Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 21

  • 48 136
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 3 926
Лилянчо - искреното ми възхищение Hug За пръв път... просто не го казвай. Никой няма да ти повярва. Тортата  повече от чудесна Hug

# 196
  • Мнения: 4 111
Лилянчо - искреното ми възхищение Hug За пръв път... просто не го казвай. Никой няма да ти повярва. Тортата  повече от чудесна Hug

Много голям комплимент, много благодаря! Накарахте ме да се усмихвам и радвам!  Hug  bouquet

# 197
  • Мнения: 7 144
Лилянчо, имаш и моите адмирации  bowuu!
Искам да ти кажа, че твоята торта е в пъти по ефектна и изпипана от тези, които се предлагат по Видинските сладкарници  Wink. Тук милите още не са чули за захарно тесто, трансфер, оградки и прочие....
Така че като за пръв опит тортата е отлична  thumbsup.

Нат, тортичката е много свежа, харесва ми много. Как успя да закрепиш бонбонките за марципана, лепи ли ги с нещо или само с вода?

# 198
  • Мнения: 169
Здравейте ,поздравявам ви за красотите които правите и ви се възхищавам. Следя темичките ви от около месец и нещо .Отделих време и прочетох всички стари теми и с наученото от вас направих 3 тортички : калинка ,прасенце касичка и торта с кола .Нямам снимчици в момента ,защото апарата е с лента.  Сега ми се иска да направя тортичка, но покритието да е с по бял цвят,  Моля ви да ми кажете кое покритие мога да използвам , Глюкозата под това име ли я продават на диетичните щандове ,защото тук продават нещо като това което описвате ,но пише заместител на мед ? Благодаря!

# 199
  • Мнения: 2 282
Корни, благодаря ти за насърчението!  Hug
Лилянчо,  страхотна заешка торта! Като за начало си се заела с доста трудни неща, и определено си се справила добре с всичко! Peace
Абе от няколко дни ми се иска да споделя една идея, но не можах да издиря снимките в няколко теми. Компилация е от две ваши хубави торти. Едната беше правоъгълна градинка, с наредени изправени бишкоти отстрани, вътре покрита с розички - още като я видях си представих вътре вместо рози, горните краища на морковчета. А другата беше със зелка и морков. Мисля си, че така идеално се докарва градината на заека от Мечо Пух Simple Smile
А ето и един прекрасен заек за допълнение.

# 200
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
mama na Niagara, за глюкозата съм писала тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=260103.msg6259929#msg6259929. А за покритието с желатин- ще ти стане твърдичко. Използва се основно за фигури, които трябва да изсъхнат по-бързо.
За да е снежно бяло или си намираш бели маршмелоуз бонбони или готова моделираща маса  Wink

# 201
  • Мнения: 169
Благодаря ,ще пробвам да намеря бонбоните ,защото моделираща маса тук е абсурд да намеря.

# 202
  • София
  • Мнения: 2 671
Е досега не съм си представяла, че може да съществува торта, която да ми се отще само като я видя обаче тази от сайта на Бенмари определено е такава: http://www.theyrecoming.com/extras/pumpkinfest03/Full.jpg

# 203
  • Мнения: 461


Тази поне е по-лесна за приготвяне   Laughing

# 204
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Лилянчо тортата е чудесна - справила си се много добре.
natalyna много готини динозаври - не знам какво им се е разтекло ама ако тия са течни значи и плюшените играчки в къщи са течни.

# 205
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Момичета благодаря ви за милите думи! Вашата оценка е много за мен!  bouquet

Лилянчо, тортата е чудесна. Кавито и дефекти да и намираш(аз не виждам такива) те явно само спомагат за чудесния краен резултат! Браво! Peace

Зори, такива бонбони с вода не лепя(имам лоши спомени от първата ми торта). Те си залепнаха почти сами, но им помогнх с малко подсладено кондензирано мляко, което тук продават също в тубички, за подслаждане на кафе. Аз леко ги натиснах в покритието - стана много добре! Hug

# 206
  • Мнения: 4 111
Блгодаря ви отново! Вашите оценки значат много за мен!  Hug  bouquet
Много стимулиращо ми действат!  Grinning

# 207
  • Мнения: 2 282
Момичета, това ли е силиконовата подложка, на която може да се точи тесто и да се пече? или по-скоро това? всъщност вижте ги всичките 6 страници силиконки, може да си харесате нещо.

Последна редакция: чт, 31 яну 2008, 10:18 от Сребърен облак

# 208
  • Мнения: 22 867
Момичета, това ли е силиконовата подложка, на която може да се точи тесто и да се пече?


С моя френски само разбрах, че става за печене, но като че ли никъде не прочетох, че е силиконово. newsm78

Само давам линк към снимката на pepika, http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00134-1.jpg


И две теми по въпроса. Ако си ги разглеждала, извинявай!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=241821.0;all

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=243072.msg5684694

# 209
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Сребърен облак - не съм сигурна дали това е точно същото като моето, но прилича - моята е синя. Абсолютно гладка (без кръгове) и аз не пека на нея - ползвам я само да рзточване на захарно тесто. После както е залепнало за нея, полагам на тортата, изглаждам с ръце и леко одлепвам. Става префекно гладко и лъскаво - няма нужда от никакво допълнително глазиране или изглаждане.

изглежда така:

Общи условия

Активация на акаунт