Рецептите на Стаси

  • 191 316
  • 143
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 1 122
Какаови бисквити с фъстъчен пълнеж- Източник  Kostilq

1 и 1/2 ч ч брашно
1/2 ч ч какао
1/2 ч л сода за хляб
1/2 ч ч захар
90 г меко масло
1/4 ч ч фъстъчено масло ( 2 пълни супени лъжици)
1 голямо яйце
1 ванилия
щипка сол
За фъстъчения пълнеж:
3 с л фъстъчено масло
2/3 ч ч пудра захар

Приготвяне:
В купа се смесва брашното със содата, солта и какаото. Разбърква се да се смесят продуктите.
В друга купа се разбива маслото със захарта и фъстъченото масло. Добавя се яйцето и ванилията. Добавя се брашното и се разбърква - сместа става на едри трохи.
Пълнежа се приготвя като се фъстъченото масло се разбие със пудрата захар. С пръсти се оформят малки топчета (малко по-големи от гроздови зърна).
С пръсти се взема от какаовата смес и се разтила върху дланта на кръгче. В средата се поставя топче фъстъчен пълнеж. Увива се добре от всички старни с какаовата смес. Оформя се на топче, което се овалва в захар (най-добре кафява).

Така приготвените топчета се нареждат в тавичка с незалепващо покритие или тава покрита с хартия за печене. Притискат се внимателно да станат плоски с чаша с равно дъно. Пекат се 7-8 минути в предварително загрята фурна на 180 С. Внимава се да не се препекат, защото стават много твърди.

# 136
  • Мнения: 1 122
Шоколадови бисквити с ядки - Източник Йоли http://yoli-www.blogspot.com/2008/10/blog-post_13.html

Продукти

120 гр. меко масло
120 гр. кафява захар
1 яйце
150 гр. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
20 гр. какао
100 гр. черен шоколад
100 гр. лешници
3 с.л. прясно мляко

Приготвяне

Разбийте маслото със захарта. Добавете яйцето. Пресейте брашното,какаото,бакпулвера и ванилията над маслената смес и разбъркайте. Натрошете на парченца ядките и шоколада и ги сипете в тестото. Накрая налейте и прясното мляко. Разбъркайте.
В тава,покрита с хартия за печене сипете малки купчинки с помощта на две чаени лъжички. Оставете по-голямо място между бисквитите,защото при печене се разливат.
Изпечете сладките в предварително загрята на 170* фурна.

# 137
  • Мнения: 1 122
Шоколадови бисквити - Източник Йоли http://yoli-www.blogspot.com/2008/09/blog-post_9191.html


Продукти

125 гр.меко масло
70 гр.пудра захар
3 жълтъка
250 гр.брашно
1 пак.ванилия
щипка сол
200 гр.натурален шоколад
100 гр.лешници

Приготвяне

Разбийте маслото с пудрата захар на пухкав крем.Добавете един по един трите жълтъка,а след това ванилията и солта.Пресейте брашното и бързо омесете еластично тесто.Оставете масленото тесто за един час в хладилник.

Нарежете шоколада на парченца.За всяка бисквита направете от тестото топче колкото голям лешник.Притиснете го между дланите си за да получите тънка питка.Сложете по средата парченце шоколад.Направете още една питка от тестото и я сложете върху шоколада.Прищипете краищата за да се затвори добре бисквитата и я дооформете с пръсти.Изпечете бисквитите върху домакинска хартия в предварително загрята на 180*фурна до порозовяване.

Счукайте лешниците на дребни парченца и ги запечете докато порозовеят леко.Разтопете на водна баня останалия от пълнежа на бисквитите шоколад.Намажете с него напълно изстиналите бисквити и ги поръсете с ядките.

# 138
  • Мнения: 1 122
Меденки - Източник Селма
    
2 яйца
2 с.л. мед
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.ч. олио (може една идея повече,към 2/3 ч.ч.)
1 ч.ч. захар
1 п. ванилия
1 п. канела
брашно за меко тесто.

Замесва се меко нелепнещо тесто.От него се оформят топчета,колкото орех.Редят се в намаслена тава на разстояние едно от друго.Във всяко топче се мушка по половинка/четвъртинка орехче.
Пекат се в загрята фурна докато поруменеят хубаво(около 15-20  мин.,зависи от фурната).Не ги препичайте,за да не се получат твърди.

