Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 21

  • 48 153
  • 287
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 678
КорНиШонка,линка който си дала е страхотен.
Всичко това както е показано,ние го правихме в сладкарницата в която работих.Прибирите,както и боите си набавяхме от чужбина.
Боите бяха течни,безвредни,с няколко капки оцветявахме голямо количество захарно тесто.На прах ни беше само златния и сребърен прашец.А за да бъде гланцирано и да не изсъхва тестото с което е облечена  тортата го мажехме с прозрачно гъсто желе/многосладко/,нарича се ЛАБЕЛ.

# 181
  • Мнения: 22 867
КорНиШонка,линка който си дала е страхотен.
......А за да бъде гланцирано и да не изсъхва тестото с което е облечена  тортата го мажехме с прозрачно гъсто желе/многосладко/,нарича се ЛАБЕЛ.


Ще върши работа желето ЛАБЕЛ, но май е в големи разфасовки, а и цена не видях......

# 182
  • Мнения: 2
 Здравейте.Отдавна разглеждам и се възхищавам на творенията ви и днес реших да се включа.Лабел има и в малки разфасовки

# 183
  • Мнения: 678
Ние го купувахме по 1 кг.От една фирма във Варна.Преди 4 год. беше на цена 10лв.А фарситурите плодовите на цена 7лв. за кг.

# 184
  • Мнения: 2
Това`което си купих се казва ``Кристалин``1`5кг ще излъжа за цената около 5 или 6лв беше преди2 месеца

# 185
  • Мнения: 3 927
Асенцето,
не съм правила Династия, но преди време за една друга торта прочетох, че за да се надигне равномерно блата по време на печенето стените на тортената форма не трябва да се мажат с нищо.  Няколко пъти пека така пандишпана и наистина се надува равномерно - в сравнение с предишни опити, когато намазнявах и набрашнявах и стените на формата освен дъното и блата "тръгваше" на височина неравномерно.
Възможно е това правило да важи само за пандишпана, нямам опит с белтъчени блатове. Правила съм само орехови и блатове Татяна.

# 186
  • España (Плевен)
  • Мнения: 862
 Hug  Здравейте...
Може ли да поискам малка помощ от вас?Мъжът ми има скоро рожден ден и искам да му направя торта с банани.Всичките торти който гледах в нета не ми харесаха и затова се обърнах към вас.Но просто не искам крема и глазурата да са от сметана,а да са по интересни и вкусни.Моля кажете някоя по вкусна торта или дайте линк,за да видя.Предварително благодаря...   love001

# 187
  • Пловдив Белащица
  • Мнения: 1 447
Момичета дайте ми идея за украса на торта във формата на сърце за годишнина от сватба?[/b]
погредни тукhttp://images.google.com.tr/images?hl=en&q=heart+cake&um … p;sa=N&tab=wi има много
както и тук http://images.google.com.tr/images?svnum=10&um=1&hl=en&a … +cake&spell=1

# 188
  • София
  • Мнения: 1 170
Hug  Здравейте...
Може ли да поискам малка помощ от вас?Мъжът ми има скоро рожден ден и искам да му направя торта с банани.Всичките торти който гледах в нета не ми харесаха и затова се обърнах към вас.Но просто не искам крема и глазурата да са от сметана,а да са по интересни и вкусни.Моля кажете някоя по вкусна торта или дайте линк,за да видя.Предварително благодаря...   love001
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=109068.0
само че аз слагам отдолу руло, а и може по средата също ако искаш

# 189
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Hug  Здравейте...
Може ли да поискам малка помощ от вас?Мъжът ми има скоро рожден ден и искам да му направя торта с банани.Всичките торти който гледах в нета не ми харесаха и затова се обърнах към вас.Но просто не искам крема и глазурата да са от сметана,а да са по интересни и вкусни.Моля кажете някоя по вкусна торта или дайте линк,за да видя.Предварително благодаря...   love001

Здравей!
Щом искаш нещо по-различно от сметана ти препоръчвам Медовик или Рафаело (линковете са в първият пост на тази тема). Peace

Bambinkamalinka чудесна торта за свеки - семпла, но много ефектна! Hug

Момичета къде е М_е_г_и? Отдавна не е писала тук! newsm78 Липсва...

Иначе аз пак правих торта за едно съседче. Пак с динозаври, но малко ми се разпаднаха, защото сложих повечко желатин в тестото. А и да кажа за подобрената Варна. Правих основното тесто по рецептата на Меги 100мл. вода, 50г масло и 100г брашно. Разстила се на плот или нещо студено и се оставя да изстине поне 2-3 часа. След това омесих с около 150г пресята пудра захар и около 100г(може и по-малко) сухо мляко. Оставя се в хладилника да престои няколко часа. Става страхотно хубаво тесто - не много сладко и вкуса му е по-добър от на Варната. Може да сложите и някаква есенция (аз слагам или бадемова или портокалова). За фигурките аз сложих и желатин, но явно съм попрекалила и фигурките се напукаха леко, но пък изсъхнаха за два дни.

А ето тортата:

 

# 190
  • Мнения: 4 111
Здравейте, аз приключих с моята торта, остана само свещичката да сложим. Ако не ви бях обещала нямаше да покажа снимките, защото не съм доволна. Замисълът беше по-различен и си личи доста, че ми е за първи път да правя подобни неща.  Sad

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=205156&photo=4

# 191
  • Мнения: 492
lilqncho tortata ti e mnogo krasiva, nerazbiram koe ne ti haresva v neq. a koi ot variqntite izbra za izrabotvaneto na ogradata?

# 192
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Banbinkamalinka, Natalinka, Страхотни тортички  Hug
Лилянчо не се притенсявай въобще тортичка ти като за пръв оът е повече от супер. Браво!
Сребърен облак, не само вкусна ами и красива си докарала Династията ... трсхотна е станала. А колкото до рекламката , нали знаеш ние българите сме много изобретателни в това отношнеие  Mr. Green, точа зъбки аз на книжката на тоя пич за орхидеите ама май няма да ме огрее, че  доста работи искам и това отгоре ще ми дойде множко, та май с гледането на реламки ще си остана накрая  Joy
Пепи е уби ме с тая плетка, много реалити бе бравос  Peace.
Пепито, предполагам мила, че такъв нежен нюанс на цветовете ще се доката и с течни боички повечко разредени, за да се запази млечния цвят, но специално на това филмче наистина работят със сух вариант на боите. Работат е там, че с течни бои когато боядисвам отгоре винаги ми стои лъскаво , а аз не искам това ( някой се мъчат да докарат лъскавина пък аз не ща  Joy), искам да ми  сухичко и максимално реалистично и с тия сухи боички ми се вижда най-добре да постигна тоя ефект. Благодаря ти за споеделеното, опит от хора като теб които са работили в тая област са винаги много полезни  Hug.
Лабрекс благодаря за линкчето и уточнението   bouquet

# 193
  • Мнения: 4 111
 Blush Много мило, благодаря ви!  Hug

За друг път ще знам да не се уча точно на повода, а да тренирам предварително. Ще ми е за урок.

Оградата направих от марципан Варна, както и розите, но тях оцветих с червен желатин и се стегнаха бързо. Много пипкаво и изтощително беше правенето на оградата, а за пренасянето да не говорим.  ooooh!
Картинката беше на бял фон (за нея пък - контура не е добър), стоеше много изкуствено, оргадих я с крем, стана много грозно, махнах крема, махнах картинката, при чкоето я счупих  Confused, и с шоколада който ми беше останал направих малкък фон на картинката. Той пък лъщеше на места, на други беше матов, картинката матова и с намазан с олио пръст минах всичко, за да блести. Едно го мислех - друго стана. И това най-долу трябва уж да е трева, ама само аз си знам че е трева.  Embarassed
Нищо, ще се науча някой ден.  Simple Smile

А за вашите красоти думи нямам, много сте добри.  Hug

# 194
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Bambinkamalinka, много нежна торта.
natalyna, както винаги на ниво. Сигурно сина ми ако разбираше повече ще искаше "Та тота" (Такава торта)  Mr. Green
Лилянчо, като за първи опит тортичката се е получила много добре. Ще видиш как всеки следващ ще е по-добър Wink

Нели, старая се бе душа. Нали бабата 75-годишнина ще има. А аз много си я ценя. На Любака доста неща му е оплела и мамите тук само му завиждат, че има кой да му прави такива красиви блузки  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт