че чакам идеи.

Натали, а моята тортичка виждаш ли я??? Много исках да чуя твоето мнение, тъй като твоите торти винаги са на много високо ниво

# 133
  • Czech Republic
natalyna, така като гледам първият ти опит е бил доста успешен. И аз някога ще се престраша за кола ама не знам кога.

Дайте ми моля ви идея как да украся тортата за 75-годишнината на баба ми. До сега винаги съм имала идеи, повечето продиктувани от увлеченията, ама сега... даже грам идея нямам. Тя е плетачка и то доста умело борави с куките, но не ми се прави торта във вид на кълбо, така че чакам идеи.

Натали, а моята тортичка виждаш ли я??? Много исках да чуя твоето мнение, тъй като твоите торти винаги са на много високо ниво

Пeпи, тъкмо сега щях да допълня, че много, много ми хареса тортата ти! Ти определено си се спавила много по-добре от мен с кутията! Съвършена е! Hug Heart Eyes
A за тортата - какво ще кажеш за кошничка с кълбета и игли? Ще се опитам да намеря снимка!

# 134
  • Пловдив
natalyna, мерси мила  bouquet  bouquet  bouquet  Аз току що открих в кухарката интересни идеи. С малки кълбенца, игли, и няколко плетки нахвърляни. Но още си мисля  Thinking Така, че всякакви идеи са добре дошли  Simple Smile

А за капачетата освен от картонче виж още едно изпълнение. Мисля, че ти си искала миналия път да направиш нещо подобно
http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?p=196181#196181
Няколко снимки са затова пускам линка.

Общи условия

Активация на акаунт