Много са вкусни, горещо ги препоръчвам. Peace

# 139
  • Мнения: 1 122
Гръцки курабийки с бадеми - Източник bg-mamma

250 гр. меко масло
около 80 гр. пудра захар
1 жълтък
около 40 гр коняк - непълна чашка за ракия (аз нямах и сложих смес от малко уиски+пинаколада Амарето)
1/2 ч.л. сода
около 500 гр брашно (толкова пое до меко тесто)
2 пакетчета ванилена захар на Йоткер
около 150 гр сурови бадеми, небелени, нарязани на едро и леко запечени във фурната
около 500-600 гр  пудра за поръсване ми отиде

Първо запекох бадемите. Оставих фурната да загрява на 170 градуса без вентилатор.
Маслото разбих с миксера хубаво - до побеляване. После сложих пудрата и пак разбих. Сложих постепенно жълтъка и бърках с лъжица (да не се пресече). После сипах аклохола, бадемите, пресятото брашно със содата и ванилената захар и разбърках първо леко с лъжица и после доомесих с ръце. Наложи се да добавя още малко брашно - става едно много меко и приятно за работа тесто. Разстлах с ръце върху плота - кората да е дебеличка - поне 1 пръст, даже и повече. Изрязах луните и преместих в тава с хартия на дъното (за всеки случай).  Няма нужда да са на голямо разстояние една от друга - не се обезформят и не се надуват много. И така пекох около 18 минути (първата тава бяха по-тънки малко и се опекоха за 14 мин). Просто лееееко като започнат да порозовяват ги вадиш. Докато се пекат разбърках в една купа около 0,500-0,600 кг пудра с доста ванилия. Извадих, напръсках ги с вода и ги овалях по няколко в купата - оставях ги да постоят няколко секунди затрупани, за да поемат хубаво. Като ги вадих не ги изтръсквах от пудрата, а направо с нея в подноса. И така - ред оваляни сладки, отгоре посипах с ръка от пудрата, пак сладки, пак пудра...

# 140
  • Мнения: 1 122
Двойни бисквити - Източник Йоли http://yoli-www.blogspot.com/2011/08/blog-post_23.html


Продукти

125 г меко масло
70 г пудра захар
3 жълтъка
200 г брашно
50 г какао
1 пакетче ванилия
щипка сол

250 г малки ванилови  бисквити - тип сандвич
пудра захар за поръсване

Приготвяне

 Разбъркайте мекото масло със захарта и жълтъците. Прибавете ванилията. Пресейте брашното с какаото и солта и омесете меко тесто. Завийте го в свежо фолио и го оставете за 20 мин. в хладилника.
 Разделете тестото на четен брой топчета с големината на орех. С пръсти оформете топчетата на тънки кръгове. Между два кръга сложете по една бисквитка - сандвич. Слепете добре тестото и  оформете.
Подредете бисквитите в тава, покрита с хартия за печене. Изпечете в предварително загрята на 180* фурна. Преди сервиране наръсете бисквитите с пудра захар. Да ви е сладко!


# 141
  • Мнения: 1 122
Домашни бонбони “Ferrero Rocher” - Източник Интернет


100 гр. безсолни, изпечени лешници
1 ч.ч. Нутела
1/4 ч.ч. много ситно смлени лешници
60 гр. вафлени фунийки за сладолед (има в Метро и Хит, успешно се заменят с обикновени пурички)
250 гр. натурален шоколад

Изпечените и обелени лешници се натрошават на не много дребни парченца, след което се смесват в купа заедно с Нутела-та и с лешниците на прах. Сместта се обърква добре и се оставя в хладилника да стегне, докато от нея лесно могат да се оформят топченца. През това време вафлените фунийки се натрошават на дребни парченца.
След като сместта е готова с чаена лъжичка се гребва от нея и се оформят бонбоните, като всеки се овалва във вафлените фунийки. Бонбоните се нареждат в голяма чиния и се охлаждат отново, за да стегнат хубаво. Шоколадът се разтапя на водна баня и след като изстине всяко топченце се потапя в него.
Готовите бонбони се съхраняват на хладно (най-добре в хладилник) и издържат дълго време.



# 142
  • Мнения: 1 122
Кекс с лимонада

125 гр. масло
180 гр. захар
5 яйца
150 мл. лимонада
300 гр. брашно
20 гр. пудинг ванилия
1 бакпулвер
2 ванилииа
2 с.л. какао

100 гр. шоколад
2 с.л. олио

Отделят се белтъци от жълтъци и белтъците се разбиват. В друга купа се слага маслото и се разбива със захарта. Прибавят се жълтъците, след това  лимонадата, пудинга и брашното с бакпулвера като се редуват. Накрая се добавят и ванилиите. Отделя се 1 ч.ч. от сместа и към нея се прибавя какаото. Изсипва се в намазана кексова форма и се пече 40 мин. на 180*.
Шоколада се стопява и към него се прибавя олиото. След като изстине кекса се залива с шоколада.




# 143
  • Мнения: 1 122
Кокосови топчета

2 белтъка
1 яйце
150 гр. захар
3 с.л. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
100 гр. кокос

Белтъците, яйцето и захарта се разбиват добре с миксер. Прибавя се брашното с бакпулвера и ванилията като се разбърква с дървена лъжица. Накрая се добавя и кокоса. От сместа се правят топчета и се нареждат в тава застлана с хартия. Пекат се на 150 * за 15 мин.



Общи условия

Активация на акаунт