Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 21

• 48 085
  • 287
  •   1
Отговори
# 75
  • София
[...анда, виж моля те, в предната тема, малко преди да свърши, Зори ми беше отговорила за лалетата с линк към сайта на мама от темата, където тя си е запазила като PDF книжката на Wilton, която върви към формичките му....ето ти поста, който Зори там ми препрати - от Тането http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=180699.msg3773048;topicseen#msg3773048
в него е линкът към лалетата...
благодаря! А освен от гъм пейст, от какво друго могат да се направят? Фондана с желатин и нишесте?

Аз ги правих от такъв фондан - с желатин и нишесте, освен захарта. Доста бързо се втвърдява, но пък не чак докато точиш, но и аз късах по малко от тестото, пак го връщах в намазаното с маргарин фолио и в буркана (с уплътнена стъклена капачка). Разточвах си колкото за 2 лалета и правех тях...после или друга вечер други...Но вторият път като правих бях по-доволна от лалетата, явно човек добива тренинг, а и тази смес с времето става малко по-добра, ако е правилно съхранена (не съм я слагала в хладилник изобщо)

# 76
Наталина  bouquet Hug - отзивчива както винаги.
Само си търся повод и почвам пак да се пробвам.Провалите ми идват от това че вечно съм нетърпелива и бързам Sick
А това кошерче което коментирате тук е страхотно.
Естел - отдолу под кошерчето коя е тортата - трябва да е конусовидна си мисля newsm78нещо като тортата с Рулата на Лео за да станат така нагънати самите гънки и като конусче.Покритието на тази торта дали може е с бонбоните Маршмелоу? newsm78
Толкова торти съм си харесала - най близкия повод е свети Валентин  bowuu

# 77
  • Пловдив
Момичета, бързам, докато мъжо го няма да ви пусна тортата която правих за нашите- утре имат годишнина от сватбата. Има си кусури ама както се казва "на ошибках учатся"

За по големи снимки клик на малките  Simple Smile

# 78
  • у дома
_Пепи_, просто нямам думи  Hug  bouquet

# 79
Пепи, и къде са тез ошибки? Само питам, защото това е направо съвършено творение - Искрените ми адмирации  bouquet
А що се отнася до тортата цици - аз съм правила с бишкоти, по подобие на рулата на Лео и става чудно. Леко са грапави, защото не ги намазах добре с маслен крем, но пък бяха впечатляващи http://www.bgphoto.net/photos/8964/o633226429822187500.JPG И уникално вкусни - едната беше с мус мока, а другата с шоколадов мус по рецептата на Танита.

# 80
  • Пловдив
Асенце, на едно място чаршафа се скъса и има една джезга, а от страната която не се вижда има 3 завъртулки много близо  Blush  Просто не прецених разстоянието. Но важното е мама и тати да са доволни (тортата е изненада  Simple Smile ) И следващият път най горното парченце ще го направя още по-тясно  Simple Smile

# 81
_Пепи_ много е хубава!Със сигурност родителите ти ще бъдат доволни!
А ти за златната годишнина ще си"без ошибках" Wink
Ама я кажи капака как го спретна,че все са ми интересни,а така и не знам newsm78

# 82
  • Пловдив
Ама я кажи капака как го спретна,че все са ми интересни,а така и не знам newsm78

Капака е изрязан от дебел картон и е облицован с несъхнеща маса. Като имам време ще го снимам отдолу  Wink

Момичета, много ви благодаря за мненията. Имайки предвид, че я спретнах за 3 часа. Онзи ден си направих само розите, а всичко останало беше набързо и с мотащо се в краката ми дете  Mr. Green

# 83
Поздравления за хубавите торти. Искам да попитам може ли да се направи трансфер на паус хартия. Досега не съм правила , но имам такава хартия и се чудя дали ще стане.

# 84
Пепи,РАЗКОШ.....немога да измисля други думи,че останах безмълвна!!!
А,розите от какво са?

# 85
  • Vaudreuil Canada
То не бяха мечти за лалета - накрая на фона на тортата ми изглеждаха като гипсови отливки и оставих само 1, то не бяха маслени кремове, дето се пресичат (този, който остана май и той се попресече) - Доня Коприва, вторият път го бърках само на 1-ва степен с бъркалките за тесто, тези, дето са като свредел и добавях кондерзираното мляко помалко...имаше и някакви смели опити и импровизации по памет с карамелизиране на захар с глюкоза...
Страхотна е тортата! А ще може ли малко по-подробно как си направила дръжката на лалето?

Пепи тортата ти е прекрасна!

Това тук си е направо зараза ... От известно време съм хвърлила око на тортата Трюфел и днес я реализирах - снимка в цял вид днес, а утре ако се сетя ще снимам и парче

# 86
Пепи, очите ми останаха в тази красота! Прекрасна е тортата, да са живи и здрави родителите ти!
stasi76, аз мисля че няма да имаш проблем с пауса, но нека каже някой който е правил трансфери върху тази хартия.

# 87
И аз да попитам,в/у моделищатата маса с какво може да се рисува? Embarassed

# 88
  • Пловдив
Момичета, благодарности за милите думи и добрата оценка  Hug (съжалявам, че не ви изброявам поименно) . Майка ми бе очарована от изненадата (имайки предвид, че не обича рози като украса, но каза, че моите приличали на истински  Simple Smile )
devora3, върху моделираща маса се рисува или със суха боя разредена с алкохол или с гел-боя пак разредена с алкохол  Wink

# 89
  • София
Помогнете ми с малко идеи, моля! Какво ви хрумва, като чуете "торта, на която да пише "NIRVANA"" - ще я правя за 13 годишния син на моя приятелка, който ми даде това като изисквания за украсата  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт